Пиріжки з рисом і яйцем — апетитне і недороге блюдо на кожен день. Для приготування можна використовувати покупне тісто, однак смакові якості будуть набагато вище, якщо готувати основу самостійно.
Пиріжки з рисом і яйцем — базовий рецепт в духовці
Класичний рецепт пиріжків з простого дріжджового тіста без тривалої расстойки стане в нагоді тим, у кого немає великого кулінарного досвіду.
Список інгредієнтів:
- 250 мл молока;
- 20 г дріжджів;
- 100 г цукру;
- 6 яєць і окремо жовток;
- 850 г пшеничного борошна;
- 100 мл соняшникової олії;
- 50 г солодко-вершкового масла;
- 150 г сухого рису;
- по 15 г кропу і зеленої цибулі;
- спеції, сіль;
- кунжутне насіння.
Рецепт покроково.
- Дріжджі розтерти з цукром і сіллю, потім розбавляють трохи підігрітим молоком.
- Через 10 хвилин всипають дві третини підготовленої борошна.
- Збовтують 2 яйця, додають до основного складу.
- Вливають олію.
- Використовуючи борошно, протягом 10 хвилин замішують м’яке тісто. Його накривають плівкою і прибираємо в тепле місце на годину.
- Рис варять 20 хвилин, що залишилися яйця — 10 хвилин.
- Остиглий рис солять, приправляють, з’єднують з нарізаними яйцями, зеленню, вершковим маслом.
- Піднялося тісто обробляють на заготовки, розкочують коржики, в кожну з яких кладуть ложку начинки.
- Зліплюють краю пиріжків, готові вироби швів вниз укладають на деко і залишають на 15 хвилин.
- Перед випічкою вироби змащують збитим жовтком і посипають кунжутом.
- Пиріжки з рисом і яйцем в духовці готують 17-20 хвилин при 200°С.
На кефірі: з цибулею, яйцем і рисом
Цей рецепт виручить, коли потрібно приготувати сніданок на швидку руку або терміново нагодувати гостей. Начинку тут слід робити в першу чергу, так як тісто не вимагає довгого замісу.
Знадобиться:
- 250 мл кефіру 2,5% жирності;
- 6 яєць;
- 20 г цукрового піску;
- 3 г солі;
- 40 мл рослинного масла;
- 550 г просіяного борошна;
- 5 г соди;
- 150 г рису;
- 50 г зеленої цибулі;
- спеції за бажанням;
- соняшникова олія для обсмажування.
Етапи приготування.
- Рис варять так, щоб він вийшов розсипчастим (можна взяти крупу в порційних пакетах).
- Відварені круто яйця ріжуть кубиками і з’єднують з холодним рисом.
- Фарш доповнюють подрібненою цибулею, сіллю і пряними травами.
- В кефірі кімнатної температури розмішують соду і цукор.
- Вбивають яйця, додають масло і борошно.
- Усе ретельно розмішують, щоб розбити найменші грудочки.
- З отриманого тіста роблять коржики, в центр кладуть начинку, краї заліплюють.
- Пиріжки смажать в киплячому олії до рум’яності з двох сторін.
Пиріжки з начинкою, смажені на сковороді
За цим рецептом виходять дуже пишні, зажаристые, не менш смачні, ніж з духовки, пиріжки.
Знадобиться:
- 320 г борошна;
- 250 мл теплого молока;
- 40 г дріжджів;
- 8 г солі;
- 5 г цукру;
- 70 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 160 г рису;
- 40 г майонезу;
- 20 г пір’я зеленої цибулі;
- олія для обсмажування.
Технологія приготування.
- У молоці розводять дріжджі, сіль, цукор. Додають топлене масло.
- Невеликими порціями всипають борошно.
- Замішують в’язке тісто. Дають йому підійти протягом 40 хвилин в теплому місці.
- Варять, подрібнюють і з’єднують яйця з рисом. Додають рубані цибулю.
- Начинку солять і доповнюють майонезом.
- Формують пиріжки і обсмажують їх у великій кількості олії з кожного боку до рум’яності.
- Готові вироби викладають на серветки, щоб позбутися зайвого жиру.
Як зробити з листкового тіста?
Пиріжки готуються швидко і виходять м’якими, ніжними, легкими.
Список продуктів:
- 250 г вершкового масла;
- 300 г борошна;
- 5 г солі;
- 100 мл питної води;
- 200 г рису;
- 4 яйця;
- 30 г пір’я цибулі;
- олія для смаження.
Покроковий рецепт.
- 200 г холодного вершкового масла стругают ножем і з’єднують з борошном. Маса повинна перетворитися в однорідну крихту.
- Додають трохи солі і крижану воду.
- Замішують тісто і прибирають його в харчову плівку, в холодильник мінімум на годину.
- Охолоджене тісто дуже тонко розкочують на обробній дошці. На пласт кладуть невеликий шматочок масла, згортають конвертом, знову кладуть масло і згортають ще раз.
- Шарову заготівлю розкачують до початкових розмірів і прибирають в холодильник на 20 хвилин.
- Весь процес повторюють двічі.
- Рис відварюють до м’якості, остуджують.
- 3 варених яйця кришать дрібніші.
- Цибуля рубають кільцями.
- Інгредієнти для фаршу змішують і солять.
- Готове листкове тісто розкачують тонший, розрізають на рівні квадрати.
- Залишився сире яйце збовтують і змащують ним заготовки. Цей прийом не дасть пиріжкам розклеїтися при готуванні.
- У середину кожного квадратика кладуть начинку, формуючи конвертики.
- Вироби кладуть на лист, змазують яйцем і готують при 200°С близько 25 хвилин (орієнтуються на підрум’янену скоринку).
З додаванням м’яса в духовці
Печені пиріжки з дуже ситної начинкою зачаровують своїм ароматом і просто тануть у роті!
Необхідні продукти:
- 10 г дріжджів швидкодіючих;
- 300 мл молока;
- 10 г солі;
- 50 г цукру;
- 7 яєць;
- 100 г вершкового масла;
- 700 р борошна;
- 500 г вареної яловичини;
- 80 г м’ясного бульйону;
- 30 г рису;
- 1 цибуля;
- 2 часникового зубчики;
- чорний мелений перчик;
- масло для обсмажування.
Кроки приготування.
- Молоко трохи підігрівають і розводять в ньому дріжджі, цукор, частину солі, половину борошна.
- Рідкувате тісто накривають тканиною і залишають в теплому місці до підняття, приблизно на годину.
- В опару послідовно додають розтоплене масло, два яйця, борошно. Протягом 15 хвилин замішують тісто.
- Готову масу знову відправляють в тепле місце і чекають, коли вона підніметься.
- Відварені яйця (5 шт.) дрібно нарізають.
- Рис варять до м’якості.
- Подрібнену цибулю обсмажують в олії до прозорого стану. Додають порізане м’ясо, рис, сіль, перець і смажать ще 7 хвилин. В кінці вливають бульйон і кладуть роздавлений часник.
- В обсмажену масу додають яйця, перемішують, охолоджують.
- Готове тісто ділять на невеликі грудочки, розгортають і залишають підрости на 10 хвилин.
- У центр кладуть начинку, краї скріплюють.
- Випікають пиріжки 25 хвилин при 180°С.
Печені пиріжки з рисом і зеленим цибулею з сирного тіста
Завдяки творожному тесту пиріжки виходять дуже ніжними.
Потрібно:
- 250 г сиру будь-якої жирності;
- 20 г цукру;
- 320 г борошна;
- 10 г пекарського розпушувача;
- 120 г вершкового масла;
- 100 г рису;
- 6 яєць;
- 40 г зеленої цибулі;
- сіль.
Технологія приготування.
- Відварюють половину яєць і рис.
- 3 яйця збивають з сиром, цукром, сіллю, 100 г масла.
- Борошно з’єднують з розпушувачем, просівають, потім додають в сирну складу.
- Замішують круте тісто.
- Начинка для пиріжків готується з рубаних яєць, змішаних з рисом і нарізаною цибулею. Також додають залишки масла і трохи солі.
- Формують вироби і готують їх в розігрітій до 200°С духовці 20 хвилин.
З грибами
Для приготування цих пиріжків можна брати будь-які свіжі, сушені або мариновані гриби.
Склад продуктів:
- 650 г борошна;
- 250 мл води;
- 10 г пекарських дріжджів;
- 100 г маргарину;
- 2 яйця;
- 20 г цукру;
- 150 г рису;
- 150 г маринованих шампіньйонів;
- 2 репчатых цибулі;
- сіль;
- олія для смаження.
Етапи приготування.
- Дріжджі розмішують в теплій воді, потім засипають цукор і сіль.
- Додають розм’якшений маргарин, збите яйце і просіяне борошно. Замішують тісто і прибирають його в тепло на годину.
- Рис варять, охолоджують.
- Цибулю шаткують, обсмажують на маслі і змішують з рисом.
- Грибочки ріжуть подрібніше і додають до рису.
- Вбивають сире яйце, все ретельно перемішують.
- Грибні пиріжки обсмажують в олії з двох боків до готовності.
Смачні пиріжки з яйцем і рисом подають як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Вони ідеальні до чаю, курячого бульйону, фруктовим сокам.