Пиріжки з картоплею і грибами – ароматні і смачні кулінарні вироби, які можуть подаватися як самостійно, так і в доповнення до гарячих страв. Завдяки безлічі рецептів кожна господиня зможе вибрати підходящий для себе варіант, виходячи з наявності інгредієнтів і переваг.
Пиріжки з картоплею та грибами з дріжджового тіста
Пишні, ніжні вироби з рум’яною скоринкою виходять з:
- 350 мл молока;
- 3 яєць;
- 7 г сухих дріжджів;
- 50 г цукру;
- 150 мл соняшникової олії;
- 700 р борошна;
- 4 бульб картоплі;
- жмені сушених грибів;
- солі.
В процесі приготування:
- З ⅔ молока, ⅓ цукру, дріжджів, 50 г борошна готується опара.
- Через 15 хвилин в рідину вводяться залишилися молоко і цукор, яйця, соняшникову олію і борошно.
- Вимішується м’яке тісто, яке перед ліпленням пиріжків повинно два рази піднятися.
- Після першої обминки тіста, готується картопляне пюре і перемішується з набряклими у воді грибами.
- Коли тісто підніметься вдруге, пластична маса обминается і поділяється на шматочки.
- З підготовлених шматочків тіста розкочуються коржі, в центр яких викладається картопляно-грибна начинка.
- Вироби з’єднуються і розміщуються на деку, застеленому пергаментом, який відправляється в духовку з температурою 180°C на 25 хвилин.
Пісний рецепт приготування
Пісні пиріжки з картоплею і грибами, якими можна побалувати себе, не переживаючи за фігуру, не поступаються за смаковими якостями виробів із здобного тіста.
Для виконання рецепта необхідні:
- 600 г борошна;
- 220 мл води;
- 30 г цукру;
- 150 мл соняшникової олії;
- 5 г сухих дріжджів;
- 4 бульби картоплі;
- 2 цибулини;
- 300 г грибів;
- сіль, перець, оливкова олія.
Етапи створення:
- Дріжджі змішуються з 50 мл води і 30 г борошна.
- Через 10 хвилин у миску виливаються залишилася вода, оливкова олія, додайте цукровий пісок, щіпка солі і борошно просіюється.
- Вимішане тісто скочується в кулю і залишається на 1 годину.
- Після першого підйому борошняна маса обминается і отставляется для другого.
- Картопля відварюється і нарізане маленькими кубиками.
- Цибулю і часник подрібнюються і пассеруются в сотейнику, куди через 3 хвилини викладаються грибні пластинки.
- Із підійшов другий раз тесту формуються кульки, які розкочуються.
- У центр коржів поміщається начинка з грибів, картоплі і цибулі.
- Формуються пиріжки, які запікаються в духовці, розігрітій до 180°C близько 20 хвилин.
З маринованими грибами
Якщо в холодильнику стоїть баночка консервованих грибів, то можна приготувати смачні пиріжки з їх використанням.
Для цього знадобляться:
- листкове бездріжджове тісто – упаковка (400-500 г);
- гриби мариновані – 1 банка (250 г);
- картопля – 500 г;
- цибуля – 2 шт.;
- вершкове масло – шматочок;
- борошно, сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Поки тісто розморожується, готується начинка для пиріжків.
- Картопля відварюється і пюрируется.
- Цибуля шинкуется і обсмажується на вершковому маслі.
- Після того, як цибуля стане прозорим, до овочу викладаються гриби і додається борошно для загустіння.
- Вміст гаситься 10 хвилин, притрушивается сіллю і спеціями.
- Еластична маса розкачується в тонкий пласт і ділиться на ромбики, на одну половину яких викладається начинка, а другою половиною вона накривається.
- Краї виробів скріплюються, і вироби поміщаються на випікання до готовності при 200°C.
Печені пиріжки з картоплею і грибами
Повітряні і апетитні пиріжки на основі бездріжджового тіста готуються з таких складових:
- яйця – 4 шт.;
- сметана – 125 г;
- цукор – 100 г;
- олія соняшникова-250 мл;
- вода – аналогічний обсяг;
- борошно – скільки візьме;
- картопля – 600 г;
- гриби – в 2 рази менше;
- масло вершкове – шматочок;
- сіль.
Приготування здійснюється за наступною схемою:
- Бульби картоплі відварюються і пюрируются з шматочком вершкового масла.
- Гриби ріжуться, обсмажуються і змішуються з пюре.
- З яєць, сметани, олії, води, цукру і борошна замішують тісто. Воно відразу розкочується і ріжеться на квадрати, з яких разом з начинкою формуються пиріжки.
- Вироби випікаються до утворення скоринки при 200°C.
З листкового тіста
Тануть у роті листкові пиріжки готуються з 1 кг листкового тіста, 400 г картоплі, такої ж кількості грибів, цибулі, солі і спецій.
Втілюється в життя рецепт наступним чином:
- Картопляні бульби відварюється і розштовхується в пюреобразную масу.
- Цибуля подрібнюється, пассеруется на сковороді, в яку через 5 хвилин викладаються порізані гриби.
- Тушкується вміст 10 хвилин, після чого змішується з товченою картоплею.
- Розморожене тісто розкочується і ріжеться квадратами.
- На кожен другий квадрат викладається начинка і накривається першим.
- Краї виробів защипываются.
- Випікаються пиріжки при 200°C близько 15-20 хвилин.
Готуємо з сирною основи
Оригінальний рецепт приготування пиріжків з картоплею і грибами на основі сирного тіста.
Для виконання потрібні:
- 160 г борошна;
- 30 г цукру;
- 3 яйця;
- 400 г сиру;
- 15 г цукру;
- 5 бульб картоплі;
- 200 г грибів;
- цибулина;
- сода на кінчику ножа;
- трохи солі.
Покрокова інструкція:
- З борошна і сиру, змішаного з яйцями, цукром, дрібкою солі і гашеного оцтом содою, тісто вимішується.
- Картопля відварюється і товчеться.
- Подрібнені цибулю і гриби обсмажують з сіллю і спеціями, а потім змішуються з картоплею.
- З тіста формуються коржі, в центр яких міститься начинка.
- Ліпляться пиріжки, а потім обсмажуються на великій кількості соняшникової олії.
Пиріжки з картоплею, грибами та цибулею
Смажені пиріжки з начинкою з картоплі, грибів і цибулі мають відмінний смак і аромат.
Щоб приготувати вироби необхідні:
- ½ Кг борошна;
- 220 мл води;
- 5 г дріжджів;
- 15 г цукру;
- 6 бульб картоплі;
- 300 г грибів;
- 2 цибулини;
- трохи солі;
- соняшникова олія для смаження і тіста.
Спосіб приготування:
- У теплій воді розчиняють дріжджі з цукром.
- Через 10 хвилин у рідину всипається щіпка солі і борошно.
- Тісто вимішується разом з 3 столовими ложками соняшникової олії, які зроблять його більш еластичним, і залишають на 30 хвилин для підйому.
- Картопля відварюється в підсоленій воді і пюрируется.
- Цибулю і гриби подрібнюються, обсмажуються і змішуються з картопляним пюре.
- Коли тісто підійде, воно обминается і ділиться на невеликі рівні кульки, з яких розкочується основа під пиріжки.
- У центр розкатаних коржів викладається начинка, після чого краї скріплюються.
- Смажаться котлети на сковороді з великою кількістю киплячої олії.
Як приготувати з сиром
Прекрасний перекус, на приготування якого завдяки готовому листковому тесту піде мінімум часу і сил.
Використовуються:
- упаковка листкового тіста (500 г);
- 500 г картоплі;
- 300 г грибів;
- 2 цибулини;
- 100 г сиру;
- олія, сіль, спеції.
Щоб насолодитися ароматними виробами:
- Картопля очищається, відварюється і пюрируется.
- Подрібнені цибулю і гриби обсмажують на сковороді, після чого змішуються з підготовленим картоплею.
- До начинки додаються тертий сир, сіль і спеції.
- Тісто розморожується і розкочується.
- З тіста готують квадрати, на які викладається начинка, після чого формуються пиріжки.
- Через 20 хвилин випікання при 200°C пиріжки готові.
Отже, щоб приготувати смачні пиріжки, досить вибрати підходящий рецепт і слідувати інструкції. Результат порадує як господиню, так і домочадців.