Пиріг Зебра на кефірі – 5 рецептів торта

Ніжне шоколадне ласощі з мармуровим малюнком на зрізі, є хорошим десертом до чаю. З додаванням кефіру в тісто, маса стає пишнішим і ніжніше, а кожен шматочок просто тане у роті. Пиріг зебра на кефірі можна приготувати звичайним способом – в духовці або скористатися мультиварка. Якщо розрізати його навпіл і промазати кремом, то ласощі перетвориться в оригінально оформлений тортик.

Пиріг «Зебра» на кефірі — класичний рецепт

Створити вдома пиріг з незвичайним дизайном, дуже просто. Це найшвидший варіант приготування. Бісквіт виходить легким і повітряним.

Інгредієнти:

  • сіль – пів ч. ложечки;
  • сода – пол ч. ложки;
  • борошно – 300 г;
  • яйця від курки — 3 шт.;
  • кефір – 250 мл;
  • цукор – 250 г;
  • в порошку какао – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Духова шафа поставити на розігрів (180 гр.).
  • Зняти шкаралупу з яєць. Перелити в миску. Змішати з цукром.
  • Влити кефір. Підсолити. Збити.
  • Засипати борошно. Вимісити.
  • В окрему миску вилити половину маси. Засипати какао. Перемішати.
  • У форму на дно постелити фольгу. Промазати маслом вершковим.
  • Ополоником влити в середину білого кольору тісто.
  • У центр білої маси залити темне тісто.
  • Процедуру повторювати, поки маса не закінчиться.
  • Взяти зубочистку. Провести кілька ліній від середини до краю. Вийти гарний малюнок, що нагадує павутину павука.
  • Поставити в духовку.
  • Через півгодини мармурове ласощі можна діставати.
  • Дивіться також:  Пиріг з сиром – 13 смачних рецептів
    Прокрутка до верху