Пиріжки з печінкою — 7 рецептів

Пиріжки з печінкою — це приголомшливо смачна та ситна випічка, здатна замінити повноцінний прийом їжі. Для начинки можна вибирати свинячий або яловичий субпродукт, але вони відрізняються різким смаком, а куряча печінка є більш ніжною, тому краще використовувати саме її. Розглянемо різні способи приготування випічки з печінковою начинкою на сковорідці і в духовці.

Пиріжки з печінкою, смажені на сковороді

Смажені на сковороді пиріжки будуть пишними і ніжними, якщо готувати їх з дріжджового тіста.

Для роботи знадобиться:

  • 0,4 л подкисшего або свіжого молока;
  • яйце;
  • 10 грам дріжджів (краще пресованих);
  • 45 – 50 р цукру;
  • трохи солі;
  • 0,75 кг борошна;
  • 0,55 кг печінки;
  • цибулина;
  • приправи;
  • пісне масло без запаху.

Порядок роботи:

  • Зварити печінку, а потім поставити остигати і зайнятися тестом.
  • Розчинити в склянці молока дріжджі, цукровий пісок, сіль і залишити на чверть години, поки на поверхні не утворюється піна «шапочка».
  • Збити у глибокій мисці яйце, розвести молоком, що залишилося, влити опару і розмішати до однорідності.
  • Насипати борошно і замісити некруте тісто, після чого покласти його в посуд з кришкою і залишити в теплі, щоб воно підійшло.
  • Прокрутити на м’ясорубці охолоджену печінку, присмачити смаженою цибулею, сіллю, приправами і перемішати.
  • Вимісити тісто, розділити на порційні шматочки, зліпити з них пиріжки і посмажити у великій кількості олії.

Рада. Якщо використовується свиняча або яловича печінка, зробити смак начинки більш ніжним допоможуть кілька столових ложок жирної сметани.

Дивіться також:  Прикраса тортів – 10 способів прикрасити торт своїми руками в домашніх умовах