Пиріг з яблучним варенням – 8 рецептів на швидку руку

Часто буває, що хочеться смачної домашньої випічки, а час, як завжди, обмежений. Приготуйте пиріг з яблучним варенням, який припаде до смаку усій родині. Спекти можна використовуючи різні види тіста: пісочне, бісквітне, листкове, дріжджове. Вибирайте варіант, який більше подобається, і насолоджуйтеся чудовим смаком та ароматом домашнього ласощі.

Класичний пиріг з яблучним варенням

Це найпопулярніший варіант. Для приготування застосовуються доступні продукти, і витрачається мінімум часу.

Інгредієнти:

  • маргарин – 120 г;
  • оцет;
  • цукор-пісок – 160 г;
  • сода – пол ч. ложечки;
  • борошно – 310 г;
  • молоко – 170 мл;
  • яйце – 2 шт.;
  • варення – 270 г яблучного.

Приготування:

  • У ємність влити яйця.
  • Взяти віночок. Перемішати.
  • Додати цукор. Розмішати.
  • Влити молоко.
  • У столову ложку всипати соду. Влити оцет.
  • Додати в яєчну суміш.
  • Всипати борошно.
  • Взяти міксер. Збити.
  • Маргарин порубати. Додати в тісто.
  • Помістити варення.
  • Перемішати.
  • Взяти форму для приготування.
  • Перекласти тісто.
  • Помістити в духовку.
  • Температура 185 гр.
  • Пригощати можна через 40 хвилин.
  • В мультиварці на швидку руку

    Дуже легко випекти пиріг з яблучним варенням в мультиварці. Тісто в цій каструлі пропікається рівномірно. Ласощі виходить ароматним і смачним.

    Інгредієнти:

    • цукор – 110 г;
    • яйце – 4 курячих;
    • розпушувач – 1 ч. ложка;
    • 12 ст. ложок яблучного варення;
    • борошно – 220 р.

    Приготування:

  • Підготувати ємність, у якій буде легко збивати продукти.
  • Залити яйця.
  • Всипати цукор.
  • Включити міксер.
  • Збивати на високих оборотах.
  • Через вісім хвилин засипати борошно.
  • Насипати розпушувач.
  • Перемішати.
  • Промазати чашу маслом.
  • Влити частину тіста.
  • Розкласти варення.
  • Залити тісто.
  • Встановити режим «Випічка».
  • Вибрати час.
  • Рецепт на кефірі

    Пиріг на кефірі має насичений смак, тонкий аромат. Виходить ніжним і смачним.

    Дивіться також:  Як зробити тістечко картопля в домашніх умовах

    Інгредієнти:

    • кефір – 250 мл;
    • стакан яблучного варення;
    • яйце – 2 курячих;
    • пудра цукрова – 3 ст. ложки;
    • сода – 2 ч. ложки;
    • цукор – 200 г;
    • сметана – 400 мл для крему;
    • борошно – 420 р.

    Приготування:

  • У ємність залити яйця.
  • Взяти міксер, збити.
  • Засипати цукор. Збити.
  • Додати борошно. Використовувати половину норми.
  • Взяти ложку. Розмішати.
  • Залити кефір. Перемішати.
  • Помістити варення. Розмішати.
  • Всипати соду. Функцію оцту виконає кефір.
  • Розмішати.
  • Помістити залишок борошна.
  • Розмішати.
  • Взяти міксер. Збити.
  • Перелити у форму.
  • Перемістити в духову шафу.
  • Режим 170 гр. Час – півгодини.
  • З листкового тіста

    Якщо немає яблук, то відмінним варіантом буде варення, з яким пиріг вийде ніжним і смачним. Тісто можна придбати в магазині або приготувати самостійно.

    Інгредієнти:

    • тісто – 500 г листкового;
    • жовток – 1 шт.;
    • 10 ст. ложок яблучного варення.

    Приготування:

  • Розморозити тісто.
  • Взяти качалку. Розкачати.
  • Розрізати.
  • Першу частину покласти на деко.
  • Викласти варення. Розподілити по поверхні.
  • Накрити другою частиною.
  • Защипнути краю.
  • Жовток розмішати. Силіконовій пензлем змастити десерт.
  • Взяти вилку. Наколоти в декількох місцях поверхню пирога.
  • Прибрати в духовку.
  • Готувати півгодини.
  • Температура 180 гр.
  • Як приготувати пиріг-рулет?

    Дуже швидкий варіант приготування, добре підходить, коли в запасі залишилося мало часу.

    Інгредієнти:

    • варення – пів склянки яблучного;
    • яйце – 4 шт.;
    • цукор – 200 г;
    • розпушувач – 1 ч. ложечка;
    • борошно – 150 р.

    Приготування:

  • Влити в піалу яйця.
  • Розмішати.
  • Додати цукор.
  • Збити.
  • Засипати борошно. Перемішати.
  • Вилити масу на деко, який заздалегідь промазан маслом.
  • Режим духової шафи 200 гр.
  • Час запікання 12 хвилин.
  • Дістати.
  • Розподілити варення по поверхні і, не даючи охолонути швидко, скрутити в рулет.
  • Готовий пиріг після охолодження.
  • Дивіться також:  Хмиз на горілці – 7 рецептів, як приготувати смачний хрусткий хмиз

    Тертий десерт з повидлом

    Пиріг виходить з м’якою основою, смачною начинкою та хрусткою верхи.

    Інгредієнти:

    • борошно – 450 г;
    • маргарин – 200 г;
    • повидло – 370 г яблучного;
    • цукор – 180 г;
    • сода – 0,5 ч. ложечки;
    • яйце – 3 шт.

    Приготування:

  • Маргарин заздалегідь залишити на столі. Знадобиться м’який склад.
  • Помістити в піалу.
  • Засипати цукор.
  • Влити яйця.
  • Додати соду, яку погасити заздалегідь оцтом.
  • Додати борошно.
  • Замісити.
  • Розрізати. Повинні вийти дві різні частини.
  • Більшу частину відправити в холодильник, меншу – в морозилку.
  • Через півгодини розкачати масу з холодильника і перемістити на деко.
  • Взяти вилку. Наколоти всю поверхню.
  • Помістити повидло.
  • Масу з морозилки натерти, скориставшись теркою великого розміру.
  • Посипати на поверхню пирога.
  • Прибрати в духовку.
  • Готувати 2/3 години.
  • Температура 185 гр.
  • З пісочного тіста

    Цей десерт вийде у всіх з першого разу. За короткий проміжок часу вийде смачне і ніжне ласощі, яке сподобається всім гостям.

    Інгредієнти:

    • сіль – пів ч. ложечки;
    • ванілін – пакетик;
    • маргарин – 200 г;
    • борошно – 300 г;
    • повидло яблучне — стакан;
    • вода – 3 ст. ложки;
    • цукор – 2 ч. ложки.

    Приготування:

  • Маргарин повинен бути холодним.
  • Взяти тертку крупного помелу, маргарин натерти.
  • Підсолити. Додати цукор.
  • Висипати ванілін.
  • Перемішати.
  • Всипати борошно.
  • Розтерти. Повинна вийти крихта.
  • Влити воду. Замісити.
  • Розділити на дві частини.
  • Сховати в морозилку.
  • Через півгодини дістати.
  • Частина, яка більше розкачати. Прибрати в форму. Щоб тісто не роздулося під час приготування, слід наколоти його виделкою в різних місцях.
  • Помістити повидло.
  • Залишок тіста розкачати. Порізати на смужки.
  • Викласти сіточкою на поверхні.
  • Прибрати в духовку.
  • Температура 180 гр.
  • Час півгодини.
  • Розрізати, коли повністю охолоне.
  • Дивіться також:  Сирний крем для торта – 9 рецептів приготування

    Відкритий пиріг з яблучним варенням

    Ласощі, яке вийде завжди і порадує чудовим смаком.

    Інгредієнти:

    • ванілін;
    • сіль – пів чайної ложки;
    • цукор – 85 м;
    • родзинки – 65 г;
    • борошно – 520 г;
    • варення яблучне – 550 г;
    • дріжджі – 5 г сухих;
    • жовток – 4 шт.;
    • масло – 120 г вершкового;
    • молоко – 250 мл теплого.

    Приготування:

  • 250 г борошна засипати дріжджі.
  • У молоко додати столову ложку цукру.
  • Залити молоком борошно.
  • Перемішати.
  • Через двадцять хвилин опара підійде і збільшиться в об’ємі.
  • Залишок цукру змішати з жовтками. Підсолити. Додати ванілін. Перемішати.
  • З’єднати з залишилася борошном. Розмішати.
  • Влити опару.
  • Замісити.
  • Родзинки промити. Присипати борошном.
  • Закинути в тісто. Замісити.
  • Масло розтопити. Влити в тісто.
  • Замісити.
  • Покласти в ємність.
  • Вкрити пакетом.
  • Прибрати в тепле місце.
  • Через три години маса збільшиться.
  • Обім’яти.
  • Знову вкрити пакетом. Відставити на півгодини.
  • Відрізати третину тесту.
  • Залишок тіста розкачати.
  • Викласти на деко.
  • Промазати варенням.
  • Третина відкладеного тіста розкачати. Порізати на смужки. Взяти ножиці і надрізати по краях. Вийде ялинка.
  • Прикрасити поверхню пирога.
  • Відставити на годину.
  • Духова шафа виставити на 180 гр.
  • Готувати приблизно півгодини.
  • Прокрутка до верху