Пиріжки з яблуками – 5 смачних рецептів приготування
Яблука — сама проста і смачна начинка для солодких пиріжків. Пиріжки з яблуками виходять дуже ніжними і м’якими всередині, з підсмаженою рум’яною скоринкою зовні.
Класичні печені пиріжки з яблуками в духовці
Вам знадобиться:
вершкове масло — 75 г;
борошно — 450 гр;
молоко — 170 мл;
щіпка солі;
три яйця;
цукровий пісок — 150 гр;
яблука — 0,4 кг;
дріжджі сухі — 20 гр.
Поетапне приготування:
Спочатку робимо тісто. Розігріваємо молоко протягом 3 хвилин.
Виливаємо його у велику каструлю, додаємо дріжджі.
Насипаємо 50 грамів цукру. Заважаємо ложкою, поки сипучі інгредієнти не розчиняться в молоці.
Розбиваємо в цю ж каструлю два яйця.
Окремо розм’якшуємо масло і кидаємо його в молоко.
Встановлюємо поверх посуду з молоком сито і проводимо крізь нього борошно.
Руками формуємо тісто. Воно не повинно приставати до рук.
Ліпимо з нього кулю і прибираємо в тазик під рушник.
Залишаємо його на кухні на одну годину.
Беремося за начинку: Обробляємо яблука, промивши їх, порізавши на частки, прибравши насіння, тверду середину.
Ріжемо м’якоть дрібними шматочками.
Насипаємо до яблук цукор, що залишився, перемішуємо. Щоб начинка не потемніла, бризкаємо на неї лимонний сік.
За цей час наше тісто підніметься. Відрізаємо від нього невеликі шматочки.
Кожен з них розкачуємо дерев’яною качалкою на стільниці, присипаній борошном.
У центр коржів викладай чайною ложкою яблука. Краї заліплюємо руками.
Стелимо на деко папір для запікання.
Через 20 хвилин збиваємо в піалі яйце.
Розкладаємо пиріжки по листу, обмазуємо верхівки яйцем.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
Готуємо печево півгодини.
Рецепт з листкового тіста
Слойки з яблуками виходять з духовки хрусткими, ніжними. Тонке тісто дозволить в повній мірі відчути дивовижний смак начинки.
Компоненти рецепту:
лимонний сік — 40 мл;
п’ять яблук;
шматочок вершкового масла — 30 гр;
цукровий пісок — 50 гр;
мелена кориця — 10 г;
готове листкове тісто — 500 гр;
куряче яйце — 1 шт.
Як зробити пиріжки з листкового тіста:
Яблука позбавляємо від тонкої шкірки і серединки з насінням, все інше ріжемо скибочками.
Щоб кубики не придбали сіруватий відтінок (що виходить при зіткненні з повітрям), ллємо на них лимонний сік.
Кладемо на дно сковороди шматок масла, нагріваємо і розтоплюємо його.
Кришимо шматочки яблук, насипаємо корицю і цукор.
Підсмажуємо фрукт протягом 3 хвилин.
Залишаємо начинку остигати.
Готове листкове тісто продається в магазині. Його можна зробити і вдома, але врахуйте, що це дуже довгий процес.
Розкладаємо прямокутник тесту і ділимо його на десяток квадратів.
Столовою ложкою викладаємо яблучні шматочки в центр тіста.
Притягуємо його кути до середини — вийшов конвертик.
Змащуємо все конвертики яєчним білком, ставимо на змащене деко і ставимо на полицю в духовці.
Не забудьте її попередньо нагріти до температури 200 градусів.
Запікаємо ласощі 20 хвилин.
Рум’яні пиріжки можна посипати цукровою пудрою і подавати до чаю. Приємного апетиту!
Смажені на сковороді пиріжки з яблуками
Список продуктів:
борошно вищого сорту — 1 кг;
два яйця курячі;
сіль — 12 гр;
вода — 0,25 л;
мокрі дріжджі — 40 гр;
жменю родзинок;
молоко — 0,25 л;
трохи лимонного соку;
дріжджі сухі — 20 гр;
вісім яблук.
Поетапне приготування:
Виливаємо молоко в миску з водою.
Суміш рідини ми підігріваємо на плиті і кидаємо туди дріжджі.
Виливаємо сирі яйця, додаємо сіль. Віночком перемішуємо вміст каструльки.
Борошно проводимо через сито в каструльку з молочною сумішшю.
Руками робимо тісто. Воно вийде трохи липким.
Щоб полегшити завдання, змащуємо руки олією і ліпимо з тіста кулю.
Накриваємо посуд з колобком рушником і залишимо підніматися на годину.
Коли воно збільшиться вдвічі, виймаємо його на стіл, приминаем руками і залишаємо ще на 30 хвилин.
Після цього віднімаємо від шматки тіста і ліпимо оладки.
Очищені оброблені яблука подрібнюємо на тертці і скроплюємо соком лимона.
Заливаємо гарячою водою родзинки і залишаємо на 10 хвилин.
Зливаємо з нього воду і перекладаємо до яблук. Насипаємо цукор і перемішуємо.
У центр коржі тесту викладаємо начинку і формуємо пиріжки, защепив краю.
З усіх боків обсмажуємо на сковороді у великій кількості олії.
З сирного тіста
Склад рецепта:
Для тіста:
цукровий пісок — 20 гр;
борошно — 150 гр;
сир 9% — 0,2 кг;
розпушувач — 6 гр;
масло вершкове — 90 гр;
сіль — 3 г;
одне куряче яйце.
Для начинки:
родзинки — 1 щіпка;
цукор — 60 г;
два яблука;
ванілін — за смаком;
масло вершкове — 20 гр.
Як зробити печені пиріжки:
Зернистий сир перетираємо в ситі.
З’єднуємо в глибокій посуді зазначене для тесту кількість цукру, солі, масла і сиру.
Виливаємо сире яйце і збовтуємо масу виделкою.
Засипаємо борошно, змішану з розпушувачем. Руками робимо пружне ніжне тісто.
Закриваємо грудку тіста серветкою і залишаємо на час, поки займаємося начинкою.
Почищені яблука рубаємо маленькими кубиками.
На сковороді розтоплюємо масло. Перекладаємо його в чисту каструльку, насипаємо цукор, шматочки яблук.
Включаємо плиту і тушкуємо яблучну масу, поки не піде вся рідина.