Якщо ви хочете зробити домашню солодку выпеку, спробуйте приготувати пісочне печиво з варенням. Ласощі виходить з духовки ніжним, розсипчастим. Спробуйте печиво, і воно розтане у вас в роті.
Класичне пісочне печиво з варенням
Всі інгредієнти знайдуться на кухні в будь-якої господарки, а варення можна зробити самим.
Список продуктів:
- щіпка солі;
- одне яйце;
- борошно пшеничне – 0,45 кг;
- сода – 5 гр;
- вершкове масло – 0,2 кг;
- варення будь на ваш смак;
- цукровий пісок – 180 гр.
Спосіб приготування:
- Дістаємо шматок вершкового масла з холодильника і розм’якшуємо його в мікрохвильовці або на водяній бані.
- Змішуємо цукор з сирим яйцем і розтопленим маслом. Перетираємо масу віночком.
- Насипаємо туди подрібнену в ситі борошно, гашену в лимонному соці соду і сіль.
- Перемішуємо всі інгредієнти і формуємо м’яке тісто.
- Вийшов колобок ділимо на дві половини.
- Першу частину розподіляємо по дну дека. Не забудемо заздалегідь змастити рослинною олією.
- Зверху виливаємо ваше улюблене варення. Товщина його шару може бути будь-яка.
- Другу половину тесту ми закриваємо в холодильнику на 15 хвилин і подрібнюємо на тертці.
- Кришимо тісто на варення, рівномірно покриваючи його шар.
- Прогріваємо духовку заздалегідь до 170 градусів. Запікаємо десерт 15 хвилин.
- Залишилося вийняти пиріг з форми і нарізати ромбиками або квадратиками. Приємного чаювання!
На маргарині
Компоненти рецепту:
- сода харчова – 11 гр;
- джем – 200 гр;
- шматок маргарину – 200 гр;
- яйце куряче – 1 шт.;
- борошно вищого сорту – 460 гр.
Як спекти печиво на маргарині:
- Заздалегідь кладемо маргарин в тепле місце. Як тільки він розм’якшиться, приступаємо до приготування печива.
- Перетираємо м’який маргарин з борошном в глибокій чашці.
- Окремо змішати яйце з цукром і вилити отриману масу в борошно.
- У чашці гасимо чайну соду оцтом і додаємо до решти інгредієнтів.
- Формуємо з тіста колобок, загортаємо в харчову плівку і кладемо на поличку в холодильник.
- Через півгодини ділимо тісто на дві частини.
- Одну з них розгортаємо в пласт дерев’яною качалкою.
- Деко покриваємо пекарської папером, викладаємо на нього розкачану половинку тіста.
- Зверху викладаємо джем і ложкою рівномірно розподіляємо по шару тесту.
- Забуту половину тесту ми натираємо на тертці і насипаємо на варення.
- Розжарюємо духову шафу до температури 220 градусів і випікаємо ласощі протягом 20 хвилин.
- Розрізаємо ароматний пиріг на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
З варенням і крихтою
Вам знадобиться:
- сметана – 50 гр;
- яйце – 2 шт.;
- сіль – 5 гр;
- варення з чорної смородини;
- цукор – 120 гр;
- сода – 6 гр;
- масло – 0,2 кг;
- борошно першого сорту – 0,4 кг
Готуємо пісочне печиво з варенням і крихтою:
- Розм’якшуємо шматок вершкового масла на водяній бані.
- Змішуємо його з цукровим піском і збитими яйцями.
- З’єднати сіль, сметану і соду. Викласти суміш до яєчної маси, перемішати.
- Поступово ввести просіяне на ситі борошно і сформувати колобок пружного м’якого тіста.
- Його ми розриваємо на два шматки.
- Кожен з них скачуємо в кульки, загортаємо в харчову плівку і закриваємо в морозильній камері на 20 хвилин перший грудочку і на 40 хвилин другий.
- Перший кулька розгортаємо в коржик по площі листа.
- Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Заливаємо варенням з чорної смородини.
- Кришимо на джем терті шматочки другого кульки тіста.
- Запікаємо пиріг в духовці протягом 40 хвилин до рум’яної скоринки. Температура – 190 градусів.
- Готове ласощі ріжемо ромбиками і подаємо в красивій тарілочці до чаю.
Готуємо по віденському рецептом
Основні продукти:
- цукор – 200 гр;
- розпушувач – 11 гр;
- борошно пшеничне – 0,5 кг;
- сіль – 5 гр;
- яйце – 2 шт.;
- маргарин – 0,25 кг;
- фруктове варення – 0,3 кг
Покрокова інструкція:
- В мікрохвильовій печі розтоплюємо до м’якості шматок маргарину.
- До нього виливаємо сирі яйця, цукровий пісок і сіль.
- Суміш обробляємо міксером до однорідного складу.
- Заважаємо 150 грамів борошна з розпушувачем. Додаємо їх в яєчну масу.
- Ще раз проходимся по вмісту чаші міксером і тільки тоді завантажуємо решту борошна. Продовжуємо збивати, поки не вийде м’яке тісто.
- Третину тесту скачуємо в колобок і закриваємо в холодильник на 20 хвилин.
- Частину викладаємо руками в форму для запікання, застелену спеціальним папером.
- Розподіляємо повидло або варення по шару тесту.
- Від охолодженої частини тесту відриваємо невеликі шматочки і натираємо на тертці в миску.
- Висипаємо їх на варення, рівномірно розподіливши по всій його поверхні.
- Майбутнє печиво ставимо в духовку з температурою 200 градусів.
- Готуємо протягом 20 хвилин, остуджуємо і ріжемо на пластинки.
Терте печиво з пісочного тіста з варенням
Основні інгредієнти:
- ванілін – 2 гр;
- оцет – 3 гр;
- борошно – 0,5 кг;
- сода – 5 гр;
- варення – 180 гр;
- два яйця;
- масло – 0,2 кг;
- цукровий пісок – 0,2 кг.
Готуємо покроково:
- Масло розм’якшуємо, переклавши його з холодильника в тепле місце.
- Насипаємо до нього цукор і ванілін. Міксером перетворюємо на продукти в густу кремову масу.
- Розбиваємо яйця і ще раз включаємо міксер.
- Окремо наливаємо в чашечку з содою оцет. Перемішуємо.
- Подрібнюємо борошно через сито. 70 грамів борошна відкладаємо в сторону.
- Решту висипаємо до решти продуктів.
- Формуємо тісто. Воно має бути м’яким і не липнути до рук.
- Поділіть тісто в пропорції 3:4. До четвертої частини насипте борошно, заздалегідь отставленную в бік, і перемішайте.
- Деко покриваємо пекарської папером.
- Великий шар тіста викладаємо на папір і руками розподіляємо по всьому листу. Робимо маленькі бортики.
- Намазуємо на тісто варення.
- Решту тіста скачуємо в колобок і подрібнюємо за допомогою терки.
- Насипаємо його на повидло.
- Залишилося нагріти духовку до 200 градусів і готувати пиріг 20 хвилин.
- Як тільки він надійде, викладаємо на стіл, ріжемо шматочками і подаємо до чаю. Приємного апетиту!
Вибираємо смачне варення для пісочного печива
Насамперед беріть те варення, яке вам подобається, з ваших улюблених фруктів, ягід або овочів.
Краще всього використовувати однорідне повидло без кісточок. Дуже смачним виходить печиво зі смородиновим, персиковим, малиновим або кабачковым варенням.