Пиріг зі згущеним молоком – 6 швидких і смачних рецептів приготування в духовці, в мультиварці і на сковороді

Пиріг зі згущеним молоком – це можливість швидко та смачно нагодувати десертом свою сім’ю або нежданих гостей. Випічка виходить дуже ніжною, повітряної і напрочуд смачною. При бажанні ви можете доповнити пиріг будь-якими інгредієнтами, наприклад, прикрасити шоколадною глазур’ю, горіхами, пудрою, додати в тісто сушені фрукти або ягоди.

Швидкий пиріг зі згущеним молоком в духовці

Пиріг на згущеному молоці – це смачна, ніжна і повітряна випічка. Приготування десерту не відніме у вас багато часу і зажадає мінімальний набір продуктів.

Інгредієнти на банку невареной згущеного молока:

  • склянка борошна;
  • два великих яйця;
  • дві ложки солодкої пудри;
  • ½ Ч. ложки соди.

Щоб тісто для пирога вийшло м’яким, борошно потрібно просіяти, тим самим задовольнивши її киснем.

Спосіб приготування:

  • Беремо яйця, звільняємо від шкаралупи і разом з содою збиваємо до однорідної маси.
  • Потім вливаємо згущене молоко, збовтуємо і вводимо борошно. Замішуємо тісто, воно повинно вийти злегка рідкуватим і, головне, без грудочок.
  • Форму або на деко змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку на 30 хвилин (температура 160 °С).
  • Посипаємо пиріг солодкої пудрою і подаємо до чаю.

В мультиварці на швидку руку

Якщо вам захотілося чого-небудь солоденького, але зовсім немає часу, щоб займатися складною випічкою, то спробуйте спекти пиріг зі згущеним молоком в мультиварці. Результат вас приємно здивує – випічка виходить солодкою, ніжною і дуже апетитною.

Інгредієнти:

  • 280 мл згущеного молока;
  • три яйця;
  • 380 г борошна;
  • пакетик ваніліну;
  • ложка порошку для випічки;
  • 145 білого цукру;
  • склянка сметани.

Спосіб приготування:

  • Міксером збиваємо яйця з солодкими гранулами до повного їх розчинення. Потім вливаємо згущене молоко зі сметаною і ще раз добре все опрацьовуємо міксером або віночком.
  • Просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем і ваніліном. А потім змішуємо сухі інгредієнти з рідкою масою.
  • Промаслений чашу заповнюємо тістом, включаємо режим «Випічка» на 1,5 години.
  • Готовий пиріг охолодити і прикрашаємо на свій розсуд, можна просто обсипати його білосніжним солодким порошком.
Дивіться також:  Шоколадний брауні – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Як смачно приготувати на сковороді

Багато господині навіть не здогадуються про те, що на сковороді можна спекти смачний десерт. Всього півгодини – і у вас на столі апетитний пиріг з ніжним кремом.

Інгредієнти:

  • банку згущеного молока;
  • одне яйце;
  • по 1 ч. л. ваніліну і соди;
  • 380 мл сметани;
  • 110 г цукрового піску;
  • 480 г борошна.

Спосіб приготування:

  • У чашу вбиваємо яйце, вливаємо незбиране молоко, розмішуємо. Потім висипаємо борошно з гашеного содою. Замішуємо тісто і ділимо його на дев’ять грудочок.
  • Кожен розгортаємо в пласт діаметром у вашу сковорідку. Отримані коржі наколюємо виделкою і обсмажуємо з двох сторін.
  • Щоб приготувати крем, потрібно просто змішати кисломолочний продукт з підсолоджувачем і ваніліном.
  • Коржі викладаємо стопкою, кожен шар просочуємо кремом. Прикрашаємо десерт подрібненими горіхами і ставимо в прохолодне місце на дві години.

Повітряний відривний пиріг зі згущеним молоком

Відривний пиріг на основі згущеного молока виходить не тільки повітряним, але і дуже смачним і красивим. Правда, такий десерт зажадає від вас трохи більше часу, ніж описані вище, але результат того вартий.

Інгредієнти:

  • три яйця;
  • 650 мл молока;
  • дві ложки сметани;
  • пів-упаковки масла вершкового;
  • 22 г швидких дріжджів;
  • 6 г ваніліну;
  • 320 г цукру;
  • дві банки вареного згущеного молока;
  • 1,1 кг борошна.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом потрібно зробити опару. Для цього молоко потрібно злегка підігріти і розвести в ньому дріжджі, цукор і півкіло борошна. Миску з вмістом прикриваємо і залишаємо на 20 хвилин.
  • Якщо опара піднялася, то можна додати в неї залишилися інгредієнти для тіста: яйця, сметану, розтоплене масло, трохи солі, ванілін і борошно.
  • Тісто прикриваємо рушником і залишаємо вистоюватися 40 хвилин.
  • Тепер ділимо його на три частини, потім кожну ділимо ще на маленькі кульки. У результаті, із загального обсягу тесту повинно вийти 15 колобків. Така кількість і знадобитися для приготування одного пирога. Решта тісто можете заморозити і використовувати в інший раз.
  • Отже, беремо кулька, приплющиваем і викладаємо начинку, тобто варену згущенку, защипуємо краю, у вас повинно вийти щось на зразок пиріжка. У форму викладаємо по колу наші заготовки з начинкою, змащуємо їх збитим яйцем, даємо відпочити десять хвилин і відправляємо в піч на 25 хвилин (температура – 180 °С).
Дивіться також:  Торт Баунті – 6 покрокових рецептів

Готуємо зі сметаною

Якщо ви зовсім не дружите з випічкою, але шаленого любите смачні пироги, то наступний рецепт тільки для вас. Пиріг на сметані і згущеному молоці готуватися просто і швидко. У тісто можна додати будь-які ягоди, наприклад, чорницю або смородину.

Інгредієнти:

  • п’ять яєць;
  • 380 г звичайного цукру;
  • 380 мл густої сметани;
  • банку молока;
  • три склянки борошна;
  • 1 ч. ложка соди.

Спосіб приготування:

  • Беремо яйця, підсолоджувач і змішуємо міксером до пишної піни.
  • Потім вливаємо згущене молоко, сметану і соду, ще раз розмішуємо все міксером.
  • Залишилося тільки засипати борошно і замісити тягуче тісто, схоже на бісквітне.
  • Виливаємо тісто у форму і ставимо на годину в духовку (температура – 180°С).

На основі бісквіта

Повітряний бісквіт можна також приготувати і на основі усіма обожнюваної згущеного молока. Випічка виходить в міру солодким, але при бажанні ви можете доповнити її какао, родзинками або горіхами.

Інгредієнти на банку ласощі:

  • 375 г борошна;
  • три яйця;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • ванілін;
  • 25 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Так як тісто готуватися швидко, можете вже розігрівати духовку до 180 градусів.
  • У глибокий посуд виливаємо згущене молоко, відправляємо до неї яйця і розтоплене масло, ретельно розмішуємо.
  • Вводимо борошно з розпушувачем, збиваємо складу звичайним віночком і відразу відправляємо тісто в духовку на 15 хвилин.
  • Готовий бісквіт можна полити шоколадною глазур’ю або просто обсипати пудрою.

Тепер ви знаєте, як приготувати пиріг «на швидку руку» з найсмачнішим у світі наповнювачем. Тісто на основі згущеного молока підходить не тільки для пирогів, але і для рулетів, кексів та тістечок.

Прокрутка до верху