Пиріг з малиною – 6 рецептів смачного приготування

Малинові пироги випікають за різними технологіями, використовуючи певний вид тесту. Цей десерт завжди виходить смачним і апетитним. Тому не варто втрачати час, спробуємо приготувати пиріг з малиною прямо зараз.

Класичний рецепт

Класична шарлотка з малиною вийде навіть у початківця кулінара.

Для її приготування беруть наступні продукти:

  • три яйця;
  • 200 г цукру;
  • склянку борошна пшеничного;
  • дві щіпки розпушувача;
  • пів склянки ягід;
  • 2 р солі;
  • цукрова пудра.

Рецепт приготування:

  • Яйця збивають в глибокій ємності. Додають до них цукор і сіль, знову збивають приблизно три хвилини.
  • Всипають просіяне борошно з розпушувачем. Збивають тісто близько однієї хвилини.
  • Половину тіста наливають у змащену маслом ємність.
  • Кладуть поверх нього промиті ягоди. Їх треба розташовувати на однаковій відстані один від одного. Це дозволяє тесту між ними пропектися і перешкоджає утворенню соку.
  • Заливають ягоди другою половиною тіста так, щоб малина повністю зникла.
  • Ставлять форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
  • Духовку під час приготування відкривати не можна. Після того, як пиріг зарум’яниться, вогонь вимикають. Залишають випічку в духовці ще на 20 хвилин.
  • Остиглу шарлотку посипають цукровою пудрою, прикрашають за власним бажанням.

Сьогодні практично в будь-якому супермаркеті можна купити заморожену малину. Це оптимальний варіант, коли свіжих ягід немає. Однак є побоювання, що такі ягоди не збережуть свою форму після розморожування і дадуть багато рідини. Щоб цього не сталося, дістають малину з морозилки і струшують в контейнері. Так ягоди відокремлюються один від одного, а зайвий лід відпадає. Видаливши «сніг», приступають до приготування пирога.

Таким чином ягоди використовують в якості начинки для шарлотки, і не обов’язково чекати, щоб вони розморозилися до кінця. Пиріг з замороженої малиною практично не поступається за смаком випічці зі свіжими ягодами.

Дивіться також:  Торт з бананами – 5 смачних рецептів приготування

Пісочний пиріг

Щоб приготувати пісочний пиріг з малиною, беруть наступні інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла;
  • яйце;
  • 100 г цукру;
  • 220 г борошна;
  • щіпка солі;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача.

Для начинки і піщаної крихти знадобляться:

  • 200 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • стакан малини.

Приготування:

  • Вершкове масло розтоплюють в мікрохвильовій печі.
  • Збивають яйце з цукром. Змішують з остившім маслом.
  • Всі інгредієнти ретельно збивають до однорідної консистенції.
  • Борошно, сіль і розпушувач поступово додають до суміші. Виходить м’яке тісто.
  • Форму змащують маслом і застеляють пергаментним папером.
  • Тісто рівномірно розподіляють по дну форми і ставлять пектися в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.
  • В цей час роблять пісочну крихту. Для цього з’єднують борошно і цукор.
  • Додають до них вершкове масло, нарізане невеликими шматочками.
  • Перетирають продукти руками до стану крихти.
  • На тісто у формі викладають малину, зверху її посипають цукром і пісочної крихтою.
  • Пиріг повертають в духовку на 30-40 хвилин.

Десерт готовий, коли зверху з’явиться золотава скоринка.

Цветаевский пиріг з малиною

Щоб приготувати відомий цветаевский пиріг з малиною, необхідно взяти такі інгредієнти:

  • пів склянки сметани;
  • 150 г вершкового масла;
  • чайна ложка розпушувача;
  • пів склянки цукру;
  • дві склянки борошна.

Для заливки і начинки знадобиться:

  • одне яйце;
  • склянка сметани;
  • стакан цукру;
  • дві столові ложки борошна;
  • 350 г малини (свіжої або замороженої).

Покроковий рецепт:

  • Для приготування тіста з’єднують цукор і сметану.
  • Розтоплюють в мікрохвильовій печі вершкове масло і додають його до цукрово-сметанною масою, коли воно охолоне.
  • Вимішують тісто, додавши борошно і розпушувач. Консистенція повинна вийти однорідною і приємною на дотик.
  • Розподіляють тісто по поверхні змащеної форми, роблячи невеликі бортики.
  • Заливку готують. Для цього додають до яйця цукор і сметану. Перемішують складу віником.
  • Розподіляють по основі десерту малину і заливають отриманим кремом.
  • Пиріг поміщають в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 40-50 хвилин він готовий.
Дивіться також:  Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста

Діставати десерт з форми треба, коли охолоне, інакше він може втратити форму.

Цветаевский пиріг готують і з іншими ягодами, можна використовувати фрукти.

Рецепт з листкового тіста

Для малинового пирога можна використовувати готове листкове тісто (дріжджове).

Готувати такий десерт досить просто і швидко. Для цього беруть:

  • 350 г тіста листкового тіста;
  • стакан малини;
  • 0,5 склянки цукру;
  • вершкове масло.

Рецепт приготування:

  • Тісто дістають з морозилки і дають йому полежати при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
  • Відрізають необхідну кількість пласта і злегка розкочують з запасом на борти.
  • Тестом застеляють форму, змащену маслом.
  • Малину промивають і розкладають зверху, потім посипають шаром цукру. Занадто багато ягід не можна класти на тісто, інакше вони дадуть рясний сік, і він потече через борти форми.
  • Зверху малини кладуть смужки з листкового тіста і прикрасити по своєму смаку.
  • Випікають десерт 30 хвилин при температурі 200-220 градусів.

Чудово підходять до такої випічці чай, какао, молоко і кава.

Сирний пиріг з малиною

Ніжний і ароматний десерт можна отримати, приготувавши сирний пиріг з малиною.

Для нього знадобиться:

  • 220 г борошна;
  • 200 г сиру;
  • 250 р малини;
  • 150 г цукру;
  • 150 мл молока;
  • два яйця;
  • щіпка ваніліну;
  • щіпка солі;
  • 50 мл олії (соняшникова чи оливкова);
  • чайна ложка розпушувача;
  • маленька ложка соди.

Покроковий рецепт:

  • Розігрівають духовку до 180 градусів.
  • У ємності змішують яйця, цукор і ванілін.
  • Продукти збивають міксером 3 хвилини.
  • Додають до суміші сир і знову збивають.
  • Вливають молоко і збивають складу.
  • Просіяне борошно змішують з розпушувачем, содою і сіллю.
  • Додають суміш до решти інгредієнтів.
  • Вливають олію, ретельно вимішують тісто.
  • У форму відповідного розміру, змащену маслом, викладають половину тіста.
  • Зверху кладуть рівним шаром малину (не всю).
  • Наливають частину тіста і ягоди.
  • Готують пиріг в духовці 40-50 хвилин. Він має добре піднятися.
Дивіться також:  Сирні палички – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Остиглу випічку дістають з форми і за бажанням посипають цукровою пудрою. Сир і молоко беруть будь-якої жирності.

Готуємо на йогурті

Всім любителям домашньої випічки напевно припаде до смаку малиновий пиріг на основі йогурту.

Для його приготування знадобляться:

  • два склянки борошна;
  • 200 мл натурального йогурту;
  • два яйця;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача;
  • стакан цукру;
  • 120 мл рослинного масла;
  • 2 р солі і 5г ваніліну;
  • 200 р малини.

Готують пиріг наступним чином:

  • Яйця збивають з цукром.
  • Вливають йогурт, додають ванілін і сіль, ще раз збивають.
  • Просіяне борошно вводять разом з розпушувачем невеликими порціями, постійно перемішуючи склад.
  • Вливають рослинне масло, перемішують.
  • Тісто перекладають у змащену форму, а зверху викладають ягоди.
  • Випікають десерт трохи більше півгодини при температурі 180 градусів.

По цьому ж принципу готують малиновий пиріг на основі сметани, замінивши нею йогурт. Разом з малиною деякі господині використовують вишню, чорну смородину, полуницю.

Прокрутка до верху