Пиріжки з гарбузом – 8 рецептів приготування

Коли осінь підходить до кінця і наближається зима, приходить пора готувати пиріжки з гарбузом. Вироби з солодким або солоним смаком можуть як випікатися в духовці, так і смажитися на сковороді, зберігаючи при цьому прекрасний смак і корисні елементи, які так необхідні в холодну пору року.

Класичні смажені пиріжки з гарбузом

Любителі сонячного овоча по достоїнству оцінять швидкий і простий спосіб приготування ароматних виробів, для якого необхідно взяти:

  • ½ Кг гарбуза;
  • шматочок вершкового масла;
  • 30 г цукру;
  • 400 г борошна;
  • 240 мл кефіру;
  • по дрібці солі і соди;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сік лимона.

Спосіб приготування:

  • Вершкове масло розтоплюється в глибокій каструлі, куди викладаються тертий гарбуз, цукор і кілька ложок лимонного соку.
  • Начинка гаситься 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Для тіста змішуються залишилися сипучі компоненти, до яких додається кефір.
  • При необхідності до борошняної маси досипається ще борошно, поки тісто не придбає еластичність і не перестане липнути до рук.
  • Після того, як пластична маса «відпочине» 20 хвилин, з неї формуються невеликі коржі, в центр яких викладається начинка.
  • Сформовані вироби починають смажитися стороною зі швом.
Дивіться також:  Торт для чоловіка – 7 рецептів приготування своїми руками