Пиріжки з квашеною капустою — 6 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

Щоб пиріжки з квашеною капустою вийшли смачні, важливо правильно приготувати тісто. Найчастіше для цього використовується дріжджова основа, зроблена за класичним рецептом. Але не кожна господиня готова чекати кілька годин, поки склад підійде. В цій рубриці наведені різні варіанти швидкого дріжджового тіста, а також спосіб приготування пиріжків на пісній, бездріжджовий і листкової основі.

Пиріжки з квашеною капустою, смажені на сковороді

Найпростіший спосіб приготувати тісто для пиріжків, смажених на сковороді — це замісити бездріжджовий основу. Її можна робити на воді, молоці, кефірі, сирі і майонезі. Розглянемо останній варіант.

Для приготування знадобиться:

Тісто

  • 200 г майонезного соусу;
  • 400 мл води;
  • яйце;
  • 45 мл пісного жиру;
  • 35 г цукру;
  • сіль;
  • 12-15 г соди;
  • 800-900 г борошна.

Начинка

  • квашена капуста;
  • кілька цибулин;
  • мелений перець;
  • сіль.

Спосіб виготовлення:

  • Підсмажити квашену капусту з подрібненою цибулею на сковороді, додавши спеції, а потім викласти в друшляк, щоб начинка скла і охолола.
  • Збити яйце в глибокій мисці, додати майонезний соус і масло, перемішати до однорідності.
  • Розвести масу водою, насипати сіль, цукор і соду.
  • Невеликими порціями ввести до складу борошно і вимісити м’яке тісто.
  • Прикрити основу тканиною, залишити на чверть години, а потім обробити, сформувати пиріжки і підсмажити на соняшниковій жирі.

Щоб тісто вийшло повітряним і ніжним, необхідно вибирати майонез нормальної жирності, від 60%. «Легкі» варіанти соусів для цього непридатні.

З додаванням в начинку яєць

Можна зробити чудові пиріжки з швидкого дріжджового тіста. У цьому випадку не треба чекати, поки суміш підніметься, вона буде готова до оброблення вже через 5 хвилин після замішування. Ще одна перевага полягає в тому, що для такого тесту не потрібні яйця, а робити його можна як на молоці, так і на воді.

Знадобляться такі інгредієнти:

Тісто

  • 280 мл молока або води;
  • 650-700 г борошна;
  • трохи цукру;
  • сіль;
  • 35 мл рафінованої жиру;
  • 35 р порошкових дріжджів.
Дивіться також:  Як чіпси роблять на заводі і як приготувати чіпси в домашніх умовах – 9 рецептів

Начинка

  • квашена капуста;
  • 3 варені яйця;
  • зелена цибуля;
  • сіль і приправи.

Спосіб виготовлення:

  • Приготувати начинку з підсмаженою квашеної капусти, подрібнених відварених яєць і нарізаних пір’я зеленого лука, приправити сіллю і спеціями.
  • Змішати половину борошна з маслом, цукром і сіллю і залити 150-180 мл вскипевшего молока або води.
  • Старанно перемішати масу, щоб зникли всі грудочки, додати дріжджі і залишився молоко або воду.
  • По частинам підсипати борошно, вимісити масу, потім обробити на невеликі кульки і залишити на 5 хвилин.
  • Розкачати грудочки качалкою, покласти начинку і зліпити порції.

Пиріжки з квашеною капустою і яйцем, приготовані з такого тіста, можна запікати в духовці або смажити на сковороді.

Випічка з дріжджового тіста

Практично у всіх рецептах приготування дріжджового тіста зазначено, що після замішування його потрібно тримати в теплі. Але існують варіант пиріжкової основи, якій необхідний холод.

Для приготування знадобиться:

Тісто

  • 750-800 мл води;
  • пакетик порошкових дріжджів;
  • 55 г цукру;
  • трохи солі;
  • 70 мл жиру;
  • борошно (скільки зажадає тісто).

Начинка

  • квашена капуста;
  • кілька цибулин;
  • морква;
  • болгарські перці;
  • сіль і приправи.

Послідовність приготування:

  • Посмажити на сковороді квашену капусту з цибулею, морквою і болгарськими перцями, посолити, приправити, а потім викласти в друшляк.
  • У підігріту воду насипати цукор, сіль, дріжджі і 80-90 г борошна, перемішати і залишити на 10-12 хвилин.
  • Змішати опару з рослинним маслом, а потім вимісити тісто, поступово посипаючи борошно. Основа повинна вийти середньої щільності.
  • Скачати тісто в кульку, накрити лляною серветкою і прибрати на середню полицю холодильника.
  • Через 60-80 хвилин обробити основу і зліпити пиріжки.

Рада. Оскільки тісто містить чимало рослинного масла, краще запекти пиріжки в духовці, тому що після смаження на сковороді страва буде занадто жирним.

Дивіться також:  Риба лин – 6 рецептів, як приготувати лина смачно

Печені пиріжки з квашеною капустою в духовці

Щоб спекти повітряні пиріжки в духовці, варто скористатися цим рецептом заварного тіста на дріжджах.

Для приготування знадобиться:

Тісто

  • 270 мл молока;
  • 270 мл води;
  • яйце;
  • 45-55 г пресованих дріжджів;
  • 900 г борошна;
  • 55-60 мл рослинного масла;
  • трохи цукру і солі.

Начинка

  • квашена капуста;
  • морква;
  • часник;
  • зелена цибуля;
  • сіль і спеції.

Порядок дій:

  • Посмажити начинку для пиріжків з квашеної капусти, тертої моркви і роздавленого часнику, остудити, додати зелену цибулю і спеції.
  • Змішати підігріте молоко з сіллю, цукром, олією і дріжджами, насипати кілька щіпок борошна і перемішати.
  • Закип’ятити воду, додати в опару, знову розмішати і підсипати ще трохи борошна.
  • Коли суміш трохи охолоне, ввести яйце, а потім почати вимішувати тісто, поступово всипаючи борошно.
  • Дати основі постояти не довше 10-12 хвилин, обробити і виліпити порції.

Щоб печені пиріжки в духовці вийшли смачними і рум’янами, їх треба змастити збитим яєчним жовтком.

Пісний рецепт приготування

У дні посту можна приготувати смачні пиріжки на пісному тесті, без яєць і молочних продуктів.

Для готування будуть потрібні:

Тісто

  • 300 мл води;
  • 480 г борошна;
  • 15 мл жиру;
  • 15-18 г соди;
  • сіль і цукор.

Начинка

  • квашена капуста;
  • цибуля;
  • сіль і приправи.

Спосіб готування:

  • Приготувати начинку з квашеної капусти і цибулі, посолити, приправити і остудити.
  • Додати в воду сіль, цукор, соду, дочекатися, поки сипучі компоненти розчинятися, а потім ввести рослинне масло.
  • Насипати в рідину трохи борошна, розтерти ложкою грудочки.
  • Вимісити тісто, поступово всипаючи борошно, дати постояти чверть години, а потім зліпити пиріжки і запекти в духовці або посмажити на сковороді.

Рада. Якщо перед тим, як помістити деко в духовку, не змастити тісто яєчним жовтком, пиріжки вийдуть не надто привабливими на вигляд. В цьому випадку допоможе рослинне масло, яке можна наносити в невеликій кількості на готову випічку.

Дивіться також:  Тушонка з свинини в домашніх умовах – 7 рецептів приготування в мультиварці, в автоклаві, в духовці, в каструлі і в скороварці

Як зробити з листкового тіста

Багато господинь вважають за краще не займатися приготуванням листкового тіста самостійно, а набувають готовий напівфабрикат. Можна зробити простий склад, не витративши багато часу і сил.

Для роботи знадобиться:

Тісто

  • пачка вершкового масла;
  • 160-180 мл води;
  • 480-550 г борошна;
  • сіль.

Начинка

  • квашена капуста;
  • цибуля;
  • сіль і приправи.

Спосіб виготовлення:

  • Посмажити квашену капусту з цибулею, приправити, остудити.
  • Залити 3/4 частини борошна холодною водою, додати сіль і перемішувати, поки суміш не стане однорідним.
  • Розкачати тісто шаром товщиною не більше 3 мм і викласти в центр дрібно порізане вершкове масло.
  • Сформувати з тіста кульку, знову розкачати і повторювати маніпуляції, поки основа не стане однорідною, а потім помістити її в холод на чверть години.
  • Розділити тісто на квадратні шматочки, викласти наповнювач, сформувати конвертики і відправити запікатися в духовку.

Щоб пиріжки вийшли гарними, за чверть години до того, як вийняти готову страву, їх треба змастити жовтком і присипати кунжутним насінням.

Секрети ідеальної випічки

Займаючись приготуванням пиріжків, необхідно врахувати кілька нюансів, щоб випічка була смачною:

  • перед готуванням виймати продукти з холодильника заздалегідь, щоб вони були однією температури;
  • завжди просіяти борошно;
  • якщо пиріжки готуються з дріжджовий основи, вона повинна підходити далеко від протягів (багато господинь впевнені, що таке тісто «боїться» навіть голосних звуків);
  • виготовляючи вироби з дріжджового тіста в духовці, обережно відкривати і закривати дверцята, щоб воно не впало;
  • при виготовленні з листкової основи використовувати тільки розм’якшене, але ні в якому разі не розтоплене масло;
  • замішувати тісто для печених пиріжків більш щільним, ніж для смажених.

Виконуючи наведені рекомендації і дотримуючись рецептуру, господиня може бути впевнена в тому, що випічка вдасться.

Прокрутка до верху