Не поспішайте позбавлятися від продуктів, якщо вони зіпсувалися. З них можна зробити, наприклад пишні оладки на кислому молоці. Особливо добре подавати їх з запалі з жару, з хрусткою скоринкою, з маслом, сметаною, медом або джемом.
Смачні і пишні оладки на кислому молоці
Найпростіший рецепт, що не вимагає особливих навичок, головне – наявність всіх інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- дві ст. ложки цукру;
- половина ч. ложки соди;
- півлітра кислого молока;
- пучку солі для смаку.
Процес приготування:
- В будь-якої ємності змішайте вміст яєць, цукру і солі.
- У цю масу влийте молочний продукт, дивіться, щоб була однорідна консистенція.
- Залишилося тільки акуратно всипати борошно, соду і ложкою викладати тісто на гарячу сковороду. Тримати на вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
Готуємо з додаванням дріжджів
Хоч цей рецепт і робить випічку більш калорійною, але і виходить вона ще більш пишною і насиченою.
Склад продуктів:
- 2 сільські яйця;
- пучку солі;
- 0,5 малий. ложки дріжджів;
- 50 грам цукру;
- 2 склянки кислого молока;
- приблизно 400 г борошна.
Послідовність дій:
- Пишні оладки з дріжджами готуються не так вже й складно. Для початку з’єднуємо дріжджі з теплою водою, не більше 39 градусів, всипаємо цукор і залишаємо на час, завестися.
- Беремо іншу ємність, вливаємо в неї вміст яєць, збиваємо їх, краще всього міксером. Потім додаємо цю масу до дріжджів.
- Окремо змішуємо борошно з сипучими інгредієнтами. Туди ж спочатку вливаємо масу з яєць і дріжджів, а потім і молоко. Повинна вийти трохи рідка консистенція.
- Накриваємо миску і прибираємо на годину для підняття.
- Після чого беремо невелику кількість тіста, відправляємо на гарячу сковороду і обсмажуємо до готовності.
Оладки на кислому молоці без яєць
Оладки на кислому молоці без яєць – рецепт для тих, у кого в холодильнику немає продукту, або не подобається присмак, який вони надають.
Необхідні продукти:
- 30 грам цукру;
- стакан кислого молока;
- щіпка солі;
- 300 грам борошна;
- 4 грама соди.
Процес приготування:
- У цьому рецепті слід починати готувати з молока. Його трохи нагріваємо і акуратно змішуємо з борошном. Так, щоб не було грудок. Повинна вийти однорідна маса.
- Тепер додаємо зазначені сипучі продукти, тобто сіль, соду і цукор. В результаті буде досить густа, тягуча суміш.
- Нагріваємо сковороду, робимо середню потужність і випікаємо з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини.
Доповнюємо рецепт сиром
Оладки на кислому молоці виходять досить м’якими, а якщо до них додати сир, то результат перевершить всі очікування.
Необхідні продукти:
- сиру – 200 грам;
- 200 мл кислого молока;
- 50 г цукру;
- 1/2 малий. ложки соди;
- два яйця;
- 2 р солі;
- 250 г борошна.
Послідовність дій:
- В будь-якої ємності перемішуємо молоко з сиром, ретельно все переминая.
- До отриманої маси додаємо сипучі інгредієнти, крім борошна і вбиваємо яйця.
- Через деякий час, починаємо вводити борошно, постійно помішуючи.
- Залишаємо на 15 хвилин, після чого можна починати готувати – обсмажувати невелику кількість тіста з обох сторін по 3 хвилини.
Несолодкі оладки на кислому молоці з кабачками
Чудовий, вітамінний рецепт для сніданку.
Необхідні продукти для страви:
- один середній кабачок;
- два яйця;
- 0,5 малий. ложки соди;
- два склянки кислого молока;
- сіль за своїм бажанням;
- близько 200 грам борошна.
Послідовність дій:
- Почнемо з подрібнення кабачка, його потрібно натерти на тертці або ж перебити з допомогою комбайна.
- В будь-якої ємності змішуємо яйця з молоком і сіллю.
- Туди ж додаємо соду і кабачок. Те, що вийшло, ретельно перебиваємо і з’єднуємо з борошном. Дивіться, щоб виявилася однорідна суміш достатньої густоти, чимось схожа на сметану.
- Ложкою набираємо приготоване тісто, викладаємо на гарячу сковороду і смажимо з двох сторін пару хвилин.
З яблуками
Ще один варіант приготування, який додає смаку звичайної страви. Відмінно підійде для сніданку або перекусу, особливо дітям. А поєднання яблука та кориці – просто ідеальне.
Необхідні інгредієнти:
- близько 100 грам цукру;
- п’ять яблук;
- яйце категорії С1;
- приблизно 300 мл кислого молока;
- 350 г борошна;
- 2 р солі;
- малий. ложка соди;
- 5 грам кориці за бажанням.
Процес приготування:
- Підготуйте велику миску, в якій будете змішувати всі продукти. У неї помістіть спочатку молоко, потім соду, сіль і цукор.
- В іншій ємності злегка збийте яйце і з’єднайте його з молоком.
- Залишилося тільки акуратно ввести муку, так щоб вийшла однорідна маса.
- Яблука необхідно очистити від шкірки, подрібнити ножем або терткою, присипати корицею і відправити до тесту.
- З отриманої суміші випікаємо круглі оладки на гарячій сковороді з двох сторін приблизно по 3 хвилини.
Ласощі для дітей з бананами
Якщо нагодувати дітей з ранку величезна проблема, спробуйте приготувати для них смачні оладки по цьому рецепту. Мало того, що вони будуть на молоці, яке ідеально підходить для цієї випічки, так ще і з корисним бананом. Зверніть увагу, що страва виходить калорійним.
Склад продуктів:
- одне сільське яйце;
- два стиглих банана;
- 350 грам борошна;
- близько 400 мл кислого молока;
- сіль за смаком;
- 50 мілілітрів окропу;
- 50 грам цукру.
Процес приготування:
- Для початку в миску розбиваємо яйце, перемішуємо його з цукром. Далі додаємо сіль і ретельно збиваємо, краще не руками, а міксером.
- Вливаємо молоко і знову збиваємо. Далі кладемо борошно і знову звертаємося за допомогою до міксери.
- Залишилося налити до суміші окріп. Він потрібен для того, щоб консистенція вийшла більш ніжною. Якщо результат у вас вийшов дуже рідким, виправити ситуацію можна за допомогою соди і оцту.
- Банани очистити і подрібнюємо. Можна порізати їх кружками, або просто перетворити в пюре. Те, що вийшло, змішуємо з іншими інгредієнтами.
- Невелику кількість тіста кладемо на сковороду і доводимо до готовності – смажимо з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини.