Пиріжки з листкового тіста – рецепти з фото

Листкове тісто універсально. Його легко зберігати, можна заготовлювати про запас або придбати вже готове. Справжньою знахідкою є листкове тісто для тих, хто обожнює смачну випічку, але не має можливості довго возитися на кухні.

 

Покрокові рецепти пиріжків з листкового тіста


Пиріжки з листкового тіста можете готувати з різною начинкою і різної форми. Спробуйте приготувати пиріжки з начинкою з шпинату і яйця. Цей рецепт складається з таких компонентів:

  • 200 г листкового тіста;
  • 300 г свежезамороженного шпинату;
  • 1 штуки червоного болгарського перцю;
  • 1 пучка базиліка;
  • 200 г вершкового десерту;
  • 1 зубчики часнику;
  • 3 варених яєць;
  • 1 сире яйце;
  • сіль і перець.

Приготування займе 20 хвилин, розраховано на 3 порції.

 

Як приготувати пиріжки зі шпинатом і яйцем

 

  • Тісто листкове спочатку розморозьте при кімнатній температурі. Заморожений шпинат також дістаньте для розморожування.
  • Після відтавання відіжміть шпинат і дрібно порубаєте. Перець наріжте маленькими кубиками. У базиліка відокремити листочки.
  • Частина відкладіть, іншу – наріжте смужками.
  • Змішайте зелень з десертом, подрібненим часником, посоліть і поперчіть.
  • Тісто розкрутіть і розрізати на пластини, а потім на квадратики. В середину квадрата покладіть начинку, краї змастіть білком яйця.
  • Потім складіть тісто по діагоналі, і щільно притисніть краю.
  • Зверху пиріжки змастіть збитим жовтком і покладіть на деко. Духовка повинна бути виставлена на 225 градусів, при такій температурі випікайте пиріжки 12-15 хвилин. Готову страву прикрасьте зеленню базиліка.
  • Пиріжки з листкового тіста з начинкою з грибів

    Для приготування таких пиріжків візьміть:

    • 500 г листкового тіста;
    • 20 г вершкового масла;
    • 300 г печериць;
    • 1 цибулину;
    • 50 мл рослинного масла;
    • 150 г твердого сиру;
    • одне яйце;
    • сіль і чорний перець.

     

    Як приготувати пиріжки з листкового тіста з грибами

    Дивіться також:  Якими кольорами і які фарбують яйця на великдень?

     

  • На приготування піде 30 хвилин, рецепт розрахований на 5 порцій.
  • Листкове тісто розморозити і розрізати на рівні частини. Цибулину дрібно наріжте. Печериці гарненько вимийте і наріжте пластинками. Обсмажте разом з цибулею до золотистого стану. Посоліть і притрусіть перчиком.
  • На квадратики з листкового тіста розкладіть начинку з грибів, зверху покладіть натертий твердий сир. Краї змастіть збитим яйцем і защипайте трикутником. Покладіть пиріжки на деко, змащене маслом.
  • Запікайте в духовці при температурі 250 градусів близько 25 хвилин. Подавайте пиріжки зі сметанним соусом.
  •  

    Прокрутка до верху