Пиріг з вишнею – 11 простих рецептів вишневого пирога
Пиріг можна приготувати з різними начинками. Особливою популярністю користується – з вишнею. У сезон використовують свіжу, в інший час – заморожену ягоду, яка не втрачає своїх властивостей і смаку. Рецепт пирога з вишнями простий і дуже легкий. Незалежно від того який вид тесту буде обраний, з приготуванням впорається навіть господиня, яка не має досвіду в цій галузі.
Класичний пиріг з вишнею
Це найпоширеніший варіант вишневої випічки. Він виходить ароматним і смачним, ідеальне рішення для приготування на швидку руку.
Інгредієнти:
масло – 110 г;
борошно – 210 г;
яйце – 1 куряче;
цукор – 110 г;
вишня – 550 г без кісточок;
вода – 200 мл у начинку;
кориця – пол ч. ложечки в начинку;
цукор – 110 г в начинку;
крохмаль – 1 ст. ложка начинку;
сіль – в начинку, щіпка.
Приготування:
Перше, чим необхідно зайнятися, це начинка. Їй треба час охолонути.
У каструльку засипати цукор, сіль, корицю – пропорції брати, які вказані для начинки. Влити воду (125 мл). Закип’ятити.
У чашці змішати воду, що залишилася і крохмаль. Влити в сироп. Закип’ятити. Загасити хвилину.
Викласти вишню. Готувати три хвилини. Остудити.
Тісто треба приготувати рубане. В мисочці змішати масло, борошно, цукор. Розтерти. Вийде крихта.
Влити яйце. Замісити.
Отриману масу розкачати. Помістити у форму. Зрізати зайві краю. Взяти вилку і наколоти поверхню. Прибрати в морозильну камеру.
Через півгодини розмістити по поверхні тіста начинку.
Залишок тіста розкачати. Вирізати смужки. Розподілити по начинці, щоб утворився малюнок у вигляді сітки.
Перемістити в духову шафу. Режим виставити на 195 гр.
Готувати півгодини.
З вишневим варенням на швидку руку
Здивуйте рідних, приготувавши смачний і ароматний пиріг за мінімально короткий проміжок часу.
Інгредієнти:
яйце – 2 курячих;
маргарин – 200 г;
борошно – 450 г;
ванілін;
розпушувач – 1 ч. ложечка;
цукор – 200 г;
варення – 200 г вишневого.
Приготування:
Розтопити маргарин. Для цього скористайтесь мікрохвильовкою або водяний лазнею. Охолодити.
Встановити духовий шафа на режим 195 гр.
В піалу помістити цукор.
Влити олію.
Залити яйця.
Насипати ванілін. Перемішати.
Засипати борошно з розпушувачем. Замісити.
Розрізати. Одна частина повинна бути більше.
Менша кількість заховати в морозилку.
Підсипати муку на деко.
Розподілити тісто.
Вилити варення. Взяти ложку, розрівняти.
Заморожену частина дістати і натерти, використовуючи крупного помелу тертку. Розподілити по варенню.
Прибрати в духовку.
Діставати через півгодини.
Тертий пиріг з пісочного тіста
Якщо хочете згадати смак з далекого дитинства, то обов’язково приготуйте цей пиріг. Ідеальний повсякденний варіант, який добре підходить до чаю і в той же час незамінний ласощі, якщо гості на порозі, а почастувати нічим. Готується дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
борошно – 375 г;
яйце – 1 куряче;
маргарин – 250 г;
сметана – 2 ст. ложки;
сода – пол ч. ложки, обов’язково погасити використовуючи оцет;
цукор – 50 г;
вишня – 950 р.
Приготування:
Для приготування необхідно використовувати маргарин розм’якшений. Нарізати. Викласти в миску.
Влити яйце зі сметаною.
Засипати цукор з содою, погасивши її соком лимона.
Через сито насипати борошно.
Вимісити.
Розрізати навпіл.
Одну частину покласти в пакет і заховати в морозилку.
Через чверть години, першу частину розподілити по формі. Не забудьте сформувати бортики.
Викласти ягоди. Присипати борошном (вона вбере не потрібну вологу). Якщо ягоди заморожені, то слід розморозити їх заздалегідь.
Дістати другу частину. Взяти тертку. На крупній тертці натерти. Присипати ягоди.
Перемістити в духову шафу. В якому заздалегідь виставлений режим 180 гр.
Готувати 2/3 години.
З сиром
Пиріг з вишнями і сиром виходить ситним, смачним і дуже швидким у приготуванні. Головний момент – використовувати вишню без кісточок.
Інгредієнти:
борошно – 420 г;
вишня – 570 г;
сир – 320 г;
цукор – 270 г;
яйце – 1 куряче;
маргарин – 130 г;
сіль;
яйце – 2 курячих;
сода;
молоко – 8 ст. ложок;
крохмаль – 2 ст. ложки.
Приготування:
Влити в піалу яйця. Всипати цукор. Перетерти.
Розтопити маргарин.
Змішати з яєчною масою.
Підсолити.
Влити молоко.
Соду залити окропом. Дочекатися коли вона загаситься. Влити в масу.
Всипати борошно.
Замісити.
У мисці змішати сир з цукром для начинки.
Розбити яйце. Насипати крохмаль. Перемішати.
Розподілити по формі тісто. Викласти ягоди. Розмістити сир.
Переставити в духовку. Готувати 40 хвилин.
Режим 180 гр.
З листкового тіста
Щоб прискорити процес приготування, слід заздалегідь придбати готове тісто. Пиріг з вишнею з листкового тіста допоможе прикрасити сімейний вечір.
Інгредієнти:
цукор – 400 г;
тісто листкове – 0,5 кг готового;
крохмаль – 1 ст. ложка;
ягода – 850 г вишні;
яйце – 3 курячі;
сметана – 210 мл
Приготування:
Розморозити пласти тіста. Розрізати на дві частини, одна з яких повинна бути більше.
Розкачати дві листкові маси.
Велику розмістити на листі.
Сформувати бортики.
Присипати вишню крохмалем. Розподілити по поверхні тіста.
В піалі змішати яйця, цукор, сметану. Розподілити по вишні.
Готувати в духовій шафі півгодини.
Режим 180 гр.
Вишневий пиріг в мультиварці
В мультиварці ласощі має особливий смак і аромат.
Щоб контакт тіста з ягодами був більш сухим, необхідно вишню посипати крохмалем, який вбере зайву вологу.
Інгредієнти:
борошно – 260 г;
вишня – 350 г;
цукор-пісок – 3 ст. ложки;
яйце – 3 шт.;
розпушувач – пакетик;
вершки – 2 ст. ложки;
цукор – пакетик ванільного.
Приготування:
Підготувати чашу, змастивши її олією.
Вишню присипати крохмалем.
В окрему ємність всипати через сито борошно. Додати розпушувач з ванільним цукром. Розмішати.
Влити яйця. Залити сметану і вершки. Всипати цукор. Розмішати. Зручно використовувати віночок.
Залити отриману масу в чашу. Вливати необхідно центр, тісто саме розподілиться по дну, як треба.
Розподілити ягоди.
Виставити режим «Випічка».
Таймер встановити на годину.
Коли почуєте сигнал про закінчення процесу, перемкніть на підігрів.
Час — чверть години.
Рецепт від Юлії Висоцької
Не пиріг, а казка! Порадуйте себе дуже смачною випічкою від знаменитої телеведучої.
Інгредієнти:
вишня – 500 г без кісточок;
сіль – щіпка морської для начинки;
борошно – 250 г;
яєчний білок – 4 шт. для начинки;
масло – 125 г вершкового;
мигдаль – 120 г у начинку;
яйце – 1 куряче;
цукор-пісок – 150 г в начинку;
сіль – щіпка морської.
Приготування:
Масло знадобиться охолоджене. Дістати. Натерти використовуючи крупну тертку.
Засипати борошно через сито. Перетерти. Вийде крихта дрібного розміру.
Скачати. Помістити в пакет. Прибрати в холодильник на годину.
Розкачати тісто. Потім скрутити в кулю. Повторити цю процедуру чотири рази.
Підготувати форми, змастивши її олією.
Розподілити тісто по дну.
Взяти вилку. Проткнути.
Блендером подрібнити мигдаль.
Посипати тісто.
Помістити В чашу білки. Засипати норму цукру для начинки. Збити. Повинна вийти щільне по консистенції піна.
Половину маси перелити до вишні. Перемішати.
Викласти на тісто.
Залишок пишної маси розподілити по ягодам.
Відправити в духовку (180 гр.).
Запікати півгодини.
З дріжджового тіста
Пиріг виходить соковитим і апетитним. При бажанні можна зліпити деталі з тіста і прикрасити верх пирога.
Інгредієнти:
яйце – 2 курячих;
крохмаль – 2 ст. ложки;
масло – 110 г вершкового;
вишня – 850 г без кісток;
дріжджі – 50 г свіжих пресованих;
цукровий пісок – 100 г для тесту;
сіль – 0,25 ч. ложечки;
цукровий пісок – 90 г в начинку;
борошно – 420 г;
молоко – 200 мл
Приготування:
Масло розтопити. Охолодити.
Всипати цукровий пісок. Перемішати.
Окремо дріжджі перемішати з яйцями і сіллю.
З’єднати дві суміші.
Розмішати.
Розігріти молоко.
Влити в суміш.
Засипати борошно. Замішати.
Накрити рушником. Настояти кілька годин.
За цей проміжок часу маса зросте.
Обім’яти. Розрізати. Перша частина повинна бути більше.
Менший прибрати в сторону.
Більший – розкачати. Розмір повинен бути трохи більше, ніж деко.
Перемістити на деко.
Сік з ягід необхідно злити. Змішати з крохмалем і цукром.
Розкласти по поверхні тіста.
Краї тіста загорнути на начинку.
Тісто розкачати.
Нарізати на смужки.
Розмістити по верху пирога, формуючи зображення.
Прибрати в духовку при режимі 160 гр.
Готувати годину.
Відкритий пиріг з замороженої вишнею
Цю випічку можна готувати в будь-який час року. Вишня після розморожування не втрачає смакові якості, залишається такою ж ароматною і корисною. А в готовому варіанті ніхто не зрозуміє, що вишня піддавалася заморожуванню.
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
ванілін;
масло – 130 г вершкового;
розпушувач – 2 ч. ложечки;
цукор – 100 г;
сметана – 3 ст. ложки повні;
борошно – 280 р.
Начинка:
вишня – 300 г замороженої;
ванілін;
яйце – 2 курячих;
сметана – 200 мл;
цукор – 100 р.
Приготування:
Дістати вишню. Помістити в друшляк. При розморожуванні буде виділятися сік, для приготування він не потрібен. Залишити стікати.
Масло розтопити. Охолодити.
Влити яйця.
Засипати цукор.
Влити сметану. Перемішати.
Засипати розпушувач з борошном і ваніліном.
Включити міксер. Перемішати.
Розмістити отриману масу по дну і боків форми.
Взяти вилку. Наколоти.
Розмістити ягоди.
Приготувати начинку. Для цього змішати сметану з яйцями і ваніліном.
Залити на ягоди.
Прибрати в духовку з температурою 180 гр.
Запікати півгодини.
По-віденськи
Використовую доступні продукти і витративши мінімум часу, отримаєте чудовий десерт, який підійде для вечірніх посиденьок з близькими людьми.
Інгредієнти:
вишня – 450 г;
розпушувач – 5 м;
цукровий пісок – 150 г;
яйце – 4 шт. курячих;
борошно – 210 г пшеничного;
масло вершкове – 180 г;
ванілін – 0,5 ч. ложечки.
Приготування:
Для приготування знадобиться розм’якшене масло, яке необхідно розтерти з цукром.
Влити яйця. Включити міксер, збити.
Всипати борошно з розпушувачем і ваніллю.
Промазати маслом форму.
Розподілити тісто. Викласти ягоди.
Поставити в духовку (180 гр.).
Запікати півгодини.
Зимова вишня
Цей рецепт був коронним у багатьох наших бабусь. Тому пиріг з чашкою гарячого напою, навіє спогади про далеке дитинство.
Інгредієнти:
цукор – 200 г;
розпушувач – пакетик;
яйце – 2 курячих;
ванілін;
борошно – 620 г;
вишня – 750 г свіжозамороженої;
олія – 200 г вершкового.
Приготування:
У розтоплене масло влити яйця.
Засипати борошно з цукром і ваніліном.
Помістити розпушувач.
Замісити тісто. Сховати в холодильник, укривши пакетом.
Розрізати масу. Перша частина повинна бути більше.
Розподілити по формі. Викласти вишню.
Другу частину розкачати. Розрізати. Викласти у вигляді решітки на вишню.