Пиріжки з лаваша на сковороді і в духовці – 8 швидких рецептів

Пиріжки з лаваша готуються за пару хвилин: використовуємо готове тісто. Начиняти їх легко чим завгодно, а можна і зовсім залишити просто шматочки лаваша, обсмажені в яйці. Будь-які варіанти смачні, прості, не клопітні. Пропонуємо найкращі рецепти приготування.

Ледачі пиріжки з лаваша на сковороді

Ледачі пиріжки з лаваша прекрасні для недільного сніданку, швидкого перекусу на природі. Закуска – справжня палочка-виручалочка зайнятим господиням і мамам великих сімей. Якщо трохи пофантазувати, додати в сир сир, зелень, вийдуть варіації на тему відомих осетинських пиріжків.

Лаваш повинен бути ідеально свіжим; інакше він в процесі готування розкришиться; сир можна взяти копчений.

Що приготувати:

  • великий лист тонкого лавашу;
  • 2 яйця;
  • 150 г твердого або копченого сиру;
  • трохи зелені;
  • соняшникова олія для смаження.

Готуємо, слідуючи рекомендаціям:

  • Сир натремо на тертці, змішаємо з зеленню.
  • Лаваш наріжемо довгими вузькими смужками. На край кожної смужки викладемо начинку і загорніть куточком так, щоб начинка сховалася всередину. Іноді залишаються «хвости»: їх обрізаємо.
  • Яйце збиваємо зі спеціями (за бажанням). Вмочаємо в них пиріжки і викладаємо на гарячу сковорідку з рослинним маслом.
  • Смажимо з двох боків до золотистої скоринки.

Подаємо пиріжки до чаю, кави, какао з молоком. Це смачно, не важко для шлунка. Особливо смачні пиріжки в теплому вигляді, але і в холодному з’їдаються досить швидко.

З начинкою з шинки і сиру

Рулетики з лаваша з шинкою і сиром легко брати з собою на пікнік, давати в школу дітям, або на роботу до чаю. Зробіть їх більше, почастуєте друзів і колег, вони залишаться приємно здивовані. Тільки не скупіться на шинку: вона повинна бути смачною, не розвалюватися. Нехай це буде куряча шинка, але дуже якісна. А сир важливо вибрати смачний, що відмінно розплавиться.

Підготуємо:

  • великий лист тонкого лавашу;
  • 2 яйця;
  • 150 г гостренького сиру;
  • 200 г шинки;
  • соняшникова олія для смаження.

Як готувати:

  • Лаваш ріжемо великими смужками: розраховуйте так, щоб вийшли щільні роли (в іншому випадку, начинка просто почне вивалюватися з пиріжків).
  • Шинку нарізаємо тонкою соломкою, сир тремо на тертці. Змішуємо начинку до однорідної маси.
  • У смужки кладемо начинку, загортаємо ролами.
  • Яйця збиваємо і макаємо в них наші пиріжки.
  • Обсмажуємо на розпеченій сковорідці з двох сторін.
Дивіться також:  Морський гребінець – 7 рецептів приготування вдома

Гарячі роли-пиріжки викладемо, дамо трохи охолонути і їмо. Сир всередині розплавляється, перемішується з шматочками шинки, утворюючи казково апетитну начинку. Закуска настільки ж чудова, як і елементарна у приготуванні.

Пісний рецепт

Пісні пиріжки увазі рослинну начинку. Це може бути картопляне пюре без молока і масла, капуста, гриби, навіть соєве м’ясо, обсмажене з цибулею. На наш погляд, ідеальна начинка – з кислинкою. З щавлю, шпинату або просто різної зелені.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 пласта лаваша;
  • пучок зелені (кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля);
  • борошно – 50 р;
  • 150 мл води;
  • сіль за смаком;
  • соняшникова олія для смаження.

Готуємо так:

  • Подрібнюємо зелень дрібно, додаємо в неї сіль, злегка приминаем, щоб зелень просочилася сіллю, виділила трохи соку.
  • На один пласт лаваша викладемо начинку, вкриємо другим листом, разрежем на великі (по 10) прямокутники.
  • Розмішуєм у воді трохи борошна.
  • Обмакнем туди пиріжки і швидко викладемо на розпечене рослинна олія.
  • Обсмажимо з двох сторін до скоринки.
  • Викладемо на папір, щоб пішов зайвий жир.

Незважаючи на пісну начинку, такий варіант подобається всім. Пиріжки легкі, ситні, пряно-кисленькі. Їх добре подавати до супів з овочів, чаю або морсу в спекотний літній день.

Пиріжки з лаваша з капустою

Пиріжки з лаваша з капустою соковиті і хрусткие, ситні і легкі. Особливо смачні вони з молодою капустою, але деякі люблять додавати трохи квашеної для пікантності і кислинки. Підсмажити пиріжки легко дуже швидко, якщо з вечері збереглося небагато тушкованої капусти.

Нам потрібні:

  • 2 пласта лаваша;
  • пучок зелені (кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля);
  • капуста – 300 г;
  • 2 яйця;
  • сіль за смаком;
  • 30 г вершкового масла;
  • соняшникова олія для смаження.

Як будемо готувати:

  • Капусту дрібно шаткуємо, тушкуємо на олії до м’якості. Наприкінці додамо зелені, трохи вершкового масла: так начинка вийде соковитою, кремово-вершковою.
  • На один пласт лаваша викладаємо капусту, прикриваємо другим листом і ріжемо на великі квадрати (10 на 10 см).
  • Яйця збиваємо з сіллю. Мочаємо квадрати в яйце і тут же викладаємо на сковорідку.
  • Дамо одне стороні просмажиться, перевертаємо на другу.
Дивіться також:  Рисова локшина – як приготувати і 6 рецептів з рисовою локшиною

Готовим пиріжкам дайте трохи охолонути. Їмо з молоком, чаєм або домашнім компотом.

З фаршем в духовці

Варіант пиріжків з фаршем в духовці самий ситний, обожнюваний чоловіками. Два-три пиріжка – повноцінний вечерю, а як вони поєднуються з трав’яним чаєм! М’ясо використовуйте будь – куряче, яловиче, свиняче. Не пошкодуйте цибулі для соковитості начинки.

Якщо попередньо зварити шматок м’яса, прокрутити його, додати цибулю, обсмажений на маслі, вийде дієтичний варіант, який підходить для дитячого харчування.

Нам потрібні:

  • 2 пласта лаваша;
  • м’ясний фарш – 400 г;
  • велика ріпчаста цибулина;
  • 2 яйця;
  • сіль за смаком;
  • 60 г вершкового масла;
  • соняшникова олія.

Інструкція по приготуванню:

  • М’ясо обсмажуємо з цибулею на середньому вогні. Даємо трохи охолонути.
  • Лаваш ріжемо великими смужками. В центр викладаємо м’ясо, скручуємо рол, маку все в збиті яйця.
  • Викладаємо на деко, змащене рослинним маслом або покритий пергаментом.
  • Випікаємо при 200 градусів 15 хвилин. Не перетримуйте! Пиріжки легко пересушити. З’явилася скориночка – виймайте пиріжки з духовки.

Рум’яні м’ясні рулетики викладемо на велику тарілку, прикрасимо зеленню. Можна потерти на теплі пиріжки сир: він розплавиться, і вони стануть ще смачніше.

Готуємо з сиром

Побалувати солодкими пиріжками рідних – святе. Особливо, коли особливих складнощів у приготуванні десерт немає. Пачка сиру, цукор, трохи сметани, ванілін і лаваш – все, щоб знадобиться для приготування пиріжків з сиром. Замість сиру можна використовувати готову сирну масу з будь-яким наповнювачем: цукатами, горіхами, шоколадною крихтою, кокосовою стружкою, родзинками;

Точну кількість інгредієнтів:

  • 250 г сиру;
  • 100 г сметани будь-якої жирності;
  • 2 листи лаваша;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • 2 яйця;
  • цукор – за смаком.

Як готувати:

  • Змішуємо сир, сметану, ванілін. Сластим. Повинна вийти однорідна маса.
  • Лаваш ріжемо прямокутниками, в центр покласти начинку, складаємо конвертиком.
  • Макаємо в збите яйце і тут же обсмажуємо до скоринки.

Сирні пиріжки викладаємо на паперовий рушник. Вони виходять хрусткими, з ніжною сирною начинкою. Дивовижно смачно їсти їх з холодним молоком або журавлинним морсом!

Пиріжки з лаваша з картоплею на сковороді

Пиріжки з лаваша на сковороді часто готують із залишків картопляного пюре. На другий день воно не дуже смачне, зате воно ідеально для начинки. Рецепт хороший, коли хочеться ситної випічки до чаю. Його легко втілити на дачі, перед роботою, коли часу катастрофічно не вистачає.

Дивіться також:  Страви з кабачків – 30 рецептів приготування

Якщо є час і бажання – підсмажте ріпчасту цибулину і додайте її в пюре: буде дуже смачно.

Підготуємо:

  • лист тонкого лавашу;
  • 300 г картопляного пюре;
  • 2 яйця;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сіль, перець.

Як будемо готувати:

  • Листи наріжемо на прямокутники. Викладемо в центр трохи картопляного пюре. Загорнемо невеликі відкриті «роли».
  • Яйця взобьем з сіллю і будь-якими спеціями.
  • Сковорідку розігріємо, обмакнем туди пиріжки.
  • Викладемо на гарячу сковорідку, обсмажимо до хрускоту.

Пиріжки повинні охолонути. Їмо з гарячим чаєм з травами, лимоном. Буде чудовим початком дня чашка латте з пиріжком і шматочком твердого сиру.

Як зробити «Трикутники»

Діти обожнюють чіпси, а турботливі матусі думають, як не дати дітям звикнути до шкідливого ласощів. Між тим, є чудовий рецепт з лаваша. Швидкий, простий, дешевий. Його люблять не тільки діти: дорослі із задоволенням з’їдять апетитні «трикутники», якщо внести корективи в рецепт. Зробити їх трохи гостріше, пікантніше і суші. У Мексиці популярні начос – чіпси з кукурудзи. Наші будуть дуже схожі на культову мексиканську закуску.

Додати в яєчну суміш червоної паприки: «трикутники» вийдуть дуже красивими.

Нам потрібні:

  • великий лист тонкого лавашу;
  • 2 яйця;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сіль, перець.
  • будь-які спеції (або без них, якщо готуємо дітям).

Готуємо так:

  • Лист ріжемо в довільному порядку на трикутники.
  • Яйця збиваємо з сіллю і спеціями.
  • Сковорідку накаляем досить сильно.
  • Трикутники мачає в яєчну суміш, а потім відразу викладаємо на сковорідку.
  • Обсмажимо все до хрусткої скоринки.

Чіпси викладайте на рушник: вони вберуть зайвий жир. Ні в якому разі не накривайте тарілку кришкою, щоб наші аля-начос не розм’якли. Подавайте до столу, їжте з пінними напоями.

Пиріжки з лаваша фаршируються: рибою з рисом, шпинатом, сумішшю з сухофруктів, грибами, плавленим сиром: обмежень для фантазій немає. Залишилося трохи фаршу? Робимо пиріжки. Захотілося пикантностей? Смажимо пиріжки з сиром і крабовими паличками з часником. Експериментуйте, підходите до кулінарії з творчою жилкою.

Прокрутка до верху