Солодку полуницю люблять дорослі і діти. Але ця ягода сезонна, і поласувати нею у свіжому вигляді можна тільки в літні місяці. А взимку варто побалувати домашніх пирогом з замороженою полуницею. Розглянемо 7 простих і смачних рецептів цієї випічки.
Пиріг з листкового тіста з замороженою полуницею
Пиріг з листкового тіста з замороженої полуницею — це варіант ласощі на швидку руку. Основу можна зробити самостійно, але, оскільки цей процес вимагає певних навичок, недосвідченим господаркам краще придбати її в готовому вигляді.
Для випічки потрібні такі інгредієнти:
- пачка листкової основи;
- заморожені ягоди;
- цукор;
- трохи борошна.
Готуємо полуничний пиріг:
- Покласти ягоди в друшляк і чекаємо, поки вони розморозяться і стече зайва рідина.
- Тісто розморожуємо, відокремлюємо 2/3 частини, розкачуємо і викладаємо на присипаний борошном деко так, щоб по краях залишились бортики.
- Розподіляємо полуницю, посипаємо цукром за смаком.
- З решти тіста робимо довгі округлі смужки і вкладаємо їх гратами поверх начинки, а потім відправляємо блюдо в духовку.
Листкове тісто запікається досить швидко, і, щоб не допустити його пригорання знизу, діставати пиріг потрібно відразу ж після того, як він придбає золотавий відтінок.
Смачний десерт з полуничною начинкою в мультиварці
Мультиварка дозволяє сучасним господиням зекономити час при приготуванні різних страв, у тому числі і випічки.
Щоб зробити в цьому агрегаті пиріг з полуницею, знадобляться такі складові:
- 120 мл молока;
- яйце;
- 220 г цукру;
- 350 г борошна;
- 50-70 г масла вершкового;
- пакетик кулінарного розпушувача;
- полуниця.
Як зробити пиріг в мультиварці:
- Перетираємо масло з цукровим піском до однорідної консистенції, потім вбиваємо яйце і доливаємо молоко.
- Збиваємо тісто віночком, після чого невеликими порціями додаємо борошно, не припиняючи перемішувати.
- Доводимо тісто до однорідності, кладемо розпушувач і даємо трохи підійти.
- Зливаємо сік з розмороженої полуниці, при необхідності ріжемо ягоди.
- Змащуємо чашу приладу жиром. Можна підстелити кулінарну кальку, щоб пиріг точно не прилип.
- Виливаємо тісто, зверху розподіляємо полуничну начинку для пирога. Коли основа почне підходити, ягоди потонуть у ній.
- Закриваємо прилад, встановлюємо режим випічки приблизно на годину.
Час приготування страви вказано приблизно, оскільки існує чимало моделей мультиварок. Уточнити цю інформацію можна вивчивши інструкцію з використання приладу.
Заливне ласощі із замороженою полуницею
Цей рецепт для тих, хто шукає легкий і швидкий спосіб приготування пирога з полуницею. Незважаючи на те, що цей десерт складається з простих і доступних інгредієнтів і для його створення не потрібно багато часу, він виходить смачним і ніжним.
Щоб зробити такий пиріг, знадобляться наступні продукти:
- 4 яйця;
- 220 г цукру;
- 1/2 пачки вершкового масла;
- 280-300 г борошна;
- 10 г соди;
- 15 мл оцту;
- полуниця.
Робимо десерт по швидкому рецептом:
- Змішуємо цукор з олією.
- Вводимо яйця по одному, продовжуючи перемішувати заготовку.
- Коли розчиниться цукор, насипаємо борошно так, щоб тісто вийшло напіврідким, розбиваємо грудки виделкою або вінчиком.
- Вводимо погашену оцтом соду, перемішуємо склад і даємо трохи постояти.
- Розморожену полуницю відціджуємо від зайвого соку, а якщо вона дуже кисла, змішуємо з невеликою кількістю цукру.
- У змащену жиром форму виливаємо більшу частину тіста, розрівнюємо лопаткою, а зверху розподіляємо полуничну начинку.
- Заливаємо пиріг залишилася масою, рівномірно розподіляємо її, відправляємо блюдо в духовку.
Десерт можна виймати, коли його верхівка стане золотисто-коричневою.
Полуничний пиріг з дріжджового тіста
Деякі господині ігнорують рецепти випічки з дріжджового тіста, побоюючись можливих труднощів. Насправді зробити пиріг з полуницею наведеним способом зовсім нескладно, достатньо дати тісту добре підійти в теплому місці.
Для роботи знадобляться такі складові:
- стакан молока;
- 30 г дріжджів;
- кілька столових ложок цукру;
- яйце;
- борошно;
- заморожена полуниця.
Як готувати пиріг з дріжджового тіста:
- Трохи підігріваємо молоко, висипаємо в нього цукор і дріжджі, даємо опарі підійти.
- Після того, як на молоці з’явиться піниста «шапочка», вводимо яйце і перемішуємо.
- Додаємо борошно так, щоб тісто вийшло не дуже крутим. Нестрашно, якщо воно буде трохи прилипати до рук.
- Накриваємо основу рушником і даємо їй підійти.
- Розморожуємо полуницю, зливаємо зайвий сік, при необхідності присмачую цукром.
- Вимішуємо тісто, ділимо на дві нерівні частини. Велику розкачуємо, потім викладаємо в глибоку посуд для випічки, щоб трохи звисали краю.
- Заповнюємо пиріг полуницею і накриваємо його другою частиною розкатаного тіста.
- Обрізаємо краю десерту, протикаючи верхівку виделкою в декількох місцях, відправляємо запікатися.
Щоб пиріг вийшов красивим, приблизно за чверть години до того, як вийняти його з духовки, можна змастити верхівку сирим яйцем.
Готуємо на основі сиру
Основне гідність тесту на основі сиру полягає в тому, що воно залишається м’яким і ніжним протягом декількох днів.
Щоб приготувати десерт за цим рецептом, потрібні такі складові:
- пачка сиру будь-якої жирності;
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- 1/2 пачки вершкового масла;
- пшеничне борошно;
- заморожена полуниця.
Як зробити пиріг з сирного тіста:
- Перетираємо сир через сито або подрібнюємо його в блендері.
- Додаємо розтоплене вершкове масло і цукор, перемішуємо до однорідності.
- Вводимо яйця і знову заважаємо основу, а потім додаємо борошно і доводимо тісто до потрібної консистенції. Не можна, щоб воно було занадто крутим, але при цьому маса не повинна прилипати до рук.
- Викладаємо тісто у вогнетривкий посуд, робимо бортики і відправляємо в духовку на чверть години. Це потрібно для того, щоб соковита полунична начинка для пирога не протекла крізь сире тісто і воно не пригоріло.
- Поки тісто запікається, відціджуємо полуницю, при необхідності ріжемо і присипаємо цукром.
- Виймаємо трохи подпекшийся пиріг, заповнюємо ягодами і знову відправляємо в духовку.
Подаючи на стіл, прикрасити десерт цукровою пудрою, товченими горіхами або кокосовою стружкою.
З пісочного тіста
Такий десерт виходить не тільки смачним, але і красивим, його не соромно подати на святковий стіл.
Для пирога з пісочного тіста знадобляться такі компоненти:
- пачка маргарину або вершкового масла;
- 300 г цукру;
- борошно (скільки візьме» тісто);
- полуниця;
- ванілін.
Як зробити пиріг:
- Розм’якшуємо масло або маргарин, розтираємо з 200 г цукру.
- Додаємо в тісто яєчні жовтки, перемішуємо і починаємо підсипати муку.
- Вимішуємо тісто, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини.
- Розморожуємо полуницю, зливаємо сік, нарізаємо.
- Розкачуємо тісто, викладаємо на деко, роблячи бортики.
- Заповнюємо пиріг начинкою, загортаємо надлишки тіста всередину і відправляємо в духовку.
Поки пиріг запікається, потрібно збити білки з 100 г цукру в міцну піну, додавши трохи ваніліну. Коли пиріг буде майже готовий, його знадобиться полити масою і знову відправити в духовку, поки «шапка» не придбає золотавий відтінок.
Відкритий пиріг з замороженою полуницею
Це ще один рецепт випічки з листкового тіста, але начинка у цьому випадку складається не тільки з полуниці. Вона доповнена сиром.
Для приготування знадобляться такі компоненти:
- упаковка листкового тіста;
- сир будь-якої жирності;
- полуниця;
- цукор за смаком.
Як зробити відкритий пиріг:
- Звільняємо тісто від упаковки і залишаємо його розморожуватися.
- Перетираємо сир через сито або прокручуємо його в м’ясорубці, а потім змішуємо з потрібною кількістю цукру.
- Розморожуємо полуницю, дрібно ріжемо.
- Розкачуємо листкове тісто за розміром дека, роблячи невеликі запаси.
- Викладаємо в пиріг спочатку сир, рівномірно розподіляючи по поверхні, а потім полуницю, загортаємо надлишки тіста всередину і відправляємо блюдо в духовку.
Такий пиріг краще ділити на порції, поки він ще гарячий, тому що листкове тісто в остившем вигляді сильно кришиться.
Використовуючи наведені рецепти, можна доповнювати полуничний пиріг іншими ягодами або фруктами. А в якості прикраси для страви підійдуть горішки, кокосова стружка, глазур із темного або білого шоколаду. Все залежить від фантазії господині і наявних на кухні продуктів.