Пиріг з вишнею – 11 простих рецептів вишневого пирога

Пиріг можна приготувати з різними начинками. Особливою популярністю користується – з вишнею. У сезон використовують свіжу, в інший час – заморожену ягоду, яка не втрачає своїх властивостей і смаку. Рецепт пирога з вишнями простий і дуже легкий. Незалежно від того який вид тесту буде обраний, з приготуванням впорається навіть господиня, яка не має досвіду в цій галузі.

Класичний пиріг з вишнею

Це найпоширеніший варіант вишневої випічки. Він виходить ароматним і смачним, ідеальне рішення для приготування на швидку руку.

Інгредієнти:

  • масло – 110 г;
  • борошно – 210 г;
  • яйце – 1 куряче;
  • цукор – 110 г;
  • вишня – 550 г без кісточок;
  • вода – 200 мл у начинку;
  • кориця – пол ч. ложечки в начинку;
  • цукор – 110 г в начинку;
  • крохмаль – 1 ст. ложка начинку;
  • сіль – в начинку, щіпка.

Приготування:

  • Перше, чим необхідно зайнятися, це начинка. Їй треба час охолонути.
  • У каструльку засипати цукор, сіль, корицю – пропорції брати, які вказані для начинки. Влити воду (125 мл). Закип’ятити.
  • У чашці змішати воду, що залишилася і крохмаль. Влити в сироп. Закип’ятити. Загасити хвилину.
  • Викласти вишню. Готувати три хвилини. Остудити.
  • Тісто треба приготувати рубане. В мисочці змішати масло, борошно, цукор. Розтерти. Вийде крихта.
  • Влити яйце. Замісити.
  • Отриману масу розкачати. Помістити у форму. Зрізати зайві краю. Взяти вилку і наколоти поверхню. Прибрати в морозильну камеру.
  • Через півгодини розмістити по поверхні тіста начинку.
  • Залишок тіста розкачати. Вирізати смужки. Розподілити по начинці, щоб утворився малюнок у вигляді сітки.
  • Перемістити в духову шафу. Режим виставити на 195 гр.
  • Готувати півгодини.
  • З вишневим варенням на швидку руку

    Здивуйте рідних, приготувавши смачний і ароматний пиріг за мінімально короткий проміжок часу.

    Інгредієнти:

    • яйце – 2 курячих;
    • маргарин – 200 г;
    • борошно – 450 г;
    • ванілін;
    • розпушувач – 1 ч. ложечка;
    • цукор – 200 г;
    • варення – 200 г вишневого.

    Приготування:

  • Розтопити маргарин. Для цього скористайтесь мікрохвильовкою або водяний лазнею. Охолодити.
  • Встановити духовий шафа на режим 195 гр.
  • В піалу помістити цукор.
  • Влити олію.
  • Залити яйця.
  • Насипати ванілін. Перемішати.
  • Засипати борошно з розпушувачем. Замісити.
  • Розрізати. Одна частина повинна бути більше.
  • Менша кількість заховати в морозилку.
  • Підсипати муку на деко.
  • Розподілити тісто.
  • Вилити варення. Взяти ложку, розрівняти.
  • Заморожену частина дістати і натерти, використовуючи крупного помелу тертку. Розподілити по варенню.
  • Прибрати в духовку.
  • Діставати через півгодини.
  • Тертий пиріг з пісочного тіста

    Якщо хочете згадати смак з далекого дитинства, то обов’язково приготуйте цей пиріг. Ідеальний повсякденний варіант, який добре підходить до чаю і в той же час незамінний ласощі, якщо гості на порозі, а почастувати нічим. Готується дуже швидко і просто.

    Дивіться також:  Завитки з сиром в сметанній заливці – 4 покрокових рецептів смачної домашньої випічки

    Інгредієнти:

    • борошно – 375 г;
    • яйце – 1 куряче;
    • маргарин – 250 г;
    • сметана – 2 ст. ложки;
    • сода – пол ч. ложки, обов’язково погасити використовуючи оцет;
    • цукор – 50 г;
    • вишня – 950 р.

    Приготування:

  • Для приготування необхідно використовувати маргарин розм’якшений. Нарізати. Викласти в миску.
  • Влити яйце зі сметаною.
  • Засипати цукор з содою, погасивши її соком лимона.
  • Через сито насипати борошно.
  • Вимісити.
  • Розрізати навпіл.
  • Одну частину покласти в пакет і заховати в морозилку.
  • Через чверть години, першу частину розподілити по формі. Не забудьте сформувати бортики.
  • Викласти ягоди. Присипати борошном (вона вбере не потрібну вологу). Якщо ягоди заморожені, то слід розморозити їх заздалегідь.
  • Дістати другу частину. Взяти тертку. На крупній тертці натерти. Присипати ягоди.
  • Перемістити в духову шафу. В якому заздалегідь виставлений режим 180 гр.
  • Готувати 2/3 години.
  • З сиром

    Пиріг з вишнями і сиром виходить ситним, смачним і дуже швидким у приготуванні. Головний момент – використовувати вишню без кісточок.

    Інгредієнти:

    • борошно – 420 г;
    • вишня – 570 г;
    • сир – 320 г;
    • цукор – 270 г;
    • яйце – 1 куряче;
    • маргарин – 130 г;
    • сіль;
    • яйце – 2 курячих;
    • сода;
    • молоко – 8 ст. ложок;
    • крохмаль – 2 ст. ложки.

    Приготування:

  • Влити в піалу яйця. Всипати цукор. Перетерти.
  • Розтопити маргарин.
  • Змішати з яєчною масою.
  • Підсолити.
  • Влити молоко.
  • Соду залити окропом. Дочекатися коли вона загаситься. Влити в масу.
  • Всипати борошно.
  • Замісити.
  • У мисці змішати сир з цукром для начинки.
  • Розбити яйце. Насипати крохмаль. Перемішати.
  • Розподілити по формі тісто. Викласти ягоди. Розмістити сир.
  • Переставити в духовку. Готувати 40 хвилин.
  • Режим 180 гр.
  • З листкового тіста

    Щоб прискорити процес приготування, слід заздалегідь придбати готове тісто. Пиріг з вишнею з листкового тіста допоможе прикрасити сімейний вечір.

    Інгредієнти:

    • цукор – 400 г;
    • тісто листкове – 0,5 кг готового;
    • крохмаль – 1 ст. ложка;
    • ягода – 850 г вишні;
    • яйце – 3 курячі;
    • сметана – 210 мл

    Приготування:

  • Розморозити пласти тіста. Розрізати на дві частини, одна з яких повинна бути більше.
  • Розкачати дві листкові маси.
  • Велику розмістити на листі.
  • Сформувати бортики.
  • Присипати вишню крохмалем. Розподілити по поверхні тіста.
  • В піалі змішати яйця, цукор, сметану. Розподілити по вишні.
  • Готувати в духовій шафі півгодини.
  • Режим 180 гр.
  • Вишневий пиріг в мультиварці

    В мультиварці ласощі має особливий смак і аромат.

    Щоб контакт тіста з ягодами був більш сухим, необхідно вишню посипати крохмалем, який вбере зайву вологу.

    Дивіться також:  Тістечко картопля з сухарів – 6 рецептів приготування

    Інгредієнти:

    • борошно – 260 г;
    • вишня – 350 г;
    • цукор-пісок – 3 ст. ложки;
    • яйце – 3 шт.;
    • розпушувач – пакетик;
    • вершки – 2 ст. ложки;
    • цукор – пакетик ванільного.

    Приготування:

  • Підготувати чашу, змастивши її олією.
  • Вишню присипати крохмалем.
  • В окрему ємність всипати через сито борошно. Додати розпушувач з ванільним цукром. Розмішати.
  • Влити яйця. Залити сметану і вершки. Всипати цукор. Розмішати. Зручно використовувати віночок.
  • Залити отриману масу в чашу. Вливати необхідно центр, тісто саме розподілиться по дну, як треба.
  • Розподілити ягоди.
  • Виставити режим «Випічка».
  • Таймер встановити на годину.
  • Коли почуєте сигнал про закінчення процесу, перемкніть на підігрів.
  • Час — чверть години.
  • Рецепт від Юлії Висоцької

    Не пиріг, а казка! Порадуйте себе дуже смачною випічкою від знаменитої телеведучої.

    Інгредієнти:

    • вишня – 500 г без кісточок;
    • сіль – щіпка морської для начинки;
    • борошно – 250 г;
    • яєчний білок – 4 шт. для начинки;
    • масло – 125 г вершкового;
    • мигдаль – 120 г у начинку;
    • яйце – 1 куряче;
    • цукор-пісок – 150 г в начинку;
    • сіль – щіпка морської.

    Приготування:

  • Масло знадобиться охолоджене. Дістати. Натерти використовуючи крупну тертку.
  • Засипати борошно через сито. Перетерти. Вийде крихта дрібного розміру.
  • Влити яйце. Всипати сіль. Перемішати, замісивши тісто.
  • Скачати. Помістити в пакет. Прибрати в холодильник на годину.
  • Розкачати тісто. Потім скрутити в кулю. Повторити цю процедуру чотири рази.
  • Підготувати форми, змастивши її олією.
  • Розподілити тісто по дну.
  • Взяти вилку. Проткнути.
  • Блендером подрібнити мигдаль.
  • Посипати тісто.
  • Помістити В чашу білки. Засипати норму цукру для начинки. Збити. Повинна вийти щільне по консистенції піна.
  • Половину маси перелити до вишні. Перемішати.
  • Викласти на тісто.
  • Залишок пишної маси розподілити по ягодам.
  • Відправити в духовку (180 гр.).
  • Запікати півгодини.
  • З дріжджового тіста

    Пиріг виходить соковитим і апетитним. При бажанні можна зліпити деталі з тіста і прикрасити верх пирога.

    Інгредієнти:

    • яйце – 2 курячих;
    • крохмаль – 2 ст. ложки;
    • масло – 110 г вершкового;
    • вишня – 850 г без кісток;
    • дріжджі – 50 г свіжих пресованих;
    • цукровий пісок – 100 г для тесту;
    • сіль – 0,25 ч. ложечки;
    • цукровий пісок – 90 г в начинку;
    • борошно – 420 г;
    • молоко – 200 мл

    Приготування:

  • Масло розтопити. Охолодити.
  • Всипати цукровий пісок. Перемішати.
  • Окремо дріжджі перемішати з яйцями і сіллю.
  • З’єднати дві суміші.
  • Розмішати.
  • Розігріти молоко.
  • Влити в суміш.
  • Засипати борошно. Замішати.
  • Накрити рушником. Настояти кілька годин.
  • За цей проміжок часу маса зросте.
  • Обім’яти. Розрізати. Перша частина повинна бути більше.
  • Менший прибрати в сторону.
  • Більший – розкачати. Розмір повинен бути трохи більше, ніж деко.
  • Перемістити на деко.
  • Сік з ягід необхідно злити. Змішати з крохмалем і цукром.
  • Розкласти по поверхні тіста.
  • Краї тіста загорнути на начинку.
  • Тісто розкачати.
  • Нарізати на смужки.
  • Розмістити по верху пирога, формуючи зображення.
  • Прибрати в духовку при режимі 160 гр.
  • Готувати годину.
  • Дивіться також:  Корнуэльский яблучний пиріг – 6 рецептів, як спекти традиційний англійський пиріг

    Відкритий пиріг з замороженої вишнею

    Цю випічку можна готувати в будь-який час року. Вишня після розморожування не втрачає смакові якості, залишається такою ж ароматною і корисною. А в готовому варіанті ніхто не зрозуміє, що вишня піддавалася заморожуванню.

    Інгредієнти:

    • яйце – 2 шт.;
    • ванілін;
    • масло – 130 г вершкового;
    • розпушувач – 2 ч. ложечки;
    • цукор – 100 г;
    • сметана – 3 ст. ложки повні;
    • борошно – 280 р.

    Начинка:

    • вишня – 300 г замороженої;
    • ванілін;
    • яйце – 2 курячих;
    • сметана – 200 мл;
    • цукор – 100 р.

    Приготування:

  • Дістати вишню. Помістити в друшляк. При розморожуванні буде виділятися сік, для приготування він не потрібен. Залишити стікати.
  • Масло розтопити. Охолодити.
  • Влити яйця.
  • Засипати цукор.
  • Влити сметану. Перемішати.
  • Засипати розпушувач з борошном і ваніліном.
  • Включити міксер. Перемішати.
  • Розмістити отриману масу по дну і боків форми.
  • Взяти вилку. Наколоти.
  • Розмістити ягоди.
  • Приготувати начинку. Для цього змішати сметану з яйцями і ваніліном.
  • Залити на ягоди.
  • Прибрати в духовку з температурою 180 гр.
  • Запікати півгодини.
  • По-віденськи

    Використовую доступні продукти і витративши мінімум часу, отримаєте чудовий десерт, який підійде для вечірніх посиденьок з близькими людьми.

    Інгредієнти:

    • вишня – 450 г;
    • розпушувач – 5 м;
    • цукровий пісок – 150 г;
    • яйце – 4 шт. курячих;
    • борошно – 210 г пшеничного;
    • масло вершкове – 180 г;
    • ванілін – 0,5 ч. ложечки.

    Приготування:

  • Для приготування знадобиться розм’якшене масло, яке необхідно розтерти з цукром.
  • Влити яйця. Включити міксер, збити.
  • Всипати борошно з розпушувачем і ваніллю.
  • Промазати маслом форму.
  • Розподілити тісто. Викласти ягоди.
  • Поставити в духовку (180 гр.).
  • Запікати півгодини.
  • Зимова вишня

    Цей рецепт був коронним у багатьох наших бабусь. Тому пиріг з чашкою гарячого напою, навіє спогади про далеке дитинство.

    Інгредієнти:

    • цукор – 200 г;
    • розпушувач – пакетик;
    • яйце – 2 курячих;
    • ванілін;
    • борошно – 620 г;
    • вишня – 750 г свіжозамороженої;
    • олія – 200 г вершкового.

    Приготування:

  • У розтоплене масло влити яйця.
  • Засипати борошно з цукром і ваніліном.
  • Помістити розпушувач.
  • Замісити тісто. Сховати в холодильник, укривши пакетом.
  • Розрізати масу. Перша частина повинна бути більше.
  • Розподілити по формі. Викласти вишню.
  • Другу частину розкачати. Розрізати. Викласти у вигляді решітки на вишню.
  • Прибрати в духовку.
  • Режим 185 гр.
  • Час 2/3 години.
  • Прокрутка до верху