Коли осінь підходить до кінця і наближається зима, приходить пора готувати пиріжки з гарбузом. Вироби з солодким або солоним смаком можуть як випікатися в духовці, так і смажитися на сковороді, зберігаючи при цьому прекрасний смак і корисні елементи, які так необхідні в холодну пору року.
Класичні смажені пиріжки з гарбузом
Любителі сонячного овоча по достоїнству оцінять швидкий і простий спосіб приготування ароматних виробів, для якого необхідно взяти:
- ½ Кг гарбуза;
- шматочок вершкового масла;
- 30 г цукру;
- 400 г борошна;
- 240 мл кефіру;
- по дрібці солі і соди;
- соняшникова олія для смаження;
- сік лимона.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло розтоплюється в глибокій каструлі, куди викладаються тертий гарбуз, цукор і кілька ложок лимонного соку.
- Начинка гаситься 20 хвилин на слабкому вогні.
- Для тіста змішуються залишилися сипучі компоненти, до яких додається кефір.
- При необхідності до борошняної маси досипається ще борошно, поки тісто не придбає еластичність і не перестане липнути до рук.
- Після того, як пластична маса «відпочине» 20 хвилин, з неї формуються невеликі коржі, в центр яких викладається начинка.
- Сформовані вироби починають смажитися стороною зі швом.