Пиріжки з гарбузом – 8 рецептів приготування

Коли осінь підходить до кінця і наближається зима, приходить пора готувати пиріжки з гарбузом. Вироби з солодким або солоним смаком можуть як випікатися в духовці, так і смажитися на сковороді, зберігаючи при цьому прекрасний смак і корисні елементи, які так необхідні в холодну пору року.

Класичні смажені пиріжки з гарбузом

Любителі сонячного овоча по достоїнству оцінять швидкий і простий спосіб приготування ароматних виробів, для якого необхідно взяти:

  • ½ Кг гарбуза;
  • шматочок вершкового масла;
  • 30 г цукру;
  • 400 г борошна;
  • 240 мл кефіру;
  • по дрібці солі і соди;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сік лимона.

Спосіб приготування:

  • Вершкове масло розтоплюється в глибокій каструлі, куди викладаються тертий гарбуз, цукор і кілька ложок лимонного соку.
  • Начинка гаситься 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Для тіста змішуються залишилися сипучі компоненти, до яких додається кефір.
  • При необхідності до борошняної маси досипається ще борошно, поки тісто не придбає еластичність і не перестане липнути до рук.
  • Після того, як пластична маса «відпочине» 20 хвилин, з неї формуються невеликі коржі, в центр яких викладається начинка.
  • Сформовані вироби починають смажитися стороною зі швом.

Готуємо в духовці

Пиріжки з гарбузом в духовці відрізняються особливою ароматностью, що поєднує запахи здоби і запеченого гарбуза. Крім естетичного задоволення, такий десерт виявляється дуже корисний для здоров’я, оскільки зберіг всі корисні властивості гарбуза.

Готуються вироби з таких продуктів:

  • гарбуз – 400 г;
  • борошно – 2 рази більше;
  • вершкове масло – 100 г;
  • молоко – 350 мл;
  • дріжджі – маленький пакетик;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль.

Щоб випекти до чаю ароматний десерт:

  • В злегка підігрітому молоці розчиняють ½ цукру, дріжджі і 100 г борошна.
  • Через 20 хвилин в опару забиваються яйця, додайте розтоплене масло, борошно і сіль.
  • Вимісити м’яке тісто нарізати шматочками, з яких робляться коржі.
  • В середину заготовок викладається начинка з тертого гарбуза і половини цукру, що залишився.
  • Сформований пиріжки викладаються на застелений пергаментом деко, де підходять близько 20 хвилин.
  • Після того як вироби за 25 хвилин испекутся при 200°C, вони дістаються з духовки і поливаються сиропом, приготованим з цукру, що залишився і такої ж кількості води.
Дивіться також:  Рогалики з листкового тіста -5 рецептів смачної випічки

З начинкою з гарбуза і рису

Начинка з гарбузом і рисом дозволяє приготувати дуже смачні дієтичні пиріжки, використавши при цьому абсолютно звичайні продукти:

  • гарбуз – 500 г;
  • відварений рис – 200 г;
  • борошно – 1 кг;
  • вершкове масло – 50 г;
  • кефір – 480 мл;
  • маргарин – 150 г;
  • цукор – 100 г;
  • сода, сіль, перець і лимонний сік.

Етапи підготовки:

  • У глибокій мисці перемішати борошно, кефір, нарізаний шматочками маргарин, сіль і гашене соком сода.
  • Вимісити до м’якості тісто загортається в харчову плівку і залишається в теплі на 15 хвилин.
  • З шматочків гарбуза, цукру, розсипчастого рису і перцю готується начинка, яка викладається на коржі з тіста.
  • Сформовані вироби перед відправкою в духовку на 25 хвилин проколюються зверху виделкою.

Пиріжки з гарбузом та яблуками

Цікавий рецепт зі смачною начинкою виконується з:

  • 1 кг дріжджового тіста;
  • такої ж кількості яблук;
  • 500 г гарбуза;
  • ½ Лимона;
  • склянки цукру;
  • шматочки масла.

В процесі приготування:

  • Гарбуз і очищені яблука нарізати кубиками. Фрукти слід збризнути лимонним соком, щоб вони не потемніли. В іншому випадку начинка буде не янтарно-золотистого кольору, а коричневого, як повидло.
  • У каструлі розтоплюється шматок масла, до якого потім додається цукор.
  • Далі в ємність викладаються фруктово-овочеві кубики.
  • Тушкується начинка до випаровування рідини на повільному вогні.
  • З тіста готують невеликі кругляш, на які викладається остигнула начинку.
  • Виліплені пиріжки накриваються рушником вже на деку, де і підходять близько півгодини.
  • Вироби випікаються 25 – 30 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.

З додаванням м’яса

Начинка з гарбуза універсальна і чудово поєднується навіть з м’ясним фаршем.

Для приготування виробів знадобиться:

  • листкове тісто – 400 г;
  • фарш – 350 г;
  • гарбуз – 150 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль, перець – за смаком.
Дивіться також:  Бісквіт на згущеному молоці – 7 рецептів, як приготувати пишний і смачний бісквіт по-домашньому

При підготовці слід дотримуватися наступної схеми:

  • З овочевих кубиків, фаршу, солі і перцю готується начинка.
  • Тісто розморожується і ріжеться ромбиками, з яких формуються пиріжки.
  • Випікання здійснюється до золотистого кольору виробів при 200°C.

Пиріжки з сиром і гарбузом

Солодка випічка з начинкою, багатої вітамінами, але й таким важливим елементом, як кальцій, припаде до смаку всім мешканцям і гостям.

Виповнюється рецепт з:

  • 700 г дріжджового тіста;
  • 400 г гарбуза;
  • 300 г сиру;
  • 70 г кураги;
  • цукру (за смаком) і кориці.

Схема підготовки полягає у виконанні простих кроків:

  • Гарбуз нарізати кубиками, курага – невеликими шматочками.
  • Кисломолочний продукт змішується з овочами, сухофруктами, цукром і корицею.
  • З тіста робиться джгут, який нарізають шматочками для майбутніх порцій десерту.
  • Формуються пиріжки і випікається при 180°C протягом 25 хвилин.

З листкового тіста

Коли часу в обріз, а гості на порозі, варто звернутися до перевіреного і дуже швидкому рецептом ситних пиріжків з начинкою з осіннього овоча з сиром.

Для приготування потрібні:

  • ½ Кг гарбуза;
  • грам 100 сиру «Чеддер»;
  • 2 яйця;
  • 800 г листкового тіста;
  • 1 цибулина;
  • трохи томатної пасти, олії, солі і спецій.

Схема підготовки полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Півкільця цибулі пассеруются близько 5 хвилин, після яких в сковороду додаються кубики осіннього овоча. Продукти заливаються 150 мл води з розведеними в них 2 ложками пасти, сіллю і перцем.
  • Після 10 хвилин гасіння начинка отставляется для остигання.
  • В охолоджену масу додається тертий сир.
  • Тісто розкочується, нарізане порційними ромбами, які змазують яйцем.
  • Начинка викладається на отримані заготовки. Формуються трикутні пиріжки.
  • Випікаються кулінарні вироби протягом третини години.

Пісний рецепт приготування

Пиріжки з начинкою з гарбуза можна побалувати себе в Різдвяний Піст, підготувавши наступні інгредієнти:

  • борошно – 600 г;
  • соняшникова олія – 120 мл;
  • гарбуз – 200 г;
  • морква – 2 шт.;
  • яблука – 2 шт.;
  • мед – 15 мл;
  • сіль, оцет і сода.
Дивіться також:  Крем для медового торта – 9 рецептів правильного крему

Спосіб приготування:

  • Овочі та фрукти очищаються, натираються і змішуються з розтопленим медом.
  • Виділився з гарбузово-яблучної маси сік змішується з борошном, маслом і гашеного оцтом содою.
  • Тісто залишають для «відпочинку» на 20 хвилин.
  • Далі за стандартною схемою формуються пиріжки з солодкою начинкою.
  • Вироби випікаються близько 20 хвилин при 180°C.

Таким чином, пиріжки з гарбузом є прекрасним десертом. Смачним, ситним, корисним. Його можуть їсти і маленькі діти, і дорослі, і навіть ті, хто сидить на дієті або дотримується Посту.

Прокрутка до верху