Пісні млинці так само смачні, як і їхні побратими, тісто яких заснована на продуктах тваринного походження. Характерною рисою пісного варіанту є його спрощеність – такі млинці не вимагають тривалого збивання.
Прості пісні млинці на воді
Наведені нижче рецепти будуть актуальні для двох категорій людей: дотримують пост і схильних до харчової алергії. І, звичайно, обов’язково знайдуться і просто цінителі таких млинців, адже вони теж дуже смачні.
Що потрібно взяти:
- борошно – 350 г;
- воду – три склянки;
- олія рослинна (без запаху) – 75 мл;
- цукор – 40 г;
- соду – 23 ч. л.;
- кислоту (лимонний сік або оцет) – пару крапель;
- сіль – щіпка.
Покрокові рекомендації по приготуванню смачних пісних млинців на воді:
- У воді кімнатної температури розводимо кислоту разом з цукром і сіллю.
- Борошно з’єднуємо з содою і поетапно вмішуємо у воду.
- Як і в багатьох класичних рецептах тіста, масло вводимо останнім.
- І зробивши останній заміс, відразу приступаємо до приготування млинців.
От і все. На «Раз! Два! Три!» ми отримуємо прості в приготуванні, але ідеальні у виконанні пісні млинці.
На мінеральній воді
На 750 мл води з газами беремо:
- борошно – 3 склянки;
- цукор – 150 г;
- сіль – 14 ч. л.;
- масло рослинне – 50 мл
Завдяки присутності в мінеральній воді бульбашок газу, готові млинці виходять повітряними і легкими.
Щоб приготувати пісні млинці на мінералці, потрібно буде зробити всього 4 маніпуляції:
- Взяти борошно, сіль, цукор і перемішати.
- Влити до сипких інгредієнтів мінералку. При цьому процес замішування не припиняємо ні на секунду.
- Додати останній інгредієнт – масло і виконати фінальний заміс тіста.
- Приступити до обсмажуванню пісних млинці на сковороді.
Використавши весь обсяг тесту, приступаємо до дегустації смачної і до неподобства простого у виконанні ласощі до чайного чи кавового напою.
Пісні млинці на чаї
Нам потрібні:
- чорний або зелений чай – півтори склянки;
- борошно – 9 ст. л. з хорошою гіркою;
- розпушувач – 1,5 ч. л.;
- цукор – 4,5 ст. л.;
- масло рослинне – 1,5 ст. л.;
- сіль – щіпка.
Щоб втілити в життя задумане, виконуємо наступні маніпуляції:
- Чай необхідно попередньо заварити. Так як до моменту з’єднання з іншими інгредієнтами, а конкретно з маслом, цукром і сіллю, чай повинен бути остившім.
- Завершивши заміс раніше сполучених інгредієнтів, акуратно вводимо борошно з розпушувачем.
- Досягаємо повної однорідності тесту і приступаємо до обсмажуванню рум’яних млинців.
Подаємо млинці з улюбленою начинкою або вприкуску з варенням.
Готуємо на розсолі
Для приготування млинців на розсолі будуть потрібні:
- борошно – до півкіло;
- розсіл від помідорів або огірків (не мутний) – 1500 мл;
- масло рослинне – 50 мл;
- сода – 1,5 ч. л.
Замішування тіста, де за основу взято розсіл, займе всього пару хвилин вашого часу:
- З’єднуємо борошно з содою і відразу вливаємо до них розсіл і масло.
- Замішуємо до повної однорідності і, не зволікаючи ні хвилини, так як розсіл може піти в осад, приступаємо до випікання млинців.
Млинці на розсолі мають приємний пряний аромат з-за наявності в розсолі традиційних для солінь спецій. Краще поєднуються такі млинці з начинкою з овочів і грибів.
З яблучним і лимонним соком
Інгредієнти для пісних млинців на двох видах соку:
- сік яблучний – 150 мл;
- лимонний сік – 15 мл;
- вода – 2,5 склянки;
- борошно – 1,5 склянки;
- цукор – 0,5 склянки;
- розпушувач – 15 г;
- масло – 25 мл
Приступимо до приготування пісних млинців на соці:
- Приготування починаємо з з’єднання сипучих продуктів.
- Потім аналогічну дію здійснюємо з рідкими інгредієнтами. При цьому всі вони повинні бути кімнатної температури.
- Розділивши рідину на дві частини, вливаємо її до суміші з сипучих.
- Розмішавши, вводимо другу порцію і замішуємо до отримання класичного тесту для млинців.
- Змастити сковороду маслом, смажимо соковиті млинці.
Такі млинці ідеально поєднуються з солодкою начинкою і варенням.
Млинці на соєвому молоці
Наступний рецепт не такий швидкий, як раніше представлені. Тісто для його реалізації вимагає настоювання протягом 2 годин. При цьому млинці припадуть до смаку навіть завзятих противників пісних страв.
Для приготування тіста для млинців на соєвому молоці підготуємо:
- соєве молоко – 150 мл;
- борошно – 200 г;
- воду – 150 мл;
- маргарин (рослинний) – 75 г;
- мед – 45 г;
- цукор – 40 г;
- сіль – щіпка.
Покроковий рецепт:
- Відміряємо потрібну кількість борошна, солі і цукру, а потім змішуємо ці компоненти з розтопленим маргарином, теплою водою і соєвим молоком.
- Перемішавши склад, накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на пару годин.
- Після закінчення цього часу приступаємо до приготування чудових млинців.
Бажаємо вам, а також вашим гостям з насолодою їсти такий десерт і дивуватися його незрівнянним смаковими якостями.
З додаванням дріжджів
А тепер, враховуючи популярність панкейків, представляємо вашій увазі рецепт пісних млинців на дріжджах за старовинним рецептом. Метод вимагає тривалого відстань тесту, тому замішувати його краще з вечора, а смажити блін – вранці.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – півтори склянки;
- борошно гречана – 45 г;
- свіжі пресовані дріжджі – 25 г;
- цукор – 25 г;
- сіль – 8 г;
- олія – за смаком, для смаження;
- вода – скільки буде потрібно, але не менше склянки.
Щоб приготувати ідеальні пісні млинці на дріжджах, виконуємо наступні рекомендації:
- Приблизно за 12 годин до початку смаження млинців змішуємо всю масу гречаної і половину маси пшеничного борошна.
- Вливаємо до суміші двох сортів борошна дріжджі, розведені в 12 склянки теплої води. Перемішавши склад, відправляємо його в холодильник.
- З ранку або просто через 12 годин вмішуємо залишився кількість пшеничного борошна, сіль, цукор.
- Знову даємо тісту постояти, чекаючи збільшення маси. Буде потрібно близько півгодини.
- Тепер невеликими порціями вливаємо теплу воду, домагаючись густої консистенції тесту – воно повинно бути, як жирна сметана.
- І тільки тепер приступаємо до приготування млинців.
Вони виходять пишними, смачними, як в селі у бабусі. Витрачений час окупає себе з лишком!
На рисовому відварі
Для приготування беремо:
- борошно – 500 г;
- масло рослинне – 100 мл;
- рис – 340 г;
- цукор – 75 г;
- соди – 1 ч. л.;
- родзинки – 1 стакан;
- сіль – щіпка.
Приступимо до приготування:
- Зазначене кількість рису відварюємо в трьох літрах води до готовності. Після проціджування рисового відвару у вас повинно вийти близько 1,5 літрів готової основи для млинців. При цьому відвар не повинен бути надмірно густим: допустима густина – рідкий кисіль. До з’єднання з іншими інгредієнтами відвар необхідно остудити.
- У відвар вмішуємо борошно, цукор, сіль, масло і соду.
- Рідка сметана – саме такої консистенції повинно вийти тісто для млинців.
Такі млинці відмінно поєднуються з начинкою з солодкого родзинок. Щоб зробити це ласощі, промиваємо і ненадовго запарюємо родзинки в солодкій гарячій воді.
Пісні млинці незалежно від технології приготування і інгредіентного складу виходять смачними і апетитними. Серед їх переваг варто відзначити більш широкий перелік допустимих рідких основ, а в окремих випадках і прискорений спосіб замішування тіста.