Збирати ревінь на пиріг рекомендується вже в червні місяці. Його кислуваті товсті стебла стануть чудовою начинкою для будь-якої випічки – у тому числі для солодкого. Рецепти самого смачного пирога з ревенем опубліковані далі.
Пиріг з ревенем — найлегший рецепт приготування
Інгредієнти: 160 г якісного вершкового масла, 130 г цукрового піску, дрібку ваніліну і стільки ж дрібної солі, 3 столові яйця, малий. ложка розпушувача, 320-420 г ревеню, 160 г високосортного борошна.
Розм’якшене масло збивається з піском і ваніліном.
По одному в масу забиваються яйця.
Туди ж борошно просіюється з рештою сухими компонентами.
Промиті стебла ревеню позбавляються від шкірки і ріжуться дрібним кубиком.
У форму викласти тісто, в нього злегка вдавлюються шматочки рослини.
Найлегший рецепт пирога з ревеню передбачає випікати частування в духовці 55-65 хвилин.
Відкритий пиріг з ревенем
Інгредієнти: півпачки вершкового масла, півкіло ревеню, 4 курячих яйця, 180 г сметани, 70 г мигдальної крихти, 230 г пшеничного борошна, 11 ст. л. цукру, 1 ч. л. пекарського порошку, щіпка ванільного цукру.
Стебла рослини дрібно ріжуться, засипаються парою ложок піску і залишаються.
З цукром дочиста розтирається розм’якшене масло. Туди ж додається борошно з пекарським порошком і половина яєць.
Тісто викласти у форму і відправляється в гарячий духовий шафа на півгодини.
Основа витягується з духовки, на неї висипається солодка начинка з ревеню для пирога. Зверху додається заливка з збиті з ванільним цукром яєць, сметаною і крихтою горіхів.
Запікається страву ще 15-17 хвилин.
Готовий пиріг оговтується в холод, щоб на ньому застигла заливка.
Рецепт холодцю пирога
Інгредієнти: 2 курячих яйця, 140 мл олії, 1 ст. цукру, 230 г сметани середньої жирності, великий лимон, 320 г високосортного борошна, 2 мал. ложки пекарського порошку, щіпка соди, 420 г ревеню.
Інгредієнти: картоплина, 1 ст. л. сухих дріжджів, повну склянку жирного молока, морквина, 2,5 гранованих склянки високосортного борошна, 2 столові яєчка і жовток, 5-6 ст. л. цукрової пудри, щіпка кориці, 3 стебла ревеню, 2 яблука, 1 ч. л. цукру-піску.
Морква і картоплина варяться до м’якості і труться на дрібну тертку.
Очищені яблука і ревінь ріжуться дрібним кубиком, присипаються цукровим піском і корицею.
У підігрітому молоці розчиняється пудра і дріжджі. Через 12-14 хвилин суміш добре розмішують і з’єднується з цілими яйцями.
Борошно з’єднується з раніше підготовленими овочами. У неї потроху вводиться яєчно-молочна суміш. Замішують м’яке тісто, яке залишається в місці без протягів на час трохи менше години.
Тісто ділиться на дві нерівні частини. Велика частина розкочується навкруги і викласти на деко, застелений пекарської папером. Зверху розподіляється начинка з фруктів і ревеню.
Накривається пиріг рештою тестом, нарізаним на смужки. Вони викладаються хрест-навхрест.
Змащується випічка яєчним жовтком. Можна розтерти його з невеликою кількістю цукру. Випікається 40-45 хвилин.
Листковий пиріг
Інгредієнти: півкіло готового листкового дріжджового тіста, 320 г ревеню, 3 ст. л. цукрового піску, 1 ст. л. картопляного крохмалю, півсклянки фільтрованої води, столове яйце.
Стебла ревеню очищаються від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Далі вони складаються в суху сковорідку разом з цукром і нагріваються. В процесі рослини виділять достатньо соку, тому можна не боятися підгоряння. Коли шматочки розм’якшаться, сковорідка знімається з вогню. В неї вливається крохмаль, розведений холодною водою. Начинка при цьому загусне.
Тісто розкочується і ділиться на два листки. Перший укладається у форму. Повинні вийти бортики. Другий лист нарізати смужками.
Між двома шарами розкладається начинка.
Залишається змастити заготівлю збитим яйцем і випікати пиріг з ревенем з листкового тіста в духовці близько півгодини до рум’яного кольору.
Рецепт приготування на кефірі
Інгредієнти: 5-6 стеблинок ревеню, 2 курячих яйця, 1,5-2 склянки білого цукрового піску, 2 склянки жирного кефіру і аналогічна кількість ретельно просіяного високосортного борошна, 1 ч. ложка пекарського порошку, 2 ст. ложки рафінованої олії.
Яйця і пісок (крім 2 великих ложок) міксером перетворюються в солодку пінисту суміш.
У масу вливається кефір, і збивання триває до однорідності.
Залишається ввести суміш заздалегідь просіяної високосортного борошна і розпушувача. За смаком можна додати на цьому етапі і ванільний цукор.
Тісто виходить не дуже густе. Про правильності його замісу свідчать бульбашки на поверхні.
Форма промаслюється, в неї заливається тісто. У масу вдавлюються подрібнені стеблинки без жорстких прожилок, злегка розім’яті з цукром.
Випікається в жаркій духовці близько години.
Пиріг з ревенем і полуницею
Інгредієнти: 1 гранований стакан кип’яченої води, 260 г високосортного борошна, ½ ч. ложки харчової соди, 2 курячих яйця, 120 г свіжої полуниці, 60 г мигдальної крихти, 110 г цукрового піску, дрібку солі, 6 стеблинок ревеню.
Ревінь без шкірки ріжеться мініатюрними кубиками. Аналогічним образом подрібнюється полуниця. Інгредієнти для начинки пересипаються цукром (80 г) і вистоюється 12-15 хвилин.
В окремій чаші збиваються яйця, решту пісок, сода, вода. Туди ж всипається борошно. В кінці додається мигдальний крихта.
Половина соку з начинки зливається, інша маса змішується з тестом.
Суміш виливається в промаслений форму.
У духовці здоба буде запікатися трохи менше півгодини.
Рецепт від Юлії Висоцької
Інгредієнти: по 60 г білого і коричневого цукру, сир Філадельфії, вершкового масла, цукрової пудри, 140 г високосортного борошна, 3 яйця, 230 г знежиреного сиру, дрібку солі, цілий лимон, 320 г ревеню.
2/3 борошна, змішаної з сіллю, сиром, маслом, пудрою. У блендері тісто вимішується, яке далі накривається плівкою і на годинку відправляється в холод.
Для крему змішується половина білого цукру, що залишилася борошно. Далі ці продукти змішують із збитими з іншим піском білками. Туди ж додається сир, жовтки, сік і цедра лимона.
Тісто тонко розкочується і укладається у форму. Формуються бортики. На основу викладається крем і невеликі брусочки ревеню. Присипається заготівля коричневим цукром.