Листкове тісто універсально. Його легко зберігати, можна заготовлювати про запас або придбати вже готове. Справжньою знахідкою є листкове тісто для тих, хто обожнює смачну випічку, але не має можливості довго возитися на кухні.
Покрокові рецепти пиріжків з листкового тіста
Пиріжки з листкового тіста можете готувати з різною начинкою і різної форми. Спробуйте приготувати пиріжки з начинкою з шпинату і яйця. Цей рецепт складається з таких компонентів:
200 г листкового тіста;
300 г свежезамороженного шпинату;
1 штуки червоного болгарського перцю;
1 пучка базиліка;
200 г вершкового десерту;
1 зубчики часнику;
3 варених яєць;
1 сире яйце;
сіль і перець.
Приготування займе 20 хвилин, розраховано на 3 порції.
Як приготувати пиріжки зі шпинатом і яйцем
Тісто листкове спочатку розморозьте при кімнатній температурі. Заморожений шпинат також дістаньте для розморожування.
Після відтавання відіжміть шпинат і дрібно порубаєте. Перець наріжте маленькими кубиками. У базиліка відокремити листочки.
Частина відкладіть, іншу – наріжте смужками.
Змішайте зелень з десертом, подрібненим часником, посоліть і поперчіть.
Тісто розкрутіть і розрізати на пластини, а потім на квадратики. В середину квадрата покладіть начинку, краї змастіть білком яйця.
Потім складіть тісто по діагоналі, і щільно притисніть краю.
Зверху пиріжки змастіть збитим жовтком і покладіть на деко. Духовка повинна бути виставлена на 225 градусів, при такій температурі випікайте пиріжки 12-15 хвилин. Готову страву прикрасьте зеленню базиліка.
Пиріжки з листкового тіста з начинкою з грибів
Для приготування таких пиріжків візьміть:
500 г листкового тіста;
20 г вершкового масла;
300 г печериць;
1 цибулину;
50 мл рослинного масла;
150 г твердого сиру;
одне яйце;
сіль і чорний перець.
Як приготувати пиріжки з листкового тіста з грибами
На приготування піде 30 хвилин, рецепт розрахований на 5 порцій.
Листкове тісто розморозити і розрізати на рівні частини. Цибулину дрібно наріжте. Печериці гарненько вимийте і наріжте пластинками. Обсмажте разом з цибулею до золотистого стану. Посоліть і притрусіть перчиком.
На квадратики з листкового тіста розкладіть начинку з грибів, зверху покладіть натертий твердий сир. Краї змастіть збитим яйцем і защипайте трикутником. Покладіть пиріжки на деко, змащене маслом.
Запікайте в духовці при температурі 250 градусів близько 25 хвилин. Подавайте пиріжки зі сметанним соусом.