Пиріг з вишнею – 11 простих рецептів вишневого пирога
Пиріг можна приготувати з різними начинками. Особливою популярністю користується – з вишнею. У сезон використовують свіжу, в інший час – заморожену ягоду, яка не втрачає своїх властивостей і смаку. Рецепт пирога з вишнями простий і дуже легкий. Незалежно від того який вид тесту буде обраний, з приготуванням впорається навіть господиня, яка не має досвіду в цій галузі.
Класичний пиріг з вишнею
Це найпоширеніший варіант вишневої випічки. Він виходить ароматним і смачним, ідеальне рішення для приготування на швидку руку.
Інгредієнти:
масло – 110 г;
борошно – 210 г;
яйце – 1 куряче;
цукор – 110 г;
вишня – 550 г без кісточок;
вода – 200 мл у начинку;
кориця – пол ч. ложечки в начинку;
цукор – 110 г в начинку;
крохмаль – 1 ст. ложка начинку;
сіль – в начинку, щіпка.
Приготування:
Перше, чим необхідно зайнятися, це начинка. Їй треба час охолонути.
У каструльку засипати цукор, сіль, корицю – пропорції брати, які вказані для начинки. Влити воду (125 мл). Закип’ятити.
У чашці змішати воду, що залишилася і крохмаль. Влити в сироп. Закип’ятити. Загасити хвилину.
Викласти вишню. Готувати три хвилини. Остудити.
Тісто треба приготувати рубане. В мисочці змішати масло, борошно, цукор. Розтерти. Вийде крихта.
Влити яйце. Замісити.
Отриману масу розкачати. Помістити у форму. Зрізати зайві краю. Взяти вилку і наколоти поверхню. Прибрати в морозильну камеру.
Через півгодини розмістити по поверхні тіста начинку.
Залишок тіста розкачати. Вирізати смужки. Розподілити по начинці, щоб утворився малюнок у вигляді сітки.
Перемістити в духову шафу. Режим виставити на 195 гр.
Готувати півгодини.
З вишневим варенням на швидку руку
Здивуйте рідних, приготувавши смачний і ароматний пиріг за мінімально короткий проміжок часу.
Інгредієнти:
яйце – 2 курячих;
маргарин – 200 г;
борошно – 450 г;
ванілін;
розпушувач – 1 ч. ложечка;
цукор – 200 г;
варення – 200 г вишневого.
Приготування:
Розтопити маргарин. Для цього скористайтесь мікрохвильовкою або водяний лазнею. Охолодити.
Встановити духовий шафа на режим 195 гр.
В піалу помістити цукор.
Влити олію.
Залити яйця.
Насипати ванілін. Перемішати.
Засипати борошно з розпушувачем. Замісити.
Розрізати. Одна частина повинна бути більше.
Менша кількість заховати в морозилку.
Підсипати муку на деко.
Розподілити тісто.
Вилити варення. Взяти ложку, розрівняти.
Заморожену частина дістати і натерти, використовуючи крупного помелу тертку. Розподілити по варенню.
Прибрати в духовку.
Діставати через півгодини.
Тертий пиріг з пісочного тіста
Якщо хочете згадати смак з далекого дитинства, то обов’язково приготуйте цей пиріг. Ідеальний повсякденний варіант, який добре підходить до чаю і в той же час незамінний ласощі, якщо гості на порозі, а почастувати нічим. Готується дуже швидко і просто.
Цю випічку можна готувати в будь-який час року. Вишня після розморожування не втрачає смакові якості, залишається такою ж ароматною і корисною. А в готовому варіанті ніхто не зрозуміє, що вишня піддавалася заморожуванню.
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
ванілін;
масло – 130 г вершкового;
розпушувач – 2 ч. ложечки;
цукор – 100 г;
сметана – 3 ст. ложки повні;
борошно – 280 р.
Начинка:
вишня – 300 г замороженої;
ванілін;
яйце – 2 курячих;
сметана – 200 мл;
цукор – 100 р.
Приготування:
Дістати вишню. Помістити в друшляк. При розморожуванні буде виділятися сік, для приготування він не потрібен. Залишити стікати.
Масло розтопити. Охолодити.
Влити яйця.
Засипати цукор.
Влити сметану. Перемішати.
Засипати розпушувач з борошном і ваніліном.
Включити міксер. Перемішати.
Розмістити отриману масу по дну і боків форми.
Взяти вилку. Наколоти.
Розмістити ягоди.
Приготувати начинку. Для цього змішати сметану з яйцями і ваніліном.
Залити на ягоди.
Прибрати в духовку з температурою 180 гр.
Запікати півгодини.
По-віденськи
Використовую доступні продукти і витративши мінімум часу, отримаєте чудовий десерт, який підійде для вечірніх посиденьок з близькими людьми.
Інгредієнти:
вишня – 450 г;
розпушувач – 5 м;
цукровий пісок – 150 г;
яйце – 4 шт. курячих;
борошно – 210 г пшеничного;
масло вершкове – 180 г;
ванілін – 0,5 ч. ложечки.
Приготування:
Для приготування знадобиться розм’якшене масло, яке необхідно розтерти з цукром.
Влити яйця. Включити міксер, збити.
Всипати борошно з розпушувачем і ваніллю.
Промазати маслом форму.
Розподілити тісто. Викласти ягоди.
Поставити в духовку (180 гр.).
Запікати півгодини.
Зимова вишня
Цей рецепт був коронним у багатьох наших бабусь. Тому пиріг з чашкою гарячого напою, навіє спогади про далеке дитинство.
Інгредієнти:
цукор – 200 г;
розпушувач – пакетик;
яйце – 2 курячих;
ванілін;
борошно – 620 г;
вишня – 750 г свіжозамороженої;
олія – 200 г вершкового.
Приготування:
У розтоплене масло влити яйця.
Засипати борошно з цукром і ваніліном.
Помістити розпушувач.
Замісити тісто. Сховати в холодильник, укривши пакетом.
Розрізати масу. Перша частина повинна бути більше.
Розподілити по формі. Викласти вишню.
Другу частину розкачати. Розрізати. Викласти у вигляді решітки на вишню.