Пишні оладки на кефірі – 9 рецептів приготування

Оладки на кефірі корисні і легкі в приготуванні. Виходять ніжними і повітряними за допомогою дріжджів, соди або розпушувача. У статті зібрані найбільш вдалі варіанти приготування. Вибирайте рецепт пишних оладок на кефірі, який вам більше подобається.

Пишні оладки на кефірі — базовий рецепт

Змінюючи кількість цукру в складі, можна зробити солодкі оладки або зовсім обійтися без цього інгредієнта.

Щоб оладки у вас точно вийшли, замішувати тісто потрібно густе. Якщо зробите рідке, то вийдуть млинці. Смажити оладки необхідно тільки у великій кількості олії.

Інгредієнти:

  • цукор – 70 г;
  • кефір – 500 мл;
  • олія соняшникова;
  • сіль;
  • яйце – 2 курячих;
  • сода – 1 ч. ложечка;
  • борошно – 320 р.

Приготування:

  • Щоб оладки вийшли смачними скористайтесь борошном вищого сорту. Просіяти.
  • Всипати соду. Розподілити.
  • Влити в каструльку кефір.
  • Нагріти. До цього процесу слід ставитися дуже відповідально, якщо перегріти, то маса згорнеться.
  • Влити яйця в піалу.
  • Засипати цукор. Підсолити.
  • Збити. В процесі слід домогтися однорідного і пишного стану маси.
  • З’єднати з кефіром. Розмішати.
  • Ввести муку.
  • Розмішати.
  • Тісто вийшло правильне, якщо маса повільно стікає з ложки.
  • Скористатися краще сковорідкою, яка має товсте дно.
  • Нагріти.
  • Влити олію. Розігріти.
  • Зачерпнути великою ложкою тісто.
  • Вилити на дно сковорідки. За один раз поміститься 3-4 оладки.
  • Засмажити.
  • Перевернути.
  • Коли кожна сторона набуде золотистий колір, значить готові оладки.

Без додавання яєць

Оладки на кефірі без яєць виходять пишними, повітряними і легкими. Володіють приємним ароматом. Хороший варіант, щоб почастувати смачним блюдом на сніданок всю сім’ю.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ч. ложечка;
  • кефір – 320 мл;
  • цукор – 85 м;
  • лимон;
  • борошно – 470 г;
  • масло для зажаривания.

Приготування:

  • Залити кефір в піалу.
  • Закинути соду.
  • Розмішати. Відставити на п’ять хвилин.
  • Видавити сік з лимона. Перемішати.
  • Приєднати цукор.
  • Розмішати.
  • Засипати борошно.
  • Взяти силіконову лопаточку. Перемішати.
  • Влити олію у сковорідку. Розжарити.
  • Викласти великою ложкою оладки.
  • Засмажити.
Дивіться також:  Бісквіт на молоці – 6 рецептів приготування

З дріжджами

Щоб приготувати пишні оладки з дріжджами, необхідно витратити більше часу на приготування, порівняно з оладками на соді. Але результат вас точно порадує, адже точно вони вийдуть пишними, ароматними і рум’яними.

Інгредієнти:

  • кефір – 230 мл;
  • сіль;
  • олія для обсмажування;
  • яйце – 1 велике;
  • борошно – 225 г;
  • дріжджі – 12 г пресованих;
  • цукор – пол ст. ложки.

Приготування:

  • Злегка нагріти кефір.
  • Закинути дріжджі, розмішати.
  • Ввести муку. Перемішати.
  • Накрити кришкою. Відставити в тепло.
  • Через годину маса підніметься.
  • Влити яйце.
  • Підсолити.
  • Підсипати цукор. Розмішати.
  • Відставити на пів години.
  • Викласти оладки на сковороду, в яку заздалегідь влили масло.
  • Обсмажити.

З яблуками

Приготувати пишні оладки на кефірі з яблуками дуже просто. Використовуйте кислі сорти яблук і у вас вийде смачне ласощі з легкою кислинкою. Хороший варіант для сніданку.

Інгредієнти:

  • яйце – 2 великих;
  • борошно – 8 ст. ложок з гіркою;
  • олія для обсмажування;
  • цукор – 30 г;
  • сіль;
  • яблуко – 2 шт.;
  • сода – пол ч. ложечки;
  • кефір – 360 мл

Приготування:

  • Взяти ємність. Знадобиться з високими бортами, в якій легко збивати.
  • Всипати сіль.
  • Збити. Допоможе міксер або блендер.
  • Залити кефіром. Розмішати.
  • Додати соду.
  • Розмішати.
  • Тепер, щоб ласощі вийшло успішним, треба витримати сім хвилин. За цей час сода загаситься, і оладки вийдуть пишними.
  • Розжарити сковорідку з олією.
  • Викласти малим ополоником оладки.
  • Обсмажити.

З вишневим соусом

Ці оладки завжди виходять пишними і ніжними. Принесуть задоволення і порадують дивним вишневим смаком.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • борошно – 260 г;
  • ваніль;
  • масло вершкове – 55 г;
  • дріжджі 15 г пресованих;
  • яйце – 2 курячих;
  • крохмаль – 1 ч. ложечка;
  • кефір – 240 мл;
  • вода – 3 ст. ложки;
  • цукор для тіста – 75 г;
  • вишня – 160 г;
  • цукор для соусу – 55 г;
  • олія соняшникова.
Дивіться також:  Рогалики з пісочного тіста — 7 рецептів приготування смачних рогаликів

Приготування:

  • Розкришити в піалу дріжджі.
  • Залити кефіром. Щоб вироби не вийшли плоскими, слід використовувати високої жирності, кефір. Обов’язкова умова ідеального результату – кімнатна температура кисломолочного продукту.
  • Влити яйця.
  • Засипати цукор (1 ст. ложка).
  • Підсолити. Перемішати. Достатньо користуватися віночком. Якщо скористаєтеся міксером, то тісто не буде тримати форму і розтечеться по сковорідці.
  • Додати борошно.
  • Влити олію соняшникову.
  • Перемішати. Комков бути не повинно.
  • Відставити в сторону. Маса зобов’язана підійти.
  • Вишня для приготування повинна бути без кісточок.
  • Влити воду.
  • Сковорідку розігріти. Засипати цукор, що залишився.
  • Додати масло вершкове. Перемішати.
  • Коли рідина в сковорідці запіниться, покласти вишню. Протушкувати чверть години.
  • Засипати крохмаль. Посипати ваніллю. Перемішати.
  • Остудити. Соус готовий.
  • Перемішати тісто. Настояти вісім хвилин.
  • Розжарити сковорідку. Влити олію.
  • Набрати ложкою тісто. Перемістити на сковорідку.
  • Смажити з двох сторін.
  • Викласти на тарілку. Полити соусом.

Пишні оладки на кефірі з бананом

Чудове, неймовірно смачна страва з пряним ароматом і бананами, що подобається всім членам сім’ї.

Інгредієнти:

  • олія рафінована – 6 ст. ложок;
  • переспевший банан – 1 шт.;
  • мускатний горіх;
  • кефір малої жирності – 250 мл;
  • кориця;
  • яйце – 1 куряче;
  • борошно – 360 г;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • оцет яблучний – 1 ст. ложка;
  • сода харчова – пол ч. ложечки.

Приготування:

  • М’якоть банана нарізати. Потрібні дрібні кубики.
  • Всипати цукор. Багато додавати не треба. Якщо банан солодкий, то можна обійтися без цукру.
  • Толкучка розім’яти. Потрібно домогтися стану рідкої кашки.
  • Влити яйце.
  • Збити.
  • Влити кефір, який має кімнатну температуру.
  • Перемішати.
  • Всипати борошно. Збити.
  • Засипати прянощі. Перемішати. Вийде в’язка, густа маса.
  • Всипати соду, яку погасили оцтом.
  • Розмішати.
  • Викладати ложкою на гарячу сковорідку з олією.
  • Засмажити.

З додаванням сиру

Завдяки суміші сиру і кефіру ласощі виходить пишним, пористим і легким.

Дивіться також:  Заливний пиріг з капустою – 10 рецептів на кефірі, сметані або на майонезі

Інгредієнти:

  • сіль;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло для зажаривания;
  • цукор – 85 м;
  • кефір – 240 мл;
  • борошно – 10 ст. ложок;
  • сода – 5 м;
  • мандаринові скоринки мелені – 5 р.

Приготування:

  • Всипати цукор в миску.
  • Підсолити.
  • Влити яйця.
  • Збити. Має вийти однорідне стан.
  • Влити в окрему піалу кефір. Помістити сир.
  • Вимішати.
  • В отриману суміш влити яєчну.
  • Розмішати.
  • Засипати соду з борошном.
  • Додати мелені мандаринові скоринки.
  • Замісити тісто.
  • Накрити кришкою.
  • Відставити.
  • Взяти велику ложку.
  • Зачерпнути масу.
  • Розподілити в сковорідці.
  • Засмажити.
  • Готово, коли оладки придбали золотий відтінок з двох сторін.

Бездріжджові оладки з розпушувачем

Приготувати оладки на кефірі дуже просто. Це швидкий і простий спосіб.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • кефір – 260 мл;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • борошно – 230 г;
  • цукор – 45 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль.

Приготування:

  • Кефір заздалегідь залишити в кімнаті. Потрібен обов’язково кімнатної температури.
  • Влити яйце.
  • Підсолити.
  • Додати цукор.
  • Збити.
  • Всипати соду, потім борошно.
  • Перемішати.
  • Дати постояти чотири хвилини. Більше не перемішувати.
  • Масло влити в сковороду.
  • Розжарити.
  • Набрати масу ложкою.
  • Викласти в сковорідку.
  • Засмажити. Колір повинен бути золотистим.
  • Перевернути.
  • Обсмажити.

З родзинками

Ці оладки належать до популярної російської кухні. Це дуже простий рецепт, який відрізняється особливим смаком, завдяки додаванню до складу родзинок.

Інгредієнти:

  • цукор – 2 ст. ложки;
  • родзинки – 2 ст. ложки;
  • олія соняшникова – 120 мл;
  • яйце – 2 курячих;
  • борошно 160 г;
  • кефір -250 мл

Приготування:

  • Закинути родзинки в кухоль.
  • Влити окріп.
  • Залишити на годину.
  • Взяти віночок. Збити цукор і яйця.
  • Засипати розпушувач, потім борошно.
  • Залити кефіром. Розмішати.
  • Злити воду з родзинок.
  • Перемістити в тісто. Розмішати.
  • Відставити на пів години.
  • Влити олію у сковорідку.
  • Ложкою викласти оладки.
  • Засмажити.
Прокрутка до верху