Якщо стандартна сирна випічка всім домашнім вже встигла набриднути, господині варто поекспериментувати і урізноманітнити звичні рецепти. Наприклад, приготувати пиріг з сиром та полуницею. Це чудовий ніжний рецепт з ароматом, миттєво викликає апетит.
Пиріг з сиром та полуницею — класичний рецепт
Тісто по класичному рецепту такого частування готується самостійно. У десерт входять наступні продукти: 75 г вершкового маргарину, 320 г полуниці, пачка середньо жирного сиру, 2 великих яйця, 8 ст. л. цукру, половина пакетика ванільного цукру, 3 великі ложки крохмалю, щіпка розпушувача і така ж кількість дрібної солі, 170 г борошна, 2 великі ложки густої сметани.
Маргарин розм’якшується, змішується з сіллю, 3 ст. л. піску і яйцем. Інгредієнти ретельно розтираються ложкою.
Далі можна просіяти в ту ж посуд борошно (з високого відстані) з розпушувачем.
Замішується ніжне тісто, яке під плівкою буде стояти в холоді півгодини.
Ягоди з піском (3 ст. л.) перетворюються в однорідне пюре. Після додавання половини картопляного крохмалю воно добре перемішується.
Полунична суміш на мінімальному вогні доводиться до загустіння і остуджується.
Сир з цукром (в тому числі і ванільним), а також яйцем перемішується. Залишилося додати до нього сметану і решті крохмаль.
Холодне тісто розподіляється по формі так, щоб вийшли високі бортики.
Спочатку на основу викладається сирна суміш, потім – загустілий ягідний мус.
Випікається близько 55 хвилин в заздалегідь розігрітій духовій шафі.
До столу подається охолодженим.
Як приготувати в мультиварці?
У сезон полуниці такий рецепт обов’язково повинен бути у господині під рукою. Він простий, швидкий і доступний. З інгредієнтів береться: 380 г ягід, 190 г цукрового піску, половину пачки жирного масла, 2 сільських яйця, велика щіпка розпушувача, 5 ст. л. сметани і така ж кількість неароматного рослинного масла, стандартний пакетик ваніліну, цукрова пудра.
Яйця збиваються до цупкої густої маси. На це буде потрібно 6-7 хвилин роботи міксера.
В яєчну суміш викладається вершкове масло, додається рослинне масло і сметана. Всі компоненти акуратно перемішуються, щоб густота збитих яєць збереглася.
До решти інгредієнтів борошно просіюється з ваніліном і розпушувачем.
Тісто після замісу виходить досить рідким.
Воно виливається в промаслений чашу пристрою, а зверху викладаються цілі ягоди полуниці, ретельно промиті й запаніровані в цукровій пудрі.
У програмі «Випічка» готується 45 хвилин.
При подачі до столу десерт перевертається зарумяненной стороною вгору.
Пісочний пиріг з полуницею та сиром
Готове частування вразити гурманів тонкої пісочної скоринкою і цілими соковитими ягодами всередині. Тісто не буде вологим. З продуктів береться: 220 г пружних твердих ягід, 180 г цукру, сільське яйце, щіпка ваніліну, половина пачки розм’якшеного масла, маленька ложка розпушувача, 220 г борошна, пачка середньо жирного сиру, велика ложка картопляного крохмалю.
Ягоди ретельно миють і розрізають навпіл.
Половина цукру пальцями перемішується з маслом і борошном, просіяти з розпушувачем. У підсумку вийде розсипчаста крихта.
Начинка готується з сиру, цукру, що залишився, яйця і картопляного крохмалю. Найзручніше доводити її до однорідності за допомогою заглибного блендера.
У форму, застелену промасленим папером, викладається трохи більше половини піщаної основи.
Зверху розподіляється вся сирна маса, і хаотично розкладаються ягоди.
Посипається випічка залишилася крихтою.
Готується в розігрітій духовці 45 хвилин.
Пробувати пісочний пиріг з полуницею варто злегка остигнув.
Рецепт холодцю ласощі на кефірі
Готується ласощі дивно швидко. До його складу входить: 220 г цукрового піску і білого борошна, 90 г свіжої полуниці, 1 ст. середньо жирного кефіру, маленька ложка пекарського порошку, сільське яйце, 6 ст. л. жирного масла.
Для тіста змішуються всі перераховані компоненти, крім ягід. Спочатку сухі, а потім до них додається яйце, кефір, масло.
У змащену маслом форму викладаються ягоди, які потрібно залити тестом.
Випікається в духовці не більше 25 хвилин.
Готове ласощі щедро посипається цукровою пудрою.
З полуничним желе без випічки
У спекотну погоду можна порадувати ласунів ніжним легким десертом, не включаючи духовку. Полуницю для такої страви обов’язково потрібно взяти свіжу (290 м). Крім ягід, використовується: 320 г середньо жирного сиру, 60 г какао і таку ж кількість цукру, 17 г желатину, 230 г вівсяного печива, половина пачки вершкового масла.
Основою частування стане печиво, перемелене в крихту і змішане з маслом. Вівсяне можна замінити галетним або навіть «Жіночими пальчиками» для тірамісу.
Форма обертається харчовою плівкою, в неї викладається крихта з масла і печива.
Ягоди пюрируются, змішують з цукром і пару хвилин прогріваються на повільному вогні. В теплу масу додається желатин і добре розмішати.
Однорідна желирующая маса з’єднується з сиром, пропущеним через сито.
Ще теплою ягідно-сирна начинка викладається на основу.
Дуже важливо готовий торт з сиром прибрати на 60-70 хвилин у морозилку. За цей час желе схопиться, але не встигне кристалізуватися.
З листкового тіста
Якщо господині немає часу, щоб самостійно займатися тестом, можна сміливо використовувати готовий заморожений продукт. Головне, діяти строго по інструкції і заздалегідь його розморозити. Крім 500 г тіста використовується велика ложка цукру, 370 г полуниці, 2 ст. л. жирного масла і така ж кількість цукрової пудри.
Деко щедро змащується маслом, після чого на нього викладається розморожене тісто цілим пластом.
Полуниця миється, обсушивается і нарізане тонкими слайсами, які викладаються на середину основи. По краях повинні зберігатися порожні місця.
Краї закручуються, кути добре з’єднуються. Середина рясно посипається цукром.
Далі пиріг відправляється в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і готується 20-25 хвилин.
Прикрашається випічка великою кількістю цукрової пудри і збитими вершками.
З сиром та замороженої полуницею
З того ж листкового тіста можна приготувати ще один варіант смачного десерту. Полуниця для нього береться заморожена (350 г), тому рецепт підходить для будь-якого часу року. На 2 аркуша тесту також використовується пачка знежиреного сиру і 4 ст. л. цукрового піску.
Ягоди і тісто попередньо розморожуються.
Полуниця змішується з цукром і сиром.
Перший лист тіста розкочується трохи ширше, ніж використовувана прямокутна форма. На нього викладається ягідно-сирна начинка.
Накривається пиріг другим розкатаним листом тесту.
Випікається ласощі в духовці півгодини.
Дуже важливо відразу в декількох місцях проткнути поверхню пирога перед відправкою в духовку виделкою.