Пиріжки з м’ясом споконвічно російська страва, яка є символом сімейного затишку та благополуччя. Ними можна перекушувати в дорозі, харчуватися в якості самостійної страви або закуски до гарячих напоїв та перших страв.
Класичні пиріжки з м’ясом в духовці
Ідеальними вважаються пиріжки, які зберігають пишність навіть після охолодження.
Щоб створити кулінарний виріб з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою, необхідно підготувати такі інгредієнти:
- борошно – 650 г;
- вода – 200 мл;
- сало – 100 г;
- масло (злив.) – 250 г;
- оцет – 15 мл;
- яйце – 3 шт.;
- м’ясо (за бажанням) – 600 г;
- цибуля – 150 Г;
- цукор – 10 г;
- сіль і перець – за смаком.
Приготування красивих пиріжків золотистого кольору складається з таких етапів:
Додаємо в начинку рис
Пиріжки з м’ясом і рисом виходять не менш смачними, але набагато ситніше. При приготуванні можна скористатися базовим рецептом, доповнивши його лише введенням в начинку 200 г відвареного до напівготовності рису.
В мультиварці
Бувають моменти, коли під руками немає духової шафи, але дуже хочеться побалувати себе і своїх домочадців домашніми пиріжками з м’ясом. На допомогу прийде мультиварка. Пиріжки готуються за базовим рецептом, просто випікання проводиться у змащеній маслом чашу мультиварки на режимі «Випічка» на протязі 30 хвилин, при цьому через 15 хвилин вироби перевертаються.
Варіант із здобного тіста
Ще один спосіб додання пиріжків з м’ясом особливої родзинки. Здобні пиріжки з м’ясом, які готуються за тим же алгоритмом, що описаний в базовому рецепті, можуть стати улюбленим сніданком або перекусу протягом трудового дня. При стандартної начинки змінюється тільки тісто – при створенні кулінарного виробу використовується здобне дріжджове тісто з 750 р борошна, 250 мл молока, 2 яєць, 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 10 г сухих дріжджів і дрібки солі.
Як приготувати по-татарськи
Відмінною рисою східних пиріжків є начинка, яка перед закладкою ніколи термічно не обробляється, що робить продукт більш соковитим. Незалежно від того, яке тісто використовується для татарського страви – здобне, дріжджове, прісне, головною вимогою є м’якість.
Для отримання 12 пиріжків будуть потрібні:
- тісто – 500 г;
- м’ясо – 400 г;
- цибуля ріпчаста – 150 г;
- картопля – 100 г;
- масло (злив.) – 50 г;
- сіль і перець – за смаком.
Щоб приготувати татарські пиріжки з м’ясом і картоплею:
Рада! Якщо необхідно отримати більше начинки, то можна збільшити об’ємну частку картоплі до співвідношення з м’ясом 1:1.
Смажені на сковороді пиріжки
Смачні та апетитні пиріжки виходять на сковороді. Посмажені у великій кількості олії вони чудово вгамовують голод без додаткових страв.
Готуються із стандартного продуктового набору для пиріжків:
- тісто дріжджове (некруте) – 400 г;
- фарш – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- масло (підступах д.) – для смаження;
- сіль, перець – за смаком.
Процес приготування простий:
Рецепт з листкового тіста
Листкові пиріжки з м’ясом готуються дуже швидко.
Головне, щоб під рукою були:
- листкове тісто – 900 г;
- м’ясо – 600 г;
- цибуля – 150 г;
- масло (підступах д.) – для смаження;
- сіль, перець – за смаком.
Щоб побалувати себе випічкою і не витрачати багато часу на його приготування, необхідно:
З додаванням сиру на сковороді
Завдяки сиру традиційного смаку м’ясних пиріжків можна додати соковитості, ароматності і пікантних смакових ноток. Щоб домогтися цього, досить включити в м’ясну начинку з базового рецепта 200 г твердого тертого сиру.
Картопляні пиріжки з м’ясом
Економічне, поживна і нестандартне страву, яка подається в якості самостійного другого.
Щоб здивувати членів сім’ї нетрадиційних стравою, необхідні:
- картопля – 800 г;
- яйце – 2 шт.;
- цибуля – 200 г (2 шт.);
- борошно – 70 г;
- м’ясо – 500 г;
- масло (підступах д.) – для смаження;
- панірувальні сухарі;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Отже, м’ясні пиріжки робляться з дріжджового, листкового і навіть здобного тіста. Вони можуть випікатися або смажитися на сковороді. І кожна господиня, поекспериментувавши з різними ідеями приготування, в підсумку створює свій коронний рецепт.