Багато запасливі господині заморожують ягоди на зиму. Найчастіше їх використовують для приготування компотів, але можна зробити з літніх плодів і начинку для випічки. Розглянемо 8 простих і смачних рецептів пирога з замороженої вишнею.
Пиріг з замороженої вишнею з листкового тіста
Почнемо з самого простого рецепту пиріг з вишнею з листкового тіста. Основу для випічки простіше придбати в магазині, щоб не витрачати час на її приготування.
Для роботи потрібні такі продукти:
- пачка листкового тіста;
- заморожені ягоди;
- цукровий пісок;
- трохи борошна.
Як готувати пиріг з начинкою з замороженої вишні:
- Тісто розморожуємо і ягоди природним шляхом.
- За допомогою шпильки або манікюрних ножиць звільняємо вишневу м’якоть від кісточок.
- Прибираємо зайвий сік з ягід, щоб начинка не протекла, і не підгорів пиріг.
- Розкачуємо листкове тісто, відклавши четверту його частину в бік.
- Укладаємо основу на посипаний борошном деко, залишивши невеликі запаси по краях.
- Наповнюємо начинкою пиріг, посипаємо цукром, загортаємо вільні краї тіста всередину.
- З решти основи робимо смужки або «ковбаски», прикрашаємо верхівку пирога «гратами», після чого відправляємо його в духовку.
Увага! Начинку вишневого пирога стоїть саме посипати цукром, а не змішувати з ним ягоди завчасно. В іншому випадку це призведе до утворення зайвого соку, який буде витікати при запіканні.
Заливна випічка з ягодою
Смачними, пишними і ніжними виходять пироги, приготовані з рідкого тіста.
Для випічки потрібно взяти такі складові:
- 230-250 г сметани;
- половину упаковки маргарину;
- 2 яйця;
- 2-2,5 склянки борошна;
- цукор;
- соду (10-12 м);
- заморожену вишню.
Як готувати пиріг:
- У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром, збиваємо суміш.
- Коли склад придбає однорідність, вливаємо кисломолочний продукт і знову перемішуємо.
- Розтоплюємо маргарин до рідкого стану і обережно, тоненькою цівкою, безперервно помішуючи, вводимо його в тісто.
- Додаємо в масу щіпку соди і починаємо підсипати муку. Кількість, зазначений у списку інгредієнтів, є приблизними. Тісто має вийти таким, як для оладок.
- Виливаємо більше половини складу в оброблену жиром посуд, зверху розкладаємо очищені від кісточок вишні.
- Покриваємо пиріг рештою тестом і ставимо випікатися.
Можна вилити у форму все тісто відразу, а вишню розкласти зверху. У процесі запікання ягоди трохи потонуть у рідкому складі, що не дозволить їм пересушиться.
Готуємо на кефірі в мультиварці
Якщо використовувати мультиварку, процес випічки буде контролювати прилад, і господині не доведеться турбуватися про те, чи не пригорить чи пиріг.
Для роботи потрібні такі компоненти:
- 500 мл кефіру;
- 100 г манної крупи;
- 3 яйця;
- стакан цукру;
- борошно, скільки візьме тісто;
- ягоди вишні.
Як зробити пиріг в мультиварці:
- Заливаємо манну крупу кефіром і даємо їй розбухнути протягом півгодини. Якщо не витримати це час, вона залишиться жорсткою і буде скрипіти на зубах.
- Розморожуємо вишні, звільняємо від кісточок і зливаємо зайвий сік.
- Збиваємо яйця з цукром, поки пісок не розчиниться, потім вводимо у кефірно-манну суміш.
- Підсипаємо борошно так, щоб тісто вийшло напіврідким, потім насипаємо харчову соду.
- У промазану жиром чашу мультиварки виливаємо половину кількості тіста, потім кладемо вишні, прикриваємо їх залишилися складом.
- Закриваємо кришку приладу, і встановлюємо режим випікання.
Такий пиріг спечеться швидко, буквально за півгодини.
Пісочний пиріг з вишнею
Перевага пісочного тіста полягає в тому, що при правильному його приготуванні воно не втратить свіжості протягом декількох діб.
Щоб зробити такий вишневий пиріг, будуть потрібні наступні продукти:
- упаковка масла або маргарину;
- 3 яйця;
- 250 г цукру;
- борошно;
- трохи ванілі;
- заморожені вишні.
Готуємо пісочний пиріг:
- Розтоплюємо масло або маргарин в каструлі, потім перемішуємо зі 100-110 г цукру, даємо складу трохи охолонути.
- Вводимо в суміш жовтки від яєць, збиваємо.
- Додаємо борошно в такій кількості, щоб тісто було круте, після чого прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.
- Розморожуємо вишню, видаляємо кісточки і рідина.
- Трохи цукру з допомогою кавомолки перетворюємо в пудру.
- Вимішуємо тісто розгортаємо і кладемо на деко, залишивши невеликі бортики.
- Розподіляємо по пирогу вишні, посипаємо їх цукровою пудрою, змішаною з невеликим об’ємом ванілі.
- Загортаємо бортики і ставимо десерт в духовку.
- Поки ласощі пропікається, збиваємо яєчні білки з 150 г цукрового піску в міцну піну, і за чверть години до закінчення процесу поливаємо нею начинку пирога.
Десерт можна буде діставати, коли білкова «шапочка» придбає приємний золотистий колір.
З додаванням сиру
Вишня прекрасно поєднується з кисломолочними продуктами, і при приготуванні пирога можна додати в начинку не тільки ягоди, але і сир. Основа для такої випічки буде дріжджовий.
В процесі роботи знадобиться:
- стакан молока;
- 2 яйця;
- півтора склянки цукру;
- 25-30 г дріжджів;
- борошно;
- упаковка сиру;
- заморожена вишня.
Як зробити дріжджовий пиріг з сирно-вишневою начинкою:
- Ставимо опару зі склянки молока, дріжджів і кількох ложок цукру, чекаємо появи пінистої «шапочки».
- Додаємо до складу яйця, перемішуємо, а потім починаємо підсипати борошно так, щоб тісто вийшло не дуже крутим.
- Ставимо основу підходити в тепле місце протягом півтора годин.
- Розморожуємо вишню, виймаємо кісточки, зливаємо виділяється сік.
- Сир протираємо крізь сито, перемішуємо з цукром.
- Вимішуємо тісто, ділимо на дві нерівні частини.
- Більшу з них розкачуємо і переміщаємо в посуд з бортиками.
- Кладемо в пиріг підсолоджений сир, а потім розподіляємо по ньому вишневі ягоди.
- Розкачуємо другу частину основи, накриваємо начинку і обрізаємо звисаючі краї.
- Відправляємо ємність в піч, попередньо її розігрів.
Щоб поверхня пирога була блискучою і глянсовою, її змащують жовтком сирого яйця.
Самий швидкий рецепт в мікрохвильовці
Всі знають, що у мікрохвильовій печі можна не тільки розігрівати їжу, але і готувати різні страви, проте, мало хто це робить. За допомогою цього агрегату вийде зробити приголомшливу випічку, не витративши багато часу.
Для пирога з вишнями знадобляться такі продукти:
- половина пачки вершкового масла;
- 1-2 яйця;
- 1/2 склянки цукрової пудри;
- кілька столових ложок молока;
- чайна ложка кулінарного розпушувача;
- борошно;
- вишневі ягоди.
Як робити випічку в мікрохвильовій печі:
- Викладаємо вишні розморожуватися, потім видаляємо з них кісточки і зайву рідину.
- Розрізаємо масло на шматочки, кладемо в каструлю і прогріваємо, поки жир не розтопиться.
- Вводимо цукрову пудру і збиваємо масу віночком або міксером до легкості.
- Додаємо яйця і молоко, енергійно перемішуємо тісто ще раз.
- Приєднуємо розпушувач і борошно так, щоб суміш стала напіврідкої.
- В глибоку ємність, призначену для мікрохвильовки, виливаємо половину тіста, попередньо змастивши дно і стінки жиром.
- Розкладаємо по поверхні вишневі ягоди, прикриваємо їх рештою тестом.
- Поміщаємо ємність в піч, накриваємо спеціальним ковпаком і закрийте дверцята.
- Запускаємо прилад на 8-10 хвилин при помірній потужності.
Готовий пиріг, можливо, буде не дуже гарний з вигляду, але зате він вийде ніжним і неймовірно смачним.
Цветаевский пиріг з полуницею
Невідомо, чому цветаевский пиріг називається саме так. Існує чимало думок і припущень з цього приводу. Одні джерела стверджують, що в старовину жили дві сестри, які пригощали проїжджаючих подорожніх таким пирогом, і він отримав своє прізвисько» або від їх прізвища, або від назви села.
Версія, що ласощі має якесь відношення до поетеси Марини Цвєтаєвої, не витримує ніякої критики, але все ж існує. За твердженням сучасників і близько знали цю даму людей, вона була екзальтованим і абсолютно безпорадним у побуті людиною, який навряд чи захопився кулінарією.
Але нам не так уже й важливо знати, чому ж цей десерт отримав таку назву. Головне, що він смачний і дуже красивий.
Для готування будуть потрібні такі складові:
- куряче яйце;
- 2 склянки сметани;
- півтора склянки цукру;
- половина пачки масла або маргарину;
- кулінарний розпушувач або соду;
- борошно;
- вишня.
Готуємо цветаевский пиріг:
- Перемішуємо половину взятої сметани з 1/2 склянки цукру, а потім додаємо розм’якшене масло або маргарин.
- Збиваємо масу, потім підсипаємо розпушувач і борошно.
- Вимішуємо круте пісочне тісто, відправляємо в холодильник.
- Займаємося заливкою. Для цього змішуємо другий стакан сметани з цукром і яйцем, насипаємо трохи борошна і доводимо масу до однорідності.
- Розморожуємо вишні, відокремлюємо м’якоть від кісточок.
- Поміщаємо розкатане тісто у посуд з високими бортиками, рівномірно розподіляємо начинку.
- Заливаємо вишневі ягоди одержаним складом і ставимо пиріг в духовку на годину.
Увага! Готовий десерт не можна різати відразу ж, оскільки розтечеться жидковатая начинка. Потрібно дозволити йому повністю охолонути.
Відкритий пиріг
Це один з найпростіших способів приготування випічки з замороженими ягодами.
Потрібні продукти з цього списку:
- половина упаковки масла вершкового;
- 2-3 яйця;
- стакан цукрового піску;
- склянка борошна;
- пакетик пекарського розпушувача;
- ваніль;
- заморожені ягоди.
Робимо відкритий пиріг:
- Розм’якшене масло розтираємо з цукром-піском.
- Кладемо яйця і збиваємо, потім насипаємо борошно, розпушувач і ванілін. Маса повинна вийти не потребує.
- Даємо тісту постояти, а в цей час займаємося вишнею. Розморожуємо ягоди, виймаємо кісточки, віджимаємо від зайвого соку.
- У посуд з високими бортами виливаємо тісто, зверху розкладаємо ягоди, за бажанням присипаємо їх пудрою з цукру і ставимо в духову відсік.
Десерт спечеться приблизно через 55-60 хвилин. Це залежить від потужності духовки. Можливо, випічку можна буде дістати і раніше.
Використовуючи наведені рецепти, можна готувати пироги не тільки з вишнею, але з будь-якими замороженими або свіжими ягодами. Головне, брати якісні продукти і дотримуватися рецептуру.