Пишні сирники з сиру – 7 рецептів приготування

Смачні пишні сирники із сиру легко зробити в домашніх умовах. Це можна зробити і на сковороді, і в духовці. Добавки у вигляді ванільного цукру, цедри та інших ароматних компонентів допоможуть поліпшити смак готового продукту.

Класичні пишні сирники із сиру

Склад продуктів: 720 г сиру, 40 г сметани, 3 великих яйця, 60 г цукрового піску, 6 г соди, вершкове масло, 90 г високосортного борошна. Як зробити пишні сирники за класичним рецептом, розповідається далі.

  • Сир розминається виделкою, до нього додаються всі сирі яйця, пісок і сметана. Інгредієнти ретельно перемішуються до однорідності.
  • У масу з відстані борошно просіюється з харчової негашеного содою.
  • Після чергового перемішування суміші мокрими руками ліпляться круглі плоскі заготовки.
  • Вони обсмажуються на добре розігрітому вершковому маслі.

Подається з будь-яким ягідним джемом.

Рецепт приготування в духовці

Склад компонентів: 340 г жирного сиру, 2 великих яйця, 3 ст. л. борошна найвищого гатунку і цукрового піску, велика щіпка солі, ванільний цукор за смаком.

  • Сирі яйця акуратно поділяються на складові. Біла частина з сіллю збивається в щільну піну міксером. Якщо після перевертання миски маса не стікає вниз, значить, вона досить збита.
  • Якщо сир з великими зернами, його потрібно перетерти через дрібне сито. Далі молочний продукт збивається з двома видами цукру та рештою частинами яєць.
  • Коли сирна суміш стане однорідною, у неї всипається просеянная борошно. Складові добре перемішуються.
  • Збиті білки додавати потрібно акуратно, вмішуючи широкої силіконової лопаткою. Рухи робити зверху вниз.
  • Готове тісто розкладається по силіконових формочках для кексів.

Випікаються сирники в духовці близько півгодини при 190-200 градусах.

З манкою

Склад компонентів: 420 г сиру, велике яйце, 4-5 ст. л. манної крупи, 2,5-3 ст. л. цукру-піску, стільки ж першосортної просіяного борошна, щіпка ванілі.

Дивіться також:  Рецепт сирників з сиру в духовці

  • Сире яєчко виливається в миску і посипається піском. Не варто додавати багато цукру, інакше страва буде горіти при обсмажуванні на сковороді.
  • Суміш збивається до появи білосніжної піни. Сюди ж всипається манна крупа. Після ретельного перемішування маса залишається на 10-12 хвилин. Коли крупа трохи набубнявіє, до неї відправляється розім’яту виделкою сир.
  • Під кінець додається борошно, просеянная з ваніллю.
  • Замішується дуже ніжне тісто. З нього змоченими у воді руками формуються мініатюрні плоскі коржі.

Апетитні сирники з манкою обсмажують до рум’яного кольору на добре розігрітому жирі.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Склад продуктів: 2 ст. л. соку лайма чи лимона, 360 г домашнього сиру, велике яйце, 60 г просіяного борошна і цукру-піску, дрібка солі.

  • Сир розминається виделкою, до нього виливається сік лайма чи лимона, сире яйце, додається пісок, кількість якого можна збільшувати або зменшувати за власним смаком.
  • В отриману масу борошно просіюється. Якщо не пропустити її через сито, то готові сирники вийдуть занадто тугими.
  • Замішується однорідне тісто. З нього формуються кульки, які приминаються на долоні.

Вироби обсмажуються на суміші вершкового масла і олії до апетитної золотавості.

Без яєць

Склад продуктів: кіло жирного сиру, трохи дрібної солі, 3-4 ст. л. цукрового піску, 10-12 ст. л. пшеничного борошна.

  • Сир добре розминається виделкою, після чого до нього просіваються всі заявлені сухі компоненти.
  • Вимішується однорідне м’яке тісто.
  • Маса повинна постояти близько півгодини в прохолоді. Щоб тісто не обветривалось, його потрібно накрити харчовою плівкою.
  • Суміш скочується в щільну ковбаску, яка розрізається невеликими кружечками. Кожен з них зверху злегка розкочується качалкою.
  • Сирники обсмажують на добре розігрітому маслі. Краще використовувати суміш з рослинного і вершкового компонента.
  • Такі коржі смажаться дуже швидко, тому потрібно постійно слідкувати за ними, щоб не підгоріли.
Дивіться також:  Львівський сирник – супер смачні рецепти

Подається з цукровою пудрою і свіжими ягодами.

Спосіб готування з шоколадом

Склад компонентів: 630 г жирного сиру, по половинці склянки борошна найвищого гатунку і цукрового піску, велика щіпка ваніліну, столове яйце, 120 г чорного шоколаду, чашка вівсяних пластівців.

  • До сиру виливається сире яйце, переміщуються всі сипучі компоненти, крім борошна і пластівців. Масу потрібно дуже добре перемішати і залишити при кімнатній температурі на 6-7 хвилин. За цей час манка набухне.
  • Далі в тісто всипається просеянная борошно.
  • Тісто ділиться на однакові частини. Катаються маленькі кульки, які в подальшому розминаються в коржі.
  • Посередині кожної заготовки укладається шматочок шоколаду. Краї надійно закріплюються.
  • Сформовані сирники обвалюються в вівсяних пластівцях.
  • Ласощі обсмажують на розігрітому маслі з кожного боку до рум’яної скоринки.

Сирники викладаються на паперові серветки для видалення надлишок жиру, і подаються до столу.

Ванільні сирник з апельсиновою цедрою

Склад компонентів: півкіло жирного сиру, 270 г сметани, 12 г ванільного цукру і цілий стакан звичайного, 2 ст. ложки крохмалю, 3 великих яйця, 1 ст. л. тертої апельсинової цедри.

  • По містку миску складається сир, всипати всі сухі інгредієнти.
  • Після перемішування продуктів до них вливається сметана, вбивається яйце, додається апельсинова цедра. При натиранні на дрібне тертці не зачіпати білу м’яку частину на апельсині.
  • Вміст миски збивається міксером на середній швидкості протягом 3-4 хвилин. Далі маса переливається в одну велику або кілька дрібних силіконових формочок. Попередньо вони злегка змазують вершковим маслом.
  • Форми прибираються в добре розігрітий духову шафу на 45-55 хвилин. Оптимальна температура 180-190 градусів.

До столу подаються злегка остиглі сирник. Смачно доповнювати їх сметаною з цукром або будь-яким фруктовим/ягідним джемом.

Прокрутка до верху