Пиріг зі згущеним молоком – це можливість швидко та смачно нагодувати десертом свою сім’ю або нежданих гостей. Випічка виходить дуже ніжною, повітряної і напрочуд смачною. При бажанні ви можете доповнити пиріг будь-якими інгредієнтами, наприклад, прикрасити шоколадною глазур’ю, горіхами, пудрою, додати в тісто сушені фрукти або ягоди.
Швидкий пиріг зі згущеним молоком в духовці
Пиріг на згущеному молоці – це смачна, ніжна і повітряна випічка. Приготування десерту не відніме у вас багато часу і зажадає мінімальний набір продуктів.
Інгредієнти на банку невареной згущеного молока:
- склянка борошна;
- два великих яйця;
- дві ложки солодкої пудри;
- ½ Ч. ложки соди.
Щоб тісто для пирога вийшло м’яким, борошно потрібно просіяти, тим самим задовольнивши її киснем.
Спосіб приготування:
- Беремо яйця, звільняємо від шкаралупи і разом з содою збиваємо до однорідної маси.
- Потім вливаємо згущене молоко, збовтуємо і вводимо борошно. Замішуємо тісто, воно повинно вийти злегка рідкуватим і, головне, без грудочок.
- Форму або на деко змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку на 30 хвилин (температура 160 °С).
- Посипаємо пиріг солодкої пудрою і подаємо до чаю.
В мультиварці на швидку руку
Якщо вам захотілося чого-небудь солоденького, але зовсім немає часу, щоб займатися складною випічкою, то спробуйте спекти пиріг зі згущеним молоком в мультиварці. Результат вас приємно здивує – випічка виходить солодкою, ніжною і дуже апетитною.
Інгредієнти:
- 280 мл згущеного молока;
- три яйця;
- 380 г борошна;
- пакетик ваніліну;
- ложка порошку для випічки;
- 145 білого цукру;
- склянка сметани.
Спосіб приготування:
- Міксером збиваємо яйця з солодкими гранулами до повного їх розчинення. Потім вливаємо згущене молоко зі сметаною і ще раз добре все опрацьовуємо міксером або віночком.
- Просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем і ваніліном. А потім змішуємо сухі інгредієнти з рідкою масою.
- Промаслений чашу заповнюємо тістом, включаємо режим «Випічка» на 1,5 години.
- Готовий пиріг охолодити і прикрашаємо на свій розсуд, можна просто обсипати його білосніжним солодким порошком.
Як смачно приготувати на сковороді
Багато господині навіть не здогадуються про те, що на сковороді можна спекти смачний десерт. Всього півгодини – і у вас на столі апетитний пиріг з ніжним кремом.
Інгредієнти:
- банку згущеного молока;
- одне яйце;
- по 1 ч. л. ваніліну і соди;
- 380 мл сметани;
- 110 г цукрового піску;
- 480 г борошна.
Спосіб приготування:
- У чашу вбиваємо яйце, вливаємо незбиране молоко, розмішуємо. Потім висипаємо борошно з гашеного содою. Замішуємо тісто і ділимо його на дев’ять грудочок.
- Кожен розгортаємо в пласт діаметром у вашу сковорідку. Отримані коржі наколюємо виделкою і обсмажуємо з двох сторін.
- Щоб приготувати крем, потрібно просто змішати кисломолочний продукт з підсолоджувачем і ваніліном.
- Коржі викладаємо стопкою, кожен шар просочуємо кремом. Прикрашаємо десерт подрібненими горіхами і ставимо в прохолодне місце на дві години.
Повітряний відривний пиріг зі згущеним молоком
Відривний пиріг на основі згущеного молока виходить не тільки повітряним, але і дуже смачним і красивим. Правда, такий десерт зажадає від вас трохи більше часу, ніж описані вище, але результат того вартий.
Інгредієнти:
- три яйця;
- 650 мл молока;
- дві ложки сметани;
- пів-упаковки масла вершкового;
- 22 г швидких дріжджів;
- 6 г ваніліну;
- 320 г цукру;
- дві банки вареного згущеного молока;
- 1,1 кг борошна.
Спосіб приготування:
- Першим ділом потрібно зробити опару. Для цього молоко потрібно злегка підігріти і розвести в ньому дріжджі, цукор і півкіло борошна. Миску з вмістом прикриваємо і залишаємо на 20 хвилин.
- Якщо опара піднялася, то можна додати в неї залишилися інгредієнти для тіста: яйця, сметану, розтоплене масло, трохи солі, ванілін і борошно.
- Тісто прикриваємо рушником і залишаємо вистоюватися 40 хвилин.
- Тепер ділимо його на три частини, потім кожну ділимо ще на маленькі кульки. У результаті, із загального обсягу тесту повинно вийти 15 колобків. Така кількість і знадобитися для приготування одного пирога. Решта тісто можете заморозити і використовувати в інший раз.
- Отже, беремо кулька, приплющиваем і викладаємо начинку, тобто варену згущенку, защипуємо краю, у вас повинно вийти щось на зразок пиріжка. У форму викладаємо по колу наші заготовки з начинкою, змащуємо їх збитим яйцем, даємо відпочити десять хвилин і відправляємо в піч на 25 хвилин (температура – 180 °С).
Готуємо зі сметаною
Якщо ви зовсім не дружите з випічкою, але шаленого любите смачні пироги, то наступний рецепт тільки для вас. Пиріг на сметані і згущеному молоці готуватися просто і швидко. У тісто можна додати будь-які ягоди, наприклад, чорницю або смородину.
Інгредієнти:
- п’ять яєць;
- 380 г звичайного цукру;
- 380 мл густої сметани;
- банку молока;
- три склянки борошна;
- 1 ч. ложка соди.
Спосіб приготування:
- Беремо яйця, підсолоджувач і змішуємо міксером до пишної піни.
- Потім вливаємо згущене молоко, сметану і соду, ще раз розмішуємо все міксером.
- Залишилося тільки засипати борошно і замісити тягуче тісто, схоже на бісквітне.
- Виливаємо тісто у форму і ставимо на годину в духовку (температура – 180°С).
На основі бісквіта
Повітряний бісквіт можна також приготувати і на основі усіма обожнюваної згущеного молока. Випічка виходить в міру солодким, але при бажанні ви можете доповнити її какао, родзинками або горіхами.
Інгредієнти на банку ласощі:
- 375 г борошна;
- три яйця;
- 1 ч. ложка розпушувача;
- ванілін;
- 25 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Так як тісто готуватися швидко, можете вже розігрівати духовку до 180 градусів.
- У глибокий посуд виливаємо згущене молоко, відправляємо до неї яйця і розтоплене масло, ретельно розмішуємо.
- Вводимо борошно з розпушувачем, збиваємо складу звичайним віночком і відразу відправляємо тісто в духовку на 15 хвилин.
- Готовий бісквіт можна полити шоколадною глазур’ю або просто обсипати пудрою.
Тепер ви знаєте, як приготувати пиріг «на швидку руку» з найсмачнішим у світі наповнювачем. Тісто на основі згущеного молока підходить не тільки для пирогів, але і для рулетів, кексів та тістечок.