Пиріг з сиром з пісочного тіста – смачні рецепти

Ароматна випічка ніколи не буває зайвою. Хто не любить посидіти за чашкою чаю з смачним шматочком пирога? На жаль, багато хто розчарувався в магазинній здобу. Єдиний вихід – це готувати самій. Відмінним варіантом для домашньої випічки буде пиріг з сиром з пісочного тіста.

Пиріг з сиром з пісочного тіста – класичний рецепт.

Приготування пирога по класичному рецепту займає мінімум часу, але натомість ви отримуєте максимум задоволення.

Що необхідно з продуктів?

  • 200 г сиру за жирністю 5%;
  • 150 г борошна, яку потрібно просіяти;
  • Масло або спред 100г;
  • Цукру 50 г в тісто + 1 велика ложка для сирної начинки;
  • 1 яйце;
  • Пакетик розпушувача.

Починаємо приготування.

  • Просіваємо борошно, щоб наповнити її киснем і позбутися від домішок.
  • Всипаємо в неї цукор і пакетик розпушувача. Підсолюємо.
  • В окремій ємності рубаємо масло на шматки за допомогою ножа. Нехай постоїть півгодини. Це можна зробити заздалегідь, щоб потім не чекати.
  • Розтоплене масло кладемо в тарілку з сухими продуктами.
  • Розминаємо все в крихту, вкриваємо плівкою і на годину відправляємо в холодильник.
  • Потім слід трохи вимісити тісто і скачати в кулю.
  • Тепер займемося начинкою. У ємності змішуємо сир, яйце і цукор. Можна всипати ванілін.
  • Форму, де планується випікати, змастити маслом, або присипати борошном.
  • Поділити тісто на дві частини: одну більше, інший менше. Ту, що менше, відкласти в холод на півгодини.
  • Більшу частину розкачати за формою і вистелити як основу, піднявши бортики по краях.
  • Викладаємо начинку. Дістати затверділе тісто з холоду і натерти на начинку, щоб воно повністю закрило сир.
  • Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин, виставивши температуру 180 С.
  • Як приготувати пиріг з піщаної крихти?

    Зручний варіант тим, що не треба розкачувати тісто і вистилати за формою. Плюс такий пиріг виходить повітряним.

    Інгредієнти:

    • 2 ст. борошна;
    • Масло або спред 150 г;
    • Сиру 300 г (жирність не важлива);
    • Яйця – 2 шт.;
    • Цукрового піску – 1 ст.;
    • Ванілін.
    Дивіться також:  Сметанний крем для бісквітного торта – 7 рецептів

    Процес приготування:

  • Масло можна порубати ножем або натерти на тертці, попередньо заморозивши.
  • У подрібнене масло додаємо борошно і половину порції цукру, розтираємо до утворення крихт.
  • В іншій ємності збиваємо яйця. Додаємо до них сир, півсклянки цукру і ванілін. Все перемішуємо.
  • Форму застелити пергаментом або трохи змастити маслом. Викладка буде в три шари. Насипаємо половину крихти, потім виливаємо начинку і знову засипаємо крихтою.
  • Духовку попередньо розігріваємо до 180 С. Ставимо пиріг на півгодини.
  • Пиріг з сиром та ягодами.

    Невелика підказка: не варто застосовувати полуницю або малину, адже в духовці вони можуть перетворитися на пюре. Краще взяти для цього десерту смородину, чорницю, або щось, що не «розпливається».

    Продукти:

    • Борошна 200 г;
    • Масла 150 г;
    • 200 г цукру-піску;
    • 3 яйця;
    • Розпушувач чайн. лож.;
    • Півкіло сиру;
    • Сметани 100 г;
    • Ягоди 300 р.

    Готуємо покроково:

  • Почнемо з тіста. Просіяти борошно і додати розпушувача. Попередньо охолоджене масло рубаємо і перемішуємо з борошном, розтерти в крихти. Додати до цієї суміші яйце і вимісити тісто. Звертаємо в кульку, замотуємо в плівку і залишаємо в холоді на півгодини.
  • Тепер готуємо начинку. В одну ємність кладемо сир, 2 яйця, сметану і цукор. Збиваємо міксером до однорідності.
  • У промазану маслом форму вистилаємо тісто з формуванням бортиків до 5 див.
  • Вливаємо в неї начинку, зверху висипаємо ягоди.
  • В заздалегідь нагріту духовку до 180 С ставимо на 35 хвилин.
  • Дістаємо з форми після охолодження і насолоджуємося смаком.
  • З вишнею

    Цей пиріг дуже нагадує чізкейк після повного остигання.

    Продукти для тіста:

    • Жовток-3 шт.;
    • Цукор 2 великі ложки;
    • 200 г м’якого масла;
    • Просіяного борошна 1,5-2 склянки.

    Продукти для начинки:

    • Вишня без кісточок 800 г;
    • Півкіло сиру;
    • 3 білка;
    • Півсклянки цукрового піску;
    • Олія 100 р.
    Дивіться також:  Заварний крем – класичний рецепт і 9 варіантів

    Готуємо.

  • Спочатку збиваємо жовтки і цукор. Далі збиваємо міксером размякшее масло з борошном, додаємо яєчно-цукрову суміш, і формуємо кульку. Він вийде жирним і важким. Замотуємо в плівку і охолоджуємо півгодинки.
  • Вишню попередньо помити і посушити.
  • Приготуємо начинку. Збиваємо сир, масло, цукор. Окремо збиваємо білки і поступово вводимо їх в начинку. Все перемішуємо.
  • Виймаємо тісто з холодильника і кладемо у форму, зробивши бортики.
  • Зверху вливаємо начинку і кладемо ягоду.
  • Ставимо в нагріту до 180 С духовку, випікаємо 40-50 хвилин.
  • В мультиварці

    Кожен власник мультиварки просто зобов’язаний приготувати цей пиріг.

    Що нам потрібно?

    • Трохи більше однієї склянки цукру;
    • 1,5 склянки борошна;
    • Соди 0,5 ч. л.;
    • Масло вершкове або маргарин 100 г;
    • Сир 250 г;
    • Одне яйце;
    • Сметана.

    Приготування:

  • Спочатку займемося тестом. Виделкою або ножем порубати масло.
  • Змішати всі сухі продукти: борошно, соду і цукор (половину кількості вказаного в рецепті).
  • Всипати у суміш масло і розім’яти все руками до однорідності.
  • Тепер до начинки. Яйце, цукор, сир збити в однорідну масу.
  • У чашу мультиварки засипаємо половину тіста. Зверху вливаємо всю начинку і запорашиваем другою половиною тіста.
  • Виставити режим «Випічка» на одну годину.
  • Охолодити, дістати і насолоджуватися пирогом.
  • Відкритий пиріг з сиром з пісочного тіста

    Відкритий пиріг з сиром з пісочного тіста можна доповнити ягодами. Далі описується рецепт без додавання ягід.

    Для тіста:

    • Борошно 130 г;
    • Размякшее масло 50 г;
    • Цукор 50 г;
    • Велике яйце.

    Для начинки:

    • Сиру 250 г;
    • Цукру 2 великих лож.;
    • Сметани 2 ложки;
    • Яйце;
    • 1 велика ложка крохмалю.

    Отже, приступаємо:

  • Почнемо з розігрівання духовки до 200 С.
  • Вершкове масло розтопити і збити з цукром.
  • Додаємо яйце і далі збиваємо.
  • У суміш приєднуємо борошно.
  • Замісити тісто, накрити плівкою, відправити в холодильник.
  • Сир збиваємо блендером. Вмішуємо інгредієнти для начинки і всі добре розмішуємо.
  • Форму для випічки помазати маслом і сформувати за формою бортики з тіста.
  • Вливаємо начинку і рівномірно розподіляємо.
  • Випікаємо 35-40 хвилин.
  • Дивіться також:  Муссовый торт з дзеркальною глазур’ю – 12 рецептів

    З додаванням полуниці

    Полуничка в цьому рецепті застосовується в якості прикраси зверху. За смаком виходить повітряний чізкейк.

    Продукти:

    • Борошно 400 г;
    • Цукор 200 г (тісто – 80 г, начинка – 120 м);
    • Олія 200 г;
    • Сир 400 г;
    • 4 яйця;
    • Сметана 1 ст. л.;
    • Полуничний джем 200 р.

    Готувати по кроках:

  • Гріємо духовку до 200 С.
  • Висипаємо борошно в миску і додаємо шматочками подрібнене масло вершкове. Додаємо цукор і все перемішуємо руками. Вийде крихта.
  • Готуємо начинку. Яйця збиваємо з цукром до пишного стану. Вмішуємо сир, сметану.
  • Форму змастити або застелити пергаментом. Висипати більшу частину тіста у форму. Залити начинкою і засипати залишилася його порцією. Можна в начинку додати полуничний джем.
  • Ставимо в духовку на 35-40 хвилин. Після охолодити і нарізати порційно.
  • З сиром і яблуками

    Варіант цього пирога підійде для осінньої пори, коли вибір яблук особливо великий.

    Склад компонентів:

    • Борошно 2 ст.;
    • Цукор півсклянки;
    • Масло або маргарин 180 г;
    • Розпушувача 1 чайна ложка;
    • Яйце.

    Для начинки:

    • Сир 200 г;
    • Яблук 2 шт. солодких;
    • Цукор 1,5-2 склянки (як більше любите).

    Порядок дій:

  • Спочатку виготовимо тісто. Змішаємо всі сухі компоненти для тіста і додамо розсічений на шматочки маргарин. Перемішати руками. Вийде крихта. Вмішуємо яйце і замішуємо тісто.
  • Розділити масу на частки 1/3 і 2/3. Помістити в плівку і поставити в холод на півгодини.
  • Тим часом займемося начинкою. Яблука очищаємо і тремо на тертку. Додаємо цукор, сир. Перемішуємо.
  • Тепер по діаметру форми 2/3 тіста розкачуємо і вистилаємо її, формуючи бортики. Поколоти виделкою.
  • Зверху викласти начинку і закрити розкатаним тістом, що залишилося.
  • Ставимо на 180 С духовку і печемо близько 30-35 хвилин.
  • Прокрутка до верху