Ця здоба отримала назву завдяки своєму дивовижному увазі. Коли відрізають шматочок, то відкривається смугастий окрас бісквіта, який нагадує зебру. Щоб отримати знаменитий візерунок, необхідно особливим чином викладати тісто. Пиріг зебра на сметані виходить повітряним. Ви отримаєте справжню насолоду від вишуканого смаку і аромату.
Пиріг Зебра на сметані — класичний рецепт
Так приємно зануритися в спогади дитинства, які навіюють смак і вигляд смугастого ласощі. Практично в кожній радянській сім’ї, у часи дефіциту, з простих продуктів готували дуже смачне блюдо. Приготувавши на сметані – отримаєте вологий і легкий бісквіт. А якщо розрізати його навпіл і змастити кремом, то вийде торт.
Інгредієнти:
- Какао – 3 ст. ложки;
- Цукор-пісок – 320 гр.;
- Яйця курячі – 6 шт.;
- Масло вершкове – 100 гр.;
- Сода – 0,5 ч. ложки, погасити;
- Сметана – 200 гр.;
- Борошно – 330 гр.;
- Розпушувач – 1 ч. ложка.
Приготування:
Щоб тісто залишалося повітряним і не осіло, під час приготування не можна відкривати дверцята духової шафи.
Рецепт приготування в мультиварці
Мультиварка здатна повністю замінити грубку. За короткий час можна створити красиве і смачне ласощі, яке викличе захоплення гостей. В духовій шафі пиріг можна пересушити, а в цій печі бісквіт залишиться ніжним і м’яким.
Інгредієнти:
- Яйця – 6 шт.;
- Масло вершкове – 120 гр.;
- Борошно з пшениці– 400 гр.;
- Цукор – 270 гр.;
- Сметана – 270 мл;
- Розпушувач – 2 ч. ложки;
- Какао – 3 ст. ложки;
- Ванілін – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
На сметані з маком
Домашня випічка, стане красивішим і придбає неймовірний вигляд, якщо рецепт додати мак.
Інгредієнти:
- Ванільний цукор – 0,5 пакета;
- Цукор – 250 гр.;
- Борошно вищого сорту – 320 гр.;
- Сметана – 200 мл;
- Сода – 0,5 ч. ложки гашене;
- Яйце – 2 шт.;
- Згущене молоко – 200 гр.;
- Какао – 3 ст. ложки;
- Харчової мак – 3 ст. ложки.
Приготування:
З шоколадним смаком
Щоб посилити смакові якості здоби, полийте її шоколадом. Ласощі, просочене його смаком, придбає святковий вигляд.
Інгредієнти:
- Масло вершкове (можна замінити маргарином) – 220 гр.;
- Цукор – 250 гр.;
- Яйце (середня) – 6 шт;
- Сода – 1 ч. ложка, погасити;
- Какао – 100 гр.;
- Шоколад гіркий – плитка;
- Сметана – 300 мл;
- Молоко – 20 мл
Приготування:
З полуницею
Звичний пиріг легко перетворити в торт. Можна приготувати з додаванням полуниці. Рецепт торта зебра відрізняється від пирога тільки тим, що звичайний мармуровий бісквіт розрізається на частини і змащується кремом.
Інгредієнти:
- Сметана рідка – 700 мл;
- Ванільний цукор – 3 ч. ложки для крему;
- Цукор – 160 гр. для крему.
- Цукор – 220 гр.;
- Масло вершкове або маргарин – 220 гр.;
- Сметана – 550 гр. для крему;
- Какао – 5 ст. ложок;
- Полуниця – 300 гр. для крему;
- Сода – 1 ч. ложка, гашена оцтом;
- Борошно – 400 гр.
Глазур:
- Молоко – 30 мл;
- Масло вершкове – 110 гр.;
- Цукор – 100 гр.;
- Какао – 7 ст. ложок.
Приготування:
Крем:
Глазур:
Секрети та хитрості приготування
Особливістю випічки є чергування смуг світлого і темного кольору. Цей колір викликає захоплення не тільки у дітей, але і у дорослих. Щоб приготувати ласощі, мало підібрати підходящий рецепт, важливо знати секрети приготування.
- Щоб бісквіт не вийшов збитим і щільним, обов’язково треба додавати соду, яку можна замінити розпушувачем. Тоді страва буде рихлим і повітряним.
- Рідкі інгредієнти бажано змішувати окремо від сухих. Тоді тісто залишиться насичене киснем, що позитивно позначиться на результаті.
- Для отримання більш яскравого смаку, додайте щіпку солі.
- Замість маргарину краще використовувати масло, обов’язково розтоплене. Випічка від цього стане пышней.
- Для рівномірного випікання форму накривають фольгою. В цьому випадку не буде кінця, і тісто підніметься вгору.
- Щоб не прилип бісквіт до форми, промазывайте її маслом і присипайте борошном.
- Якщо зверху здоба готова, а всередині ще сира, прикрийте її фольгою.
- Для більш виразних смужок за один раз викладайте більше тіста одного кольору.
- Какао додають тільки у повністю готове тісто. Від цього дві маси стануть різної консистенції і не перемішаються під час приготування.
- Відразу пиріг нарізати не варто. Дайте відпочити.
- Готовність перевіряють шпажкою. Проткнувши на всю глибину, подивитися, якщо вона волога, то ще необхідно готувати. Якщо суха – сміливо діставайте.