Знаменитий мармурове забарвлення пирога можна отримати завдяки особливому розташуванню тіста у формі для запікання. Кожен раз, розрізаючи це ласощі, ви побачите захоплені погляди гостей. Рецептів пирога «Зебра» безліч: на сметані, кефірі, на основі молока і навіть з використанням йогурту.
Пиріг Зебра — класичний рецепт
Незважаючи на швидке приготування, цей десерт завжди приємно дивує своїм красивим зовнішнім виглядом і смаковими якостями.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 5 шт.;
- Цукор-пісок – 300 гр;
- Какао – 20 гр;
- Сметана малої жирності – 470 гр;
- Маргарин – 70 гр;
- Борошно – 350 гр;
- Ванільний цукор – пакет.
Приготування:
Як приготувати на кефірі?
Якщо захотілося швидкого і в теж час смачного ласощі, то саме час приготувати знайомий з дитинства пиріг «Зебра» на кефірі.
Інгредієнти:
- Цукор ванільний – пакет;
- Яйце – 3 шт.;
- Какао – 20 гр.;
- Маргарин (можна використовувати масло) – 150 гр.;
- Не жирний кефір – 260 мл;
- Борошно з пшениці – 520 гр.;
- Цукор-пісок– 250 гр.;
- Сода – 0,5 ст. ложки.
Приготування:
На сметані
Особливо ніжним і повітряним виходить пиріг «Зебра» на сметані.
Інгредієнти:
- Цукор ванільний – 10 гр.;
- Вершкове масло – 55 гр розм’якшеного.
- Какао – 20 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана малої жирності – 210 мл
- Борошно – 210 гр.
- Цукор – 270 гр.
- Соняшникова олія – 0,5 ст. ложки.
- Сода – 0,5 ч. ложки погашеної.
Приготування:
Рецепт приготування в мультиварці
Можна приготувати пиріг «Зебра» в мультиварці. У цьому випадку завдяки функціям приладу, вам не доведеться контролювати час приготування та страву точно не підгорить.
Інгредієнти:
- Сметана – 220 мл;
- Яйця – 5 шт.;
- Борошно пшеничне – 330 гр.;
- Розпушувач – пакет;
- Цукор-пісок – 270 гр.;
- Маргарин – 50 гр.;
- Какао – 5 ч. ложок.
Приготування:
- Цукор-пісок влити яйця. Розмішати.
- Маргарин розтопити. Разом зі сметаною помістити до яєчної маси. Розмішати.
- Засипати розпушувач з борошном. Збити.
- Для отримання мармурового окрасу в половину маси помістити какао і розмішати.
- За допомогою столової ложки вливати масу в центр чаші спочатку білу потім цвітну.
- Встановити режим «Випічка».
- Час – годину.
На молоці
Це ласощі відрізняється від інших пирогів ефектним виглядом. Воно дуже ароматне і смачне. Для приготування не треба володіти особливою кулінарною майстерністю. Цей швидкий рецепт виручить завжди, коли гості на порозі.
Інгредієнти:
- Цукор – 250 гр.;
- Какао – 25 гр.;
- Розпушувач – 5 гр.;
- Борошно – 250 гр.;
- Масло вершкове – 150 гр.;
- Ванільний цукор – 10 гр.;
- Яйце – 3 шт.;
- Молоко – 180 мл;
- Сіль щепоточка.
Приготування:
На йогурті
Для приготування краще використовувати йогурт без додавання цукру. Якщо цей солодкий продукт, то необхідно зменшити його кількість в тесті.
Інгредієнти:
- Какао – 25 гр.;
- Борошно – 330 гр.;
- Йогурт – 240 мл;
- Цукор – 250 гр.;
- Яйця – 3 шт.;
- Сода – 1 ч. ложка гашеної;
- Сіль щепоточка.
Приготування:
Маковий пиріг «Зебра»
Особливий смак і аромат пирога додасть мак, доданий в тісто.
Інгредієнти:
- Мак – 100 гр.;
- Молоко – 200 мл;
- Сіль;
- Цукор-пісок – 250 гр.;
- Борошно пшеничне – 650 гр.;
- Яйце куряче – 3 шт.;
- Какао – 7 ч. ложок;
- Ванілін;
- Масло рослинне – 200 мл;
- Розпушувач – 1,5 ч. ложечки.
Приготування:
Рецепт приготування з сиром
Батькам часто складно нагодувати діток сирною масою. На допомогу прийде оригінальний по виду пиріг, до складу якого можна додати потрібний для організму продукт.
Інгредієнти:
- Розпушувач – пакетик;
- Цукор – 250 гр;
- Масло вершкове – 50 гр;
- Сіль – щіпка;
- Манка – стакан;
- Какао – 4 ч. ложки;
- Борошно з пшениці – 150 гр;
- Кефір – 250 мл;
- Сир – 230 гр;
- Олія соняшникова для форми.