Пиріжки з картоплею і грибами – 8 покрокових рецептів, як зробити смачні пиріжки

Пиріжки з картоплею і грибами – ароматні і смачні кулінарні вироби, які можуть подаватися як самостійно, так і в доповнення до гарячих страв. Завдяки безлічі рецептів кожна господиня зможе вибрати підходящий для себе варіант, виходячи з наявності інгредієнтів і переваг.

Пиріжки з картоплею та грибами з дріжджового тіста

Пишні, ніжні вироби з рум’яною скоринкою виходять з:

  • 350 мл молока;
  • 3 яєць;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 50 г цукру;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 700 р борошна;
  • 4 бульб картоплі;
  • жмені сушених грибів;
  • солі.

В процесі приготування:

  • З ⅔ молока, ⅓ цукру, дріжджів, 50 г борошна готується опара.
  • Через 15 хвилин в рідину вводяться залишилися молоко і цукор, яйця, соняшникову олію і борошно.
  • Вимішується м’яке тісто, яке перед ліпленням пиріжків повинно два рази піднятися.
  • Після першої обминки тіста, готується картопляне пюре і перемішується з набряклими у воді грибами.
  • Коли тісто підніметься вдруге, пластична маса обминается і поділяється на шматочки.
  • З підготовлених шматочків тіста розкочуються коржі, в центр яких викладається картопляно-грибна начинка.
  • Вироби з’єднуються і розміщуються на деку, застеленому пергаментом, який відправляється в духовку з температурою 180°C на 25 хвилин.

Пісний рецепт приготування

Пісні пиріжки з картоплею і грибами, якими можна побалувати себе, не переживаючи за фігуру, не поступаються за смаковими якостями виробів із здобного тіста.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 600 г борошна;
  • 220 мл води;
  • 30 г цукру;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 4 бульби картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 300 г грибів;
  • сіль, перець, оливкова олія.

Етапи створення:

  • Дріжджі змішуються з 50 мл води і 30 г борошна.
  • Через 10 хвилин у миску виливаються залишилася вода, оливкова олія, додайте цукровий пісок, щіпка солі і борошно просіюється.
  • Вимішане тісто скочується в кулю і залишається на 1 годину.
  • Після першого підйому борошняна маса обминается і отставляется для другого.
  • Картопля відварюється і нарізане маленькими кубиками.
  • Цибулю і часник подрібнюються і пассеруются в сотейнику, куди через 3 хвилини викладаються грибні пластинки.
  • Із підійшов другий раз тесту формуються кульки, які розкочуються.
  • У центр коржів поміщається начинка з грибів, картоплі і цибулі.
  • Формуються пиріжки, які запікаються в духовці, розігрітій до 180°C близько 20 хвилин.
Дивіться також:  Сухарики в духовці з чорного хліба – 8 рецептів приготування

З маринованими грибами

Якщо в холодильнику стоїть баночка консервованих грибів, то можна приготувати смачні пиріжки з їх використанням.

Для цього знадобляться:

  • листкове бездріжджове тісто – упаковка (400-500 г);
  • гриби мариновані – 1 банка (250 г);
  • картопля – 500 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вершкове масло – шматочок;
  • борошно, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Поки тісто розморожується, готується начинка для пиріжків.
  • Картопля відварюється і пюрируется.
  • Цибуля шинкуется і обсмажується на вершковому маслі.
  • Після того, як цибуля стане прозорим, до овочу викладаються гриби і додається борошно для загустіння.
  • Вміст гаситься 10 хвилин, притрушивается сіллю і спеціями.
  • Еластична маса розкачується в тонкий пласт і ділиться на ромбики, на одну половину яких викладається начинка, а другою половиною вона накривається.
  • Краї виробів скріплюються, і вироби поміщаються на випікання до готовності при 200°C.

Печені пиріжки з картоплею і грибами

Повітряні і апетитні пиріжки на основі бездріжджового тіста готуються з таких складових:

  • яйця – 4 шт.;
  • сметана – 125 г;
  • цукор – 100 г;
  • олія соняшникова-250 мл;
  • вода – аналогічний обсяг;
  • борошно – скільки візьме;
  • картопля – 600 г;
  • гриби – в 2 рази менше;
  • масло вершкове – шматочок;
  • сіль.

Приготування здійснюється за наступною схемою:

  • Бульби картоплі відварюються і пюрируются з шматочком вершкового масла.
  • Гриби ріжуться, обсмажуються і змішуються з пюре.
  • З яєць, сметани, олії, води, цукру і борошна замішують тісто. Воно відразу розкочується і ріжеться на квадрати, з яких разом з начинкою формуються пиріжки.
  • Вироби випікаються до утворення скоринки при 200°C.

З листкового тіста

Тануть у роті листкові пиріжки готуються з 1 кг листкового тіста, 400 г картоплі, такої ж кількості грибів, цибулі, солі і спецій.

Дивіться також:  Чахохбілі з курки – класичний рецепт приготування

Втілюється в життя рецепт наступним чином:

  • Картопляні бульби відварюється і розштовхується в пюреобразную масу.
  • Цибуля подрібнюється, пассеруется на сковороді, в яку через 5 хвилин викладаються порізані гриби.
  • Тушкується вміст 10 хвилин, після чого змішується з товченою картоплею.
  • Розморожене тісто розкочується і ріжеться квадратами.
  • На кожен другий квадрат викладається начинка і накривається першим.
  • Краї виробів защипываются.
  • Випікаються пиріжки при 200°C близько 15-20 хвилин.

Готуємо з сирною основи

Оригінальний рецепт приготування пиріжків з картоплею і грибами на основі сирного тіста.

Для виконання потрібні:

  • 160 г борошна;
  • 30 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 400 г сиру;
  • 15 г цукру;
  • 5 бульб картоплі;
  • 200 г грибів;
  • цибулина;
  • сода на кінчику ножа;
  • трохи солі.

Покрокова інструкція:

  • З борошна і сиру, змішаного з яйцями, цукром, дрібкою солі і гашеного оцтом содою, тісто вимішується.
  • Картопля відварюється і товчеться.
  • Подрібнені цибулю і гриби обсмажують з сіллю і спеціями, а потім змішуються з картоплею.
  • З тіста формуються коржі, в центр яких міститься начинка.
  • Ліпляться пиріжки, а потім обсмажуються на великій кількості соняшникової олії.

Пиріжки з картоплею, грибами та цибулею

Смажені пиріжки з начинкою з картоплі, грибів і цибулі мають відмінний смак і аромат.

Щоб приготувати вироби необхідні:

  • ½ Кг борошна;
  • 220 мл води;
  • 5 г дріжджів;
  • 15 г цукру;
  • 6 бульб картоплі;
  • 300 г грибів;
  • 2 цибулини;
  • трохи солі;
  • соняшникова олія для смаження і тіста.

Спосіб приготування:

  • У теплій воді розчиняють дріжджі з цукром.
  • Через 10 хвилин у рідину всипається щіпка солі і борошно.
  • Тісто вимішується разом з 3 столовими ложками соняшникової олії, які зроблять його більш еластичним, і залишають на 30 хвилин для підйому.
  • Картопля відварюється в підсоленій воді і пюрируется.
  • Цибулю і гриби подрібнюються, обсмажуються і змішуються з картопляним пюре.
  • Коли тісто підійде, воно обминается і ділиться на невеликі рівні кульки, з яких розкочується основа під пиріжки.
  • У центр розкатаних коржів викладається начинка, після чого краї скріплюються.
  • Смажаться котлети на сковороді з великою кількістю киплячої олії.
Дивіться також:  Тушонка з качки – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Як приготувати з сиром

Прекрасний перекус, на приготування якого завдяки готовому листковому тесту піде мінімум часу і сил.

Використовуються:

  • упаковка листкового тіста (500 г);
  • 500 г картоплі;
  • 300 г грибів;
  • 2 цибулини;
  • 100 г сиру;
  • олія, сіль, спеції.

Щоб насолодитися ароматними виробами:

  • Картопля очищається, відварюється і пюрируется.
  • Подрібнені цибулю і гриби обсмажують на сковороді, після чого змішуються з підготовленим картоплею.
  • До начинки додаються тертий сир, сіль і спеції.
  • Тісто розморожується і розкочується.
  • З тіста готують квадрати, на які викладається начинка, після чого формуються пиріжки.
  • Через 20 хвилин випікання при 200°C пиріжки готові.

Отже, щоб приготувати смачні пиріжки, досить вибрати підходящий рецепт і слідувати інструкції. Результат порадує як господиню, так і домочадців.

Прокрутка до верху