Пиріжки з сиром – 8 рецептів, як приготувати смачні і апетитні домашні пиріжки

Всю принадність смаку і аромату апетитних сирних виробів неможливо висловити словами. Щоб відчути всю повноту їх гастрономічних якостей, варто самостійно приготувати пиріжки з сиром. Результат нікого не залишить байдужим.

Класичні пиріжки з сиром

Класичні пиріжки з сирною начинкою є національним грузинським стравою, де відомі під назвою «хачапурі».

Для виконання потрібні:

  • 300 мл мацоні;
  • 400 г борошна;
  • 15г цукру;
  • по ½ ч. ложки солі і соди;
  • 100 г вершкового масла;
  • ½ Кг Сулугуні;
  • яйце.

Етапи приготування:

  • В кисломолочному продукті розлучаються сіль, цукор, сода і ½ вершкового масла (попередньо розтопленого).
  • Через 5 хвилин поступово всипається борошно, після чого вимішується пластична маса, з якої готується основа під пиріжки.
  • Начинка готується з пропущеного через м’ясорубку сиру, змішаного з яйцем і другою половиною розм’якшеного масла.
  • Формуються вироби у вигляді ватрушок, які смажаться на неінтенсивному вогні під закритою кришкою близько 2 – 3 хвилин.

З листкового тіста

Це простий рецепт смачних і ароматних пиріжків, для реалізації якого використовуються:

  • 800 г листкового тіста;
  • 600 г сиру;
  • пара яєць.

Алгоритм дій:

  • Сир натирається і змішується з 1 яйцем.
  • Основа розкочується, після чого з неї вирізати квадратики, на які викладається сирна начинка.
  • Складаються «конвертики», які випікаються 20 хвилин в розігрітій до 200 °C духовій шафі.

З додаванням в начинку ковбаси

Якщо начинка класичних виробів з сирною стружкою здається занадто простою, можна пофантазувати і додати інші компоненти. Наприклад, кубики ковбаси.

Інгредієнти:

  • неповний стакан молока;
  • 11 г дріжджів;
  • півкіло в/з борошна;
  • по трохи солодкого піску та солі;
  • стопка пісного масла;
  • 200 г сиру;
  • 300 г докторської ковбаси.

Щоб приготувати пиріжки з сиром і ковбасою, виконуються такі дії:

  • Ковбаса ріжеться нетовстими кругляком, які діляться навпіл.
  • Сир натирається.
  • З молока, дріжджів, цукру, солі, борошна та олії замішується тісто, яке має підійти двічі.
  • Після другого обминания з пластичної маси готуються 10 коржів, в центр яких міститься ковбасний скибочку і трохи сиру.
  • Сформовані пиріжки обсмажують до золотистого кольору на сковороді.
Дивіться також:  Як робити манти в домашніх умовах – 8 рецептів

Пиріжки з сиром і шинкою

Вироби з сиром і шинкою будуть оцінені по достоїнству не тільки за апетитність, але і за швидкість приготування.

Досить мати під руками:

  • 250 г сиру;
  • 200 г шинки;
  • 4 яйця;
  • пучок цибулі;
  • ½ Кг листкового тіста.

Готувати будемо так:

  • Дрібніші січе цибулю, натирається дрібно сир, а ковбаса кришиться кубиками.
  • В піалі з’єднуються всі подрібнені компоненти разом з яйцем.
  • З тіста готують прямокутники, за якими розподіляється начинка.
  • Із заготовок формуються конвертики, смазывающиеся яйцем.
  • Пиріжки випікаються близько 20 хвилин при 200 °C.

«Бомбочки» з помідорами і сиром

Цікава варіація сирних виробів, для виконання якої необхідні:

  • 800 г борошна;
  • 250 мл води;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 5 г цукру;
  • стільки ж солі;
  • 200 г Бринзи;
  • 5 помідорів;
  • 2 часникового зубчики.

При підготовці слідуйте таким алгоритмом:

  • Тісто замішується з борошна, води та масла з додаванням цукру і солі, після чого трохи відпочиває. Потім ділиться на 2 рівні частини, раскатывающиеся в кола однакового діаметра.
  • По одному пласту розкладаються кільця помідорів, які покриваються сиром і часниковою кашкою.
  • Заготівля накривається другим пластом, після чого за допомогою склянки вирізати «бомбочки», краї яких защепляются, як у вареників.
  • Вироби обсмажують з усіх боків на великій кількості олії.

З курячим філе

Щоб не витрачати багато часу на приготування тесту, можна зробити з ароматною і соковитою начинкою листкові пиріжки.

Будуть потрібні:

  • 500 г листкового тіста;
  • 400 г філе;
  • яйце;
  • шматочок сиру;
  • зубчик часнику;
  • трохи майонезу, спецій і вершкового масла.

Покрокова інструкція виконання:

  • Філе нарізати кубиками, які обсмажуються на невеликій кількості олії.
  • Коли шматочки побіліють, додається подрібнений часник.
  • Обсмажена і охолоджена курятина змішується з майонезом і сирної стружкою.
  • З тіста вирізати квадратики, на які поміщається начинка, після чого формуються «конверти».
  • Випікаються попередньо змазані яйцем вироби близько 20 хвилин при 200 °C.
Дивіться також:  Тушкована капуста з сосисками – 6 рецептів

З дріжджового тіста

З ароматною випічкою чаювання в колі друзів буде проходити в затишній і теплій обстановці, навіть якщо за вікнами мороз або осіння вогкість.

Для виконання нескладного рецепта необхідні:

  • 300 г борошна;
  • стільки ж Бринзи;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • по дрібці цукру і солі;
  • ½ Стопки соняшникової олії;
  • яйце;
  • шматочок вершкового масла.

У процесі створення смачної закуски дотримуємося такого алгоритму:

  • Готується опара шляхом розведення цукру, дріжджів і столової ложки борошна 150 мл води.
  • Коли утворюється плівка, всипається залишилася борошно і вливається масло.
  • Вимішується пружне тісто, яке необхідно потримати в теплі під плівкою близько 1 години.
  • Підійшла основа розкочується в пласт, з якого вирізаються трикутники.
  • У центр однієї заготовки поміщається начинка, а другим вона накривається.
  • Вироби викладають на змащений вершковим маслом деко, обмащуються меланжем з яйця і відправляються в духову шафу, де випікаються близько півгодини при 180 °C.

Пиріжки з сиром і яйцем

Ароматні вироби готуються з:

  • 200 мл кефіру;
  • стопки соняшникової олії;
  • 300 г борошна;
  • щіпки соди;
  • 2 яєць;
  • 150 г твердого сиру.

Спосіб приготування:

  • З відварених яєць готуються кубики, які змішуються з сирною стружкою.
  • У миску з кефіром всипається сода.
  • Після появи на поверхні кефіру бульбашок, які до нього додаються масло і борошно.
  • З отриманої маси вимішується еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук.
  • Воно ділиться на 2 частини, кожна з яких розкочується в пласт.
  • За допомогою гуртки вирізаються кола, в центр яких викладається начинка, покривається другим гуртком тесту.
  • Краю заготовки защипываются, після чого вироби смажаться на великій кількості олії.

Приготувавши пиріжки з сиром, господиня не тільки нагодує домочадців смачною випічкою, але і наповнить вогнище ароматом гармонії і затишку. А це однозначно варто витраченого на приготування закуски часу.

Дивіться також:  Гарбуз, запечений в духовці – 10 рецептів приготування
Прокрутка до верху