Пиріжки з картоплею – 6 смачних рецептів смажених, печених пиріжків
Приготувати смачні пиріжки з картоплею досить просто. Сьогодні відомо безліч вдалих рецептів такої страви. Серед них варіанти і для смажених, і для печених пиріжків.
Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді
Інгредієнти: 2,5 склянки борошна вищого ґатунку, півкіло картоплі, по половині склянки крутого окропу і теплої води, сіль, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложка цукру-піску, жменя сушеного кропу, 8 м миттєвих дріжджів, 3 ст. ложки олії.
Для начинки картопля відварюється, солиться, перетворюється на пюре з вершковим маслом і сушеним кропом.
Для тесту в теплій воді розлучається пісок з дріжджами. Хвилин через 12 сюди ж уводиться пісне масло і щіпка солі.
Залишилося додати борошно і крутий окріп. Саме цей крок дозволить прискорити процес приготування тіста.
Формувати з нього пиріжки можна відразу ж. Тісто розкочується досить тонко. Заготовки смажаться в розпеченому маслі.
Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді в процесі приготування значно збільшуються в розмірі.
Рецепт приготування в духовці
Інгредієнти: гранований стакан молока, 70 мл кип’яченої води, 1,5 ст. ложки вершкового масла, 35 г цукру-піску, 1,5 ст. ложки кукурудзяної крупи (дрібної), 2 повний склянки борошна вищого ґатунку, яєчко, 2 ч. ложки миттєвих дріжджів, 1 ч. ложка дрібної солі, 7-8 картоплин, цибулина.
Для начинки картопля пюрируется з парою великих ложок молока, після чого з’єднується з обсмаженим до рум’яного кольору цибулею.
У каструлю складається крупа, сіль, олія. Інгредієнти заливаються молоком з водою і доводять до кипіння.
В окремій мисці змішуються дріжджі з просіяним борошном.
Маси з 2 та 3 кроки з’єднуються. Тісто залишається під рушником до тих пір, поки не піднімається в 2 рази. Далі воно обминается, і можна приступати до формування пиріжків.
Заготовки викладають на деко, покритий пергаментом.
Випікаються пиріжки з картоплею в духовці 20-25 хвилин при середній температурі.
Готуємо в мультиварці
Інгредієнти: 320 г готового дріжджового тіста, 8 картоплин, склянка молока, сіль, ріпчаста цибулька, 70 г вершкового масла. Як приготувати пиріжки з картоплею в мультиварці, розповідається далі.
У програмі «Тушкування» в солоній воді картопля вариться півгодини.
У звичайній сковорідці до золотавості обсмажуються кубики цибулі.
Картопля розминається і з’єднується з піджаркою.
Тісто розкочується, з нього вирізують невеликі кружечки, в центр кожного з яких викладається начинка. Ліпляться акуратні рівні пиріжки.
Заготовки викладаються в промаслений чашу «розумної каструлі» і готуються в режимі «Кекс» 50-55 хвилин.
З додаванням грибів
Інгредієнти: 430 г листкового дріжджового тіста, півкіло картоплі, 130 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, сіль, спеції за смаком.
Картопля вариться в солоній воді до готовності і розминається в пюре.
На будь-якому жирі обсмажують кубики цибулі і дрібні шматочки грибів.
Для начинки з’єднуються маси з першого і другого кроків. За смаком суміш досаливается і присипається приправами.
З готового тіста формуються невеликі коржі і начинюються сумішшю з картоплі та грибів. Використовувати начинку можна тільки після повного його охолодження.
Такі пиріжки з картоплею і грибами запікаються в добре розігрітій духовці близько півгодини.
З картоплею та м’ясом
Інгредієнти: півкіло магазинного листкового тіста, 230 г будь-якого м’ясного фаршу, спеції, 2 картоплини, середня цибулинка, кам’яна сіль.
Тісто заздалегідь розморожується.
Картопля чиститься і натирається на дрібній тертці. Цибуля шинкуется гострим ножем. Залишилося додати в начинку фарш, посолити і присипати спеціями всі компоненти.
Тісто розкочується і ділиться на прямокутники. По центру кожного викладається начинка. Краї щільно защипываются.
Випічка готується в духовці при середній температурі близько півгодини.
Інгредієнти: 360 г будь печінки, сіль, шматочок вершкового масла, ароматні трави, 820 г картоплі, цибулинка, півкіло готового дріжджового тіста.
Для начинки до готовності відварюється картопля. В окремому посуді вариться печінка. На сковорідці пассируется цибулю. Ці компоненти з’єднуються і подрібнюються блендером. До них додається розтоплене вершкове масло. Начинка солиться і присипається ароматними травами.
Тісто розкочується. Невеликі коржі наповнюються начинкою, їх краї щільно скріплюються.
Отримані заготовки обсмажують на добре розігрітому маслі.
Тісто для пиріжків — варіанти приготування
Саме смачне тісто для пиріжків вдасться приготувати своїми руками. Господиня може вибрати найбільш підходящий з численних рецептів. Це варіанти з листковим і дріжджовим тістом.
Листкове тісто
Інгредієнти: 6 г солі, 730 г борошна вищого сорту, яєчко, 1 ст. ложка оцту, склянку води, 580 г маргарину.
Яєчко змішується з водою і оцтом. Суміш збивається, відправляється в холод.
Маргарин треться на тертці і руками перетирається з борошном. Сюди вливається рідина з першого кроку.
Замішується щільне тісто, складається в прямокутник і забирається в холодильник.
«Відпочивати» маса буде не менше 12 годин.
Дріжджове
Інгредієнти: 2 жовтка курячих яєць, 610 г борошна, 2 ст. молока, 45 р маргарину, 35 г пресованих дріжджів, 2 ст. ложки цукру, 45 мл олії, дрібку солі.
У мисці з’єднуються всі сипучі компоненти. До них відразу виливається половина від заявленої кількості теплого молока. Борошна використовується всього 200 р. Суміш залишається під рушником хвилин на 20.
Маргарин розтоплюється і змішується з іншими продуктами.
Маса з другого кроку з’єднується з готової опарою.
Після перемішування тісто залишають на 2 години при кімнатній температурі.
Після обминания маса буде «відпочивати» ще близько години.