Пиріг з малиною – найсмачніші рецепти

У багатьох з дитинства згадуються приємні враження: маленька бабусина кухня, з якої доноситься запаморочливий запах чогось печеного з нотками солодощі. Що це? Звичайно ж, всіма улюблений малиновий пиріг, кожен шматочок якого просто танув у роті, змушуючи тягнутися до тарілки з випічкою знову. Ми вже давно виросли, завели власних дітей, але те саме післясмак від бабусиної печеного вироби ніяк не забувається. Саме, щоб відновити кращі моменти дитинства, ми зібрали найбільшу неперевершену рецептуру «бабусиної» малинової випічки.

Пиріг зі свіжою малиною — рецепт приготування

Інгредієнти

Для тіста:

  • малина – 200 грам;
  • цукор – 200 грам;
  • яйця – 3 штуки;
  • ьука — 1 склянка;
  • сода – 1 чайна ложка.

Для начинки:

  • малина – 200 грам;
  • цукор – 200 грам;

Приготування

Візьміть всю малину (400 грам) і ретельно подрібніть її блендером. Яйця добре збити з цукром міксером, потім додати в отриману масу всю муку і соду, ще раз перемішати. Вилити туди половину маси малини, після чого всі перенести на заздалегідь змащену форму і відправити в духовку, добре розігріту, на півгодини.

Дістаньте готовий пиріг з малиною і розріжте його вздовж на коржі, які слід промазати залишилася малиновим сиропом і покласти один на одного. Зверху цей апетитний кулінарний шедевр можна прикрасити свіжими ягідками.

Пиріг зі свіжою малиною — старовинний рецепт

Інгредієнти

  • Борошно – 3 склянки;
  • Ягоди малини – 500 грам;
  • Цукор – 1,5 склянки;
  • Сметана – 1,5 склянки;
  • Масло вершкове (для змащування листа);
  • Рослинне масло – 0,7 склянки;
  • Ваніль;
  • Збиті вершки;
  • Розпушувач.

Приготування

Збийте масу з яєць і цукру, потім поступово слід додати туди інші інгредієнти: сметану, масло рослинне, ванілін, борошно і розпушувач. Все вимішати і викласти на змащене від прилипання лист дека. Ягоди малини розсипати по всій поверхні майбутнього пирога, трохи їх «притопивши» в ньому. Поставити все в розігріту до 180 градусів духовку. Після готовності прикрасити збитими вершками і ягідками.

Дивіться також:  Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Пиріг з замороженої малиною — рецепт приготування

Коли приходить холодна зима чи сльотава осінь, так хочеться побалувати себе і сім’ю смакотою теплого літа. Це зробити нескладно, якщо приготувати наступний варіант випічки, який створюється на основі заморожених ягід малини. Це блюдо неможливо відрізнити від малинового річного пирога.

Інгредієнти

Для пирога з замороженої малиною потрібні наступні продукти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Яйця – 2 шт;
  • Масло вершкове – 200 грам;
  • Ванілін;
  • Цукор – три чверті склянки;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Щіпка солі;
  • Половина чайної ложки погашеної соди;
  • Малина заморожена – 200 грам.

Приготування

Олію заздалегідь залишите в теплі для придбання м’якості, після цього добре збийте його з цукром: звичайним і ванільним. У цю масу додати сіль, борошно, яйця, соду гашену і розпушувач. Загальний стан тіста довести до однорідності. Останнім кроком додайте в майбутній пиріг половину порції ягід і викладіть все в змащену форму. Зверху тесту потрібно рівномірно викласти другу частину малини і все поставити в духовку на 40 хвилин (180 градусів її розігрів). Готовність перевіряйте зубочисткою. Їжте, на здоров’я.

Пиріг з замороженої малиною і сметаною

Інгредієнти

Для втілення цього рецепта в життя вам знадобиться:

  • Два яйця;
  • Склянка сметани;
  • Пів склянки рослинного масла;
  • Два склянки борошна;
  • Один стакан цукру;
  • Дві чайні ложки розпушувача;
  • Ванілін (за смаком);
  • Пів кілограма замороженої малини.

Приготування

Технологія створення цього кулінарного шедевра: заморожену малину заздалегідь трохи розморозьте, так, щоб не розтеклася. Яйця добре збити з цукром, а потім туди додати розпушувач, сметану, ванілін, олію і просіяне борошно. Все перемішайте.

Форму перед випічкою слід змастити маслом і викласти туди одну порцію тіста, потім зробити шар з ягід. Його залийте зверху залишився порцією тесту і розкладіть на поверхні залишилася малину, трохи занурюючи її тісто. Випікайте тридцять хвилин при ста вісімдесяти градусах. І вперед, кип’ятити чайник.

Дивіться також:  Як почистити ананас в домашніх умовах ножем: швидко і красиво!

Пиріг з малиною в мультиварці — як приготувати

Сучасні технічні пристосування допомагають будь-якій господині заощадити купу часу і смачно нагодувати улюблену сім’ю. Випічка, приготовлена в мультиварці теж здатна володіти унікальними смаковими якостями. Для доказу цього, нижче наводимо приклад такого рецепта.

Інгредієнти

Для тіста знадобиться:

  • П’ять яєць;
  • Стакан цукру;
  • Ванілін;
  • Склянка борошна;
  • Крохмаль;
  • Два склянки малини.

Для сметанного крему потрібно:

  • Склянка жирної, густої сметани;
  • Дві ложки (столові) цукру.

Приготування

Приготування варто починати з замішування тіста. Щоб це зробити, слід у мисці збити яйця і цукор до білого, повітряного стану. Туди додаємо борошно, акуратно, порціями і ванілін. Все перемішуємо таким чином, щоб повітряний стан отримана маса зберегла.

Чашу мультиварки попередньо змащуємо маслом і виливаємо туди тісто. Ягоди малини очищаємо (миємо, сушимо, перебираємо від сміття) і засипаємо трохи крохмалем. Тепер їх слід викласти верхнім шаром на тісто.

Для повного приготування варто вибрати режим «Випічка», виставлений приблизно на 40 хвилин. Після закінчення готовності, увімкніть додатково на 20 хвилин мультиварку.

Щоб зробити крем, слід збити всю сметану і цукор. Після чого отриманої солодкою масою змащуємо пиріг з малиною після приготування. При бажанні, можна зверху все прикрасити тертим шоколадом. Смак просто неперевершений.

Листковий пиріг з малиною «Буквар»

Малиновий пиріг можна створити самим різноманітним, адже іноді хочеться відійти від стандартного зовнішнього вигляду, тоді і утримання здається ще більш смачним і корисним. Саме до такого варіанту належить наступний рецепт.

Інгредієнти

Такий подарунок на день знань залишиться незабутній для кожного першокласника, а створити його кожен зможе з допомогою простого списку інгредієнтів:

  • Упаковка дріжджового листкового тіста;
  • 300 грам малини, пересипаної цукром.

Розморожує куплене тісто, і надаємо йому форму прямокутника (обрізаємо зайве). Після цього на одну половину складаємо ягоди, а другий приховуємо їх. У підсумку виходить знову прямокутник, але вже начинений малиною. Надаємо йому форму книги, роблячи краї злегка хвилястими, і приступаємо до вирізання букв.

Дивіться також:  Торт з пряників — 8 рецептів

В окремій мисці змішуємо трохи борошна і води, вимішуємо тісто, і розкочуємо тонким шаром. З отриманого вирізаємо літери «А», «Б» і кріпимо, трохи натискаючи на поверхню пирога. Змащуємо його жовтком яйця для рум’янцю і ставимо в нагріту духовку деко на двадцять хвилин. Після закінчення цього часу, літерний листковий пиріг з малиною буде готовий до вживання.

Ну а для дорослих точної таким же рецептом можна приготувати листковий малиновий пиріг будь-якої форми.

Пісочний пиріг з малиною — рецепт

Альтернативним варіантом смачного печеного страви «до чаю» може стати малиновий пиріг з пісочного тіста.

Інгредієнти

Для тіста потрібно:

  • Одне яйце;
  • Дві столові ложки цукру;
  • 70 грам маргарину (вершкового масла);
  • 200 грам борошна.

Для начинки знадобиться:

  • Два склянки свіжої малини;
  • 150 грам цукру;
  • Дві столові ложки манки;
  • Для створення обсипання:
  • 40 г масла вершкового;
  • Три столові ложки борошна і стільки ж цукру;
  • Мигдаль (рубаний або пластівцями).

Приготування

Технологія приготування полягає в наступному: Яйце ретельно перетираємо з цукром і маслом, додаючи борошно. Це вийшло пісочне тісто, яке слід викласти на деко, сформувавши форму подальшого пирога, і прибрати в морозилку, приблизно, хвилин на двадцять.

Тепер приймемось за створення обсипання. Для цього змішуємо борошно і цукор, куди додаємо мигдаль і масло. Усе ретельно перетираємо руками до отримання фактури маленької крихти. Дістаємо з морозилки деко і викладаємо верхнім шаром ягоди малини, а зверху засипаємо її манкою і цукром. Останнім шаром укладаємо обсипання. Тепер випікаємо на 200 градусів приблизно півгодини до утворення скоринки злегка рум’яного кольору. По закінченню готування ви насолодитеся прекрасним смаком і апетитним виглядом цього кулінарного створення.

Прокрутка до верху