Пиріжки з фаршем – 7 рецептів, як приготувати смачні домашні пиріжки

Пиріжки з фаршем – одне з традиційних російських страв. Їх готують із дріжджового, опарного, листкового тіста. Фарш, як і тісто, можна придбати в магазині. Але найсмачніші пиріжки вийдуть, якщо зробити їх самостійно.

Класичні пиріжки з м’ясним фаршем

Продукти для тіста:

  • 0,8 кг борошна;
  • стакан молока;
  • 3 курячих яйця;
  • півсклянки олії;
  • 65 мл підігрітої води;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 7 р активних сухих дріжджів;
  • 3 склянки соняшникової олії для обсмажування.

Начинка з фаршу для пиріжків:

  • 0,7 кг яловичого фаршу;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • кріп сушений і чорний перець;
  • ложечка солі.

Інструкція до приготування:

  • Фарш підсмажити на сухій сковороді, поки він не змінить колір. Злити зайвий жир.
  • Цибулю подрібнити і кинути до фаршу. Протушкувати, доки цибуля не стане прозорим. Посолити і поперчити, додати кріп. Прибрати на час, щоб начинка охолола.
  • Розведені у воді дріжджі прибрати в тепло до утворення піни.
  • Молоко прогріти на маленькому вогні. Збивати віночком весь час, по черзі додавати яйця, масло і сіль з цукром. Прибрати з плити.
  • Половину борошна викласти в глибоку ємність і потроху всипати в рідину з молоком. Потім залишки борошна і дріжджі по черзі, весь час перемішувати. Тісто замішувати, поки не перестане липнути. Якщо борошна недостатньо, додати ще. Накрити посуд з тістом і прибрати в тепле місце. Воно повинно стати більше в два рази.
  • Стіл трохи посипати борошном і викласти готове тісто. Розділити його на шматочки розміром з м’ячик для гольфу і розкачати коржі по 15 див.
  • Викласти на кожну по великій ложці фаршу. Щільно защипнути, накрити підготовлені пиріжки і залишити на 10 хвилин.
  • Розжарити масло до 190 С в глибокій сковороді. Смажити до рум’яного кольору з обох сторін. Блюдо застелити паперовими серветками і викласти випічку.
Дивіться також:  М’ясо по-французьки в духовці зі свинини – шість рецептів

Порада: при смаженні пиріжків в маслі варто класти серветки після кожного шару, щоб вбралося зайве.

З додаванням в начинку рису

Що знадобиться:

  • півкіло фаршу з будь-якого м’яса;
  • 200 г рису;
  • 2 середні цибулини;
  • перець і сіль;
  • олія соняшникова.

Тісто приготувати, як у попередньому рецепті.

Пиріжки з фаршем і рисом:

  • Зробити тісто і відкласти, щоб збільшувалася.
  • Зварити до готовності рис у підсоленій воді. Залишити до охолодження.
  • Маленькими кубиками порізати цибулю, обсмажити пару хвилин. Кинути фарш, додати перець і сіль, готувати не менше 20 хвилин.
  • До фаршу додати рис, перемішати начинку і зняти з плити, залишити до охолодження.
  • Зробити коржі з тіста, заповнити начинкою і скріпити краї.
  • Смажити, як у попередньому рецепті. Викласти на блюдо з серветками.

З листкового тіста

З чого зробити тісто:

  • кіло борошна;
  • 0,8 кг маргарину;
  • 350 мл холодної води;
  • 2 яйця;
  • ложечка солі;
  • 2 більше ложки оцту.

Начинку:

  • 0,4 кг фаршу;
  • 2 яйця;
  • цибулина;
  • сіль і перець.

Пиріжки з м’ясом з листкового тіста:

  • У миску розбити яйця, насипати сіль і оцет, розмішати. Налити води і зробити рівномірну рідина. Прибрати в холодильник.
  • Борошно висипати на стіл. Іноді занурювати в неї маргарин і натирати його на великій тертці. В кінці змішати борошно і маргарин.
  • Зробити гірку, в ній маленьку ямочку. Потроху наливати рідку частину і швидко зробити тісто. Його не можна місити: треба піднімати з країв до середини, складати і притиснути.
  • Залишилися шматочки зібрати, додати до кого тіста і зробити прямокутний шматок. Прибрати в холодильник на 2 години. Ідеальний час – 10-12 годин.
  • Цибулю подрібнити в кубики, з’єднати з фаршем. Посолити і поперчити, вбити 1 яйце і заважати до гладкості.
  • Тісто дістати з холодильника, розкачати і нарізати квадратиками. Залишився яйце розділити на білок і жовток.
  • Краї квадратиків змастити білком, викласти фарш і зробити трикутні пиріжки. Зверху зробити кілька надрізів.На деко постелити пергаментний папір і розподілити пиріжки.
  • Змастити верхню частину тіста жовтком, тоді колір буде рум’яний. Запікати в духовці при 190 С від 40 хвилин і подавати відразу після готовності.
Дивіться також:  Засолювання скумбрії в домашніх умовах – 15 рецептів

Печені в духовці пиріжки з м’ясом

Інгредієнти для тіста:

  • 270 мл молока;
  • кіло борошна;
  • 2 ложечки сухих дріжджів;
  • 70 мл олії соняшникової;
  • 1 яйце;
  • 20 г цукру;
  • 7 г солі.

Для начинки:

  • 0,9 кг фаршу з баранини і яловичини;
  • 1 цибулина;
  • 2 морквини;
  • олія рослинна;
  • 5 г солі;
  • 3 р меленого перцю;
  • жовток, щоб змастити верх.

Рецепт пиріжків з фаршем в духовці:

  • З’єднати з дріжджами підігріте молоко. Вбити яйце, насипати цукор і сіль. Зробити однорідний склад.
  • Потроху насипати борошно, замісити пружне тісто. Додати олії і знову вимісити. Прибрати в тепло на годину, обминати 1-2 рази.
  • Цибулю нашаткувати дрібно, моркву пропустити крізь крупну тертку. Розігріти сковороду і підсмажити цибулю пару хвилин, додати моркву, після неї фарш. Посолити і поперчити, тушкувати до готовності.
  • На сформовані коржі з тіста викласти фарш. Зробити пиріжки, укласти на деко і змастити розчином жовтка.
  • Готувати при температурі 200 С від 20 хвилин.

З курячим фаршем

Складові для начинки:

  • кіло курки без кістки;
  • 3 цибулини;
  • 4 зубчики часнику;
  • по ложечці солі і перцю.

Рецепт пиріжків з курячим фаршем:

  • Зробити дріжджове тісто.
  • Курку відправити в м’ясорубку, туди ж часник з цибулею. Посолити і поперчити.
  • Смажити на соняшниковій олії і охолодити.
  • Зробити кругляш тіста і заповнити. Защипнути краю.
  • Форму промаслить і розподілити по ній пиріжки. Змастити міцним чаєм для рум’яної скоринки. Готувати 40 хвилин при 180 С.

Як смачно посмажити з капустою

Що потрібно для нутрощів:

  • маленький качан капусти;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • півкіло свинячого фаршу;
  • перець, сіль;
  • олія соняшникова.

Пиріжки з фаршем і капустою:

  • Зробити дріжджове тісто з першого рецепта і прибрати на пару годин.
  • Капусту і частину цибулі дрібно порубати, відправити на обжарку на 10 хвилин. Додати перцю і солі, на слабкому вогні тушкувати до готовності.
  • В іншій сковороді обсмажити фарш і залишки лука. З’єднати з капустою.
  • З готового тіста розкачати плоскі шматочки середнього розміру. Покласти по столовій ложці начинки на кожен. Щільно скріпити краю.
  • Пиріжки посипати борошном. Масло розжарити на максимальному вогні у фритюрниці і обсмажити пиріжки з обох боків до рум’янцю.
  • Викласти на тарілку, прикрити чистою тканиною і залишити на кілька хвилин.
Дивіться також:  Перловка з грибами – 7 рецептів приготування в мультиварці і в духовці

Картопляні пиріжки з фаршем

З чого зробити тісто:

  • 2 кг картоплі;
  • 100 р пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. кукурудзяного борошна;
  • 3 ст. л. олії соняшникової.

Начинку:

  • півкіло телячого фаршу;
  • 70 мл овочевого бульйону;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 2 ложки олії оливи;
  • спеції, сіль.

Як зробити картопляні пиріжки з фаршем:

  • Розжарити духовку і запікати миту картоплю 45 хвилин при 200 С. Остудити і поламати на шматочки.
  • Змішати його з яйцем, 2/3 пшеничного борошна і відправити в блендер.
  • Цибулю нашаткувати дрібними кубиками, спеції перетерти в порошок. Підсмажити цибулю і приправи, через 1-2 хвилини додати фарш, потім бульйон і згасити чверть години. Додати солі.
  • Залишки борошна розподілити на столі. З картопляного тіста зробити плоскі кругляш, наповнити фаршем і сформувати круглі пиріжки.
  • Розжарити масло, пиріжки обваляти в кукурудзяній муці і підсмажити.

Пиріжки з м’ясним фаршем підійдуть в якості ситного перекусу або просто до чаю.

Прокрутка до верху