Пишні оладки на кефірі – 10 рецептів

Оладки — відмінний варіант поживного і корисного сніданку.

Пишні оладки на кефірі готуються дуже легко і просто, з мінімальним набором інгредієнтів. Страва виходить м’яким, ніжним і неймовірно смачним.

Пишні оладки на кефірі — класичний рецепт

Необхідні інгредієнти:

  • кефір — 0,25 л;
  • одне яйце куряче;
  • борошно пшеничне — 0,3 кг;
  • цукровий пісок — 75 гр;
  • сода чайна — 3г;
  • сіль — 4 гр;
  • вода — 20 мл;
  • варення;
  • масло рослинне — 40 мл

Покрокове приготування:

  • У масу кефіру налити вказану кількість теплої води.
  • В отриману суміш розбити яйце, посипати сіль з цукром, помішуючи віночком до утворення пінки.
  • Порційно насипайте борошно. Слідкуйте, щоб на поверхні не з’являлися грудочки.
  • Насипте трохи соди. У тесту повинна бути достатня густа консистенція сметани.
  • Спеціальним пензликом розмажте по сковороді рослинне масло і поставте посуд на середній вогонь.
  • Після того, як сковорода нагрілася, можна виливати на її дно тісто.
  • Оладки обсмажуйте з двох сторін, акуратно перевертаючи лопаткою.
  • Готову страву подавати на сніданок з варенням або згущеним молоком.
  • Рецепт без додавання яєць

    Такі оладки будуть доречні на столі в піст, і добре підійдуть людям, що сидять на дієті.

    Вам знадобляться:

    • кефір нежирний — 0,2 л;
    • цукор — 8 гр;
    • борошно першого сорту — 0,1 кг;
    • сіль — 4 гр;
    • чайна сода — 2 гр;
    • олія рослинна будь-якого сорту — 10 мл

    Як приготувати:

  • З’єднати інгредієнти: кефір, цукор, соду, сіль і борошно.
  • Видалити з’явилися грудки і ще раз перемішати з допомогою віночка.
  • Потрібної консистенції тісто повинно повільно сповзати з ложки. У нього варто додати 5 мл соняшникової олії.
  • На дно розігріту сковороду вилити масло, що залишилося.
  • Набрати менше половини ополоника тіста і почати запікання.
  • Бажано, щоб кришка сковороди була закритою.
  • Готуємо оладки на швидку руку

    Вранці завжди не вистачає часу. Цей рецепт для тих, хто дуже поспішає.

    Список необхідних продуктів:

    • борошно біла — 0,16 кг;
    • кефір — 0,24 л;
    • одне яйце;
    • цукор — 50 гр;
    • розпушувач тіста — 4 гр;
    • вершкове масло — 40 г;
    • сода — 2 гр;
    • сіль — 3 гр.

    Покрокова інструкція.

  • Розбити в миску яйце, до нього насипати цукор і сіль.
  • Кефір підігріти і налити в ту ж посуд.
  • Масло розм’якшити і з’єднати з іншими інгредієнтами.
  • Насипати соду, розпушувач і замісити нежидкое тісто.
  • Обсмажувати на сковороді з двох сторін до скоринки золотистого відтінку.
  • Варіант приготування з ваніліном

    Пряність додасть страві чудовий аромат і приверне до столу дорослих і дітей.

    Компоненти рецепту:

    • кефір жирністю 3,2 % — 0,4 л;
    • цукор — 50 гр;
    • борошно — 0,2 кг;
    • два яйця;
    • сода харчова — 3 гр;
    • ванілін — 4 гр;
    • сіль — 4 гр;
    • розпушувач тіста — 8 гр.
    Дивіться також:  12 рецептів на Хеллоуїн – дуже страшне меню!

    Покрокова інструкція приготування:

  • Кефір з’єднуємо з масою яєць, сіллю, ваніліном і цукром.
  • Поступово насипаємо борошно, при цьому помішуючи виделкою або вінчиком.
  • Після кладемо борошна розпушувач і соду.
  • Тісто має бути схоже на сметану, з бульбашками на поверхні.
  • Викладаємо тісто з ополоника на розпечену сковороду з соняшниковою олією.
  • Перевертати на інший бік слід, коли на верхній стороні стануть тріскати бульбашки.
  • Обсмажуйте страва на середньому вогні.
  • Як тільки виріб придбає золотистий колір, його можна знімати зі сковороди.
  • Запечені оладки з сиром і зеленню.

    Таке блюдо можна подавати як закуску до обіднього або святкового столу.

    Вам знадобиться:

    • пшеничне борошно — 0,24 кг;
    • сіль — 5 гр;
    • кефір — 90 мл;
    • розпушувач тіста — 6 гр;
    • шматочок сиру;
    • подрібнений чорний перець за смаком;
    • пучок свіжої зелені;
    • два курячих яйця.

    Виконання дій:

  • Збити в одній чаші кефір, яйця, сіль і перець.
  • Тісто обробити з допомогою сита і додати до основних інгредієнтів.
  • Твердий сир обробити з допомогою тертці. Перекласти в тісто.
  • Нашаткувати зелень і додати до решти продуктів.
  • Зачерпнути тісто столовою ложкою і вилити на гарячу сковороду з маслом на дні.
  • Запікати до появи рум’яної скоринки.
  • Рецепт приготування в мультиварці

    Оладки в мультиварці готуються швидше, і ви економите свій час. Завдяки тому, що кришка постійно закрита, вони виходять більш пишними і м’якими.

    Необхідні продукти:

    • кефір жирністю 2,5 % — 1/2 л;
    • цукор — 0,13 кг;
    • борошно першого сорту — 320 гр;
    • харчова сода — 4 гр;
    • два яйця;
    • цукор ванільний — 9 гр.

    Процес приготування:

  • Кефір розігріти до кімнатної температури в мікрохвильовці.
  • В іншу миску розбити яйця, змішати їх з цукром і збити за допомогою міксера.
  • В жовтувату суміш перелити кефір. Ще раз розмішати.
  • Борошно перевірити на наявність грудочок і насипати в основну масу інгредієнтів.
  • Насипати ванільний цукор і соду, перемішати.
  • В меню програм мультиварки вибрати пункт «Випічка». Почекати дві хвилини, поки чаша прогріється.
  • Зачерпнути ложкою рослинне масло і вилити в посуд.
  • Столовою ложкою налити тісто на дно чаші мультиварки таким чином, щоб вийшло три овальних оладка відразу.
  • Закрити кришку і випікати на одній стороні не більше хвилини, потім перевернути дерев’яною лопаткою.
  • Пишне ласощі з сиром

    Щоб оладки менше схожі на коржі, господині використовують в рецепті сир. При випіканні він піднімається разом з тестом і надає яству особливу пишність.

    Вам знадобляться:

    • цукор — 80 гр;
    • кефір — 0,21 л;
    • сир — 200 гр;
    • борошно — 225 гр;
    • трохи солі;
    • сода — 6 гр;
    • подрібнені скоринки мандарина — 5 гр;
    • два яйця курячі;
    • олія для обсмажування.
    Дивіться також:  Гарбуз в мікрохвильовці – 7 рецептів приготування

    Як приготувати оладки:

  • Звільніть курячі яйця від шкаралупи або вилийте їх в окрему миску. Насипте туди ж цукор і сіль.
  • Обробіть яєчну масу за допомогою міксера.
  • В інший посуд покладіть сир кімнатної температури.
  • Налийте туди кефір і розімніть масу столовою ложкою.
  • Вміст першої миски перелийте в другу і перемішайте.
  • Борошно огляньте на предмет грудочок і порційно додайте до отриманої суміші.
  • Насипте щіпку кірочок мандарина і соду.
  • Зробіть тісто. По густоті воно повинно нагадувати консистенцію сметани. Якщо тісто вийшло рідким, додайте борошно, якщо надто густий — кефір.
  • Залиште основу оладок на 30 хвилин під кришкою або поліетиленовою плівкою.
  • Накапати в сковороду масло і починайте випікати одразу кілька порцій.
  • Інтенсивність вогню в газовій горілці повинна бути на середньому рівні.
  • Якщо ви хочете, щоб оладки не залишилося жирного масла, після приготування викладіть їх на паперову серветку.
  • На дріжджовому тесті і кефірі

    Дріжджове тісто дає оладкам пишність і рум’яну скоринку. А кефір в рецепті робить їх м’якими і в міру солодкими.

    Що необхідно взяти:

    • кефір (або молоко) — 250 гр;
    • сухі дріжджі — 3 гр;
    • цукор — 17 гр;
    • сіль — 4 гр;
    • борошно — 320 гр;
    • одне яйце.

    Рецепт приготування:

  • Дістаємо кефір з холодильника і відправляємо в мікрохвильову піч секунд на 20.
  • Борошно просіваємо і висипаємо його в кефірну масу.
  • Насипаємо дріжджі і замішуємо полужидкое тісто.
  • Прибираємо отриману суміш у каструлю під кришку і не чіпаємо його півгодини.
  • Через 30 хвилин розбиваємо в це тісто яйця, насипаємо цукор і сіль.
  • Знову чекаємо підняття тесту і через 15 хвилин починаємо готувати оладки на сковороді.
  • Столову ложку опускаємо в воду і зачерпываем нею тісто, опускаємо на дно посуду.
  • Обсмажуємо з двох боків в рослинній олії до придбання золотисто-коричневого кольору.
  • Вже готові пишні оладки можна обмазати джемом, медом або згущеним молоком.
  • Шоколадно-бананові оладки

    Такий десерт приведе в захват ваших дітей. Рецепт пишних оладок на кефірі порадує всіх гостей і домочадців.


    Необхідні продукти:

    • один великий банан;
    • борошно першого сорту — 160 гр;
    • какао-порошок — 45 гр;
    • цукровий пісок — 51 гр;
    • розпушувач тіста — 2 гр;
    • сіль — 5 гр;
    • сода — 3 гр;
    • кефір високої жирності — 240 гр;
    • одне яйце;
    • екстракт ванілі — 7 гр;
    • для смаження трохи рослинного масла.

    Як приготувати:

  • Борошно просіяти в миску і засипати № 1.
  • З’єднати з нею порошок какао, розпушувач, сіль, соду і цукор.
  • Покласти порізаний шматочками банан у посуд № 2, розім’яти його ложкою.
  • Налити туди кефір, масло, розбити яйце і посипати ванілін.
  • Вміст обох чашок з’єднати і перемішати.
  • Поставити посуд для смаження на плиту з середнім вогнем, розжарити з рослинним маслом.
  • Столовою ложкою викласти 3-4 основи майбутніх оладок на дно сковороди.
  • Обсмажувати по 2 хвилини на кожному боці.
  • Здобу можна прикрасити шматочками горіхів, рідким шоколадом або шматочками свіжих фруктів і ягід.
  • Дивіться також:  Булочки без дріжджів – 7 рецептів, як приготувати пишні і смачні булочки з бездріжджового тіста

    В духовці з яблуками

    Оладки з яблуками готуються ще швидше і простіше, ніж шарлотка. Страву можна їсти на сніданок, а можна вживати в якості десерту на святковому столі.

    Компоненти рецепту:

    • великі яблука — 3 шт;
    • одне куряче яйце;
    • цукор — 52 гр;
    • борошно — 160 гр;
    • сода з водою — 4 гр;
    • кефір — 240 мл;
    • олія для смаження.

    Спосіб приготування:

  • Яблука варто спочатку помити і позбавити від шкірки, непотрібних насіння і серцевини.
  • Готовий продукт порізати невеликими шматочками, або обробити на тертці.
  • Відразу після зіткнення з кислородов, м’якоть яблук починає темніти. Щоб уникнути цього, рекомендується побризкати на них лимонний сік.
  • Курячі яйця змішати з цукровим піском. До них наливаємо кефір, насипаємо сіль і соду. Для додання аромату можна застосувати корицю або ванілін.
  • Потихеньку засипаємо борошно, кришимо шматочки яблук.
  • Форму для запікання змастити олією.
  • За допомогою столової ложки викласти тісто у вигляді оладок овальної форми.
  • Підготувати духовку, попередньо розігрівши її до температури 180 градусів Цельсія.
  • Запікати до тих пір, поки продукт не зарум’яниться з обох сторін.
  • Корисні поради для пишних і рум’яних оладок

    Щоб перший млинець не вийшов грудкою, потрібно пам’ятати прості правила приготування найсмачніших і пишних борошняних виробів.

  • Щоб тісто вийшло гарним та смачним, використовуйте тільки просіяне борошно першого або вищого сорту.
  • Готове тісто не повинна розтікатися по поверхні сковороди, як млинцевий продукт.
  • Всі застосовувані інгредієнти повинні бути кімнатної температури, особливо молочні продукти. Так на поверхні оладок будуть виникати бульбашки, які додадуть десерту ще більшої пишності.
  • Після того, як ви приготували тісто, воно повинно постояти 10-20 хвилин, щоб всі компоненти наїлося та розбухнули. Востаннє перемішувати тісто не рекомендується.
  • Якщо любите солодкий аромат, додайте ваніль або корицю.
  • Застосовуйте родзинки, курагу, шматочки свіжих фруктів, але не перестарайтеся з їх кількістю, інакше тісто осяде.
  • Не забувайте спочатку розжарити сковорідку, а потім викладати основу для оладок.
  • Готуйте на середньому вогні з закритою кришкою, перевертайте готується продукт дерев’яною лопаткою.
  • У процесі готування дайте волю фантазії, додавайте різні інгредієнти, печіть солодкі, сирні або м’ясні вироби.

    Прокрутка до верху