Одним з найпопулярніших фруктових пирогів (після шарлотки, звичайно) є пиріг з вишнею. Рецептів його приготування не злічити. В Америці готують листкові пироги з вишневою начинкою, популярним французьким пирогом є соковитий шоколадний брауні з вишнею і лікером. У нас дуже популярний заливний пиріг з вишнею, покроковий рецепт якого я пропоную. Тісто у нього виходить дуже м’яке і ніжне, а ягідна начинка надає десерту кислинки і дивного аромату.
Пиріг з вишнею простий і смачний рецепт
Надзвичайно смачним і незвичайним пиріг виходить за мотивами тертого пирога, але зверху він прокидається не тестом, а крихтою з горіхів, цукру, олії і кориці. Аромат такого пирога просто чудовий. Спробуйте приготувати пироги з вишнями за моїми рецептами і насолоджуйтеся неймовірним смаком. До речі, не турбуйтеся, сіли в рецепті приготування пирога з вишнями вказана саме свіжа вишня, її запросто можна замінити консервованою або замороженої.
Пиріг з вишнею покроковий рецепт
Час приготування:
Кількість порцій: 6-8
Інгредієнти:
- Вишня без кісточок (свіжа або консервована) – 300 г;
- Борошно – 1 склянка (без гірки);
- Рослинне масло – 75 мл;
- Яйце – 3 шт.;
- Цукор – 1 склянка;
- Ванільний цукор – 5 г;
- Крохмаль – 1 ст. ложка;
- Розпушувач для тіста – 0,5 ст. ложки.
Приготування:
Як спекти пиріг з вишнею простий рецепт
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 6-8
Інгредієнти:
- Борошно – 400 г;
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. ложки;
- Молоко тепле (близько 20 градусів) – 200 мл;
- Цукор – 60 г (1/3 склянки);
- Вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
- Яйце куряче – 1 шт.;
- Сіль – 0,5 ч. ложки.
Начинка:
- Вишня (свіжа або консервована без кісточок) – 600 г;
- Цукор – 5 ст. ложок;
- Коньяк – 60 мл
Штрейзель (кондитерська крихта):
- Цукор – 150 г (1 склянка);
- Борошно – 120 г;
- Горіхи – 125 г (можна більше);
- Вершкове масло – 170 г;
- Кориця – 0,5 ч. ложки.
Спосіб приготування:
Готового пирога з вишнями необхідно дати трохи відпочити протягом 15 хвилин, злегка остиглий, він буде легко різати і не буде ламатися. Подавати пиріг з вишнею та штрейзеля, прикрасивши гілочкою м’яти. До пирога ідеально підійде чашка ароматного чаю з лимоном або мелісою. Приємного апетиту.