Пиріг «Зебра» в мультиварці – 5 рецептів торта

«Зебра» — простий смачний пиріг. Свою назву він отримав завдяки чергуванню смугастих шарів. Пиріг не менш відомий, ніж проста «шарлотка». Як приготувати пиріг «Зебра» в мультиварці різними способами читайте нижче.

Пиріг Зебра в мультиварці — класичний торт

Складові:

  • 6 яєць;
  • 1 склянку цукрового піску;
  • 1 ½ склянки борошна;
  • ½ Склянки какао-порошку;
  • пакетик розпушувача;
  • 6 стіл. лож. олії рафінованої.

У мисочку вбиваємо яйця і додаємо цукор. Збиваємо все разом. Важливо, щоб маса збільшилася в розмірі в 2-3 рази. Для цього процес повинен бути досить довгим. В кінці буде легке освітлення маси.

Додаємо масло і знову збиваємо кілька хвилин. Всипаємо дві третини борошна і розпушувач. Все змішати ложкою, піднімаючи масу знизу вгору.

Розділити заготовку на дві рівні частини. В одну додати півсклянки борошна, а в другу-стільки ж какао. Знову акуратно перемішати масу.

Дно і боки ємності мультиварки змастити теплим вершковим маслом.

Наступна частина, мабуть, займає найбільше часу. Це викладання тесту. Його потрібно викладати на центр дна, по 2 або 3 столові ложки. Спочатку пару ложок шоколадного тіста, далі – світлого в середину шоколадного кола. Після у центр світлого знову кладемо шоколадне, а в центр шоколадного — знову світле. Продовжувати викладати тісто до тих пір, поки воно не закінчиться.

Закрити кришку, вибрати режим «Мультиповар» або «Випічка» і включити його на годину.

На замітку. Готовий бісквіт можна розрізати вздовж на два коржі і промазати кремом, а зверху залити глазур’ю. Це робиться за бажанням, пиріг досить злегка остудити і можна подавати до столу.

Рецепт приготування на кефірі

Пиріг «Зебра» на кефірі дуже добре підходить, виходить неймовірно пористим, повітряним.

  • 2 яйця;
  • щіпка солі;
  • 0,5 скл. цукру і стільки ж кефіру;
  • підлогу чайн. ложки соди;
  • 150 г борошна і додатково 1 стіл. ложку;
  • какао;
  • 50 г вершкового масла.
Дивіться також:  Кокосова стружка – 10 рецептів, що можна приготувати з кокосовою стружкою в домашніх умовах

Яйця збиваємо з сіллю, поступово додаючи цукровий пісок в невеликих кількостях. Маса в процесі біліє і збільшується в об’ємі. Додаємо кефір і гашену соду лимонним соком або оцтом, перемішуємо. Можна скористатися міксером на маленькій швидкості, додати борошно, тепле розтоплене вершкове масло. Ділимо тісто на дві рівні частини, в одну додаємо пару ложок какао, а в другу — борошна. Акуратно перемішати кожну частину в своїй мисці, щоб консистенція вийшла однорідною.

Далі все робиться, як і в минулому рецепті — тісто викладається по черзі і випікається. Готовий пиріг виходить ароматний, повітряний і нереально смачний.

На замітку. Після того, як все тісто викладено в каструлю, зверху можна зробити легкі розлучення зубочисткою або паличкою для суші — так зверху пиріг буде не просто смугастим, а з нехитрою цікавим малюнком.

Торт Зебра на сметані

Торт «Зебра» на сметані — простий рецепт з мінімумом складових:

  • 3 яйця;
  • стакан цукру;
  • 200 г сметани і стільки ж олії;
  • 2 скл. борошна;
  • ч. л. соди;
  • 2 ст. л. какао.

Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор і збиваємо міксером. Наступним етапом додається сметана і топлене масло.

Окремо відсипати пару ложок борошна. Борошно додати в тісто і ретельно розмішати.

Розділити тісто на дві рівні частини. Одну зробити шоколадною, додавши какао. У другу додати залишки борошна. Це необхідно для створення однакової консистенції.

Далі чашу мультиварки змастити маслом і викласти тісто по черзі двох видів. На режимі «Випічка» готувати годину, відкрити кришку, перевірити готовність сухий зубочисткою. Якщо вона залишилася сухою — пиріг готовий. Дістати його і помістити на сервірувальне блюдо.

На замітку. Для більш насиченого смаку можна замінити какао топленим шоколадом.

Дивіться також:  Ватрушки з сиром – 7 рецептів приготування

З додаванням маку в мультиварці

Оригінальний пиріг виходить з маком і сиром. Така незвичайна «зебра» точно приємно здивує ваших рідних і друзів.

  • 200 г макових зерен;
  • склянку окропу;
  • 3 яйця;
  • пачка сиру;
  • 3 лож. крохмалю;
  • 3 лож. цукру;
  • пакетик ваніліну;
  • 1,5 скл. борошна;
  • пачка розпушувача 10 р.

Мак запарити на третину години окропом. Тим часом сир гарненько подрібнити заглибним блендером або виделкою, щоб зернистість перетворилася в ніжну однорідну консистенцію. Додати крохмаль, два яйця, пару ложок цукру і ваніль, збити гарненько.

Мак опустити на сито, дати стекти рідини.

Розділити суміш на дві порції. В одну всипати мак і змішати. В окремій ємності збити яйце і ложку цукру, відразу включити розтоплене трохи тепле масло.

В окремій ємності змішати борошно, розпушувач, влити солодку яєчну масу. Замісити тісто. Виходить досить круте тісто приємного топленого відтінку. Вимісити вручну, скачати в кульку, після розкачати колом. Викласти коло на дно мультиварки. На основу вилити по черзі, як і в попередніх рецептах, біле і макове тісто. Закрити кришку і випікати годину на програмі «Випічка».

Готуємо на молоці

  • 4 яйця;
  • 310 г борошна;
  • 85 мл молока;
  • 2 ст. л. какао;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 215 г вершкового масла;
  • 230 г цукру.

Масло розтопити в мікрохвильовій печі і за допомогою міксера або блендера з’єднати з цукром, щоб солодкий компонент максимально розчинився. По одному додати і збити яйця. Просіяти невеликими порціями борошно і розпушувач, знову збити. Молоко трохи підігріти і влити в заготовку, перемішати.

Розлити тісто рівними порціями дві миски. В одну всипати какао і добре перемішати. Викласти в чашу за аналогією з попередніми варіантами, і випекти хвилин 40 на програмі «Випічка».

Дивіться також:  Медовик в мультиварці – 4 простих і смачних рецептів

Нюанси приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд

За технологією нагріву, обсягом і часу приготування різниці між мультиварками Поларіс і Редмонд немає. Для пирога підійде режим «Випічка», який є в обох печах. Рекомендується для початку випікати пиріг 40 хвилин, якщо виявиться, що цього часу недостатньо — збільшити тривалість ще хвилин на 10. Перевіряти готовність зубочисткою: якщо залишається сухою, і тісто до неї не липне, значить, випічку можна діставати.

Прокрутка до верху