Оладки на кефірі корисні і легкі в приготуванні. Виходять ніжними і повітряними за допомогою дріжджів, соди або розпушувача. У статті зібрані найбільш вдалі варіанти приготування. Вибирайте рецепт пишних оладок на кефірі, який вам більше подобається.
Пишні оладки на кефірі — базовий рецепт
Змінюючи кількість цукру в складі, можна зробити солодкі оладки або зовсім обійтися без цього інгредієнта.
Щоб оладки у вас точно вийшли, замішувати тісто потрібно густе. Якщо зробите рідке, то вийдуть млинці. Смажити оладки необхідно тільки у великій кількості олії.
Інгредієнти:
- цукор – 70 г;
- кефір – 500 мл;
- олія соняшникова;
- сіль;
- яйце – 2 курячих;
- сода – 1 ч. ложечка;
- борошно – 320 р.
Приготування:
- Щоб оладки вийшли смачними скористайтесь борошном вищого сорту. Просіяти.
- Всипати соду. Розподілити.
- Влити в каструльку кефір.
- Нагріти. До цього процесу слід ставитися дуже відповідально, якщо перегріти, то маса згорнеться.
- Влити яйця в піалу.
- Засипати цукор. Підсолити.
- Збити. В процесі слід домогтися однорідного і пишного стану маси.
- З’єднати з кефіром. Розмішати.
- Ввести муку.
- Розмішати.
- Тісто вийшло правильне, якщо маса повільно стікає з ложки.
- Скористатися краще сковорідкою, яка має товсте дно.
- Нагріти.
- Влити олію. Розігріти.
- Зачерпнути великою ложкою тісто.
- Вилити на дно сковорідки. За один раз поміститься 3-4 оладки.
- Засмажити.
- Перевернути.
- Коли кожна сторона набуде золотистий колір, значить готові оладки.
Без додавання яєць
Оладки на кефірі без яєць виходять пишними, повітряними і легкими. Володіють приємним ароматом. Хороший варіант, щоб почастувати смачним блюдом на сніданок всю сім’ю.
Інгредієнти:
- сода – 1 ч. ложечка;
- кефір – 320 мл;
- цукор – 85 м;
- лимон;
- борошно – 470 г;
- масло для зажаривания.
Приготування:
- Залити кефір в піалу.
- Закинути соду.
- Розмішати. Відставити на п’ять хвилин.
- Видавити сік з лимона. Перемішати.
- Приєднати цукор.
- Розмішати.
- Засипати борошно.
- Взяти силіконову лопаточку. Перемішати.
- Влити олію у сковорідку. Розжарити.
- Викласти великою ложкою оладки.
- Засмажити.
З дріжджами
Щоб приготувати пишні оладки з дріжджами, необхідно витратити більше часу на приготування, порівняно з оладками на соді. Але результат вас точно порадує, адже точно вони вийдуть пишними, ароматними і рум’яними.
Інгредієнти:
- кефір – 230 мл;
- сіль;
- олія для обсмажування;
- яйце – 1 велике;
- борошно – 225 г;
- дріжджі – 12 г пресованих;
- цукор – пол ст. ложки.
Приготування:
- Злегка нагріти кефір.
- Закинути дріжджі, розмішати.
- Ввести муку. Перемішати.
- Накрити кришкою. Відставити в тепло.
- Через годину маса підніметься.
- Влити яйце.
- Підсолити.
- Підсипати цукор. Розмішати.
- Відставити на пів години.
- Викласти оладки на сковороду, в яку заздалегідь влили масло.
- Обсмажити.
З яблуками
Приготувати пишні оладки на кефірі з яблуками дуже просто. Використовуйте кислі сорти яблук і у вас вийде смачне ласощі з легкою кислинкою. Хороший варіант для сніданку.
Інгредієнти:
- яйце – 2 великих;
- борошно – 8 ст. ложок з гіркою;
- олія для обсмажування;
- цукор – 30 г;
- сіль;
- яблуко – 2 шт.;
- сода – пол ч. ложечки;
- кефір – 360 мл
Приготування:
- Взяти ємність. Знадобиться з високими бортами, в якій легко збивати.
- Всипати сіль.
- Збити. Допоможе міксер або блендер.
- Залити кефіром. Розмішати.
- Додати соду.
- Розмішати.
- Тепер, щоб ласощі вийшло успішним, треба витримати сім хвилин. За цей час сода загаситься, і оладки вийдуть пишними.
- Розжарити сковорідку з олією.
- Викласти малим ополоником оладки.
- Обсмажити.
З вишневим соусом
Ці оладки завжди виходять пишними і ніжними. Принесуть задоволення і порадують дивним вишневим смаком.
Інгредієнти:
- сіль;
- борошно – 260 г;
- ваніль;
- масло вершкове – 55 г;
- дріжджі 15 г пресованих;
- яйце – 2 курячих;
- крохмаль – 1 ч. ложечка;
- кефір – 240 мл;
- вода – 3 ст. ложки;
- цукор для тіста – 75 г;
- вишня – 160 г;
- цукор для соусу – 55 г;
- олія соняшникова.
Приготування:
- Розкришити в піалу дріжджі.
- Залити кефіром. Щоб вироби не вийшли плоскими, слід використовувати високої жирності, кефір. Обов’язкова умова ідеального результату – кімнатна температура кисломолочного продукту.
- Влити яйця.
- Засипати цукор (1 ст. ложка).
- Підсолити. Перемішати. Достатньо користуватися віночком. Якщо скористаєтеся міксером, то тісто не буде тримати форму і розтечеться по сковорідці.
- Додати борошно.
- Влити олію соняшникову.
- Перемішати. Комков бути не повинно.
- Відставити в сторону. Маса зобов’язана підійти.
- Вишня для приготування повинна бути без кісточок.
- Влити воду.
- Сковорідку розігріти. Засипати цукор, що залишився.
- Додати масло вершкове. Перемішати.
- Коли рідина в сковорідці запіниться, покласти вишню. Протушкувати чверть години.
- Засипати крохмаль. Посипати ваніллю. Перемішати.
- Остудити. Соус готовий.
- Перемішати тісто. Настояти вісім хвилин.
- Розжарити сковорідку. Влити олію.
- Набрати ложкою тісто. Перемістити на сковорідку.
- Смажити з двох сторін.
- Викласти на тарілку. Полити соусом.
Пишні оладки на кефірі з бананом
Чудове, неймовірно смачна страва з пряним ароматом і бананами, що подобається всім членам сім’ї.
Інгредієнти:
- олія рафінована – 6 ст. ложок;
- переспевший банан – 1 шт.;
- мускатний горіх;
- кефір малої жирності – 250 мл;
- кориця;
- яйце – 1 куряче;
- борошно – 360 г;
- цукор – 1 ст. ложка;
- оцет яблучний – 1 ст. ложка;
- сода харчова – пол ч. ложечки.
Приготування:
- М’якоть банана нарізати. Потрібні дрібні кубики.
- Всипати цукор. Багато додавати не треба. Якщо банан солодкий, то можна обійтися без цукру.
- Толкучка розім’яти. Потрібно домогтися стану рідкої кашки.
- Влити яйце.
- Збити.
- Влити кефір, який має кімнатну температуру.
- Перемішати.
- Всипати борошно. Збити.
- Засипати прянощі. Перемішати. Вийде в’язка, густа маса.
- Всипати соду, яку погасили оцтом.
- Розмішати.
- Викладати ложкою на гарячу сковорідку з олією.
- Засмажити.
З додаванням сиру
Завдяки суміші сиру і кефіру ласощі виходить пишним, пористим і легким.
Інгредієнти:
- сіль;
- яйце – 2 шт.;
- масло для зажаривания;
- цукор – 85 м;
- кефір – 240 мл;
- борошно – 10 ст. ложок;
- сода – 5 м;
- мандаринові скоринки мелені – 5 р.
Приготування:
- Всипати цукор в миску.
- Підсолити.
- Влити яйця.
- Збити. Має вийти однорідне стан.
- Влити в окрему піалу кефір. Помістити сир.
- Вимішати.
- В отриману суміш влити яєчну.
- Розмішати.
- Засипати соду з борошном.
- Додати мелені мандаринові скоринки.
- Замісити тісто.
- Накрити кришкою.
- Відставити.
- Взяти велику ложку.
- Зачерпнути масу.
- Розподілити в сковорідці.
- Засмажити.
- Готово, коли оладки придбали золотий відтінок з двох сторін.
Бездріжджові оладки з розпушувачем
Приготувати оладки на кефірі дуже просто. Це швидкий і простий спосіб.
Інгредієнти:
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- кефір – 260 мл;
- олія соняшникова – 3 ст. ложки;
- борошно – 230 г;
- цукор – 45 г;
- яйце – 1 шт.;
- сіль.
Приготування:
- Кефір заздалегідь залишити в кімнаті. Потрібен обов’язково кімнатної температури.
- Влити яйце.
- Підсолити.
- Додати цукор.
- Збити.
- Всипати соду, потім борошно.
- Перемішати.
- Дати постояти чотири хвилини. Більше не перемішувати.
- Масло влити в сковороду.
- Розжарити.
- Набрати масу ложкою.
- Викласти в сковорідку.
- Засмажити. Колір повинен бути золотистим.
- Перевернути.
- Обсмажити.
З родзинками
Ці оладки належать до популярної російської кухні. Це дуже простий рецепт, який відрізняється особливим смаком, завдяки додаванню до складу родзинок.
Інгредієнти:
- цукор – 2 ст. ложки;
- родзинки – 2 ст. ложки;
- олія соняшникова – 120 мл;
- яйце – 2 курячих;
- борошно 160 г;
- кефір -250 мл
Приготування:
- Закинути родзинки в кухоль.
- Влити окріп.
- Залишити на годину.
- Взяти віночок. Збити цукор і яйця.
- Засипати розпушувач, потім борошно.
- Залити кефіром. Розмішати.
- Злити воду з родзинок.
- Перемістити в тісто. Розмішати.
- Відставити на пів години.
- Влити олію у сковорідку.
- Ложкою викласти оладки.
- Засмажити.