Пишна сирна запіканка – 7 рецептів, як спекти смачну запіканку в духовці і в мультиварці

Пишна сирна запіканка – дуже смачний десерт і справжня знахідка для господинь. Готується вона дуже швидко, кількість компонентів при цьому використовується мінімальна. А сама випічка буде актуальною, як для дитячого харчування, так і для подачі на стіл гостям.

Класична сирна запіканка в духовці

Для смачною, ароматною класичної випічки з сиру потрібно:

  • 3 курячі яйця;
  • 1000 г сиру;
  • 2,5 ст. л. родзинок;
  • по 6 ст. л. цукрового піску і манки. 1 ст. л. манної крупи потрібно додатково, щоб обсипати форму;
  • 60 р масла в тісто і 15 г для того, щоб змастити форму;
  • щіпка солі;
  • пакетик ваніліну.

Етапи готування:

  • Запустити розігрів духовки до 180°С.
  • Родзинки промити. Перед випіканням його не обов’язково запарювати.
  • Сир перетворити в кремоподібну суміш. Це можна зробити блендером або з допомогою сита.
  • Розділити жовтки і білки. Білки перебити з цукровим піском і ваніліном. Добре збити (вручну або блендером) до утворення білуватого піни.
  • У основу з сиром засипати манну крупу і жовтки. Перешкодити до однорідної консистенції.
  • Залишити тісто на 12 хвилин, манка повинна злегка набрякнути. Через 10 хвилин засипати родзинки.
  • В білкову масу додається сіль, все добре перемішується, до неї ложкою втручається і сирна основа. Тісто має бути однорідною і тягучою консистенції.
  • Щоб випічка не прилипла до стінок деко, промазати його вершковим маслом і присипати манкою. Викласти сирну масу.
  • Невеликий шматочок масла розтопити, полити половиною верх страви, прикрити верх форми фольгою і запікати 30 хвилин. Після цього фольга знімається і запіканка при тих же 180°С печеться ще 20 хвилин. Так вона добре зарум’яниться.
  • Витягнути готове блюдо і залити залишками масла, щоб скоринка стала ароматніший і м’якше.
Дивіться також:  Запіканка з сиру в духовці — 11 рецептів

Розрізати і подавати випічку краще після того, як вона трохи охолоне.

Сирна запіканка в духовці вийде дійсно смачною, якщо вибрати якісний сир. Старий або закисший продукт може все зіпсувати. Бажано, щоб це був домашній сир з високою жирністю. Щоб отримати ніжну та ароматну корочку на готовій запіканці, обов’язково змастити готову страву сметаною або маслом. Щоб отримати запаморочливий аромат, можна додати не тільки ванілін, але і цедру лимона.

Повітряна випічка з манкою

Для запіканки приготувати інгредієнти:

  • 600 г знежиреного сиру;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • 160 г чорносливу;
  • 4 ст. л. манної крупи;
  • щіпка солі.

Етапи приготування:

  • Перетерти манку з сиром. Засипати також сіль, цукор і яйця і перебити до кремоподібного стану.
  • Добре промити, просушити чорнослив. За смаком можна порізати на дрібні шматочки і додати в тісто, перемішати і суміш викласти в заздалегідь змащену маслом форму.
  • Відправити в духовку і випікати до утворення золотої скоринки на випічці. Духовку бажано прогріти заздалегідь.

Запіканка з манкою розрізається відразу, як тільки остигне.

Готуємо з родзинками

Щоб випекти корисний і ситний сніданок з родзинками знадобиться:

  • 120 г родзинок;
  • 2,5 ст. л. манки;
  • 500 г сиру;
  • по 3 ст. л. вершкового масла і сметани;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі;
  • 3 ст. л. цукрового піску.

Етапи готування:

  • Промити і пропарити родзинки кип’яченою водою.
  • Сир збити в однорідну масу, а цукровий пісок перетерти з яйцем.
  • З’єднати і перемішати компоненти: сир, яєчна суміш, олія, манка, родзинки.
  • Форму змастити сметаною і викласти туди приготоване сирне тісто. Запікати до готовності при середній температурі 190°.

Пишна запіканка з сиру в мультиварці

В мультиварці випічка вийде такою ж смачною, ніжною і корисною.

Дивіться також:  Сирно-морквяна запіканка – 7 рецептів

Щоб приготувати знадобиться:

  • по 3 ст. л. манної крупи і цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 3 яйця;
  • 0,5 склянки родзинок (стакан використовується з мультиварки).

Як приготувати тісто:

  • Цукор додати яйця, змішати до утворення білої піни.
  • Сир збити до однорідної суміші і влити яйця, засипати манку і розпушувач.
  • Забути про тесті на 15 хвилин, щоб манка трохи набрякли. Після цього в тісто покласти просушений і промитий ізюм.
  • Тісто покласти в чашу, промазану маслом. Щоб вийшла пишна запіканка в мультиварці, готувати на режимі «Випічка» близько 35 хвилин.

Без манки і борошна

Найпростіший рецепт з мінімальним набором компонентів.

Для тіста потрібно взяти:

  • 3 яйця;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 550 г сиру;
  • ванілін, кориця за смаком.

Етапи готування:

  • Засипати і збити в блендері всі інгредієнти в однорідну масу.
  • На деко, заздалегідь промазанное маслом, викласти рідку сирну суміш і розрівняти. Форму підібрати так, щоб шар тіста був не більше 3 див.
  • Випікати 1/3 години при 180°С. Випічка без манки готова, як тільки краю покриються золотистою скоринкою.

Як спекти без яєць

Запіканка з сиру без яєць виходить не менш смачною і корисною.

Для приготування потрібні компоненти:

  • 60 мл сметани;
  • 60 г цукрової пудри;
  • 40 г манки;
  • 75 р масла;
  • 500 г сирної маси.

Як готувати:

  • У засипати цукор 2/3 частини всього масла. Сюди ж вкласти сир і манку, добре вимішати.
  • Деко обсипати дрібними сухарями і викласти туди тісто. Наверх викласти тонким шаром сметану і рівномірно розподілити залишки розтопленого масла. Доповнення додасть страві золотисту скоринку і особливий апетитний вигляд.
  • Запікати при 190° до готовності (в основному близько 30 хвилин).

Сирна запіканка як у дитячому садку

Спробувавши таку випічку, малюки будуть просити добавку, а дорослі згадають дитинство.

Дивіться також:  Запіканка сирна – 8 рецептів в духовці з манкою

Компоненти:

  • по 4 ст. л. манної крупи і цукру;
  • 300 г сиру;
  • 0,5 ст. сметани;
  • 2 курячі яйця;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 120 г родзинок;
  • по дрібці ванільного цукру і солі.

Етапи приготування:

  • Ізюм добре промити і пропарити.
  • Манну крупу з’єднати зі сметаною і дати відстоятися протягом чверті години.
  • У блендер закласти і збити такі інгредієнти: суміш манки зі сметаною, сир, розпушувач (можна соду замість нього), щіпку солі і ванілін.
  • До цукру додати яйця і збити до білої піни.
  • У яєчну масу, обережно викласти сирну суміш, щоб піна не зникла. Засипати родзинки, все ретельно змішати.
  • Форму для випікання добре промазати маслом і посипати манкою, закласти тісто і випікати при температурі +180°С не менше 40 хвилин.

Дотримання всіх правил приготування і кількості компонентів допоможуть зробити сирну запіканку соковитою і смачною.

Прокрутка до верху