Пиріг з мандаринами – 6 дуже смачних рецептів

Веселий святковий настрій навіює нам аромат мандаринів. Запахло мандаринами – значить скоро свято. У нудні будні спечіть запашний, яскравий як сонечко пиріг з мандаринами, який порадує і доставить масу задоволення.

Багато господинь мають свої секретні рецепти приготування пирогів з мандаринами. Поповнити скарбничку секретів можна, дізнавшись нові рецепти.

Пиріг з мандаринами з листкового тіста

З приготуванням такого десерту, як пиріг з мандаринами впорається навіть не дуже досвідчена господиня, бо можна скористатися готовим листковим тестом.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг готового листкового тіста;
  • 4 мандарина;
  • 2 ст. л. будь-якого варення;
  • 2 ст. л. цукру.

Покрокова інструкція:

  • Готове листкове тісто розморозити.
  • Поки тісто розморожується приготувати начинку – почистити 4 мандарина, розібрати на часточки.
  • Розморожене тісто розділити на два нерівних шматочка.
  • Великий шматок злегка розкачати і розкласти на деку.
  • На тісто викласти пару ложок будь-якого варення. На варення красиво розподілити часточки мандаринів, посипані цукром.
  • Другу частину тіста не розкачувати, а зробити в ньому вертикальні розрізи, трохи відступивши від кожного краю.
  • Отриманий пласт розтягнути і накрити ним основу пирога, защипнувши краю. Злегка змастити молоком.
  • Пиріг спекти в духовці при 180 градусах протягом півгодини.

З додаванням яблук

Любителів яблук і мандаринів порадує пікантний смак пирога з цих фруктів. Тісто по густоті нагадує сільську сметану. Приготувати його нескладно.

Вам знадобиться:

  • 8 яєць;
  • 1 склянку цукрового піску;
  • 200 грамів вершкового масла кімнатної температури;
  • півтори склянки борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 яблука;
  • 4 мандарина;
  • цукрова пудра за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Збити яйця з цукровим піском і вершковим маслом.
  • Борошно змішати з розпушувачем і додати в збиту суміш.
  • Приготовлені для начинки яблука і мандарини порізати маленькими шматочками.
  • Дно форми добре промазати маслом, щедро посипати цукром, на який рівним шаром викласти фрукти, зверху покрити їх отриманим тестом.
  • Покрити фрукти отриманим тестом.
  • Всього один годину в духовій шафі з температурою 180 градусів і можна пробувати смачний, ароматний пиріг.
  • Цукрова пудра на пирозі доповнить цю смакоту.
Дивіться також:  Шоколадний мус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

На основі бісквіта

Напевно, важко знайти людину, якій не подобається ніжний і м’який бісквіт. Самий швидкий і легкий у приготуванні пиріг, але спочатку треба розігріти духовку.

Вам знадобиться:

  • яйця 3 шт.;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 ч. л. пекарського порошку
  • 5 мандаринів.

Покрокова інструкція:

  • Яйця і цукор добре збити міксером, додати сіль.
  • Всипати борошно з пекарським порошком, перемішати.
  • Ретельно почистити мандарини, нарізати невеликими шматочками.
  • Додати фрукти в тісто, обережно вимісити.
  • Заповнити отриманою сумішшю форму для випічки.
  • Випікається одну годину.

Пиріг зі свіжих мандаринів в мультиварці

Незамінна помічниця на кухні – мультиварка здатна пекти пироги. Пропонуємо нескладний рецепт пирога в мультиварці.

Вам знадобиться:

  • волоські горіхи півсклянки;
  • 3 мандарина з шкіркою;
  • 200 г вершкового масла;
  • борошно 1 склянка;
  • 1 ч. л. пекарського порошку;
  • сіль за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Прокрутити через м’ясорубку волоські горіхи, мандарини разом з шкіркою.
  • Вершкове масло розтопити.
  • У збиту з яєць і цукру масу влити олію.
  • Додати суміш горіхів з мандаринами.
  • Всипати борошно з пекарським порошком, ретельно перемішати.
  • Підготовлену чашу мультиварки, промазану маслом, наповнити тістом.
  • Спекти протягом години на відповідному режимі. Готовий пиріг повинен трохи охолонути.
  • Цукрова глазур доповнить смак.

З пісочного тіста в духовці

Гурмани будуть в захопленні від цього мандаринового пирога.

Вам знадобиться:

  • 200 г замороженого вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 0,5 склянки цукрового піску;
  • 5 шт. мандаринів;
  • 2 ст. л. яблучного джему;
  • 2 склянки борошна.

Покрокова інструкція:

  • Вершкове масло порубати з борошном, повинна вийти дрібна крупка.
  • Додати яйце і цукор.
  • Швидко замісити тісто.
  • Тісто витримати в холодильнику хоча б 1 годину, але можна і довше.
  • Готове тісто поділити на дві частини.
  • Більший шматок розподілити в рознімної формі, товщина пласта приблизно 2 см, щоб не просочилася начинка. По краю тіста сформувати бортика.
  • На тісто нанести тонкий шар будь-якого джему
  • На джем красиво укласти часточки мандарина, очищеного від волокон.
  • Тісто використовувати для прикраси верху пирога, наприклад, заморозити, а потім натерти і отриману крихту розсипати по поверхні, або розкласти смужки тіста у вигляді решітки.
  • Смачне ласощі з духовки буде готове вже через півгодини.
Дивіться також:  Смажені банани – 8 рецептів приготування

Дуже смачна випічка з шоколадом

Вишуканий мандариновий пиріг з додаванням шоколаду – мрія ласунів. Щоб його приготувати, треба трохи постаратися.

Вам знадобиться:

  • 200 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка сметани;
  • 1 плитка шоколаду;
  • 1 склянка борошна;
  • 3 мандарина;
  • пакетик ваніліну;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Покрокова інструкція:

  • Вершкове масло збивати з цукровим піском.
  • По черзі ввести яйця.
  • Продовжуючи збивати, влити сметану.
  • Додати ванілін і борошно з розпушувачем.
  • Шоколад подрібнити в блендері.
  • Мандарини очистити і розділити на часточки.
  • В отримане тісто вимішати ці інгредієнти.
  • Спекти пиріг протягом години, при температурі не вище 190 градусів.
  • Шоколадна глазур підкреслить оригінальний смак пирога.

Ось так, приклавши трохи зусиль можна порадувати себе і своїх близьких незвичайними і смачними пирогами з мандаринами.