Смачні пишні сирники із сиру легко зробити в домашніх умовах. Це можна зробити і на сковороді, і в духовці. Добавки у вигляді ванільного цукру, цедри та інших ароматних компонентів допоможуть поліпшити смак готового продукту.
Класичні пишні сирники із сиру
Склад продуктів: 720 г сиру, 40 г сметани, 3 великих яйця, 60 г цукрового піску, 6 г соди, вершкове масло, 90 г високосортного борошна. Як зробити пишні сирники за класичним рецептом, розповідається далі.
- Сир розминається виделкою, до нього додаються всі сирі яйця, пісок і сметана. Інгредієнти ретельно перемішуються до однорідності.
- У масу з відстані борошно просіюється з харчової негашеного содою.
- Після чергового перемішування суміші мокрими руками ліпляться круглі плоскі заготовки.
- Вони обсмажуються на добре розігрітому вершковому маслі.
Подається з будь-яким ягідним джемом.
Рецепт приготування в духовці
Склад компонентів: 340 г жирного сиру, 2 великих яйця, 3 ст. л. борошна найвищого гатунку і цукрового піску, велика щіпка солі, ванільний цукор за смаком.
- Сирі яйця акуратно поділяються на складові. Біла частина з сіллю збивається в щільну піну міксером. Якщо після перевертання миски маса не стікає вниз, значить, вона досить збита.
- Якщо сир з великими зернами, його потрібно перетерти через дрібне сито. Далі молочний продукт збивається з двома видами цукру та рештою частинами яєць.
- Коли сирна суміш стане однорідною, у неї всипається просеянная борошно. Складові добре перемішуються.
- Збиті білки додавати потрібно акуратно, вмішуючи широкої силіконової лопаткою. Рухи робити зверху вниз.
- Готове тісто розкладається по силіконових формочках для кексів.
Випікаються сирники в духовці близько півгодини при 190-200 градусах.
З манкою
Склад компонентів: 420 г сиру, велике яйце, 4-5 ст. л. манної крупи, 2,5-3 ст. л. цукру-піску, стільки ж першосортної просіяного борошна, щіпка ванілі.
- Сире яєчко виливається в миску і посипається піском. Не варто додавати багато цукру, інакше страва буде горіти при обсмажуванні на сковороді.
- Суміш збивається до появи білосніжної піни. Сюди ж всипається манна крупа. Після ретельного перемішування маса залишається на 10-12 хвилин. Коли крупа трохи набубнявіє, до неї відправляється розім’яту виделкою сир.
- Під кінець додається борошно, просеянная з ваніллю.
- Замішується дуже ніжне тісто. З нього змоченими у воді руками формуються мініатюрні плоскі коржі.
Апетитні сирники з манкою обсмажують до рум’яного кольору на добре розігрітому жирі.
Покроковий рецепт від Юлії Висоцької
Склад продуктів: 2 ст. л. соку лайма чи лимона, 360 г домашнього сиру, велике яйце, 60 г просіяного борошна і цукру-піску, дрібка солі.
- Сир розминається виделкою, до нього виливається сік лайма чи лимона, сире яйце, додається пісок, кількість якого можна збільшувати або зменшувати за власним смаком.
- В отриману масу борошно просіюється. Якщо не пропустити її через сито, то готові сирники вийдуть занадто тугими.
- Замішується однорідне тісто. З нього формуються кульки, які приминаються на долоні.
Вироби обсмажуються на суміші вершкового масла і олії до апетитної золотавості.
Без яєць
Склад продуктів: кіло жирного сиру, трохи дрібної солі, 3-4 ст. л. цукрового піску, 10-12 ст. л. пшеничного борошна.
- Сир добре розминається виделкою, після чого до нього просіваються всі заявлені сухі компоненти.
- Вимішується однорідне м’яке тісто.
- Маса повинна постояти близько півгодини в прохолоді. Щоб тісто не обветривалось, його потрібно накрити харчовою плівкою.
- Суміш скочується в щільну ковбаску, яка розрізається невеликими кружечками. Кожен з них зверху злегка розкочується качалкою.
- Сирники обсмажують на добре розігрітому маслі. Краще використовувати суміш з рослинного і вершкового компонента.
- Такі коржі смажаться дуже швидко, тому потрібно постійно слідкувати за ними, щоб не підгоріли.
Подається з цукровою пудрою і свіжими ягодами.
Спосіб готування з шоколадом
Склад компонентів: 630 г жирного сиру, по половинці склянки борошна найвищого гатунку і цукрового піску, велика щіпка ваніліну, столове яйце, 120 г чорного шоколаду, чашка вівсяних пластівців.
- До сиру виливається сире яйце, переміщуються всі сипучі компоненти, крім борошна і пластівців. Масу потрібно дуже добре перемішати і залишити при кімнатній температурі на 6-7 хвилин. За цей час манка набухне.
- Далі в тісто всипається просеянная борошно.
- Тісто ділиться на однакові частини. Катаються маленькі кульки, які в подальшому розминаються в коржі.
- Посередині кожної заготовки укладається шматочок шоколаду. Краї надійно закріплюються.
- Сформовані сирники обвалюються в вівсяних пластівцях.
- Ласощі обсмажують на розігрітому маслі з кожного боку до рум’яної скоринки.
Сирники викладаються на паперові серветки для видалення надлишок жиру, і подаються до столу.
Ванільні сирник з апельсиновою цедрою
Склад компонентів: півкіло жирного сиру, 270 г сметани, 12 г ванільного цукру і цілий стакан звичайного, 2 ст. ложки крохмалю, 3 великих яйця, 1 ст. л. тертої апельсинової цедри.
- По містку миску складається сир, всипати всі сухі інгредієнти.
- Після перемішування продуктів до них вливається сметана, вбивається яйце, додається апельсинова цедра. При натиранні на дрібне тертці не зачіпати білу м’яку частину на апельсині.
- Вміст миски збивається міксером на середній швидкості протягом 3-4 хвилин. Далі маса переливається в одну велику або кілька дрібних силіконових формочок. Попередньо вони злегка змазують вершковим маслом.
- Форми прибираються в добре розігрітий духову шафу на 45-55 хвилин. Оптимальна температура 180-190 градусів.
До столу подаються злегка остиглі сирник. Смачно доповнювати їх сметаною з цукром або будь-яким фруктовим/ягідним джемом.