Пісні млинці – 8 рецептів швидкого і смачного приготування

Пісні млинці так само смачні, як і їхні побратими, тісто яких заснована на продуктах тваринного походження. Характерною рисою пісного варіанту є його спрощеність – такі млинці не вимагають тривалого збивання.

Прості пісні млинці на воді

Наведені нижче рецепти будуть актуальні для двох категорій людей: дотримують пост і схильних до харчової алергії. І, звичайно, обов’язково знайдуться і просто цінителі таких млинців, адже вони теж дуже смачні.

Що потрібно взяти:

  • борошно – 350 г;
  • воду – три склянки;
  • олія рослинна (без запаху) – 75 мл;
  • цукор – 40 г;
  • соду – 23 ч. л.;
  • кислоту (лимонний сік або оцет) – пару крапель;
  • сіль – щіпка.

Покрокові рекомендації по приготуванню смачних пісних млинців на воді:

  • У воді кімнатної температури розводимо кислоту разом з цукром і сіллю.
  • Борошно з’єднуємо з содою і поетапно вмішуємо у воду.
  • Як і в багатьох класичних рецептах тіста, масло вводимо останнім.
  • І зробивши останній заміс, відразу приступаємо до приготування млинців.

От і все. На «Раз! Два! Три!» ми отримуємо прості в приготуванні, але ідеальні у виконанні пісні млинці.

На мінеральній воді

На 750 мл води з газами беремо:

  • борошно – 3 склянки;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – 14 ч. л.;
  • масло рослинне – 50 мл

Завдяки присутності в мінеральній воді бульбашок газу, готові млинці виходять повітряними і легкими.

Щоб приготувати пісні млинці на мінералці, потрібно буде зробити всього 4 маніпуляції:

  • Взяти борошно, сіль, цукор і перемішати.
  • Влити до сипких інгредієнтів мінералку. При цьому процес замішування не припиняємо ні на секунду.
  • Додати останній інгредієнт – масло і виконати фінальний заміс тіста.
  • Приступити до обсмажуванню пісних млинці на сковороді.

Використавши весь обсяг тесту, приступаємо до дегустації смачної і до неподобства простого у виконанні ласощі до чайного чи кавового напою.

Дивіться також:  Рецепт млинців на сироватці з фото

Пісні млинці на чаї

Нам потрібні:

  • чорний або зелений чай – півтори склянки;
  • борошно – 9 ст. л. з хорошою гіркою;
  • розпушувач – 1,5 ч. л.;
  • цукор – 4,5 ст. л.;
  • масло рослинне – 1,5 ст. л.;
  • сіль – щіпка.

Щоб втілити в життя задумане, виконуємо наступні маніпуляції:

  • Чай необхідно попередньо заварити. Так як до моменту з’єднання з іншими інгредієнтами, а конкретно з маслом, цукром і сіллю, чай повинен бути остившім.
  • Завершивши заміс раніше сполучених інгредієнтів, акуратно вводимо борошно з розпушувачем.
  • Досягаємо повної однорідності тесту і приступаємо до обсмажуванню рум’яних млинців.

Подаємо млинці з улюбленою начинкою або вприкуску з варенням.

Готуємо на розсолі

Для приготування млинців на розсолі будуть потрібні:

  • борошно – до півкіло;
  • розсіл від помідорів або огірків (не мутний) – 1500 мл;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • сода – 1,5 ч. л.

Замішування тіста, де за основу взято розсіл, займе всього пару хвилин вашого часу:

  • З’єднуємо борошно з содою і відразу вливаємо до них розсіл і масло.
  • Замішуємо до повної однорідності і, не зволікаючи ні хвилини, так як розсіл може піти в осад, приступаємо до випікання млинців.

Млинці на розсолі мають приємний пряний аромат з-за наявності в розсолі традиційних для солінь спецій. Краще поєднуються такі млинці з начинкою з овочів і грибів.

З яблучним і лимонним соком

Інгредієнти для пісних млинців на двох видах соку:

  • сік яблучний – 150 мл;
  • лимонний сік – 15 мл;
  • вода – 2,5 склянки;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • розпушувач – 15 г;
  • масло – 25 мл

Приступимо до приготування пісних млинців на соці:

  • Приготування починаємо з з’єднання сипучих продуктів.
  • Потім аналогічну дію здійснюємо з рідкими інгредієнтами. При цьому всі вони повинні бути кімнатної температури.
  • Розділивши рідину на дві частини, вливаємо її до суміші з сипучих.
  • Розмішавши, вводимо другу порцію і замішуємо до отримання класичного тесту для млинців.
  • Змастити сковороду маслом, смажимо соковиті млинці.
Дивіться також:  Рецепт французьких млинців і крепів

Такі млинці ідеально поєднуються з солодкою начинкою і варенням.

Млинці на соєвому молоці

Наступний рецепт не такий швидкий, як раніше представлені. Тісто для його реалізації вимагає настоювання протягом 2 годин. При цьому млинці припадуть до смаку навіть завзятих противників пісних страв.

Для приготування тіста для млинців на соєвому молоці підготуємо:

  • соєве молоко – 150 мл;
  • борошно – 200 г;
  • воду – 150 мл;
  • маргарин (рослинний) – 75 г;
  • мед – 45 г;
  • цукор – 40 г;
  • сіль – щіпка.

Покроковий рецепт:

  • Відміряємо потрібну кількість борошна, солі і цукру, а потім змішуємо ці компоненти з розтопленим маргарином, теплою водою і соєвим молоком.
  • Перемішавши склад, накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на пару годин.
  • Після закінчення цього часу приступаємо до приготування чудових млинців.

Бажаємо вам, а також вашим гостям з насолодою їсти такий десерт і дивуватися його незрівнянним смаковими якостями.

З додаванням дріжджів

А тепер, враховуючи популярність панкейків, представляємо вашій увазі рецепт пісних млинців на дріжджах за старовинним рецептом. Метод вимагає тривалого відстань тесту, тому замішувати його краще з вечора, а смажити блін – вранці.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – півтори склянки;
  • борошно гречана – 45 г;
  • свіжі пресовані дріжджі – 25 г;
  • цукор – 25 г;
  • сіль – 8 г;
  • олія – за смаком, для смаження;
  • вода – скільки буде потрібно, але не менше склянки.

Щоб приготувати ідеальні пісні млинці на дріжджах, виконуємо наступні рекомендації:

  • Приблизно за 12 годин до початку смаження млинців змішуємо всю масу гречаної і половину маси пшеничного борошна.
  • Вливаємо до суміші двох сортів борошна дріжджі, розведені в 12 склянки теплої води. Перемішавши склад, відправляємо його в холодильник.
  • З ранку або просто через 12 годин вмішуємо залишився кількість пшеничного борошна, сіль, цукор.
  • Знову даємо тісту постояти, чекаючи збільшення маси. Буде потрібно близько півгодини.
  • Тепер невеликими порціями вливаємо теплу воду, домагаючись густої консистенції тесту – воно повинно бути, як жирна сметана.
  • І тільки тепер приступаємо до приготування млинців.
Дивіться також:  Млинці з капустою – 7 покрокових рецептів

Вони виходять пишними, смачними, як в селі у бабусі. Витрачений час окупає себе з лишком!

На рисовому відварі

Для приготування беремо:

  • борошно – 500 г;
  • масло рослинне – 100 мл;
  • рис – 340 г;
  • цукор – 75 г;
  • соди – 1 ч. л.;
  • родзинки – 1 стакан;
  • сіль – щіпка.

Приступимо до приготування:

  • Зазначене кількість рису відварюємо в трьох літрах води до готовності. Після проціджування рисового відвару у вас повинно вийти близько 1,5 літрів готової основи для млинців. При цьому відвар не повинен бути надмірно густим: допустима густина – рідкий кисіль. До з’єднання з іншими інгредієнтами відвар необхідно остудити.
  • У відвар вмішуємо борошно, цукор, сіль, масло і соду.
  • Рідка сметана – саме такої консистенції повинно вийти тісто для млинців.

Такі млинці відмінно поєднуються з начинкою з солодкого родзинок. Щоб зробити це ласощі, промиваємо і ненадовго запарюємо родзинки в солодкій гарячій воді.

Пісні млинці незалежно від технології приготування і інгредіентного складу виходять смачними і апетитними. Серед їх переваг варто відзначити більш широкий перелік допустимих рідких основ, а в окремих випадках і прискорений спосіб замішування тіста.

Прокрутка до верху