Смачні пиріжки з куркою та рисом
Ситним доповненням сімейного обіду стане випічка з курячим м’ясом, змішаним з рисом. У готовий фарш часто також додають зелень і дрібно посічену зелену цибулю.
Порядок створення страви:
- Першим ділом варять 300 грамів м’яса і половину склянки рису. Їх потрібно приготувати повністю. Далі м’ясо провертають і з’єднують з вареним рисом, додаючи близько ложечки солі. Пікантність додасть мелена суміш перців.
- Тісто можна брати будь-який, наприклад, дріжджове. Для його приготування в склянці теплої воді розчиняють пакетик дріжджів. У суміш додають жменю борошна, ложку цукру і дають підійти.
- Опара вливається в 400 г борошна. При розмішуванні додається 100 г рослинної олії. Вимішувати, поки тісто не почне відлипати від рук. Йому дають «відпочити» близько години під плівкою і поділяють на кругляшки.
Кожен кульку розкочується тонким шаром. Начинку для пиріжків кладуть в центр і максимально ретельно защипують. Випікати краще в гарячій духовці, відразу збавивши вогонь до мінімального значення. Знадобиться приблизно півгодини.