Пиріг з варенням в мультиварці – найшвидший спосіб приготування десерту в чотири кроки. Змішуємо інгредієнти, викладаємо тісто в чашу мультиварки, поливаємо варенням і ставимо режим «Випічка». Готово!
Пісний пиріг з варенням в мультиварці
Інгредієнти:
- кілограм пшеничного борошна;
- півлітра води;
- рослинне масло – пара ложок;
- одна ч. ложка солі.
Спосіб приготування:
- Борошно просівають і поступово з’єднують з теплою водою, весь час помішуючи, щоб не створювалося грудочок.
- Додають рослинну олію. Краще, якщо воно буде кімнатної температури або злегка підігріте.
- Солять і замішують тісто напіврідкої консистенції.
- Варення можна додати в тісто, так і викласти ложкою невеликими краплями зверху нього вже в чашу мультиварки.
- Ставлять режим «Випічка» і випікають до готовності.
Рецепт приготування на кефірі
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру;
- півсклянки цукрового піску;
- два склянки борошна в/с;
- одна ложка розтопленого вершкового масла або маргарину;
- п’ять грам харчової соди;
- півсклянки варення.
Спосіб приготування:
- Цукор змішують з кефіром і збивають вінчиком до розчинення солодких кристалів.
- Додають борошно і розтоплене масло, ретельно перемішують.
- В останню чергу додають соду і трохи солі.
- Масу доводять до густини сметани і виливають у чашу мультиварки-скороварки.
- Готовий пиріг розрізають уздовж і промащують обидві половини будь-яким кислим варенням.
- Пиріг з варенням на кефірі зверху посипають цукровою пудрою і подають до чаю.
З малиновим варенням
Інгредієнти:
- півпачки масла;
- полпакета розпушувача;
- одне яйце (С2);
- один курячий жовток;
- одна ложка борошна пшеничного;
- малинове варення (60 – 100г, залежно від діаметра чаші мультиварки).
Спосіб приготування:
- Замішують гладке тісто з усіх складових.
- Поділяють його на дві частини і кожну розкочують в коржик.
- Один корж кладуть у промаслений чашу, змащують її варенням і накривають другим коржем.
- Пиріг з варенням випікають близько сорока хвилин.
Господині на замітку. Охолоджений пиріг за бажанням можна злегка змочити сиропом, приготованим з рівних частин цукру, води і столової ложки лимонного соку.
Простий пиріг на швидку руку
Інгредієнти:
- два – три яйця (С1);
- стакан цукрового піску;
- два – три склянки борошна;
- щіпка соди, погашеної оцтовою кислотою;
- щіпка солі;
- будь-яке варення.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску розбити яйця (попередньо їх обполіскують під проточною водою).
- Всипають цукор і збивають міксером або блендером до розтирання солодких кристалів.
- Додають борошно, перемішують склад, вводять соду і трохи солять.
- Отримане тісто однорідної консистенції викладають в миску, змащену маслом.
- Зверху поливають варенням і ставлять каструлю на режим «Випічка».
Господині на замітку. Час приготування може змінюватися в залежності від вашої моделі мультиварки. Тому, якщо пиріг знизу добре пропікся, а зверху мало зарум’яниться, переверніть його і випікайте ще не більше п’яти хвилин.
Пісочна випічка в мультиварці
Інгредієнти:
- півсклянки борошна;
- до 100 грам крохмалю;
- неповний стакан цукру;
- п’ять курячих яєць;
- масло або маргарин (столовий) – сто грам;
- сіль;
- варення;
- ванільний цукор на кінчику ножа.
Спосіб приготування:
- Яйця збивають з цукром до отримання пишної піни: міксером протягом 10 хвилин, вручну – 25 хвилин.
- Розм’якшене масло ретельно розтирають до білого кольору.
- Обидві маси з’єднують, додають ароматичні добавки і борошно, швидко замішують тісто.
- Викладають його в змащену чашу мультиварки, обробляють верх варенням і запікають.
З полуничним варенням
Інгредієнти тісто:
- борошно (в/с) – 150 грам;
- цукор-пісок – 100 грам;
- вершкове масло – 100 грам;
- 70 г мелених волоських горіхів;
- сік половинки лимона;
- терта лимонна цедра (за бажанням);
- два яєчних жовтки.
Для начинки:
- п’ять збитих в піну яєчних білків;
- цукор-пісок – 80 грам;
- 50 грам полуничного варення.
Спосіб приготування:
- Цукор перетирають з жовтками, додають розм’якшене масло і все змішують віночком.
- Всипають просіяне борошно, цедру і подрібнені в порошок горіхи.
- Добре перемішують склад і збризкують тісто лимонним соком.
- У змащену чашу мультиварки викладають тісто і випікають до готовності близько 20 хвилин.
- Потім кришку мультиварки відкривають, обробляють пиріг начинкою і випікають до готовності ще близько 20 хвилин.
- Остиглий або теплий десерт нарізають ромбиками або прямокутниками.
Господині на замітку. Щоб не пересолодити пиріг, дотримуйтеся норму додавання в тісто цукру і варення. Якщо не любите надто солодкий десерт, їх кількість можна зменшити.
Як приготувати на молоці
Інгредієнти тісто:
- пів-літри молока;
- два склянки борошна;
- стакан цукрового піску;
- сто грам меду;
- два яйця;
- масло (вершкове) – 60 г;
- сода;
- 15 г какао;
- 1,5 г меленої кориці;
- за бажанням, товчена гвоздика.
Спосіб приготування:
- Змішують цукор, мед, яйця, масло, соду, корицю і гвоздику з невеликою кількістю борошна.
- Вводять молоко і решту борошна.
- Розмішують тісто і викладають його в миску, змащену жиром.
- Зверху чайною ложкою викладають варення. Можна зробити з нього малюнок або викласти невеликими гуртками.
- Випікають в мультиварці.
- Пиріг розрізають в холодному вигляді і подають на стіл, посипавши цукровою пудрою або какао.
З яблучним варенням
Інгредієнти:
- 150 – 200 грам яблучного варення;
- два курячих яйця;
- сто грам цукру-піску;
- один стакан змішаної зі сметаною кисляку;
- борошна – стакан;
- ½ Ч. л. соди;
- вершкове масло для змащування чаші;
- панірувальні сухарі.
Спосіб приготування:
- Яйця збивають з цукром, додають кисляк і трохи солі.
- Потім поступово всипають борошно, змішане з харчовою содою.
- Вимішують тісто і додають в нього яблучне варення.
- Викладають отриману масу в миску, змащену маслом і посипану сухарями.
- Випікають десерт в мультиварці 20 – 25 хвилин.
Господині на замітку. Цей пиріг можна і випікати на деку, але тоді всіх продуктів береться в півтора – два рази більше.
Шоколадний пиріг з варенням
Інгредієнти:
- борошно (пшеничне) в/с – дві склянки;
- какао-порошок – дві ч. ложки;
- цукрова пудра – одна чайна ложка;
- півсклянки цукру;
- маргарин (столовий) – півпачки;
- яйце куряче;
- варення;
- сметана (густа) – 4 ст. л.;
- сіль, сода.
Спосіб приготування:
- Змішують цукор з яйцем і сметаною, розтирають.
- Вводять м’який маргарин, какао, пудру і перемішують.
- Всипають просіяне борошно і замішують шоколадне тісто.
- Наприкінці замішування додають сіль і соду.
- Випікають в мультиварці, включивши режим «Піч».
- Отриманий корж розрізають і змащують варенням.
Сирний пиріг з варенням
Інгредієнти на 100 грам вершкового сиру:
- склянка борошна;
- молоко коров’яче – пара ложок;
- масло (вершкове) – брусочок на 100 грам;
- варення;
- сіль.
Спосіб приготування:
- М’яке масло розтерти з борошном.
- Додають молоко до отримання щільного тіста.
- Сир пропускають на тертці і з’єднують з тестом, акуратно і рівномірно перемішуючи.
- Розподіляють отриману масу по чашу мультиварки-скороварки, попередньо змащених жиром.
- Випікають на відповідній функції.
- Гарячий пиріг розрізають на трикутні шматочки і зверху поливають варенням.
Пиріг з варенням і так не дуже складний у приготуванні, а вже коли процес йде за допомогою пароварки, так і зовсім елементарний. Його запросто можна спекти на сніданок або до вечірнього чаю – смачно, ароматно, просто і дешево.