Пиріжки з печінкою — це приголомшливо смачна та ситна випічка, здатна замінити повноцінний прийом їжі. Для начинки можна вибирати свинячий або яловичий субпродукт, але вони відрізняються різким смаком, а куряча печінка є більш ніжною, тому краще використовувати саме її. Розглянемо різні способи приготування випічки з печінковою начинкою на сковорідці і в духовці.
Пиріжки з печінкою, смажені на сковороді
Смажені на сковороді пиріжки будуть пишними і ніжними, якщо готувати їх з дріжджового тіста.
Для роботи знадобиться:
- 0,4 л подкисшего або свіжого молока;
- яйце;
- 10 грам дріжджів (краще пресованих);
- 45 – 50 р цукру;
- трохи солі;
- 0,75 кг борошна;
- 0,55 кг печінки;
- цибулина;
- приправи;
- пісне масло без запаху.
Порядок роботи:
- Зварити печінку, а потім поставити остигати і зайнятися тестом.
- Розчинити в склянці молока дріжджі, цукровий пісок, сіль і залишити на чверть години, поки на поверхні не утворюється піна «шапочка».
- Збити у глибокій мисці яйце, розвести молоком, що залишилося, влити опару і розмішати до однорідності.
- Насипати борошно і замісити некруте тісто, після чого покласти його в посуд з кришкою і залишити в теплі, щоб воно підійшло.
- Прокрутити на м’ясорубці охолоджену печінку, присмачити смаженою цибулею, сіллю, приправами і перемішати.
- Вимісити тісто, розділити на порційні шматочки, зліпити з них пиріжки і посмажити у великій кількості олії.
Рада. Якщо використовується свиняча або яловича печінка, зробити смак начинки більш ніжним допоможуть кілька столових ложок жирної сметани.