Пісне меню – смачні рецепти під час посту!

У деяких людей є думка, що меню, яке не містить м’ясні продукти, більш убоге. Однак якщо правильно підходити до складання меню та приготування пісної їжі можна відкривати для себе нові інгредієнти і поповнити свою кулінарну книгу новими смачними стравами.
В будь-який день православного посту забороняється вживання м’ясних продуктів. Також у певні дні не можна зловживати молоком, сиром, вершковим олією, рибою та ікрою. Найсуворішим є Великий піст. У цей час дозволяється вживання тільки рослинної їжі. Можна готувати чудові страви з овочів, грибів, горіхів, сухарів, фруктів і сухофруктів.

Пісне меню смачні рецепти під час посту

Рагу з овочів і гарбуза

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для рагу з овочів і гарбуза:

1. 500 г гарбуза.
2. 200 г селери.
3. 1 морквина.
4. 1 цибулина.
5. 2 болгарських перцю.
6. 2 помідора.
7. 50 р олії соняшника.
8. 4 зубч. часнику.

Приготування рагу з овочів і гарбуза

Для приготування цієї страви необхідно зовсім небагато часу. Овочі добре вимивається, очищаються і нарізаються. Рагу запікається в духовці або просто тушкується на плиті.
Перець нарізати великими шматочками. Помідори розрізають приблизно на 4 частини. Можна дрібніше. Часник подрібнюється за допомогою чесночницы або нарізають дрібними шматочками. Овочі обсмажуються на сковорідці з олією, заливаються водою (половина склянки) і тушкують на невеликому вогні 20 хвилин. Блюдо посипається свіжою зеленню. В доповнення подається гарбуз у будь-якому вигляді.

Чечевичное пюре в мультиварці

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 2.

Склад продуктів для стального пюре в мультиварці:

1. 400 г сочевиці.
2. 2 цибулини.
3. 2 зубч. часнику.
4. 2 ст. л. олії соняшника.
5. Сіль.
6. Спеції.
7. Аджика (можна замінити морсом).

Дивіться також:  Суп з цвітної капусти з куркою – 8 кращих рецептів

Приготування сочевичного пюре в мультиварці

На час приготування сочевиці впливає її колір. Сочевиця червоного кольору вариться швидше, ніж зелена. Сочевиця замочується в прохолодній воді і залишають на 30 хвилин. У цей час можна підготувати овочі.
Цибуля і морква очищаються, нарізати дрібними шматочками і обсмажують в ємності мультиварки. Потім до них відправляється сочевиця, аджика або морс. Інгредієнти заливаються водою (1,5 л).
Мультиварка виставляється на програму «Гасіння» і накривається кришкою. Страва готується 50 хвилин. Сіль і перець додаються за смаком. Каша перемішується через 20 хвилин після включення мультиварки. Прикрасити пюре можна за допомогою грінок або зелені.

Пісний гаспачо

Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2.

Склад продуктів для пісного гаспачо:

1. 3 помідора.
2. 2 огірка.
3. 1 болгарський перець.
4. 2 зубч. часнику.
5. 0.5 шт. цибулі.
6. Сіль.
7. Чорний перець.
8. 2 ст. л. оливкової олії.
9. 1 пучок зелені.
10. Перець чилі (можна замінити соусом табаско).

Приготування пісного гаспачо

Огірок і помідор очищаються від шкірки. Перець позбавляється від насіння. Від перцю чилі відрізається невеликий шматочок. Половина болгарського перцю нарізати на кубики. Цибулю нарізати дрібними шматочками. Зелень ретельно вимивається.
Помідори з огірком, половиною болгарського перцю, шматочком перцю чилі, часником, сіллю, меленим перцем і чуточкой зелені подрібнюються за допомогою блендера до однорідності. Суп розливають по тарілках. Прикрашається болгарським перцем, цибулею і зеленню і поливається оливковою олією. Супчик подається в холодному вигляді.

Пісне вівсяне печиво

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 12.

Склад продуктів для пісного вівсяного печива:

1. 2 ст. л. вівсяних пластівців.
2. ½ Ч. л. харчової соди.
3. 50 мл олії соняшника.
4. ½ Ч. л. оцту.
5. 2 склянки борошна.
6. 1 склянка розсолу.

Дивіться також:  Рецепт курячих фаршированих рулетиків

Приготування пісного вівсяного печива

Для приготування смачного печива з вівсяних пластівців необхідно злити розсіл з консервованих огірків чи помідорів. Розсіл виливається в ємність блендера. До нього додається вівсянка, олія соняшника, цукровий пісок і борошно. Харчова сода (0,5 ч. л.) гаситься за допомогою оцту або соку лимона, і відправляється до інших продуктів.
Тісто замішується за допомогою блендера до однорідного стану. При відсутності блендера використовується столова ложка або віночок. Духовка ставиться розігріватися. Деко застеляється пергаментним папером або змащується олією.
Тісто видавлюється на деко за допомогою кулінарного мішка. Печиво розташовується на відстані один від одного. Печиво випікається 20 хвилин до рум’яного кольору.

Прокрутка до верху