Пиріжки з яблуками – 5 смачних рецептів приготування
Яблука — сама проста і смачна начинка для солодких пиріжків. Пиріжки з яблуками виходять дуже ніжними і м’якими всередині, з підсмаженою рум’яною скоринкою зовні.
Класичні печені пиріжки з яблуками в духовці
Вам знадобиться:
вершкове масло — 75 г;
борошно — 450 гр;
молоко — 170 мл;
щіпка солі;
три яйця;
цукровий пісок — 150 гр;
яблука — 0,4 кг;
дріжджі сухі — 20 гр.
Поетапне приготування:
Спочатку робимо тісто. Розігріваємо молоко протягом 3 хвилин.
Виливаємо його у велику каструлю, додаємо дріжджі.
Насипаємо 50 грамів цукру. Заважаємо ложкою, поки сипучі інгредієнти не розчиняться в молоці.
Розбиваємо в цю ж каструлю два яйця.
Окремо розм’якшуємо масло і кидаємо його в молоко.
Встановлюємо поверх посуду з молоком сито і проводимо крізь нього борошно.
Руками формуємо тісто. Воно не повинно приставати до рук.
Ліпимо з нього кулю і прибираємо в тазик під рушник.
Залишаємо його на кухні на одну годину.
Беремося за начинку: Обробляємо яблука, промивши їх, порізавши на частки, прибравши насіння, тверду середину.
Ріжемо м’якоть дрібними шматочками.
Насипаємо до яблук цукор, що залишився, перемішуємо. Щоб начинка не потемніла, бризкаємо на неї лимонний сік.
За цей час наше тісто підніметься. Відрізаємо від нього невеликі шматочки.
Кожен з них розкачуємо дерев’яною качалкою на стільниці, присипаній борошном.
У центр коржів викладай чайною ложкою яблука. Краї заліплюємо руками.
Стелимо на деко папір для запікання.
Через 20 хвилин збиваємо в піалі яйце.
Розкладаємо пиріжки по листу, обмазуємо верхівки яйцем.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
Готуємо печево півгодини.
Рецепт з листкового тіста
Слойки з яблуками виходять з духовки хрусткими, ніжними. Тонке тісто дозволить в повній мірі відчути дивовижний смак начинки.