Пиріг з сиром та полуницею – 7 рецептів

Якщо стандартна сирна випічка всім домашнім вже встигла набриднути, господині варто поекспериментувати і урізноманітнити звичні рецепти. Наприклад, приготувати пиріг з сиром та полуницею. Це чудовий ніжний рецепт з ароматом, миттєво викликає апетит.

Пиріг з сиром та полуницею — класичний рецепт

Тісто по класичному рецепту такого частування готується самостійно. У десерт входять наступні продукти: 75 г вершкового маргарину, 320 г полуниці, пачка середньо жирного сиру, 2 великих яйця, 8 ст. л. цукру, половина пакетика ванільного цукру, 3 великі ложки крохмалю, щіпка розпушувача і така ж кількість дрібної солі, 170 г борошна, 2 великі ложки густої сметани.

  • Маргарин розм’якшується, змішується з сіллю, 3 ст. л. піску і яйцем. Інгредієнти ретельно розтираються ложкою.
  • Далі можна просіяти в ту ж посуд борошно (з високого відстані) з розпушувачем.
  • Замішується ніжне тісто, яке під плівкою буде стояти в холоді півгодини.
  • Ягоди з піском (3 ст. л.) перетворюються в однорідне пюре. Після додавання половини картопляного крохмалю воно добре перемішується.
  • Полунична суміш на мінімальному вогні доводиться до загустіння і остуджується.
  • Сир з цукром (в тому числі і ванільним), а також яйцем перемішується. Залишилося додати до нього сметану і решті крохмаль.
  • Холодне тісто розподіляється по формі так, щоб вийшли високі бортики.
  • Спочатку на основу викладається сирна суміш, потім – загустілий ягідний мус.
  • Випікається близько 55 хвилин в заздалегідь розігрітій духовій шафі.
  • До столу подається охолодженим.

    Як приготувати в мультиварці?

    У сезон полуниці такий рецепт обов’язково повинен бути у господині під рукою. Він простий, швидкий і доступний. З інгредієнтів береться: 380 г ягід, 190 г цукрового піску, половину пачки жирного масла, 2 сільських яйця, велика щіпка розпушувача, 5 ст. л. сметани і така ж кількість неароматного рослинного масла, стандартний пакетик ваніліну, цукрова пудра.

    Дивіться також:  Як приготувати пахлаву в домашніх умовах – 7 рецептів

  • Яйця збиваються до цупкої густої маси. На це буде потрібно 6-7 хвилин роботи міксера.
  • В яєчну суміш викладається вершкове масло, додається рослинне масло і сметана. Всі компоненти акуратно перемішуються, щоб густота збитих яєць збереглася.
  • До решти інгредієнтів борошно просіюється з ваніліном і розпушувачем.
  • Тісто після замісу виходить досить рідким.
  • Воно виливається в промаслений чашу пристрою, а зверху викладаються цілі ягоди полуниці, ретельно промиті й запаніровані в цукровій пудрі.
  • У програмі «Випічка» готується 45 хвилин.
  • При подачі до столу десерт перевертається зарумяненной стороною вгору.

    Пісочний пиріг з полуницею та сиром

    Готове частування вразити гурманів тонкої пісочної скоринкою і цілими соковитими ягодами всередині. Тісто не буде вологим. З продуктів береться: 220 г пружних твердих ягід, 180 г цукру, сільське яйце, щіпка ваніліну, половина пачки розм’якшеного масла, маленька ложка розпушувача, 220 г борошна, пачка середньо жирного сиру, велика ложка картопляного крохмалю.

  • Ягоди ретельно миють і розрізають навпіл.
  • Половина цукру пальцями перемішується з маслом і борошном, просіяти з розпушувачем. У підсумку вийде розсипчаста крихта.
  • Начинка готується з сиру, цукру, що залишився, яйця і картопляного крохмалю. Найзручніше доводити її до однорідності за допомогою заглибного блендера.
  • У форму, застелену промасленим папером, викладається трохи більше половини піщаної основи.
  • Зверху розподіляється вся сирна маса, і хаотично розкладаються ягоди.
  • Посипається випічка залишилася крихтою.
  • Готується в розігрітій духовці 45 хвилин.
  • Пробувати пісочний пиріг з полуницею варто злегка остигнув.

    Рецепт холодцю ласощі на кефірі

    Готується ласощі дивно швидко. До його складу входить: 220 г цукрового піску і білого борошна, 90 г свіжої полуниці, 1 ст. середньо жирного кефіру, маленька ложка пекарського порошку, сільське яйце, 6 ст. л. жирного масла.

    Дивіться також:  Макаруни – 6 рецептів, як приготувати смачні італійські тістечка в домашніх умовах

  • Для тіста змішуються всі перераховані компоненти, крім ягід. Спочатку сухі, а потім до них додається яйце, кефір, масло.
  • У змащену маслом форму викладаються ягоди, які потрібно залити тестом.
  • Випікається в духовці не більше 25 хвилин.
  • Готове ласощі щедро посипається цукровою пудрою.

    З полуничним желе без випічки

    У спекотну погоду можна порадувати ласунів ніжним легким десертом, не включаючи духовку. Полуницю для такої страви обов’язково потрібно взяти свіжу (290 м). Крім ягід, використовується: 320 г середньо жирного сиру, 60 г какао і таку ж кількість цукру, 17 г желатину, 230 г вівсяного печива, половина пачки вершкового масла.

  • Основою частування стане печиво, перемелене в крихту і змішане з маслом. Вівсяне можна замінити галетним або навіть «Жіночими пальчиками» для тірамісу.
  • Форма обертається харчовою плівкою, в неї викладається крихта з масла і печива.
  • Ягоди пюрируются, змішують з цукром і пару хвилин прогріваються на повільному вогні. В теплу масу додається желатин і добре розмішати.
  • Однорідна желирующая маса з’єднується з сиром, пропущеним через сито.
  • Ще теплою ягідно-сирна начинка викладається на основу.
  • Дуже важливо готовий торт з сиром прибрати на 60-70 хвилин у морозилку. За цей час желе схопиться, але не встигне кристалізуватися.

    З листкового тіста

    Якщо господині немає часу, щоб самостійно займатися тестом, можна сміливо використовувати готовий заморожений продукт. Головне, діяти строго по інструкції і заздалегідь його розморозити. Крім 500 г тіста використовується велика ложка цукру, 370 г полуниці, 2 ст. л. жирного масла і така ж кількість цукрової пудри.

  • Деко щедро змащується маслом, після чого на нього викладається розморожене тісто цілим пластом.
  • Полуниця миється, обсушивается і нарізане тонкими слайсами, які викладаються на середину основи. По краях повинні зберігатися порожні місця.
  • Краї закручуються, кути добре з’єднуються. Середина рясно посипається цукром.
  • Далі пиріг відправляється в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і готується 20-25 хвилин.
  • Дивіться також:  Глюкозний сироп: склад, застосування в кулінарії, чим можна замінити. 3 рецепта, як зробити глюкозний сироп в домашніх умовах

    Прикрашається випічка великою кількістю цукрової пудри і збитими вершками.

    З сиром та замороженої полуницею

    З того ж листкового тіста можна приготувати ще один варіант смачного десерту. Полуниця для нього береться заморожена (350 г), тому рецепт підходить для будь-якого часу року. На 2 аркуша тесту також використовується пачка знежиреного сиру і 4 ст. л. цукрового піску.

  • Ягоди і тісто попередньо розморожуються.
  • Полуниця змішується з цукром і сиром.
  • Перший лист тіста розкочується трохи ширше, ніж використовувана прямокутна форма. На нього викладається ягідно-сирна начинка.
  • Накривається пиріг другим розкатаним листом тесту.
  • Випікається ласощі в духовці півгодини.
  • Дуже важливо відразу в декількох місцях проткнути поверхню пирога перед відправкою в духовку виделкою.

    Прокрутка до верху