Сьогодні ми поділимося з Вами рецептом приготування смачних пиріжків з сиром, а вірніше – пиріжків на сирі, з ніжного і розсипчастого сирного тіста з чарівної солодкою начинкою з кориці.
Ви готові дізнатися рецепт фантастично смачних пиріжків? Тоді приступимо!
Приготування даної випічки може зайняти близько години, розрахований приблизно на 8-10 порцій.
Отже, для приготування цієї смачної випічки нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Борошно – приблизно 200 м, або трохи більше;
- Сир – близько 200 г;
- Вершкове масло – близько 150 м;
- Яйця – 2 шт.;
- Сіль – щіпка;
- Жовток яйця – для змазування.
- Для начинки:
- Кориця – близько половини невеликого стандартного пакетика;
- Цукор – близько 110 р.
Приготування сирного пісочного тіста
Рецепт
Яйця слід розтерти з цукром дочиста, потім додати вершкове масло, продовжуючи розтирати дану масу, додати трохи борошна і сир.
Замісити тісто, підсипаючи потроху борошно. Довго місити тісто не треба – воно повинно бути досить ніжним і розсипчастим.
Тому, як тільки воно замісилася у грудку, можна починати його використовувати – саме так тісто набирає борошна не більше, ніж потрібно для необхідної консистенції.
Далі розкачуємо тісто в пласт, попередньо обвалявши наш вийшов грудкою в борошні – тісто не повинно доливати, а тому поверхня, на якій ми будемо розгортати пласт, також слід рясно посипати борошном, як і качалку – притрусити.
Розкачати пласт тіста, товщиною приблизно 0,5 см, слід взяти тонкий, досить широкий стакан і видавити з нашого пласта тіста, не залишаючи занадто великих відступів, кола – це наші майбутні пиріжки.
Зайві шматки тіста, що залишилися після цього, знову скачуємо в ком, в пласт і діємо за тим же принципом, поки не витратимо все тісто, що залишився маленький клубочок можна розкачати на око – навіщо добру пропадати.
Приготування начинки
Всипати в ємність вказане в рецепті кількість кориці – жаліти її не слід, чим більше кориці – тим смачніше пиріжки, далі додати вказану кількість цукру і гарненько перемішати отриману сипку суміш.
Отже, заготовки для пиріжків чайною ложкою акуратно викладаємо, в розрахунку близько пів чайної ложки на кожну корж, нашу начинку з кориці з цукром.
Далі защипуємо краю акуратно пиріжків – вушками, можна зробити хвилясту лінію по краю або який-небудь інший візерунок – для більшої краси даної випічки, далі викладаємо рівненько один до одного на попередньо змащений маслом деко і змащуємо отримані акуратні сирні пиріжки з корицею яєчним жовтком – для кращого зарум’янювання.
Ставимо в попередньо розігріту духовку, випікаємо до готовності – вуаля, готово!
Приємного апетиту! Але пам’ятайте про те, що переїдати – шкідливо, якою б смачною не була Ваша їжа.
Ну, а тепер безпосередньо
Рецепт пиріжків з сиром
Як приготувати пиріжки з сиром – не сирні пиріжки, а саме пиріжки з начинкою з сиру, з сирною начинкою.
На наш погляд, рецепт приготування пиріжків з сиром хоч і не сказати, щоб було простіше, ніж той, який ми привели вище, але результат не порівняти з чарівним тане смаком вищенаведених пиріжків.
Хоча на смак і колір… Комусь не подобається смак кориці, а хтось просто любить пиріжки з сирною начинкою, ватрушки.
Що ж, тоді представляємо Вашій увазі
Рецепт пиріжків з сиром
Час приготування – близько години, розрахований на 6-8 порцій.
Розглянемо рецепт досить нескладного приготування бездріжджового, – сметанного тіста:
Інгредієнти:
- Борошно – близько 400 м (в залежності від того, скільки вбере в себе тісто);
- Сметана – 200;
- Масло вершкове – 100 г;
- Яйця – 2;
- Цукор – 1 ч. ложка;
- Сіль – на кінчику ч. ложки.
З борошна, сметани, масла, попередньо збитих дочиста з чайною ложкою цукру, яєць і солі замісити тісто, після того, як воно почне відставати від рук, дати йому постояти під серветкою протягом 10-15 хвилин.
Начинка з сиру для пиріжків
- Нам потрібні:
- Сир – 250 г;
- Яйце – 1;
- Цукор – 0,25 склянки цукру;
- Вершкове масло – 1 ч. ложка вершкового масла;
- Сіль – щіпка, за смаком.
Також за смаком можна покласти наступні інгредієнти:
- Ваніль – на кінчику ч. ложки або ж ванілін – 1-2 пакетика
- Родзинки – близько 50 м, або ж –
- Дрібно нарізані цукати.
Приготування начинки
Сир слід гарненько розтерти з маслом, додати яйце, попередньо розтерте дочиста з цукром, додати сіль.
У сир можна також за смаком, згідно Вашим смаковим уподобанням, покласти ванілін, родзинки, дрібно нарізані цукати.
Далі діяти за схемою, наведеною в попередньому рецепті:
- тісто розкачати;
- видавити коржі;
- покласти начинку;
- защипати;
- викласти на деко,
- Змастити, для кращого підрум’янення, яйцем і випікати до готовності.
Сирні пиріжки з корицею, пиріжки з сиром приголомшливо смачні з чаєм – трав’яним, класичним, м’ятним, – варіант випічки передбачає традиційність її подачі – до чаю, з компотом і тому подібні варіанти.
Прекрасним доповненням до такого чаювання може стати варення, зокрема, -дуже смачне, просто чарівне на смак, колір і аромат сире варення з малини або смородини, рецепт якого Ви також маєте можливість знайти на сторінках нашого сайту, адже ми намагаємося ділитися з Вами кращими рецептами найбільш смачних, апетитних і корисних страв!
Приємного апетиту!