Пиріг зебра – 8 рецептів приготування

Знаменитий мармурове забарвлення пирога можна отримати завдяки особливому розташуванню тіста у формі для запікання. Кожен раз, розрізаючи це ласощі, ви побачите захоплені погляди гостей. Рецептів пирога «Зебра» безліч: на сметані, кефірі, на основі молока і навіть з використанням йогурту.

Пиріг Зебра — класичний рецепт

Незважаючи на швидке приготування, цей десерт завжди приємно дивує своїм красивим зовнішнім виглядом і смаковими якостями.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 5 шт.;
  • Цукор-пісок – 300 гр;
  • Какао – 20 гр;
  • Сметана малої жирності – 470 гр;
  • Маргарин – 70 гр;
  • Борошно – 350 гр;
  • Ванільний цукор – пакет.

Приготування:

  • Заздалегідь маргарин розм’якшити.
  • Всипати цукор-пісок.
  • Взяти вилку. Розтерти.
  • Влити яйця. Збити. З цим завданням швидко впорається міксер.
  • Помістити сметану. Засипати цукор ванільний. Збити.
  • Всипати борошно. Збити.
  • Розділити на дві частини, в одну з яких додати какао-порошок.
  • Змастити маслом форму.
  • В центр по черзі вливати ложку коричневого і білого тіста.
  • Помістити в духову шафу на 200 гр, слід виймати через півгодини.
  • Дістати з форми. Охолодити.
  • Як приготувати на кефірі?

    Якщо захотілося швидкого і в теж час смачного ласощі, то саме час приготувати знайомий з дитинства пиріг «Зебра» на кефірі.

    Інгредієнти:

    • Цукор ванільний – пакет;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Какао – 20 гр.;
    • Маргарин (можна використовувати масло) – 150 гр.;
    • Не жирний кефір – 260 мл;
    • Борошно з пшениці – 520 гр.;
    • Цукор-пісок– 250 гр.;
    • Сода – 0,5 ст. ложки.

    Приготування:

  • Взяти миску. Влити кефір.
  • Насипати соду. Залишити на пару хвилин. У такому варіанті гасити оцтом не варто. Цю задачу виконує кефір.
  • Маргарин розігріти. Змішати з цукром. Влити яйце, і засипати ванілін. Збити.
  • Влити кефір. Перемішати.
  • Насипати борошно. Збити.
  • Половину маси перелити в окрему ємність. Засипати какао. Розмішати.
  • По черзі ложкою викладати кожну масу в центр форми, заздалегідь промазану маслом.
  • Перемістити до духова шафа (200 гр.).
  • Час приготування-40 хвилин.
  • Дивіться також:  Глюкозний сироп: склад, застосування в кулінарії, чим можна замінити. 3 рецепта, як зробити глюкозний сироп в домашніх умовах

    На сметані

    Особливо ніжним і повітряним виходить пиріг «Зебра» на сметані.

    Інгредієнти:

    • Цукор ванільний – 10 гр.;
    • Вершкове масло – 55 гр розм’якшеного.
    • Какао – 20 гр.
    • Яйце – 3 шт.
    • Сметана малої жирності – 210 мл
    • Борошно – 210 гр.
    • Цукор – 270 гр.
    • Соняшникова олія – 0,5 ст. ложки.
    • Сода – 0,5 ч. ложки погашеної.

    Приготування:

  • Насипати цукор. Залити яйцями. Перемішати.
  • Покласти масло. Влити сметану. Розмішати.
  • Засипати соду, борошно, ванільний цукор. Збити.
  • Перелити половину в окрему ємність.
  • Промазати маслом рослинним форму.
  • По черзі вливати тісто по ложці різного кольору. При кожному приготуванні можна створювати новий неповторний малюнок пирога, регулюючи кількістю ложок змішуваного тесту. Якщо додавати по одній ложці – вийде частий забарвлення бісквіта. Якщо хочете бачити більш рівномірні шари – додавайте по три ложки маси кожного кольору по черзі.
  • Перемістити в духовку (180 гр).
  • Дістати через 40 хвилин.
  • Рецепт приготування в мультиварці

    Можна приготувати пиріг «Зебра» в мультиварці. У цьому випадку завдяки функціям приладу, вам не доведеться контролювати час приготування та страву точно не підгорить.

    Інгредієнти:

    • Сметана – 220 мл;
    • Яйця – 5 шт.;
    • Борошно пшеничне – 330 гр.;
    • Розпушувач – пакет;
    • Цукор-пісок – 270 гр.;
    • Маргарин – 50 гр.;
    • Какао – 5 ч. ложок.

    Приготування:

    • Цукор-пісок влити яйця. Розмішати.
    • Маргарин розтопити. Разом зі сметаною помістити до яєчної маси. Розмішати.
    • Засипати розпушувач з борошном. Збити.
    • Для отримання мармурового окрасу в половину маси помістити какао і розмішати.
    • За допомогою столової ложки вливати масу в центр чаші спочатку білу потім цвітну.
    • Встановити режим «Випічка».
    • Час – годину.

    На молоці

    Це ласощі відрізняється від інших пирогів ефектним виглядом. Воно дуже ароматне і смачне. Для приготування не треба володіти особливою кулінарною майстерністю. Цей швидкий рецепт виручить завжди, коли гості на порозі.

    Дивіться також:  Французькі булочки – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

    Інгредієнти:

    • Цукор – 250 гр.;
    • Какао – 25 гр.;
    • Розпушувач – 5 гр.;
    • Борошно – 250 гр.;
    • Масло вершкове – 150 гр.;
    • Ванільний цукор – 10 гр.;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Молоко – 180 мл;
    • Сіль щепоточка.

    Приготування:

  • Духова шафа поставити на режим 180 гр.
  • Вмочити силіконову кисть в масло. Промазати форму.
  • Борошно і розпушувач перемішати. Щоб пиріг вийшов неймовірно ніжним і повітряним ці інгредієнти треба просіяти.
  • Додати цукор двох видів, сіль. Перемішати.
  • Масло розтопити. Змішати з молоком і яйцями.
  • Перелити в суху суміш.
  • Збити.
  • Перелити одну частину в іншу ємність. Перемішати з какао.
  • Взяти ополоник. Спочатку зачерпнути світлу масу, і влити в центр форми. Потім помістити на біле тісто шоколадне. Так поступово витратити все тісто.
  • Помістити в духовку. Випекти.
  • На йогурті

    Для приготування краще використовувати йогурт без додавання цукру. Якщо цей солодкий продукт, то необхідно зменшити його кількість в тесті.

    Інгредієнти:

    • Какао – 25 гр.;
    • Борошно – 330 гр.;
    • Йогурт – 240 мл;
    • Цукор – 250 гр.;
    • Яйця – 3 шт.;
    • Сода – 1 ч. ложка гашеної;
    • Сіль щепоточка.

    Приготування:

  • Духовку поставити на режим 185 гр.
  • Влити в миску яйця.
  • Всипати цукор.
  • Збити.
  • Влити йогурт, соду. Перемішати.
  • Всипати борошно. Збити.
  • Посолити. Перемішати.
  • Половину перелити в іншу піалу. Перемішати з какао.
  • Взяти ополоник. Вливати тісто поперемінно в центр форми. Красиві різнокольорові круги при розрізуванні пирога дадуть чудовий мармуровий малюнок, що нагадує зебру.
  • Перемістити в духовку.
  • Випікати до готовності.
  • Маковий пиріг «Зебра»

    Особливий смак і аромат пирога додасть мак, доданий в тісто.

    Інгредієнти:

    • Мак – 100 гр.;
    • Молоко – 200 мл;
    • Сіль;
    • Цукор-пісок – 250 гр.;
    • Борошно пшеничне – 650 гр.;
    • Яйце куряче – 3 шт.;
    • Какао – 7 ч. ложок;
    • Ванілін;
    • Масло рослинне – 200 мл;
    • Розпушувач – 1,5 ч. ложечки.
    Дивіться також:  Шарлотка пишна з яблуками в духовці – 9 рецептів

    Приготування:

  • Взяти віночок. Розмішати білок і жовток.
  • Насипати цукор. Перешкодити.
  • Влити олію. Розмішати.
  • Всипати сухі інгредієнти, крім какао і маку. Збити.
  • Перелити половину отриманої маси в миску.
  • У першу частину насипати мак. Розмішати. У другу всипати какао. Розмішати.
  • Взяти ополоник. У центр форми вливати спочатку кольорову масу, потім макову. Повторювати до тих пір, поки все не закінчиться.
  • Відправити в духовку (180 гр).
  • Випікати.
  • Рецепт приготування з сиром

    Батькам часто складно нагодувати діток сирною масою. На допомогу прийде оригінальний по виду пиріг, до складу якого можна додати потрібний для організму продукт.

    Інгредієнти:

    • Розпушувач – пакетик;
    • Цукор – 250 гр;
    • Масло вершкове – 50 гр;
    • Сіль – щіпка;
    • Манка – стакан;
    • Какао – 4 ч. ложки;
    • Борошно з пшениці – 150 гр;
    • Кефір – 250 мл;
    • Сир – 230 гр;
    • Олія соняшникова для форми.

    Приготування:

  • Взяти ємність. Влити кефір. Засипати манку. Розмішати. Залишити і дочекатися, коли крупинки набухнуть.
  • Масло розтопити, змішати з сіллю, яйцями, розпушувачем і цукром. Розмішати.
  • Помістити сир. Збити.
  • Залити кефіром масою. Перемішати.
  • Засипати борошно. Збити.
  • Розділити на дві частини. В одну всипати какао.
  • Взяти ополоник. Зачерпнути масу білого кольору, залити в центр змащеної маслом форми.
  • Зачерпнути основу коричневого кольору. Влити в центр білої маси. Повторювати поки все тісто не закінчиться.
  • Помістити в духову шафу (185 гр).
  • Готовність 30-40 хвилин.
  • Прокрутка до верху