Ароматна випічка ніколи не буває зайвою. Хто не любить посидіти за чашкою чаю з смачним шматочком пирога? На жаль, багато хто розчарувався в магазинній здобу. Єдиний вихід – це готувати самій. Відмінним варіантом для домашньої випічки буде пиріг з сиром з пісочного тіста.
Пиріг з сиром з пісочного тіста – класичний рецепт.
Приготування пирога по класичному рецепту займає мінімум часу, але натомість ви отримуєте максимум задоволення.
Що необхідно з продуктів?
200 г сиру за жирністю 5%;
150 г борошна, яку потрібно просіяти;
Масло або спред 100г;
Цукру 50 г в тісто + 1 велика ложка для сирної начинки;
1 яйце;
Пакетик розпушувача.
Починаємо приготування.
Просіваємо борошно, щоб наповнити її киснем і позбутися від домішок.
Всипаємо в неї цукор і пакетик розпушувача. Підсолюємо.
В окремій ємності рубаємо масло на шматки за допомогою ножа. Нехай постоїть півгодини. Це можна зробити заздалегідь, щоб потім не чекати.
Розтоплене масло кладемо в тарілку з сухими продуктами.
Розминаємо все в крихту, вкриваємо плівкою і на годину відправляємо в холодильник.
Потім слід трохи вимісити тісто і скачати в кулю.
Тепер займемося начинкою. У ємності змішуємо сир, яйце і цукор. Можна всипати ванілін.
Форму, де планується випікати, змастити маслом, або присипати борошном.
Поділити тісто на дві частини: одну більше, інший менше. Ту, що менше, відкласти в холод на півгодини.
Більшу частину розкачати за формою і вистелити як основу, піднявши бортики по краях.
Викладаємо начинку. Дістати затверділе тісто з холоду і натерти на начинку, щоб воно повністю закрило сир.
Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин, виставивши температуру 180 С.
Як приготувати пиріг з піщаної крихти?
Зручний варіант тим, що не треба розкачувати тісто і вистилати за формою. Плюс такий пиріг виходить повітряним.
Масло можна порубати ножем або натерти на тертці, попередньо заморозивши.
У подрібнене масло додаємо борошно і половину порції цукру, розтираємо до утворення крихт.
В іншій ємності збиваємо яйця. Додаємо до них сир, півсклянки цукру і ванілін. Все перемішуємо.
Форму застелити пергаментом або трохи змастити маслом. Викладка буде в три шари. Насипаємо половину крихти, потім виливаємо начинку і знову засипаємо крихтою.
Духовку попередньо розігріваємо до 180 С. Ставимо пиріг на півгодини.
Пиріг з сиром та ягодами.
Невелика підказка: не варто застосовувати полуницю або малину, адже в духовці вони можуть перетворитися на пюре. Краще взяти для цього десерту смородину, чорницю, або щось, що не «розпливається».
Продукти:
Борошна 200 г;
Масла 150 г;
200 г цукру-піску;
3 яйця;
Розпушувач чайн. лож.;
Півкіло сиру;
Сметани 100 г;
Ягоди 300 р.
Готуємо покроково:
Почнемо з тіста. Просіяти борошно і додати розпушувача. Попередньо охолоджене масло рубаємо і перемішуємо з борошном, розтерти в крихти. Додати до цієї суміші яйце і вимісити тісто. Звертаємо в кульку, замотуємо в плівку і залишаємо в холоді на півгодини.
Тепер готуємо начинку. В одну ємність кладемо сир, 2 яйця, сметану і цукор. Збиваємо міксером до однорідності.
У промазану маслом форму вистилаємо тісто з формуванням бортиків до 5 див.
Вливаємо в неї начинку, зверху висипаємо ягоди.
В заздалегідь нагріту духовку до 180 С ставимо на 35 хвилин.
Дістаємо з форми після охолодження і насолоджуємося смаком.
З вишнею
Цей пиріг дуже нагадує чізкейк після повного остигання.
Спочатку збиваємо жовтки і цукор. Далі збиваємо міксером размякшее масло з борошном, додаємо яєчно-цукрову суміш, і формуємо кульку. Він вийде жирним і важким. Замотуємо в плівку і охолоджуємо півгодинки.
Вишню попередньо помити і посушити.
Приготуємо начинку. Збиваємо сир, масло, цукор. Окремо збиваємо білки і поступово вводимо їх в начинку. Все перемішуємо.
Виймаємо тісто з холодильника і кладемо у форму, зробивши бортики.
Зверху вливаємо начинку і кладемо ягоду.
Ставимо в нагріту до 180 С духовку, випікаємо 40-50 хвилин.
В мультиварці
Кожен власник мультиварки просто зобов’язаний приготувати цей пиріг.
Що нам потрібно?
Трохи більше однієї склянки цукру;
1,5 склянки борошна;
Соди 0,5 ч. л.;
Масло вершкове або маргарин 100 г;
Сир 250 г;
Одне яйце;
Сметана.
Приготування:
Спочатку займемося тестом. Виделкою або ножем порубати масло.
Змішати всі сухі продукти: борошно, соду і цукор (половину кількості вказаного в рецепті).
Всипати у суміш масло і розім’яти все руками до однорідності.
Тепер до начинки. Яйце, цукор, сир збити в однорідну масу.
У чашу мультиварки засипаємо половину тіста. Зверху вливаємо всю начинку і запорашиваем другою половиною тіста.
Виставити режим «Випічка» на одну годину.
Охолодити, дістати і насолоджуватися пирогом.
Відкритий пиріг з сиром з пісочного тіста
Відкритий пиріг з сиром з пісочного тіста можна доповнити ягодами. Далі описується рецепт без додавання ягід.
Для тіста:
Борошно 130 г;
Размякшее масло 50 г;
Цукор 50 г;
Велике яйце.
Для начинки:
Сиру 250 г;
Цукру 2 великих лож.;
Сметани 2 ложки;
Яйце;
1 велика ложка крохмалю.
Отже, приступаємо:
Почнемо з розігрівання духовки до 200 С.
Вершкове масло розтопити і збити з цукром.
Додаємо яйце і далі збиваємо.
У суміш приєднуємо борошно.
Замісити тісто, накрити плівкою, відправити в холодильник.
Сир збиваємо блендером. Вмішуємо інгредієнти для начинки і всі добре розмішуємо.
Форму для випічки помазати маслом і сформувати за формою бортики з тіста.
Полуничка в цьому рецепті застосовується в якості прикраси зверху. За смаком виходить повітряний чізкейк.
Продукти:
Борошно 400 г;
Цукор 200 г (тісто – 80 г, начинка – 120 м);
Олія 200 г;
Сир 400 г;
4 яйця;
Сметана 1 ст. л.;
Полуничний джем 200 р.
Готувати по кроках:
Гріємо духовку до 200 С.
Висипаємо борошно в миску і додаємо шматочками подрібнене масло вершкове. Додаємо цукор і все перемішуємо руками. Вийде крихта.
Готуємо начинку. Яйця збиваємо з цукром до пишного стану. Вмішуємо сир, сметану.
Форму змастити або застелити пергаментом. Висипати більшу частину тіста у форму. Залити начинкою і засипати залишилася його порцією. Можна в начинку додати полуничний джем.
Ставимо в духовку на 35-40 хвилин. Після охолодити і нарізати порційно.
З сиром і яблуками
Варіант цього пирога підійде для осінньої пори, коли вибір яблук особливо великий.
Склад компонентів:
Борошно 2 ст.;
Цукор півсклянки;
Масло або маргарин 180 г;
Розпушувача 1 чайна ложка;
Яйце.
Для начинки:
Сир 200 г;
Яблук 2 шт. солодких;
Цукор 1,5-2 склянки (як більше любите).
Порядок дій:
Спочатку виготовимо тісто. Змішаємо всі сухі компоненти для тіста і додамо розсічений на шматочки маргарин. Перемішати руками. Вийде крихта. Вмішуємо яйце і замішуємо тісто.
Розділити масу на частки 1/3 і 2/3. Помістити в плівку і поставити в холод на півгодини.
Тим часом займемося начинкою. Яблука очищаємо і тремо на тертку. Додаємо цукор, сир. Перемішуємо.
Тепер по діаметру форми 2/3 тіста розкачуємо і вистилаємо її, формуючи бортики. Поколоти виделкою.
Зверху викласти начинку і закрити розкатаним тістом, що залишилося.
Ставимо на 180 С духовку і печемо близько 30-35 хвилин.