Пишні оладки на кислому молоці -7 смачних рецептів

Не поспішайте позбавлятися від продуктів, якщо вони зіпсувалися. З них можна зробити, наприклад пишні оладки на кислому молоці. Особливо добре подавати їх з запалі з жару, з хрусткою скоринкою, з маслом, сметаною, медом або джемом.

Смачні і пишні оладки на кислому молоці

Найпростіший рецепт, що не вимагає особливих навичок, головне – наявність всіх інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • дві ст. ложки цукру;
  • половина ч. ложки соди;
  • півлітра кислого молока;
  • пучку солі для смаку.

Процес приготування:

  • В будь-якої ємності змішайте вміст яєць, цукру і солі.
  • У цю масу влийте молочний продукт, дивіться, щоб була однорідна консистенція.
  • Залишилося тільки акуратно всипати борошно, соду і ложкою викладати тісто на гарячу сковороду. Тримати на вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку.

Готуємо з додаванням дріжджів

Хоч цей рецепт і робить випічку більш калорійною, але і виходить вона ще більш пишною і насиченою.

Склад продуктів:

  • 2 сільські яйця;
  • пучку солі;
  • 0,5 малий. ложки дріжджів;
  • 50 грам цукру;
  • 2 склянки кислого молока;
  • приблизно 400 г борошна.

Послідовність дій:

  • Пишні оладки з дріжджами готуються не так вже й складно. Для початку з’єднуємо дріжджі з теплою водою, не більше 39 градусів, всипаємо цукор і залишаємо на час, завестися.
  • Беремо іншу ємність, вливаємо в неї вміст яєць, збиваємо їх, краще всього міксером. Потім додаємо цю масу до дріжджів.
  • Окремо змішуємо борошно з сипучими інгредієнтами. Туди ж спочатку вливаємо масу з яєць і дріжджів, а потім і молоко. Повинна вийти трохи рідка консистенція.
  • Накриваємо миску і прибираємо на годину для підняття.
  • Після чого беремо невелику кількість тіста, відправляємо на гарячу сковороду і обсмажуємо до готовності.
Дивіться також:  Торт Негр в піні: класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Оладки на кислому молоці без яєць

Оладки на кислому молоці без яєць – рецепт для тих, у кого в холодильнику немає продукту, або не подобається присмак, який вони надають.

Необхідні продукти:

  • 30 грам цукру;
  • стакан кислого молока;
  • щіпка солі;
  • 300 грам борошна;
  • 4 грама соди.

Процес приготування:

  • У цьому рецепті слід починати готувати з молока. Його трохи нагріваємо і акуратно змішуємо з борошном. Так, щоб не було грудок. Повинна вийти однорідна маса.
  • Тепер додаємо зазначені сипучі продукти, тобто сіль, соду і цукор. В результаті буде досить густа, тягуча суміш.
  • Нагріваємо сковороду, робимо середню потужність і випікаємо з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини.

Доповнюємо рецепт сиром

Оладки на кислому молоці виходять досить м’якими, а якщо до них додати сир, то результат перевершить всі очікування.

Необхідні продукти:

  • сиру – 200 грам;
  • 200 мл кислого молока;
  • 50 г цукру;
  • 1/2 малий. ложки соди;
  • два яйця;
  • 2 р солі;
  • 250 г борошна.

Послідовність дій:

  • В будь-якої ємності перемішуємо молоко з сиром, ретельно все переминая.
  • До отриманої маси додаємо сипучі інгредієнти, крім борошна і вбиваємо яйця.
  • Через деякий час, починаємо вводити борошно, постійно помішуючи.
  • Залишаємо на 15 хвилин, після чого можна починати готувати – обсмажувати невелику кількість тіста з обох сторін по 3 хвилини.

Несолодкі оладки на кислому молоці з кабачками

Чудовий, вітамінний рецепт для сніданку.

Необхідні продукти для страви:

  • один середній кабачок;
  • два яйця;
  • 0,5 малий. ложки соди;
  • два склянки кислого молока;
  • сіль за своїм бажанням;
  • близько 200 грам борошна.

Послідовність дій:

  • Почнемо з подрібнення кабачка, його потрібно натерти на тертці або ж перебити з допомогою комбайна.
  • В будь-якої ємності змішуємо яйця з молоком і сіллю.
  • Туди ж додаємо соду і кабачок. Те, що вийшло, ретельно перебиваємо і з’єднуємо з борошном. Дивіться, щоб виявилася однорідна суміш достатньої густоти, чимось схожа на сметану.
  • Ложкою набираємо приготоване тісто, викладаємо на гарячу сковороду і смажимо з двох сторін пару хвилин.
Дивіться також:  Шоколадний чізкейк – 7 рецептів

З яблуками

Ще один варіант приготування, який додає смаку звичайної страви. Відмінно підійде для сніданку або перекусу, особливо дітям. А поєднання яблука та кориці – просто ідеальне.

Необхідні інгредієнти:

  • близько 100 грам цукру;
  • п’ять яблук;
  • яйце категорії С1;
  • приблизно 300 мл кислого молока;
  • 350 г борошна;
  • 2 р солі;
  • малий. ложка соди;
  • 5 грам кориці за бажанням.

Процес приготування:

  • Підготуйте велику миску, в якій будете змішувати всі продукти. У неї помістіть спочатку молоко, потім соду, сіль і цукор.
  • В іншій ємності злегка збийте яйце і з’єднайте його з молоком.
  • Залишилося тільки акуратно ввести муку, так щоб вийшла однорідна маса.
  • Яблука необхідно очистити від шкірки, подрібнити ножем або терткою, присипати корицею і відправити до тесту.
  • З отриманої суміші випікаємо круглі оладки на гарячій сковороді з двох сторін приблизно по 3 хвилини.

Ласощі для дітей з бананами

Якщо нагодувати дітей з ранку величезна проблема, спробуйте приготувати для них смачні оладки по цьому рецепту. Мало того, що вони будуть на молоці, яке ідеально підходить для цієї випічки, так ще і з корисним бананом. Зверніть увагу, що страва виходить калорійним.

Склад продуктів:

  • одне сільське яйце;
  • два стиглих банана;
  • 350 грам борошна;
  • близько 400 мл кислого молока;
  • сіль за смаком;
  • 50 мілілітрів окропу;
  • 50 грам цукру.

Процес приготування:

  • Для початку в миску розбиваємо яйце, перемішуємо його з цукром. Далі додаємо сіль і ретельно збиваємо, краще не руками, а міксером.
  • Вливаємо молоко і знову збиваємо. Далі кладемо борошно і знову звертаємося за допомогою до міксери.
  • Залишилося налити до суміші окріп. Він потрібен для того, щоб консистенція вийшла більш ніжною. Якщо результат у вас вийшов дуже рідким, виправити ситуацію можна за допомогою соди і оцту.
  • Банани очистити і подрібнюємо. Можна порізати їх кружками, або просто перетворити в пюре. Те, що вийшло, змішуємо з іншими інгредієнтами.
  • Невелику кількість тіста кладемо на сковороду і доводимо до готовності – смажимо з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини.
Дивіться також:  Сирний крем для бісквітного торта — 8 рецептів
Прокрутка до верху