Кефір з’єднуємо з масою яєць, сіллю, ваніліном і цукром.
Поступово насипаємо борошно, при цьому помішуючи виделкою або вінчиком.
Після кладемо борошна розпушувач і соду.
Тісто має бути схоже на сметану, з бульбашками на поверхні.
Викладаємо тісто з ополоника на розпечену сковороду з соняшниковою олією.
Перевертати на інший бік слід, коли на верхній стороні стануть тріскати бульбашки.
Обсмажуйте страва на середньому вогні.
Як тільки виріб придбає золотистий колір, його можна знімати зі сковороди.
Запечені оладки з сиром і зеленню.
Таке блюдо можна подавати як закуску до обіднього або святкового столу.
Вам знадобиться:
пшеничне борошно — 0,24 кг;
сіль — 5 гр;
кефір — 90 мл;
розпушувач тіста — 6 гр;
шматочок сиру;
подрібнений чорний перець за смаком;
пучок свіжої зелені;
два курячих яйця.
Виконання дій:
Збити в одній чаші кефір, яйця, сіль і перець.
Тісто обробити з допомогою сита і додати до основних інгредієнтів.
Твердий сир обробити з допомогою тертці. Перекласти в тісто.
Нашаткувати зелень і додати до решти продуктів.
Зачерпнути тісто столовою ложкою і вилити на гарячу сковороду з маслом на дні.
Запікати до появи рум’яної скоринки.
Рецепт приготування в мультиварці
Оладки в мультиварці готуються швидше, і ви економите свій час. Завдяки тому, що кришка постійно закрита, вони виходять більш пишними і м’якими.
Необхідні продукти:
кефір жирністю 2,5 % — 1/2 л;
цукор — 0,13 кг;
борошно першого сорту — 320 гр;
харчова сода — 4 гр;
два яйця;
цукор ванільний — 9 гр.
Процес приготування:
Кефір розігріти до кімнатної температури в мікрохвильовці.
В іншу миску розбити яйця, змішати їх з цукром і збити за допомогою міксера.
В жовтувату суміш перелити кефір. Ще раз розмішати.
Борошно перевірити на наявність грудочок і насипати в основну масу інгредієнтів.
Насипати ванільний цукор і соду, перемішати.
В меню програм мультиварки вибрати пункт «Випічка». Почекати дві хвилини, поки чаша прогріється.
Зачерпнути ложкою рослинне масло і вилити в посуд.
Столовою ложкою налити тісто на дно чаші мультиварки таким чином, щоб вийшло три овальних оладка відразу.
Закрити кришку і випікати на одній стороні не більше хвилини, потім перевернути дерев’яною лопаткою.
Пишне ласощі з сиром
Щоб оладки менше схожі на коржі, господині використовують в рецепті сир. При випіканні він піднімається разом з тестом і надає яству особливу пишність.
За допомогою столової ложки викласти тісто у вигляді оладок овальної форми.
Підготувати духовку, попередньо розігрівши її до температури 180 градусів Цельсія.
Запікати до тих пір, поки продукт не зарум’яниться з обох сторін.
Корисні поради для пишних і рум’яних оладок
Щоб перший млинець не вийшов грудкою, потрібно пам’ятати прості правила приготування найсмачніших і пишних борошняних виробів.
Щоб тісто вийшло гарним та смачним, використовуйте тільки просіяне борошно першого або вищого сорту.
Готове тісто не повинна розтікатися по поверхні сковороди, як млинцевий продукт.
Всі застосовувані інгредієнти повинні бути кімнатної температури, особливо молочні продукти. Так на поверхні оладок будуть виникати бульбашки, які додадуть десерту ще більшої пишності.
Після того, як ви приготували тісто, воно повинно постояти 10-20 хвилин, щоб всі компоненти наїлося та розбухнули. Востаннє перемішувати тісто не рекомендується.
Якщо любите солодкий аромат, додайте ваніль або корицю.
Застосовуйте родзинки, курагу, шматочки свіжих фруктів, але не перестарайтеся з їх кількістю, інакше тісто осяде.
Не забувайте спочатку розжарити сковорідку, а потім викладати основу для оладок.
Готуйте на середньому вогні з закритою кришкою, перевертайте готується продукт дерев’яною лопаткою.
У процесі готування дайте волю фантазії, додавайте різні інгредієнти, печіть солодкі, сирні або м’ясні вироби.