Пиріжки з грибами — 8 рецептів, як приготувати дуже смачні пиріжки

Рідкісний людина відмовиться спробувати пиріжки з грибами. Крім основного інгредієнта, в начинку для такої випічки додають овочі, крупи, зелень, рубані яйця або м’ясо, все залежить від фантазії господині. А в якості основи беруть дріжджове, бездріжджове, листкове, сирне і навіть картопляне тісто.

Готувати страву можна як у духовці, так і на сковороді. Розглянемо різні способи приготування пиріжків з грибною начинкою.

Смажені пиріжки з грибами на сковорідці

Смажені пиріжки з грибами готують на дріжджовий або бездріжджовий основі. У цьому рецепті наведено перший спосіб.

Для приготування знадобиться:

  • стакан молока;
  • яйце;
  • 2-2,5 склянки борошна;
  • 15-17 р порошкового розпушувача;
  • 15-18 г цукрового піску;
  • трохи солі;
  • 0,65 кг грибів;
  • цибуля;
  • спеції.

Послідовність роботи:

  • Розчинити в молоці дріжджі, цукор і дочекатися, поки опара підніметься.
  • Збити яйця з сіллю, борошно з’єднати з розпушувачем.
  • З’єднати підготовлені складові, замісити некруте тісто і залишити в теплі підніматися.
  • Почистити цибулину, припустити в сковороді, додати нарізані гриби і смажити до готовності, посипати сіллю і спеціями.
  • Піднялося тісто повторно перемішати, обробити і виліпити порції.
  • Обсмажити пиріжки у великій кількості рослинного жиру до коричнево-золотистого кольору.

Рада. Після обжарювання пиріжки викласти на тацю, застелений паперовими серветками, а коли жир вбереться, перемістити на блюдо або в глибоку тарілку.

Доповнюємо рецептуру капустою

Якщо з’єднати гриби з капустою, морквою, болгарським перцем, вийде смачна начинка для пиріжків. Їх можна зробити на бездріжджовий основі і запекти в духовці або обсмажити на сковороді.

Будуть потрібні:

  • півтора склянки кефіру;
  • яйце;
  • 20 мл пісного жиру;
  • 4 склянки борошна;
  • сіль;
  • сода;
  • 0,25 кг капусти;
  • 0,25 кг грибів;
  • 3 цибулини;
  • 2 моркви;
  • солодкий болгарський перець;
  • спеції.

Послідовність приготування:

  • Нарізати капусту і відправити обсмажуватися.
  • Порізати цибулину, моркву, гриби і болгарський перець, і коли капуста стане м’якою, додати підготовлені інгредієнти в сковороду, посипати спеціями.
  • Готову начинку викласти в друшляк, щоб стік жир і виділяється сік.
  • Збити яйце з сіллю, розвести кефіром, додати рослинне масло, соду, ретельно перемішати.
  • Насипати потрібний обсяг борошна, замісити основу, дати настоятися чверть години, а потім обробити і зліпити пиріжки.
Дивіться також:  Тефтелі як у садку – 8 рецептів з підливою

Якщо випічка буде готуватися в духовці, порції потрібно змастити яєчним жовтком, а для смаження на сковороді потрібно велика кількість рафінованої жиру.

Печене ласощі в духовці

Пост або сувора дієта за станом здоров’я зовсім не привід відмовлятися від смачних страв. Можна спекти пиріжки в духовці без використання молочних продуктів і яєць.

Потрібно:

  • стакан води або картопляного відвару;
  • 25 г цукрового піску;
  • 18-20 г кулінарного розпушувача;
  • 7-8 г солі;
  • 25 мл рослинного жиру;
  • 4,5-5 склянок борошна;
  • 0,58-0,6 кг грибів;
  • кілька цибулевих головок;
  • спеції.

Дії:

  • Вилити в глибоку посуд теплу воду або картопляний відвар, додати цукор, сіль, пісний жир і сухі дріжджі, ретельно перемішати.
  • Насипати в заготовку борошна, вимісити і залишити основу підніматися. Це займе не більше 45-50 хвилин.
  • Посмажити гриби з цибулею і приправами, остудити.
  • Обробити піднялося тісто і зліпити пиріжки, потім розкласти їх на листі, застеленому промасленою калькою, і відправити в духовку.

Рада. Запечені без мастила з яєчного жовтка пиріжки можуть здатися непривабливими. Щоб виправити становище, можна нанести на готову випічку невелику кількість рослинного жиру з допомогою кондитерської пензлика.

Картопляні пиріжки з грибами

У багатьох людей словосполучення «картопляні пиріжки з грибами» асоціюється з випічкою з наповнювачем із зазначених продуктів. Але можна приготувати на основі картоплі ніжне тісто, а начинку доповнити морквою і цибулею.

Для приготування пиріжків з грибами і картоплею і знадобляться такі продукти:

  • 0,65 кг картоплі;
  • 3 яйця;
  • 55 г вершкового масла;
  • трохи солі;
  • півтори склянки борошна;
  • 0,6 кг грибів;
  • кілька цибулевих головок;
  • 2 моркви;
  • пучок зелені;
  • приправи.

Послідовність приготування:

  • Подрібнити цибулини і моркви, припустити на пісному жирі до м’якості.
  • Ввести дрібно нарізані гриби, спеції і смажити до готовності.
  • Охолодити начинку і змішати з рубаною зеленню.
  • Зварити картоплю, злити рідину і дати охолонути.
  • Перемолоти бульби в м’ясорубці, додати яйця, сіль, розтоплене масло і вимішати.
  • Всипати в тісто стільки борошна, щоб воно набуло потрібну консистенцію, не розвалювалася і не липло до рук.
  • Сформувати порції і обсмажити до світло-золотистого кольору на сковорідці.
Дивіться також:  Макрурус – що за риба, 7 рецептів приготування

Готові картопляні пиріжки подають до столу з жирною сметаною, в теплому або холодному вигляді.

Як спекти з яйцем

Якщо гриби змішати з рубаними яйцями, начинка не буде текти, і можна приготувати випічку на сирній основі.

Для приготування потрібно:

  • 0,48-0,5 кг жирного сиру;
  • 5 яєць;
  • 12 г соди;
  • склянка борошна;
  • сіль;
  • 0,45 кг грибів;
  • зелена цибуля;
  • спеції.

Послідовність роботи:

  • Розтерти сир через сито або подрібнити м’ясорубкою.
  • Додати яйце, соду і сіль, розмішати до однорідності.
  • Підсипати борошно невеликими порціями і основі дати постояти в теплому місці.
  • Зварити яйця, що залишилися, зняти шкаралупу і потерти на терці, пір’я зеленої цибулі дрібно нашаткувати.
  • Підсмажити гриби, злити масло і охолодити.
  • Перемішати компоненти начинки, підсолити і додати приправи.
  • Сформувати пиріжки і поставити в духовку, змастити жовтком сирого яйця.

Цю страву можна готувати і на сковороді, пожарив порції на несильному вогні до густо-золотистого кольору.

З листкового тіста

Пиріжки з листкового тіста виходять ніжними, м’якими і розсипчастими. Готувати в духовій шафі.

Для випічки знадобляться такі продукти:

  • пачка листкової основи;
  • яєчний жовток;
  • 2-3 картоплини;
  • 0,38-0,4 кг грибів;
  • цибулина;
  • трохи зелені;
  • сіль і приправи;
  • кунжутне насіння.

Порядок роботи:

  • Розпакувати тісто і залишити розморожуватися.
  • Посмажити гриби з подрібненою цибулею до готовності.
  • Зварити картоплю, потовкти в пюре і змішати з грибною засмажкою і рубаною зеленню.
  • Розкачати листкове тісто, поділити на квадрати, кожен з них наповнити начинкою і сформувати «трикутнички».
  • Поставити пиріжки в духовку, розклавши їх на деку з промасленою калькою.

Перед тим, як витягнути готові пиріжки, їх потрібно промазати яєчним жовтком, посипати кунжутним насінням і відправити назад в духову шафу.

Пиріжки з грибами і рисом

Якщо вдома не знайшлося молока, кисляку або кефіру, можна зробити здобне тісто на воді, а начинку з грибів доповнити відварним рисом.

Дивіться також:  Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Для приготування потрібні:

  • стакан води;
  • 18-20 г дріжджів;
  • 30 мл жиру без запаху;
  • яйце;
  • 25 г цукрового піску;
  • трохи солі;
  • 3-3,5 склянки борошна;
  • 0,4 кг грибів;
  • 60-70 г рису;
  • зелена цибуля;
  • спеції.

Послідовність дій:

  • Розчинити у воді дріжджі і пісок, дочекатися появи пінки.
  • Змішати яйце з сіллю, додати опару, жир, борошно, вимісити руками.
  • Накрити основу плівкою або рушником і залишити підходити.
  • Зварити рис, підсмажити гриби нашаткувати зелену цибулю, потім з’єднати складові, підсолити і приправити.
  • Коли основа підніметься, зліпити пиріжки і поставити в духовку.

Якщо немає можливості скористатися духовою шафою, можна підсмажити порції на сковорідці, вийде дуже смачно.

Пиріжки з грибами додаванням курки в начинку

Пиріжки з грибами і куркою, приготовані за цим рецептом на бездріжджовий основі, потрібно смажити на сковороді.

Потрібно:

  • підлога-літровий пакет кефіру;
  • яйце;
  • шматочок вершкового масла;
  • 4,5-5 склянок борошна;
  • 25-30 г цукрового піску;
  • сода;
  • сіль;
  • 0,35 кг грибів;
  • 2 шматка курячої грудки без кісток;
  • цибуля;
  • приправи.

Порядок дій:

  • У великій мисці збити яйце з цукром, сіллю і содою, а потім розбавити теплим кефіром.
  • Додати розтоплене масло, всипати борошно, замісити основу і залишити в теплі.
  • Зварити курятину, остудити і провернути в м’ясорубці.
  • Підсмажити гриби з цибулею, з’єднати з м’ясом, приправити і підсолити.
  • Обробити тісто, зліпити пиріжки і підсмажити на сковороді.

Рада. Краще надати пиріжкам не довгасту, а округлу форму.

Прокрутка до верху