Веселий святковий настрій навіює нам аромат мандаринів. Запахло мандаринами – значить скоро свято. У нудні будні спечіть запашний, яскравий як сонечко пиріг з мандаринами, який порадує і доставить масу задоволення.
Багато господинь мають свої секретні рецепти приготування пирогів з мандаринами. Поповнити скарбничку секретів можна, дізнавшись нові рецепти.
Пиріг з мандаринами з листкового тіста
З приготуванням такого десерту, як пиріг з мандаринами впорається навіть не дуже досвідчена господиня, бо можна скористатися готовим листковим тестом.
Вам знадобиться:
- 0,5 кг готового листкового тіста;
- 4 мандарина;
- 2 ст. л. будь-якого варення;
- 2 ст. л. цукру.
Покрокова інструкція:
- Готове листкове тісто розморозити.
- Поки тісто розморожується приготувати начинку – почистити 4 мандарина, розібрати на часточки.
- Розморожене тісто розділити на два нерівних шматочка.
- Великий шматок злегка розкачати і розкласти на деку.
- На тісто викласти пару ложок будь-якого варення. На варення красиво розподілити часточки мандаринів, посипані цукром.
- Другу частину тіста не розкачувати, а зробити в ньому вертикальні розрізи, трохи відступивши від кожного краю.
- Отриманий пласт розтягнути і накрити ним основу пирога, защипнувши краю. Злегка змастити молоком.
- Пиріг спекти в духовці при 180 градусах протягом півгодини.
З додаванням яблук
Любителів яблук і мандаринів порадує пікантний смак пирога з цих фруктів. Тісто по густоті нагадує сільську сметану. Приготувати його нескладно.
Вам знадобиться:
- 8 яєць;
- 1 склянку цукрового піску;
- 200 грамів вершкового масла кімнатної температури;
- півтори склянки борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 2 яблука;
- 4 мандарина;
- цукрова пудра за смаком.
Покрокова інструкція:
- Збити яйця з цукровим піском і вершковим маслом.
- Борошно змішати з розпушувачем і додати в збиту суміш.
- Приготовлені для начинки яблука і мандарини порізати маленькими шматочками.
- Дно форми добре промазати маслом, щедро посипати цукром, на який рівним шаром викласти фрукти, зверху покрити їх отриманим тестом.
- Покрити фрукти отриманим тестом.
- Всього один годину в духовій шафі з температурою 180 градусів і можна пробувати смачний, ароматний пиріг.
- Цукрова пудра на пирозі доповнить цю смакоту.
На основі бісквіта
Напевно, важко знайти людину, якій не подобається ніжний і м’який бісквіт. Самий швидкий і легкий у приготуванні пиріг, але спочатку треба розігріти духовку.
Вам знадобиться:
- яйця 3 шт.;
- 1,5 склянки цукру;
- 1/3 ч. л. солі;
- 1,5 склянки борошна;
- 1 ч. л. пекарського порошку
- 5 мандаринів.
Покрокова інструкція:
- Яйця і цукор добре збити міксером, додати сіль.
- Всипати борошно з пекарським порошком, перемішати.
- Ретельно почистити мандарини, нарізати невеликими шматочками.
- Додати фрукти в тісто, обережно вимісити.
- Заповнити отриманою сумішшю форму для випічки.
- Випікається одну годину.
Пиріг зі свіжих мандаринів в мультиварці
Незамінна помічниця на кухні – мультиварка здатна пекти пироги. Пропонуємо нескладний рецепт пирога в мультиварці.
Вам знадобиться:
- волоські горіхи півсклянки;
- 3 мандарина з шкіркою;
- 200 г вершкового масла;
- борошно 1 склянка;
- 1 ч. л. пекарського порошку;
- сіль за смаком.
Покрокова інструкція:
- Прокрутити через м’ясорубку волоські горіхи, мандарини разом з шкіркою.
- Вершкове масло розтопити.
- У збиту з яєць і цукру масу влити олію.
- Додати суміш горіхів з мандаринами.
- Всипати борошно з пекарським порошком, ретельно перемішати.
- Підготовлену чашу мультиварки, промазану маслом, наповнити тістом.
- Спекти протягом години на відповідному режимі. Готовий пиріг повинен трохи охолонути.
- Цукрова глазур доповнить смак.
З пісочного тіста в духовці
Гурмани будуть в захопленні від цього мандаринового пирога.
Вам знадобиться:
- 200 г замороженого вершкового масла;
- 1 яйце;
- 0,5 склянки цукрового піску;
- 5 шт. мандаринів;
- 2 ст. л. яблучного джему;
- 2 склянки борошна.
Покрокова інструкція:
- Вершкове масло порубати з борошном, повинна вийти дрібна крупка.
- Додати яйце і цукор.
- Швидко замісити тісто.
- Тісто витримати в холодильнику хоча б 1 годину, але можна і довше.
- Готове тісто поділити на дві частини.
- Більший шматок розподілити в рознімної формі, товщина пласта приблизно 2 см, щоб не просочилася начинка. По краю тіста сформувати бортика.
- На тісто нанести тонкий шар будь-якого джему
- На джем красиво укласти часточки мандарина, очищеного від волокон.
- Тісто використовувати для прикраси верху пирога, наприклад, заморозити, а потім натерти і отриману крихту розсипати по поверхні, або розкласти смужки тіста у вигляді решітки.
- Смачне ласощі з духовки буде готове вже через півгодини.
Дуже смачна випічка з шоколадом
Вишуканий мандариновий пиріг з додаванням шоколаду – мрія ласунів. Щоб його приготувати, треба трохи постаратися.
Вам знадобиться:
- 200 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1 склянка сметани;
- 1 плитка шоколаду;
- 1 склянка борошна;
- 3 мандарина;
- пакетик ваніліну;
- 1 ч. л. розпушувача.
Покрокова інструкція:
- Вершкове масло збивати з цукровим піском.
- По черзі ввести яйця.
- Продовжуючи збивати, влити сметану.
- Додати ванілін і борошно з розпушувачем.
- Шоколад подрібнити в блендері.
- Мандарини очистити і розділити на часточки.
- В отримане тісто вимішати ці інгредієнти.
- Спекти пиріг протягом години, при температурі не вище 190 градусів.
- Шоколадна глазур підкреслить оригінальний смак пирога.
Ось так, приклавши трохи зусиль можна порадувати себе і своїх близьких незвичайними і смачними пирогами з мандаринами.