Пиріжки з яблуками – 5 смачних рецептів приготування

Яблука — сама проста і смачна начинка для солодких пиріжків. Пиріжки з яблуками виходять дуже ніжними і м’якими всередині, з підсмаженою рум’яною скоринкою зовні.

Класичні печені пиріжки з яблуками в духовці

Вам знадобиться:

  • вершкове масло — 75 г;
  • борошно — 450 гр;
  • молоко — 170 мл;
  • щіпка солі;
  • три яйця;
  • цукровий пісок — 150 гр;
  • яблука — 0,4 кг;
  • дріжджі сухі — 20 гр.

Поетапне приготування:

  • Спочатку робимо тісто. Розігріваємо молоко протягом 3 хвилин.
  • Виливаємо його у велику каструлю, додаємо дріжджі.
  • Насипаємо 50 грамів цукру. Заважаємо ложкою, поки сипучі інгредієнти не розчиняться в молоці.
  • Розбиваємо в цю ж каструлю два яйця.
  • Окремо розм’якшуємо масло і кидаємо його в молоко.
  • Встановлюємо поверх посуду з молоком сито і проводимо крізь нього борошно.
  • Руками формуємо тісто. Воно не повинно приставати до рук.
  • Ліпимо з нього кулю і прибираємо в тазик під рушник.
  • Залишаємо його на кухні на одну годину.
  • Беремося за начинку: Обробляємо яблука, промивши їх, порізавши на частки, прибравши насіння, тверду середину.
  • Ріжемо м’якоть дрібними шматочками.
  • Насипаємо до яблук цукор, що залишився, перемішуємо. Щоб начинка не потемніла, бризкаємо на неї лимонний сік.
  • За цей час наше тісто підніметься. Відрізаємо від нього невеликі шматочки.
  • Кожен з них розкачуємо дерев’яною качалкою на стільниці, присипаній борошном.
  • У центр коржів викладай чайною ложкою яблука. Краї заліплюємо руками.
  • Стелимо на деко папір для запікання.
  • Через 20 хвилин збиваємо в піалі яйце.
  • Розкладаємо пиріжки по листу, обмазуємо верхівки яйцем.
  • Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
  • Готуємо печево півгодини.
  • Рецепт з листкового тіста

    Слойки з яблуками виходять з духовки хрусткими, ніжними. Тонке тісто дозволить в повній мірі відчути дивовижний смак начинки.

    Дивіться також:  Манник з гарбузом – 8 рецептів смачного приготування вдома

    Компоненти рецепту:

    • лимонний сік — 40 мл;
    • п’ять яблук;
    • шматочок вершкового масла — 30 гр;
    • цукровий пісок — 50 гр;
    • мелена кориця — 10 г;
    • готове листкове тісто — 500 гр;
    • куряче яйце — 1 шт.

    Як зробити пиріжки з листкового тіста:

  • Яблука позбавляємо від тонкої шкірки і серединки з насінням, все інше ріжемо скибочками.
  • Щоб кубики не придбали сіруватий відтінок (що виходить при зіткненні з повітрям), ллємо на них лимонний сік.
  • Кладемо на дно сковороди шматок масла, нагріваємо і розтоплюємо його.
  • Кришимо шматочки яблук, насипаємо корицю і цукор.
  • Підсмажуємо фрукт протягом 3 хвилин.
  • Залишаємо начинку остигати.
  • Готове листкове тісто продається в магазині. Його можна зробити і вдома, але врахуйте, що це дуже довгий процес.
  • Розкладаємо прямокутник тесту і ділимо його на десяток квадратів.
  • Столовою ложкою викладаємо яблучні шматочки в центр тіста.
  • Притягуємо його кути до середини — вийшов конвертик.
  • Змащуємо все конвертики яєчним білком, ставимо на змащене деко і ставимо на полицю в духовці.
  • Не забудьте її попередньо нагріти до температури 200 градусів.
  • Запікаємо ласощі 20 хвилин.
  • Рум’яні пиріжки можна посипати цукровою пудрою і подавати до чаю. Приємного апетиту!
  • Смажені на сковороді пиріжки з яблуками

    Список продуктів:

    • борошно вищого сорту — 1 кг;
    • два яйця курячі;
    • сіль — 12 гр;
    • вода — 0,25 л;
    • мокрі дріжджі — 40 гр;
    • жменю родзинок;
    • молоко — 0,25 л;
    • трохи лимонного соку;
    • дріжджі сухі — 20 гр;
    • вісім яблук.

    Поетапне приготування:

  • Виливаємо молоко в миску з водою.
  • Суміш рідини ми підігріваємо на плиті і кидаємо туди дріжджі.
  • Виливаємо сирі яйця, додаємо сіль. Віночком перемішуємо вміст каструльки.
  • Борошно проводимо через сито в каструльку з молочною сумішшю.
  • Руками робимо тісто. Воно вийде трохи липким.
  • Щоб полегшити завдання, змащуємо руки олією і ліпимо з тіста кулю.
  • Накриваємо посуд з колобком рушником і залишимо підніматися на годину.
  • Коли воно збільшиться вдвічі, виймаємо його на стіл, приминаем руками і залишаємо ще на 30 хвилин.
  • Після цього віднімаємо від шматки тіста і ліпимо оладки.
  • Очищені оброблені яблука подрібнюємо на тертці і скроплюємо соком лимона.
  • Заливаємо гарячою водою родзинки і залишаємо на 10 хвилин.
  • Зливаємо з нього воду і перекладаємо до яблук. Насипаємо цукор і перемішуємо.
  • У центр коржі тесту викладаємо начинку і формуємо пиріжки, защепив краю.
  • З усіх боків обсмажуємо на сковороді у великій кількості олії.
  • Дивіться також:  Оладки на сироватці – 7 рецептів смачних і пишних оладок

    З сирного тіста

    Склад рецепта:

    Для тіста:

    • цукровий пісок — 20 гр;
    • борошно — 150 гр;
    • сир 9% — 0,2 кг;
    • розпушувач — 6 гр;
    • масло вершкове — 90 гр;
    • сіль — 3 г;
    • одне куряче яйце.

    Для начинки:

    • родзинки — 1 щіпка;
    • цукор — 60 г;
    • два яблука;
    • ванілін — за смаком;
    • масло вершкове — 20 гр.

    Як зробити печені пиріжки:

  • Зернистий сир перетираємо в ситі.
  • З’єднуємо в глибокій посуді зазначене для тесту кількість цукру, солі, масла і сиру.
  • Виливаємо сире яйце і збовтуємо масу виделкою.
  • Засипаємо борошно, змішану з розпушувачем. Руками робимо пружне ніжне тісто.
  • Закриваємо грудку тіста серветкою і залишаємо на час, поки займаємося начинкою.
  • Почищені яблука рубаємо маленькими кубиками.
  • На сковороді розтоплюємо масло. Перекладаємо його в чисту каструльку, насипаємо цукор, шматочки яблук.
  • Включаємо плиту і тушкуємо яблучну масу, поки не піде вся рідина.
  • Потім насипаємо родзинки і ваніль.
  • Заздалегідь прогріваємо духова шафа, деко застеляємо пекарським папером.
  • Як тільки начинка для пиріжків з яблук охолоне, ділимо тісто на шматочки, розкачуємо.
  • У центр кожного пластику викладаємо фруктову суміш.
  • Формуємо пиріжки і відправляємо дбати.
  • Процес приготування займе у вас півгодини.
  • Варіант з тіста філо з корицею

    Вироби з тіста філо виходять з духовки рум’яними, з апетитною хрусткою скоринкою. Обов’язково спробуйте приготувати!

    Вам знадобиться:

    • чотири яблука;
    • одне яйце;
    • цукровий пісок — 70 гр;
    • тісто — 0,2 кг;
    • кориця — 11 гр;
    • масло вершкове — 0,1 кг.

    Як приготувати пиріжки з яблуками в духовці:

  • Яблука очистимо від шкірки і насіння. Поріжемо соковиту м’якоть шматочками.
  • Насипаємо в миску з яблуками корицю.
  • Готове тісто філо, яке ми купили в магазині, або приготували заздалегідь, ріжемо довгими смужками (20*8 см).
  • Розтоплюємо в мікрохвильовці масло і змащуємо їм всю поверхню тіста.
  • На самий край смужки чайною ложкою викладаємо яблука, присипаємо цукровим піском.
  • Підверніть краю начинку і звертаємо рулетиком. Так у нас виходять пиріжки.
  • Деко захищаємо від пригорання пекарської папером.
  • Викладаємо верху вийшли пиріжки.
  • У чашку розбиваємо куряче яйце.
  • Макаємо в нього пензлик і обмазуємо поверхню пиріжків.
  • Зверху можна посипати цукор.
  • Запікаємо в духовці, температура якої 190 градусів до золотистого відтінку.
  • Дивіться також:  Самса – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

    Правильна начинка для пиріжків з яблук

    Пиріжки — не найпростіше блюдо. Тому необхідно серйозно підходити до приготування начинки, інакше тісто вийде сирим, а яблука — приторно солодким.

  • Якщо у вас в наявність яблука кислих сортів — додайте більше цукру, і навпаки.
  • Для запобігання потемніння начинки, збризніть на неї сік лимона, і шматочки яблука знову набудуть презентабельний вигляд.
  • Щоб наповнювач пиріжків не був надто рідким — тушкуйте або підсмажуйте шматочки яблук на сковорідці — так з них піде зайва рідина.
  • Прокрутка до верху